Dodaj do ulubionych

Wypadające hemoroidy??

06.04.14, 20:01
Witam !

Mam pytanie.. 06.01.2014r. urodziłam córeczkę poprzez cc <miałam parte, ale nie było postępu porodu> teraz mam hemoroidy, nie umiem się z nich wyleczyć.. od 2 tyg stosuję już diosminex i procto-glyvenol (maść) dodam, że karmię piersią.. Nie będę owijała w bawełnę, podczas robienia kupy wszystko jest ok i nagle tak paraliżujący ból, że nie wiem co robić.. Dla świętego spokoju zaciskam zęby i cisnę ile sił żeby mieć to już za sobą.. Po wypróżnieniu jeszcze przez jakieś 10-30min boli mnie tyłek, a potem przechodzi, ale sam fakt wypróżniania bardzo boli.. ;/ staram się chodzić do toalety co 2 dni, mogłabym codziennie, ale boję się bólu .. Miałam już krwawiące, ale jakoś przeszły.. Wczoraj zaczęłam robić nasiadówki, ale efektu nie widzę.. ;/ Czy to mogą być te wypadające hemoroidy? i jak sobie z nimi wgl radzić sad???

Pomocy !
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 20:09
      Kuzynka męża miała je usunięte operacyjnie, od tego czasu ma spokój- operacja była w znieczuleniu miejscowym. Idź do lekarza.
    • mea8 Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 20:16
      Tak na szybko to polecam czopki Posterisan. Drogie sa ale naprawde skuteczne. Jest jeszcze wersja Posterisan H (chyba nie pomylilam literki) ten jest tylko na recepte, super dzialaja. Po porodzie mialam mega problem z hemoroidami, szybko jednak zadziałałam i jest ok. A tak w ogole to lekarz. I nie wstrzymywac wyproznien bo to tylko pogarsza sprawe. Duzo blonnika, lekka dieta, sliwka suszona i bedzie lepiej.
      • agusia6100 Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 20:19
        A czy mogą być stosowane przy karmieniu?? do lekarza wybieram się chyba jutro, ale dopiero do rodzinnego, a podejrzewam, że niestety on mi nie pomoże tylko skieruje do specjalisty.. ;/
        • miliwati Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 20:23
          agusia6100 napisał(a):

> A czy mogą być stosowane przy karmieniu?? do lekarza wybieram się chyba jutro,

Przecież to działa miejscowo w tyłku, a nie w cyckach.
          • agusia6100 Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 20:29
            No właśnie niektóre czopki/maści zawierają w swoim składzie jakieś substancje hamujące laktację oraz wzrost czy jakoś tak..
            • miliwati Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 21:56
              agusia6100 napisał(a):

> No właśnie niektóre czopki/maści zawierają w swoim składzie jakieś substancje h
              > amujące laktację oraz wzrost czy jakoś tak..

No to sobie przeczytaj ulotkę dla świętego spokoju i jeżeli będzie otwarcie napisane że nie wolno to nie bierz, a jak nie będzie to bierz. Ale i tak tyle co Ci się z rzyci wchłonie, to bez przesady, chyba kilo czopka byś musiała wetknąć żeby się znacząco rozlazł po całym organizmie.
          • totorotot Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 21:16
            Może chciała sobie cycki smarować?

Jeśli jednak dupe, to polecam maść analen. Tyle że dupe smarować nie pośladki, wiadomo, nie? Tylko miejsca chorobowo zmienione
      • agusia6100 Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 20:20
        A czy mogą być stosowane przy karmieniu piersią?? do lekarza wybieram się chyba jutro, ale dopiero do rodzinnego, a podejrzewam, że niestety on mi nie pomoże tylko skieruje do specjalisty.. ;/
    • mayaalex Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 20:26
      Nie wolno cisnac, zwlaszcza po porodzie/przy problemach typu hemoroidy. Lekka dieta, blonnik, sliwki, duzo plynow - tak, jak juz ktos wyzej doradzal. Dyskomfort mozna dodatkowo zminimalizowac zmieniajac pozycje - postaw sobie pod nogi cos w stylu podnozka (moze byc niski taboret ale wystarczy jakies twarde pudelko, wazne zeby nogi poszly wyzej), i zero wysilku.
    • totorotot Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 21:13
      Co dwa dni to lipa miła damo. Zainwestuj w czopki glicerynowe 5zl za pudełko. Odstaw ciężkie mięsa i pikantne potrawy. Na przyszłość uprawiaj więcej seksu analnego, i garderoba Co się powiększy, i...
      No, wypróżnianie będzie łatwiejsze
      • rhodesian_ridgeback Re: Wypadające hemoroidy?? 07.04.14, 07:33
        Polecanie seksu analnego przy hemoroidach to sadyzm, droga koleżankosuspicious
    • lady-z-gaga Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 22:22
      > Mam pytanie.. 06.01.2014r. urodziłam córeczkę poprzez cc

a o ktorej? to ważne
      • lucadimontezemolo Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 22:48
        A co lekarz powiedział jak mu powiedziałaś o swoim problemie?
    • mama.gucia Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 23:22
      Jesli nie masz w planach kolejnego macierzynstwa poddaj sie zabiegowi usuniecia hemoroidow. Tez mam ten nawracajacy problem, pojawil sie ze 2 miesiace po porodzie. Sa- wyleczy sie- nie ma- sa i tak w kolko. Masci pomagaja przejsciowo, nie wylecza calkowicie krwawiacych hemoroidow. Lekarz zasugerowal diete lekkostrawna...niestety tylko nasilila moje objawy i zwiekszyla liczbe wyproznien do kilku dziennie. Dodam, ze mnie hemo nie boli ale chce to usunac i tym razem nie dam sie lekarzowi zbyc. Gdy karmilam uzywalam masci posterisan h, pomagalo. Teraz mam w planach po urodzeniu 2 dziecka wizyte u chirurga i umowienie sie na zabieg. Na razie w razie dolegliwosci stosuje oliwke dla dzieci. Nie likwiduje hemo ale zmiejsza ewentualne dolegliwosci.
    • aguar Re: Wypadające hemoroidy?? 06.04.14, 23:31
      Doraźnie polecam Aesculan, maść, którą można kupić bez recepty. Zawiera m.in. lidokainę działającą p/bólowo. (Tylko uwaga - brudzi trwale bieliznę.)
    • ichi51e Re: Wypadające hemoroidy?? 07.04.14, 07:36
      Isc do lekarza. Byc moze jestes na etapie ze potrzebna interwencja chirurgiczna. Pojdziesz do lekarza lekarz zobaczy da leki lub powie co dalej i bedzie ok albo mozesz sie zaleczac i wuj wie co dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka