Dodaj do ulubionych

daszek nad balkonem

18.02.14, 17:07
Ematka wie wszystko wink
Mieszkam na ostatnim piętrze kamienicy i mam balkon a nad nim daszek ze szkła zbrojonego...po ostatnich wiatrach i śniegach szkło się posypało na balkon. Mąż zadzwonił do zarządcy zgłosić awarię,a zarządca na to,że to nasza sprawa bo dach był dorabiany (wtf?) a to nieprawda,bo jest częścią konstrukcyjna balkonu...
Mieszkanie jest własnościowe,w kamienicy są 3właściciele - my i starsza kobieta oraz miasto...pani zwykle się na nic nie zgadza...
Czy zarządca miał rację?
Jak to załatwić?
Pozdrawiam
I.
Obserwuj wątek
    • blablanie Re: daszek nad balkonem 18.02.14, 20:55
      Nikt nic nie wie? dziwne...
      • aankaa Re: daszek nad balkonem 18.02.14, 20:59
        wszyscy lokatorzy na ostatnim piętrze mają daszki (założone przez spółdzielnię/wspólnotę/czy to tam jeszcze), czy Wasz był "samowolką budowlaną" ?
      • myszomle Re: daszek nad balkonem 18.02.14, 21:01
        Trudno coś powiedzieć, jak się nie widziało. Może być to część konstrukcyjna balkonu, może być dorobiony daszek. To chyba tylko ekspert mógłby stwierdzić. Możesz zamieścić fotkę, może ktoś coś podpowie. Jeśli to stara kamienica, możesz też szukać archiwalnych zdjęć.

---
        truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
        najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html
        • blablanie Re: daszek nad balkonem 18.02.14, 23:28
          Szukałam archiwalnych zdjęć ale nic mnie znalazłam...na ulicy nie ma drugiej takiej kamienicy-wszystkie są inne,ale sąsiedzi po drugiej stronie bramy mają identyczny daszek, poza tym najstarsze osoby z rodziny pamiętają,że zawsze tak było,czyli ok.70lat,więc to na pewno nie jest samowola budowlana...jak zrobię zdjęcia to wrzucę....
          Ktoś na jeszcze jakiś pomysł?
          • myszomle Re: daszek nad balkonem 18.02.14, 23:33
            Może w archiwum miejskim są jakieś plany budynku?

---
            truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
            najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka