Dodaj do ulubionych

Ohyda obuwnicza

07.03.14, 08:38
Buty. Dla dzieci.
Dlaczego są tak obrzydliwe? Dlaczego muszą być tak pstrokate? Dlaczego muszą mieć naszywki/napisy/hafty? Dlaczego nie mogą być jednokolorowe?
Czy nikt nie produkuje zwykłych bucików rozmiar 26 w kolorze brąz na przykład? Bez haftów/napisów/naszywek?
Kapcie jeszcze zdzierżyłam, bo to do przedszkola i nie muszę ich oglądać, ale buty są koszmarne.
Gdzie mam się udać, droga redakcjo, sieciówki przetrzepane (acz po nich chyba się wiele spodziewać nie można), lokalne sklepy z obuwiem przetrzepane - nie ma!
Obserwuj wątek
    • z_lasu Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:44
      Szukaj polskich producentów. Mają naprawdę ładne, zdrowe buciki (z co najwyżej jedną małą naszywką wink ).

• guderianka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:47
      A patrzyłaś decathlon ?
      www.decathlon.pl/C-684683-buty-miejskie
      • tabakierka2 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:09
        guderianka napisała:

> A patrzyłaś decathlon ?
        > www.decathlon.pl/C-684683-buty-miejskie

ale ładne i wcale nie koszmarnie drogie!
        Ja lubię też Befado
        • guderianka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 12:03
          Befado kupuję dzieciakom-jako kapciuszki i jak są małe jako butki -rozm.21-22
          • tabakierka2 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 12:12
            guderianka napisała:

> Befado kupuję dzieciakom-jako kapciuszki i jak są małe jako butki -rozm.21-22

ja jeszcze teraz dla 3,5 latka (rozm.27) tenisówki na lato + sandały.
            • guderianka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 12:37
              fajnie, ja nie mam kolo siebie sklepu stacjonarnego a przez net nie chcę-Młodsza musi przymierzyć. Zreszta ona jako 6latek miała rozmiar stopy 33-34 , teraz już nic w dziecięcych dla niej nie ma uncertain
              • tabakierka2 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 12:38
                kupuję przez all, mierzę po prostu długość wkładki.

a takie dla Młodej
                https://www.markowebuciki.pl/zdjecia_aukcji/befado_granatgumeczka1.jpg
                Młodzieżowe też mają całkiem całkiem...
                • asia_i_p Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 16:02
                  One są świetne, od trzech lat córka w szkole chodzi tylko w takich, w różnych odmianach.
                  • guderianka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 17:13
                    u nas do rozm.35 były w tym stylu (no lubi różowe tongue_out)
                    https://img2.sprzedajemy.pl/248x186c_rozowe-buciki-befado-r-36223797.jpg
                    a młody miał takie-świetne kolory
                    https://sklep.bytomska12.pl/presta/2631-large_default/pantofle-befado-110p150-speedy-kratka-niebieski.jpg
                    https://i5.dstatic.pl/images/3661372/I250x250.jpg
                    widoczne z daleka
                    brązowe stonowane nie rzucały się w oczy
    • mayaalex Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:47
      Z sieciowek to chyba zara ma calkiem logiczne buty dla dzieci? Wlasnie takie normalne, bez naszywek, cekinow, koralikow i innych pie...k?
      • mia_siochi Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 17:28
        mayaalex napisała:

> Z sieciowek to chyba zara ma calkiem logiczne buty dla dzieci? Wlasnie takie no
        > rmalne, bez naszywek, cekinow, koralikow i innych pie...k?

Tia, urocze plastikowe platfuski....
        • ivaz Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 18:12
          niekoniecznie plastikowe, bo są również fajne skórzane, córka ma świetne skórzane oficerki z Zary, w zeszłym roku wiosną śmigała w mokasynach z mięciutkiej brązowej skórki, owszem są też plastikowe, ale takich ja nie kupuję
    • ichi51e Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:47
      Chcialam napisac bez przesady ale w sumie ciezko sie nie zgodzic. Zobacz na zalando. Jakiego typu butkow szukasz?
    • ivaz Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:53
      polecam Zarę, sama często kupuje dla siebie na dziale dziecięcym.
    • mamma_2012 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:54
      Jak sie poszuka to mozna cos znalezc i dla chlopcow i dla dziewczynek, chociaz rzeczywiscie łatwo nie jest. Ja kupuje w zarze (ale nie mam parcia na profilowane buty) potrafię tez wybrac cos np. w naturino.
      Kapciuszki gładkie, szare kupiłam w decathlonie, mieciutkie, gładkie granatowe adidaski mamy z nike (juz, drugie, a trzecie takie same czekają w szafie) i w tym toku znow nie opre sie malutkim conversom.
      Ale refleksje mam podobna do Twojej, wszędzie wszystkiego za duzo, pstrykato i tandetnie niezależnie od ceny.
    • imbirka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:55
      Jest taki sklep internetowy Kati Campos www.katicampos.pl/, mają piękne buciki klasyczne, mokasyny, baleriny. Dość drogie niestety, ale bardzo porządne.
      • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:47
        Szkoda, że tylko do 31. Poza tym trzepie mnie, jak cena wzrasta przy rozmiarze...
      • ichi51e Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:01
        www.katicampos.pl/products/151/p/16
        To jest waszym zdaniem but dziewczecy czy chlopiec moze wlozyc?
        • aquella Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:04
          dziewczęcy, obowiązkowo do białych rajstop
        • edelstein Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:05
          Jesli bedziesz go stylizowac na dziecko z 39 to takbig_grin
          • ichi51e Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 14:17
            Bede wlasnie big_grin i szukam dobrego butka pasujacego do stylizacji suspicious
        • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:06
          Falbanka wskazuje jednak na dziewczęce...
      • 18lipcowa3 to jest dopiero ohyda 07.03.14, 19:37
        okropne po prostu
        stylizacja na ''małego dziadka'', dodaj do tego ciuchy wójcika - też ''małe dziadki'' i jest super
        • ichi51e Re: to jest dopiero ohyda 07.03.14, 19:52
          Wszystko zalezy jaka skorka jest. Niektore maja potencjal.
      • klubgogo Re: Ohyda obuwnicza 08.03.14, 12:01
        Może ze trzy ładne pary tam zauważyłam, te pierwsze zielone i różowe i coś tam niżej, reszta szarobura i ponura. Czarne, granatowe smutne obuwie, które nosi większość ulicy założyć małemu dziecku? Poza tym strasznie sztywne te buty, a biegającemu kilkulatkowi wygodnie to w nich nie będzie, no chyba, że będzie stał nieruchomo.
    • conena Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 08:58
      produkują, produkują.
      ostatnio na zakupach widziałam takie jednokolorowe i niedrogie:
      www.ffmoda.com/pl/products/wiosna-2014/dla-dziecka/ff-kids-dziewczynki/ue41309310/
      www.ffmoda.com/pl/products/wiosna-2014/dla-dziecka/ff-kids-dziewczynki/ue41306963/
      jeżeli ni podoba Ci się obuw hipermarketowy to poszukaj tutaj:
      mofflo.pl/pl/produkty/ubrania/buty/produkt/buty-xxxxx-musztardowe
      mofflo.pl/pl/produkty/ubrania/buty/produkt/buty-barina-rozowe
      albo tutaj.
      a paputki na przykład takie:
      mamabu.pl/mokasyny-zielone-marta-made-it
      ładnych paputków z twardą podeszwą jeszcze nie znalazłam, ale się nie poddajęwink
      • conena Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:13
        są jeszcze nieśmiertelne Gucio :
        www.gucioshoes.com/pol.html
    • kropkacom Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:03
      Angielskie sieciówki mają często obuwie szkolne w ciemnych kolorach bez ozdóbek.
    • edelstein Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:07

Timberland , Reebok, Naturino, Elefanten
      Helau!Helau!Helau!
      Jeck,lohss Jegge lahns!
    • kawka74 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:35
      Wielkie dzięki, dobra eMatko smile
      Przejrzałam i już mi parę modeli wpadło w oko. Mam nadzieję, że będą OK, bo moje dziecko ma wysokie podbicie i już parę razy się nacięłam, bo buty nie wchodziły, mimo że rozmiarowo teoretycznie OK.
      Zastanawiam się też nad sandałami (tak, wiem, że dość wcześnie), nie tylko dla dziecka, ale i dla siebie. Czy któraś z Was miała dla siebie albo dziecięcia sandały El Pomelo? Tanie nie są, ale podobają mi się i trochę się waham. Tylko czy to nie spada z nogi?
      • conena Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:58
        przyłączam się do pytania o el pomelo smile
    • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:39
      Produkują, produkują, takie np. Naturino ma jednokolorowe, proste, wygodne i drogie...
    • afro.ninja Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:41
      Emele sa naprawde ladne, aurelka ma tez fajne nieprzekombinowane skorzane buty. Mnie sie bardzo podobaja gucie, ale plac zabaw mam caly w piasku, wiec nie beda one zbyt praktyczne, a chcielam kupic z dziurkami.
      • kawka74 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:46
        A te gucie to mają chyba niskie podbicie? uncertain
        • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:56
          Raz kupiłam Gucie, w czasach, gdy nie miały takiej chorej ceny jak teraz, i choć nie mam obsesji pięty, ze stópek zrobił się trójkąt. Noga leci na łeb, na szyję do środka, nic jej nie trzyma.
          • afro.ninja Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:59
            kropkaa napisała:

> Raz kupiłam Gucie, w czasach, gdy nie miały takiej chorej ceny jak teraz, i cho
            > ć nie mam obsesji pięty, ze stópek zrobił się trójkąt. Noga leci na łeb, na szy
            > ję do środka, nic jej nie trzyma.

Niby teraz maja nowa podeszwe. Tak sie bujam kolo tych guci juz trzeci sezon, moja kolezanka kupuje juz trzecia pare i bardzo chwali, a mnie kusi, ale nie kupuje.
            • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:11
              A ile teraz kosztują? Kiedyś można było kupić w normalnej cenie w sklepach rehabilitacyjnych, ale potem właściciel wywindował cenę i wprowadził zakaz sprzedawania taniej niż on. Paranoja, zwłaszcza, że cena była z kosmosu, a jakość w ogóle się z nią nie łączyła.
      • conena Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:02
        afro.ninja napisała:
        > Emele sa naprawde ladne,

o właśnie, buty emel są bardzo ładne, nam udało się w ubiegłym roku kupić za połowę ceny w akpolu. z tym, że były resztki resztek i fuksem trafiliśmy w rozmiar.
    • neffi79 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:55
      moim córkom w sumie odkąd zaczęły chodzi kupowałam Clarks, cena przystepna, db jakość, klasyczne wzory, i rozmiar uwzględniający tęgość.
      • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:59
        Dzielę miłość do Clarksów, tylko dostać te buty w Pl obecnie graniczy z cudem. Polikwidowali działy dziecięce, w BC trzy wzory na krzyż.
        • neffi79 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:10
          można kupić przez net bez problemu, np. na All, tak tez kupowałam ostatnio
          • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:18
            Kiedyś kupiłam kozaczki na standardową stopę, były tak uszyte, że nie dało się ich włożyć dziecku na nogę. Sprzedawczyni prawie, że je naciągała wink W Clarksie właśnie. Także marka wcale nie daje pewności, że można kupować w ciemno, net przy butach innych niż dokładnie te, które znam, bo np. kupowałam model, odpada. A dzieciom raczej nie powtarzam par.
            • neffi79 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:31
              nigdy nie zdarzło mi się by cos nie pasowało
              tyle, że kozaków nigdy nie kupowałam online bo trzeba je dobrze dopasować nie tyle na długość ile w łydce.
              • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 11:05
                Było to raz jedyny i bardzo byłam zdziwiona, że takie rzeczy w Clarksie. Ale nauczyło mnie to, że nie ma, że marka, przymierzyć trzeba i koniec, bo bujanie z odsyłaniem nie dla mnie.
    • minkapinka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 09:58
      uwielbiam buty proste, jednokolorowe, nigdy nie miałam problemu z zakupem takich butów, córka miała buty szare, brązowe, granatowe bez zadnych ozdób i udziwnień.
      • kawka74 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:00
        Fajnie, tylko ja bym chciała poznać miejsca, gdzie można takie kupić - sama informacja, że można, to trochę za mało...
        • ichi51e Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:03
          Mi sie takie podobaja... Ale nie wiem gdzie w pl pewnie przez net...www.petit-bateau.fr/e-shop/fi-8/1/chaussures.html#/ajax/-----fi$8-2.html
          • edelstein Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:07

B.ladne
            zapraszam do d-dorfu,zu jest ich sklepwink

Helau!Helau!Helau!
            Jeck,lohss Jegge lahns!
          • kropkaa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:21
            W Arkadii jest sklep.
        • minkapinka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:09
          konkretnego miejsca nie podam, bo należe do osób, które lubią eksperymenty wink, często kupowałam w sklepach internetowych, na allegro, na amerykańskim amazonie - primigi, clarks, suprfit, zara, vertbaudet, naturino
          • kawka74 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 12:01
            Ze względu na wysokie podbicie u córki kupować w ciemno nie da rady, but musi być zmierzony (a Kartagina musi zostać zburzona ;p).
    • atena12345 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:10
      są i to sporo.
      W brązie i innych kolorach też.

https://images.booztx.com/ecco/350/ec752141_cocoabrowncactus_57960.jpg

https://images.booztx.com/ecco/350/ec753031_mahoganyspice_58298.jpg

https://i2.ztat.net/large/G2/51/4E/00/2O/11/G2514E002-O11@6.1.jpg

https://i1.ztat.net/large/S2/11/3B/04/IB/11/S2113B04I-B11@7.1.jpg
      • kawka74 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 11:13
        Te ostatnie OK, co to za firma?
    • pederastwa Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:14
      NIe napisałaś chyba czy szukasz dla chłopca, czy dziewczynki. Ale koniecznie obejrzyj emele, mają sporo gładkich, a te we wzory też nienachalne wink
      www.emel.com.pl/prod.php?idg=&id=35935451&idp=35935451&s=&type=search&kword=
      • andaba Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:43
        Dla dziewczynki, w rozmiarach 26-32 widziałam ostatnio bardzo ładne, jednolicie czarne z paseczkiem, chyba firma wojtyko, czy jakoś tak.
        Zamierzam kupić mojej na wiosnę.
      • kawka74 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 11:12
        O tak, genialna jestem - dla dziewczynki smile
      • klubgogo Re: Ohyda obuwnicza 08.03.14, 12:05
        180-200 pln za baleriny dla dziecka współmiernie do zarobków ematki big_grin do tego trampki, kalosze i buty miejskie/trzewiki. Minimum tysiak za obuwie na jeden sezon big_grin
    • puza_666 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 10:44
      ja odkryłam buciki polskiej firmy emel
      emel.com.pl
      całkiem spoko i o wiele ładniejsze moim zdaniem niż czczone na ematce ecco
    • mikams75 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 11:50
      poczekaj, az dojdziecie do rozmiaru 31-32 - to dopiero jest zalamka uncertain
      W mniejszych rozmiarach jakos udawalo mi sie kupic sensowne buty, choc juz nie pamietam dokladnie, wiec nie polece konkretnie.
      • kawka74 Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 12:02
        > poczekaj, az dojdziecie do rozmiaru 31-32 - to dopiero jest zalamka uncertain

Uuuu, nie załamuj mnie. Myślałam, że potem będzie lepiej...
    • 1matka-polka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 13:33
      Do tego twarde, betonowe podeszwy i góra też twarda i z ordynarnego plastiku, poniżej 100 zł ciężko znaleźć coś, co dziecku nie zmiażdży stopy. A jak się trafi coś sensownego w niskiej cenie, to znika jak świeże bułeczki.
    • 1matka-polka Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 13:43
      Skórzane, z miękką podeszwą i tylko z rozmiarem problem wink: dawid.net.pl/polbuty/105-613-braz-s.html
    • bei Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 13:50
      Nico- kupuję na wyprzedażach, podobnie w sklepach Bata.

Zarejestruj się i zeob subskrypcję newsleterów a outletowych Limango, Stilago i podobnych.
      Trafia się dobre wzornictwo za niskie ceny.
      Bartek II gatunek.
      Ten drugi gatunek to czasami krzywy szew, albo zabrudzenie ( niewielkie ) kleje,, albo zadrapanie. Cena to często 50 procent wyjściowej.
      Szukaj w sklepach netowych- cocodrillo , smyk, c&a, h&m , mango.
      Wracaj tam w wyprzedażesmile
      Wpisuj buty dziewczęce i rozmiar- włączaj grafikę, szukaj na wyprzedażach w necie, przeglądaj ofertę Allegro i ofertę sklepow w sieci.

Czasami muszę naszukac się by kupic buty dziesięciolatkowi- niesportowe, skórzane, nadające się i do spodni wizytowych i do jeansów.
    • zurekgirl Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 14:13
      Ja kupuje buty w tkmaxxie, czesto maja spory wybor Primigi i Ecco, przynajmniej w UK.
    • quelquechose Re: Ohyda obuwnicza 07.03.14, 15:59
      www.pomdapi.fr/site/collection-pomdapi

No ale tanie nie sa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka