Dodaj do ulubionych

'True detective'-polecam!

20.02.14, 01:35
Jesli ktoras z emam nie oglada/nie slyszala a lubi mroczne,kryminalno-thrillerowe miazgi-jak w tytule:bardzo polecam. Redneckie poludnie USA,atmosfera gesta jak dobre gumbo;genialnie napisane I zagrane. Klimat,tajemnica,garsc gorzkich przemyslen na temat ludzi I zycia(dialogi glownych bohaterow).Stawiam na rowni z moim ulubionym 'breaking bad'.
Obserwuj wątek
    • stillgrey Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 05:10
      Dzieki za zachecenie, odkladalam obejrzenie od ponad tygodnia, dzisiaj na pewno ten blad naprawie wink
    • mia_siochi Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 07:42
      Również polecam, jeden z lepszych seriali jakie widziałam.
      • troompka Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 07:52
        w swietle powyzszych jak i innych opinii ktore mozna wyczytac, az wstyd sie przyznac ze dla to flaki z olejem, z przewaga oleju....w ostatnim odcinku sie nieco ruszyło. Aktorów uwielbiam, mroczne atmosfery tez, czołówka filmu swietna, ale potem bleee. W dodatku widok niegdys super przystojnego Matiego, a teraz wychudzonego i wystylizowanego na lata 80-te? to dla mnie za duzo. Wciaz czekam na to COS.....daje mu jeszcze szanse.
        • chocolatemonster Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 10:57
          A mi sie poboba Matthew bez swojego typowego emploi(zlote ciacho z rom-komow). Swietny w 'dallas buyers club'-mam nadzieje,ze dostanie Oscara.
          • shumi-mi-las Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 11:44
            Mi tak samo!!! Wole go takiego, ale ja wole ciekawa urode u facetow, przystojniakow nie baaardzo.
            A serial ma klimat troche tweanpeaksowysmile
            Nie jest zly.
            • bri Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 15:28
              Proszę Cię. Nawet szczupły jest nadal bardzo przystojny.
    • bessie_blount Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 07:56
      Wywody Rusta w trzech pierwszych odcinkach - boskie. Po piątym odcinku jestem wciągnięta na maksa z pytaniem kołaczącym się pod czaszką: co do cholery będzie w szóstym odcinku, skoro piąty mógł by być już zakończeniem?
      • ola Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 08:48
        No jak to co? Toz koncowka 5 byla nowym otwarciem. Juz wiemy, ze Rust odszedl z policji, zeby sam szukac zabójcy, ale wiemy też, że policja podejrzewa, że to on może być zabójcą. A ponieważ wiemy, że Rust ma nierówno pod kopułą, to historia może pójść w każdą strone. Dla mnie serial świetny. Klimatyczny, a od Matthew nie można oderwać wzroku.
        • stillgrey Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 09:01
          dzielki za spojler, jp.
          • ola Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 09:11
            To nie spojler tylko moje przypuszczenia. Spojler byłby, gdybym napisała, co będzie w przyszłym odcinku. Ja napisałam, co ja myslę, że może być.
            • stillgrey Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 11:29
              Spoko, tyle, ze ja dzis obejrze pierwszy wink
              • ola Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 13:41
                To trzeba było zaglądac w wątek o serialu, jesli nie chce się nic o nim wiedzieć i nie psuć sobie suspensu
        • mynia_pynia Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 10:10
          Chłopaki prowadzą swoje śledztwo (to że się pokłócili jest pod publikę), jeden jest pod przykrywką i specjalnie dążył żeby być podejrzanym. Mordercą jest osoba wysoko postawiona - czyżby brat gubernatora który pojawił się w 1 odcinku albo i sam gubernator - aby go schwytać muszą nie być policjantami, musi upłynąć sporo czasu.
          Albo się mylę.
          • ola Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 13:42
            To byłoby za proste. Teraz faktycznie na to wyglada, ale spodziewam sie jeszcze paru zwrotow akcji
    • amidala Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 08:56
      Uwielbiam! Już czekam na szósty odcinek, obgryzając palce. I Matthew i Woody dają tu taki pokaz, że reszta aktorów może już iść na emeryturę smile
      Klimaty z lat 90-tych, ta prowincja zakurzona, no i przy okazji odświeżam zrozumienie południowego akcentu... bosko jest.
    • jadena Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 09:25
      AAA!!! Nie czytam komentarzy, bo ostatni odcinek dopiero przede mną, a nie chce sobie psuć uczty smile, ale serial mega wciągający. Świetna gra aktorska, muzyka, w tym serialu wszystko pasuje do siebie. Coś nowego i innego od większości seriali kryminalnych.
    • mynia_pynia Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 10:05
      Ten serial ma jedną podstawową zaletę, kończy się po kilku odcinkach.
      Serial jest wyśmienity, ma wielką klasę i nie da się wcisnąć jeszcze 50 odcinków w trakcie i przerobić go na wielkie nic.
    • lacitadelle Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 11:08
      Ten serial ma prawie wszystko - genialna czołówka, świetne zdjęcia i muzyka tworzą niesamowity klimat, główni aktorzy wymiatają. Jest tylko jeden problem - brak mu akcji. Pierwszy odcinek jakoś wszedł, drugi oglądaliśmy z mężem na 3 raty, bo dwa razy zasnęliśmy. Do trzeciego póki co się nie przymierzamy.
      • chocolatemonster Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 11:40
        Zapewniam,ze w 4 i 5 akcji nie brakuje. Oplaca sie dotrwac.
      • shumi-mi-las Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 11:46
        Mam dokladnie ten sam problemsmile))
        • kostruszka Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 12:47
          A na jakim kanale można go obejrzeć?
          • maurra Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 13:15
            hbo
      • ola Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 13:45
        Nie w kazdym serialu musi byc akcja. Niektore genialne seriale opieraja sie na psychologicznej grze miedzy postaciami. Ten do nich wlasnie nalezy.
        Ogladalas Bez tajemnic? Kompletne zero akcji, a wciaga po uszy.
    • maurra Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 13:14
      duet aktorski kapitalny, zwłaszcza McConaughey - im brzydszy i chudszy tym lepszy, nie mogę uwierzyć, ze aktor który mi się dotąd z plastikiem kojarzył, potrafi tak grać
      scena z getta z jednej kamery bez cięcia - miodzio
      i nawet jeśli akcja się ślimaczy to nie problem, bo film ogląda się dla popisowej gry pary aktorów, długich ujęć, dziwnych miejsc, gęstego klimatu Luizjany
      • lucky80 Re: 'True detective'-polecam! 20.02.14, 13:49
        Ło jezu. Ge-nial-ny!
        Po przedostatnim odcinku (w którym był ten rollercoster z motorowcami) nie mogłam spać ze strachu i pobudzenia całą noc...
        Matthew jest świetny, ja go w ogóle nie lubiłam, taki śliczny amerykański aktor, a tu zonk - do tego jest naprawdę dobrym aktorem.
        Niesamowicie klimatyczny serial, zauważcie jak jest mało postaci, jak mało ludzi się w ogóle tam przewija...Wszystko prawie dzieje się w świetle dnia, ale jest niesamowicie mroczne i gęste.
        I ta bagnista luizjana...Malowniczo biedna i zapomniana.
        Ale po obejrzeniu każdego odcinka obiecuję sobie że już kolejnego nie obejrzę. Boli mnie wszystko w środku, szczególnie gdy widzę dzieci....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka