Dodaj do ulubionych

Jak sobie radzą absolwenci UW

18.02.14, 11:54
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,15476683,Jak_sobie_radza_po_studiach_absolwenci__UW_siega_po.html#LokKrajTxt
Obserwuj wątek
    • paul_ina Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 18.02.14, 12:03
      Jako absolwentka UW z 2005 roku potwierdzam, że UW produkuje robotnych smile
      Warunek - wybrać kierunek zgodnie ze swoimi zdolnościami i zainteresowaniami oraz pracować w czasie studiów, najlepiej już od pierwszego roku, jak najbliżej przyszłego wykonywanego zawodu.
      • joa66 Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 18.02.14, 12:07
        No więc mam nadzieję, że w koncu zacznie się merytoryczna dyskusja o pracy i bezrobociu absolwentów. Na razie rządzi filozofia gusowska : absolwent to absolwent, wszytsko jedno o czy UJ czy Wyższej Szkole gotowania na Gazie w Monkach Dużych - ważne, że tylu "magistrów" bezrobotnych.
    • kocianna Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 18.02.14, 15:45
      Jako absolwentka UW z 2001 roku, kierunek humanistyczny, uprzejmie donoszę, że pracę znalazłam tuż po obronie, w czerwcu. Ale może czasy się zmieniły?
      • joa66 Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 18.02.14, 16:05
        Czasy na pewno się zmieniły (nie zapominaj o światowej recesji , która wlecze się od wielu lat) smile Bezrobocie jest większe niż wtedy.

U mnie w pracy przyjmujemy stażystów-studentów od lat, większośc to UW , druga pod wzgledem liczby grupa to SGH. Każdy z nich znajdowal pracę (na etat) w maksimum 6 miesięcy od ukończenia studiów (jesteśmy w luźnych, ale przyjaznych stosunkach z prawie wszystkimi)

Po prostu pora na statystyki uczelniane a nie na nieokreslonych 'absolwentów" nie wiadomo czego i nie wiadomo gdzie.
    • heca7 Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 18.02.14, 16:07
      Radzimy sobie z mężem bardzo dobrze smile Studia skończyliśmy w '99 .
    • hermenegilda_zenia Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 18.02.14, 21:51
      Kończyłam UW w 2000 r. i nie byłam nigdy (tfu, tfu) bezrobotna, nawet jako świeżo upieczona absolwentka bez doświadczenia, bo w czasie studiów nie pracowałam. Kierunek lingwistyczny.
      • freemarcin899 Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 18.02.14, 23:32
        Absolwent UW 2013 - kierunek humanistyczny. Własna działalność, którą od lipca pewnie zlikwiduję i brak realnych szans na etat gdziekolwiek
    • naomi19 Re: Jak sobie radzą absolwenci UW 19.02.14, 00:23
      fajny komentarz pod artykułem- praca i etat- tyle wygrać big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka