Dodaj do ulubionych

Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej córki

15.04.14, 18:29
Czułam, że tak się skończy. Po co takiej osobie jak córka premiera taki rozgłos, takie zamieszanie. Pisanie bloga nawet dla kasy w jej przypadku to dla mnie ryzyko i brak anonimowość do końca życia. Kiedy widzę jej fotki z porannego biegania to się dziwię jak się nie boi, przecież zawsze może się znaleźć jakiś psychopata czy ktoś nienawidzący jej taty i zrobić jej krzywdę. Na pazerną nie wygląda ot zwykła, skromna dziewczyna pokazująca takie sobie stylizacje. Jednak mnie bardziej jej kreowanie podlega pod kryptoreklamę, niż prowadzony z pasją blog. Więc po co to ryzykowanie itd. dla tych 50 tys które niby zarabia, przecież nie jest "biedna".

"- Spodziewałem się pytań dot. ochrony mojej córki. Przygotowałem się. Zaznaczam, że córka nie korzysta z ochrony, nie korzysta z pomocy, jest czasami dyskretnie obserwowana przez służby ze względu na zagrożenie - powiedział dziś na konferencji prasowej Donald Tusk. Premier wyjął telefon komórkowy i zaczął odczytywać groźby, jakie wysuwano ostatnio pod adresem jego córki, Katarzyny Tusk.

- Poprosiłem żonę, by wybrała najbardziej cenzuralne - uprzedził. "Twoje bękarty zdechną, a ty zostaniesz zabita", "jesteście parszywym pomiotem smoleńskiego mordercy", "ty bezrobotna dziwko tez zostaniesz zabita" - pisano do Kasi Tusk."
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 19:48
      Co ma do tego pisanie bloga ?!
      Ona dostaje pogróżki tylko i wyłącznie , że jest córką premiera.
      Ktoś taki ogarnięty chorą nienawiścią jest zdolny do wszystkiego. Znajdzie adres, sposób by podrzucić listy lub skrzywdzić.
      Współczuję rodzinie takiej sytuacji.
    • misterni Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 20:02
      Chorzy ludzie. Mam nadzieję, że uda się ich namierzyć i ukarać.
    • mariolka55 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 20:08
      oglądałam ,aż mnie ciary przeszły uncertain
      • marzeka1 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 20:11
        Teksty są potworne, ale aż wierzyć się nie chce, że w sprawach, które dotyczą jednak premiera i jego rodziny, nie da się namierzyć w żaden sposób autorów takich chorych tekstów.
    • gretchen184 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 20:15
      obrzydliwe teksty.
      • eo_n Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 20:28
        Obrzydliwe, ale nie wiem, czemu ma służyć ich upublicznianie.
        • 3livka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 00:59
          No jak to czemu. To chwyt marketingowy jest.
          Groźby obrzydliwe, ale ich ujawnienie bardzo przemyślane i obliczone na określony efekt.
          • eo_n Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:14
            3livka napisała:

> No jak to czemu. To chwyt marketingowy jest.
            Właśnie tak przypuszczałam... Najpierw kiełbasa wyborcza w postaci podręcznika darmowego na wczoraj, potem histeria medialna z powodu Ukrainy, a teraz to... No nie będzie już zupełnie na kogo głosować sad
            • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:20
              eo_n, a pół roku temu to byś na tuska zagłosowała, a teraz to juz nie?
              przez tyle lat udowodnił jak rządzi i nie wiem czemu akurat ostatnie wydarzenia miałyby zmienić czyjekolwiek zdanie na jego temat?
              • eo_n Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:27
                aneta-skarpeta napisała:

> eo_n, a pół roku temu to byś na tuska zagłosowała, a teraz to juz nie?
                W ogóle w Polsce nie pa partii, na którą głosowałabym z przekonaniem (taka poważna centrolewica by mnie interesowała), ale tak, bo to była jedyna opcja, która mnie aż tak nie odrzucała jak pozostałe. Teraz już odrzuca...
                Bardzo jestem ciekawa, jak sprawdzi się ta strategia. Bo rozumiem, że jest obliczona na przekonanie mniej zagorzałych zwolenników prawicy, jednak żeby bilansu negatywnie nie wyrównali ci, których zniechęci...
                Niby trzeba też głosować przeciwko (a u nas z pewnością jest przeciwko komu wink ) - jednak to beznadziejne rozwiązanie uncertain

• 3livka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:27
                  To prawda, nie ma na kogo głosować. Mierzi mnie już głosowanie na mniejsze zło czymkolwiek by ono nie było. Wkurzają ciągle ci sami ludzie w polityce przechodzący z jednej strony barykady na drugą i ciągle zmeniający poglądy.
                  Najbardziej interesowałoby mnie wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych. No ale to też już obiecywano, a potem tysiące listów od wyborców wrzucono do kosza uncertain
            • marychna31 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:21

zdemaskowałaś ich i ich strategię wyborczą! Pewnie sama do siebie to pisała!
              • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:24
                no i wreszcie wiadomo, że nie warto na Tuska głosować
            • 3livka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:23
              No proszę Cię, przecież to model postępowania znany od lat. Kiełbasa wyborcza czy akcje PRowe to standard w przypadku każdej partii. Zainteresuj się raczej obietnicami sprzed ostatnich i jeszcze wcześniejszych wyborów i tym w jakim stopniu zostały spełnione.
    • dantonka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 21:26
      To nie było trudne do przewidzenia, że córka premiera, która zajmuje się przebieraniem w ciuszki będzie bardzo drażniła część narodu niebogatą i sfrustrowaną.
      • misterni Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 21:38
        Naprawdę uważasz, że to ta część narodu jej grozi? wink
        • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 21:47
          Poczytaj komentarze na fejsie to zdziwisz się, fanów niet każdy jest przeciwko Kasi mimo pogróżek.
          • misterni Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 21:53
            Zakładam, że zebrali się tam idioci. Nikt normalny nie będzie się tak zachowywał.
            • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:00
              Ale tak po głębszych przemyśleniach czy osoba o jej statusie społecznym nie powinna udzielać się
              bardziej charytatywnie i z tego być znana, skoro ma parcie na szkło. Gdyby nie była córką owego pana to marne szanse na "przeżycie" tego bloga.
              • misterni Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:05
                A co to znaczy powinna? Bo jest córką? No daj spokój. Co do bloga - gorsze od Kaśkowego żyją w necie.
                • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:13
                  Ja jestem zdania, że skoro takie klimaty jej się podobają to powinna zająć się czymś bardziej wartościowym co by ludzi nie prowokować i jakby nie było zachować pewną prywatność.
                  • misterni Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:18
                    Ale to w ogóle nie istotne co ona powinna. Nikt nie ma prawa jej grozić.
                    To co teraz robisz, to trochę jak zrzucanie odpowiedzialności za gwałt, na jego ofiarę.
                    • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:30
                      To już inna sprawa. Innym też grożą za byle komentarz! Nie rozumiem dlaczego to jest nienagłaśniane, sama się prosi, taka prawda. I żeby nie było nic do niej nie mam. W necie pełno jest intryg, wyzwisk, chamstwa dlaczego niby ją to ma ominąć?
                      • misterni Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:35
                        Zapewne nigdy jej to nie omijało. Natomiast teraz przekroczyło granice i stało się niebezpieczne jak sądzę.
                      • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:53
                        kkalipso napisała:

> sama się prosi, taka prawda.

Co Ty wygadujesz?
                        • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:50
                          też jestem zszokowana poglądami kkalipso, ale chciałam jeszcze słówko o blogu Kasi

dla mnie wieje nudą, choć jest bardzo ładnie prowadzony i uważam, ze ani Kaśka, ani jej rodzice nie mają czego się wstydzic w związku z tym blogiem

Kaśka na tym sporo zarabia, bo duzo osób zagląda na jej bloga i jest wzorem odzieżowym dla młodych dziewczyn

problem dzieci znanych ludzi jest taki, że one w ogóle nie powinny nic robic- ale to też źle- bo jak coś robią to pewnie tylko dzięki nazwisku
                          jakby była dziennikarką, księgową czy modelką to też takie osoby by się czepiały- bo to zazdrośc i zawiść
                          • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 12:35
                            Niestety. Zawiść przerodzona w niechęc, a czasami w nienawiść. Jak to jeszcze zostaje podlane głupota, to mamy, to co mamy- usprawiedliwianie hejtu, aż po grożenie śmiercią.
                      • kadfael Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:25
                        Sama się prosi? pewnie tak jak ofiary gwałtu albo mobbingu? Wiesz co...
                  • m_incubo Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:41
                    powinna zająć się
                    > czymś bardziej wartościowym co by ludzi nie prowokować

Pewno. Tak samo jak baby powinny w burkach, a nie w spódnicach chodzić - żeby nie prowokować.
                    • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:50
                      Bez sensu ta twoja wypowiedz.
                      • misterni Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:56
                        Zdecydowanie bardziej bez sensu jest twoje: "sama się prosi"
                        • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:19
                          Tak tak niech matka polka ubiera dzieci w śmierdzących lumpeksach ważne, że Kaśka ubrana.
                          Jeszcze się dziwią, że ludzi drażni toż, nie wypada obgadywać córki premiera który robi z nami co chce .....
                          • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:24
                            Ktoś ci zabrania ubierać bachora u Prady? Premier wyrzucił cię z pracy? Jeśli jesteś nieudacznikiem to przynajmniej nie wiń za to innych!
                      • m_incubo Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:59
                        Ty jesteś bez sensu. Wystarczy poczytać twoje posty, zwłaszcza w tym wątku. Dobrze, że bloga nie prowadzisz, chwała bogu.
                  • marychna31 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:22

> Ja jestem zdania, że skoro takie klimaty jej się podobają to powinna zająć się
                    > czymś bardziej wartościowym co by ludzi nie prowokować
                    o słodki jezusie! To ona sprowokowała te psychopatyczne pogróżki? Zasłużyła sobie, innymi słowy?
                    • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:24
                      To w ogóle bez sensu. Zajmuje się blogiem? Źle! Powinna zajmować się działalnością wyższą. Jeśli by się taką zajęła? Też źle bo się wywyższa...
          • m_incubo Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:39
            Ja nie jestem "przeciwko Kasi". No, ale nie ma mnie też na fejsie, to jednak chyba sporo tłumaczy...
    • mid.week Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 21:43
      "jesteście parszywym pomiotem smoleńskiego
      > mordercy"

https://d.polskatimes.pl/k/r/8/1d/5e/4f05bf6376248_k2.jpg?1353384604
    • anias29 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 21:57
      Oglądałam. Ohyda:\
      Znam K. Tusk z widzenia (mieszkam po sąsiedzku), parę razy zamieniłam z nią kilka zdań, normalna, miła dziewczyna...
      • dantonka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:30
        Gdyby była niepełnosprawna intelektualnie lub niemiła, te groźby byłyby uzasadnione?
        • anias29 dantonka 15.04.14, 22:48
          dantonka napisała:

> Gdyby była niepełnosprawna intelektualnie lub niemiła, te groźby byłyby uzasadn
          > ione?

Przeczytaj jeszcze raz mój post, tym razem uważnie. Czy ja napisałam, że dziwią mnie te groźny, bo jest normalna i miła - czy tylko wyraziłam swoja opinię na temat K.Tusk (forum służy m.in. do wyrażania opinii na różne tematy...)?
    • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:35
      A co niby blog ma mieć tu do rzeczy? Zganiasz na dziewczynę cudzego świra? Że śmie żyć i coś robić?
      • dantonka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:43
        A to, że wkurza ludzi.
        • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:49
          Świrów wszystko może wkurzyć. Nawet to, że córka premiera oddycha lub istnieje.
        • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:02
          Czym? Że tobie w życiu nie wyszło bo jesteś nieudacznikiem nie oznacza że reszta ma za to płacić!
          • dantonka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:54
            Na pewno mnie nie wyszło?
        • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:53
          dantonka napisała:

> A to, że wkurza ludzi.

ludzie to sa jednak pier&^%lnięci. jak bum cyk cyk

jak może wkurzać to, że ktos prowadzi bloga o modzie?

ludzie sami sobie problemy i nerwy stwarzają- nie podoba mi sie blog Kasi- UWAGA, UWAGA- nie wchodzę, nie interesuję się

i o jeden problem w życiu mniej
      • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:48
        Nie no tak bardzo inspirujące zajęcie. Nic dodać nic ująć.
        • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 22:51
          Znaczy się, uważasz że te esemesy to niby motywacja do bardziej inspirującego zajęcia?
          • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:05
            Nie no to zajęcie bardziej mi pasuje artystkom/projektantkom mody niż córce premiera, przyznaję bez bicia. Łatwe pieniądze zawsze gubią.
            • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:12
              A co jest takiego złego w blogu o modzie? OK. Niech ci będzie. Skoro córce premiera nie wolno się zniżać do mody to ty nie wychodź poza obróbkę gnoju jak na plebs przystało.
              • kkalipso Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:31
                Dziwi mnie bardzo ta twoja wydumana solidarność z Kasią.

antyk-acap napisa
                to ty nie wychodź poza obróbkę gnoju jak na p
                > lebs przystało.

Czekaj czekaj może zadzwonię do adwokata i rozgłośnie bo mnie zabolały takie oskarżenia.
                W sumie dlaczego ty możesz mnie poniżać, a Kasi już NIE WOLNO.
                • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:55
                  Sama się poniżasz bo twierdzisz że prowadzenie bloga jest zajęciem niegodnym.
            • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:29
              > Łatwe pieniądze zawsze gubią.

Ale z Ciebie świństwo wyszło.
        • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:55
          powiem szczerze, że choc nie jestem ani modelką, ani artystką to bardzo chciałabym móc żyć na wysokim poziomie z bloga modowego.
          Moim zdaniem bardzo miłe i ładne zajęcie i jakże inspirujące
          • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:58
            No to żyj. Czy ktoś ci zabrania?
    • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:00
      Czyli co? Ma się schować bo paru debilom w życiu nie wyszło?
    • m_incubo Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:04
      Czym ona prowokuje? Czy ty czytasz co piszesz? Jak coś komuś nie pasuje to ma prawo jej grozić "ty bezrobotna dziwko też zginiesz"?
    • antyk-acap Nie ogarniam tej kuwety 15.04.14, 23:16
      Co się z ludźmi porobiło że pozabijaliby dla polityki?
      • marychna31 Re: Nie ogarniam tej kuwety 16.04.14, 09:23

Polityka to pieniądze i władza. Dla nich ludzie zabijali się od początków ludzkości.
    • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:51
      Tusk to papierowy premier, jak partia, z której się wywodzi. Za jego rządów jest gorzej niż było. Taki jest Donald. A teraz odwraca uwagę od siebie i swoich poczynań wycierając sobie tyłek własną córką. Obrzydliwość nad obrzydliwościami.
      • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 15.04.14, 23:58
        Czyli ofiara jest winna gwałtu...
        • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:29
          Nie zrozumiałeś zupełnie tego, co napisałam.
      • a1ma Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 00:16
        Komu jest gorzej, rosa?
        Bo mnie osobiście - lepiej.
      • lewapinger Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 06:12
        No tak,
        Spodziewać się można było, że emigratczykowa pluć będzie.
        Standardem i normą tu dla nas w Polsce jest, że przemawia przez was patriotyzm ustami pisu.
        To jak Polonia powojenna szikagowska patrząca na nasz kraj nadal przez pryzmat wozu drabiniastego.
        Być może Tusk jest papierowy, tobie za to żadne prochy nie pomogą,
        Bo to już nie depresja.
      • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:13
        Rosa, nie wiesz, że premier został zaatakowany za to, że córka ma okresową (i ograniczoną) opiekę BOR-u?
        • kandyzowana3x Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:30
          Bez przesady z tym atakiem, ustawka tu czuć na kilometr. Czasowa i ograniczona opieke boru to rodzina premiera ma od 7 lat. Podobnie jak rodziny poprzednich premierow, prezydentow itd. I ta zona premiera otwierajaca i kolekcjonujaca listy z grozbami. Pewnie z 5 h dziennie musi poswiecic na czytanie listow pisanych do premiera przez ludzi. No ale cóż, wybory do Pe ida, trzeba powalczyć o popularność.
          • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:50
            Nie bez przesady, tylko fakt. Tak właśnie było, że mu to wyrzygano. To i powiedział, dlaczego.
        • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:36
          A kto płaci za tę opiekę? Premier z własnej kieszeni, czy podatnicy?
          • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:13
            rosapulchra-0 napisała:

> A kto płaci za tę opiekę? Premier z własnej kieszeni, czy podatnicy?

podatnicy wybrali, podatnicy utrzymuja, podatnicy grożą, podatnicy płacą
          • lewapinger Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:58
            Ty płacisz???

Ja płacę i nie mam nic przeciwko temu, to premier naszego rządu.

Na garsonki Jego żony też mi nie żal.
            • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 12:39
              To Polski premier ma ubierać się jak dziad? Polski nie stać na kilka garsonek.
          • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 12:39
            A uważasz, że mieliby nie płacić?
      • sumire Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:23
        Jak na mieszkankę kraju odległego o 1400 km jesteś znakomicie zorientowana w naszym 'jest gorzej niż było'. Pogratulować.
      • aurita Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:51
        zapomnialas dodac, ze najlepiej bylo kiedy rzadzil wielki bohater Lech Kaczynski podstepnie zamordowany w Smolensku!!!!!
      • mid.week Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:04
        Co konkretnie jest gorzej niż było, bo ja nie zauważyłam...?
      • baltycki Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:53
        rosapulchra-0 napisała:

> wycierając sobie tyłek własną córką.
        Napisala kobieta, matka corek.
        To dopiero jest Obrzydliwość nad obrzydliwościami.
        • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:57
          baltycki, ty naprawdę masz coś z głową. Ja nie wykorzystuję własnych dzieci do swojej kariery politycznej, a Tuska zdecydowanie tak. Wykorzystałeś kiedykolwiek swoje córki w TAKI sposób?
    • aganiok32 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 00:02
      no niestety, ludzie są sfrustrowani, spora część społeczeństwa żyje w biedzie, bez żadnych perspektyw, a tu K. Tusk za przeproszeniem wrzuca na bloga gacie jakie sobie kupiła na zakupach w NY. Ludzi to drażni, a wśród tych rozdrażnionych zawsze może znaleźć się jakiś świr....
      • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 00:08
        Tyle że co ona jest winna że im nie idzie?
        • saraanna Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:53
          Ciekawe,ze tworce strony Antykomor znalezli od razu,a tu nie moga namierzyc nadawcow sms-ow.Jak zwykle gra pod publike, przed wyborami i uzywanie do tego wlasnej corki.Poza tym panna zawsze moze numery zablokowac,ewentualnie zmienic numer,no chyba ze ktos z jej przyjaciol wysyla jej takie smsy,ale to juz sprawy dla odpowiednich sluzb,dziwnie nieudolnych.
          • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:01
            A skąd wiesz, że nie namierzyli lub nie namierzają?
          • mid.week Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:01
            no tak, nie ma nic prostszego niż namierzenie Józka, który w kiosku kupił jednorazową kartę, wypluł z niej rzygowiny i wyrzucił do kosza.
          • demonii.larua Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:46
            No oczywiście, to ofiara ma się dostosować.
            Dlaczego ma zmieniać nr telefonu, skąd wiesz czy już nie zmieniała?
            Ty chyba masz słabe pojęcie o tym jak wygląda nękanie od strony nękającego. Dla takich osób wpisanie obraźliwego komentarza na fejsie, to pikuś... taka osoba czuje satysfakcję dopiero jak realnie dopiecze ofierze. Nie chciałabyś być obiektem zainteresowania takiego czuba.
        • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:45
          antyk-acap napisał:

> Tyle że co ona jest winna że im nie idzie?

Rykoszet z powodu działalności tatusia.
          • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 12:40
            I?
      • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:44
        aganiok32 napisała:

> no niestety, ludzie są sfrustrowani, spora część społeczeństwa żyje w biedzie,
        > bez żadnych perspektyw, a tu K. Tusk za przeproszeniem wrzuca na bloga gacie ja
        > kie sobie kupiła na zakupach w NY. Ludzi to drażni, a wśród tych rozdrażnionych
        > zawsze może znaleźć się jakiś świr....

100/100
        • pade Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 12:56
          No tak, przecież wszyscy powinni mieć po równo.
    • aurita Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:53
      Pogrozki nie maja nic wspolnego z blogiem ale z tym ,ze jest corka premiera.

Tych chorych ludzi nalezy namierzyc i ukarac....
    • demonii.larua Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 07:56
      Obrzydliwe.
      Wcale się nie dziwię, że w końcu ujawniają treść tych gróźb, ostatnio eskalują i to mocno, bo grożą jej już ok kilku lat. Ile można to znosić?
      Osobiście miałabym dość już tylko do tego, że pod moim domem sterczą dziennikarzyny z aparatami czekający na każde wyjście z klatki.
      Koszt dodatkowej ochrony powinni ponieść grożący, a najlepiej politycy, którymi się inspirowali. Bo w ramach normalnej ochrony jeszcze dwa lata temu w okolicy domu, stał wyłącznie jeden radiowóz, teraz oprócz panów z Boru jest jeszcze dodatkowy monitoring.
      No sam miód, prawda?
      • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:50
        Młodej Kwaśniewskiej też grozili, Kaczyńskiej również, ale jakoś nikt nie robił z tego mięsa wyborczego, a Tusk właśnie tak postępuje.
        Nie lubię Kwaśniewskiego, Kaczyński czasem ze swoimi poglądami podchodził mi na otro do gardła, ale mam dla nich szacunek za to, że nie wykorzystywali prywatnego życia swoich dzieci do kampanii. Jakiejkolwiek.
        • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:55
          Zapominasz o jednym.
          Kwaśniewska była na świeczniku, gdy net i komórki nie były jeszcze tak rozpowszechnione. Kaczyńska podobnie.
          Dopiero w ostatnich 3-4 latach nastąpiła "rewolucja chamstwa".
          • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:59
            Nie przesadzaj, proszę. Stały net miałam na początku przez telefon od 95 roku, pierwszą komórkę kupiłam w 96. A znam osoby, które znacznie wcześniej korzystały i z netu i z komórek, jeszcze tych w walizkach noszonych.
            • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:06
              Tak, bo w 95 roku już nagminnie korzystano z netu w telefonach w Polscesmile tudzież komentowano rzeczywistość i politykęsmile
              • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:21
                A żebyś wiedziała.
                • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:22
                  Hahahaha.
                  Dobresmile
                • demonii.larua Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 12:53
                  https://media.giphy.com/media/tiIYGcAk457lS/giphy.gif
        • demonii.larua Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 12:48
          No oczywiście Kaczyński wcale nie wykorzystuje wizerunku brata w kampanii wyborczej big_grin
          • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 14:05
            Rosę ktos strasznie oszukał, mówiąc że Kaczyński nigdy nie wykorzystywał wizerunku córki
            https://spieprzajdziadu.com/muzeum/images/a/aa/Rodzinka.jpg
            • demonii.larua Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 14:12
              A już mi się nie chciało tego wywlekać, bo hasła z plakatu to rechot z wyborców wobec tego co naprawdę działo się w małżeństwie córki Kaczyńskiego.
            • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 14:36
              Żeby tam tylko córki, także i ekhm...jej rodziny o dziwnym statusie (a wiedział, co jest grane w tej rodzince).
    • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:07
      Nikt nie ma prawa nikomu grozić. Można kogoś nie lubić, nie zgadzać się z jego poglądami politycznymi, poglądami jego ojca, matki, ale nikt nie ma prawa grozić komuś, zastraszać.

Nie ma znaczenia, czy prowadzi bloga, czy pracuje, czy nie.
      Być może jest to zabieg PR. Ale, sądząc po komentarzach choćby w necie, jestem w stanie uwierzyć, że może otrzymywać takie groźby.

Tekst, że prowokuje jest absurdalny. Robi co robi i tyle.

• kandyzowana3x Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:29
        Alez z pewnością grozby otrzymuja, otrzymywali i beda otrzymywali wszyscy rzadzacy i często ich bliscy. Niestety osob zaburzonych psychicznie nie brakuje i nigdy nie brakowalo. To zjawisko stare jak świat i powszechne na kazdej szerokości geograficznej. Pytanie czemu ma służyć nagłośnienie tego, bo z pewnością nie walce z wiatrakami.
        • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:31
          Pytano premiera o obstawę dla żony czy córki, więc przedstawił co jest tego powodem.
          • kandyzowana3x Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:36
            No i te "przygotowanie "premiera z listmi wyjetymi z kieszeni i czytniem dramatycznych grozb skierowanych w strone niewinnego dziewczecia sprawia na mnie wrażenie starannie wyrezyserowanego spektaklu. A samo pytanie - 100% ustawki.
            • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:42
              Nawet jeśli, to ma to usprawiedliwiać groźby wobec jego córki?
              • kandyzowana3x Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:47
                Absolutnie nie. Tylko to zjawisko powszechne i nie do wyeliminowania, grozby takie pisza ludzie zaburzeni psychicznie.
                Korespondencja do premiera i rodziny z nieznanych zrodel nie powinna nawet do nich docierac i watpnie zeby docierala.
                • vilez Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:00
                  Jeżeli premiera ZAATAKOWANO (a tak było) o to, że jego córka ma obecnie wzmożoną ochronę, to premier powiedział, dlaczego ta ochrona była potrzebna.
                  Atakbył jawnie polityczny- wyborczy. Premier bardzo dobrze zrobił, że ujawnił, co za tym stoi. Robienie mu z tego tytułu zarutów, jest wpisywaniem się w to wyborczreświnstwo polityczne, w które próbowano wmanewrować premiera i jego córkę. To była świńska polityczna ustawka, a nie- to, w jaki sposób premier się przed nia obronił.
                • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:05
                  To, że coś jest powszechne nie może być normą.
                  Najłatwiej jest powiedzieć, że nauczyć się z tym żyć. Ale to wcale nie jest łatwe.
                  To nie jest wybór dziecka, że ojciec wszedł do polityki.

Być może wiele z gróźb do nich nie trafia. Ale na pewno trafiają te, gdzie ktoś zdobył telefon, czy adres. Nie sądzę, żeby było trudno zdobyć telefon do kogoś, kto prowadzi bloga i na tym zarabia.
                  Inna rzecz, że równie dobrze, znać jej numer telefonu mogą osoby z otoczenia politycznego ojca. Polityka to brudna dziedzina i jak wiele razy pokazano wśród współpracowników z jednej opcji politycznej też są wrogowie.
                • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:16
                  oczywiscie, świry są były i będą, co nie zmienia faktu, że ludzie sie generalnie w swym chamstwie i złości troszkę zagalopowali- hejt w necie siega zenitu- i nie mówię tylko o polityce

i uważam, że nie powinniśmy się na to godzić jako społeczeństwo- wiem, że politycy dostaja pogróżki, ale jestem głeboko zszokowana tymi groźbami i bardzo dobrze, że głośno sie o tym mówi i głęboko nie rozumiem osób, które bronią tego typu zachowań " bo tak było zawsze, nie ma czym się przejmować"

otóż jest
                  • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:23
                    Zdecydowanie jest się czym przejmować, ale nie wykorzystywać tego faktu w politycznych gierka pana T.
              • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:01
                oqoq74 napisał(a):

> Nawet jeśli, to ma to usprawiedliwiać groźby wobec jego córki?

On te groźby wykorzystał, aby wzbudzić empatię społeczeństwa dla niego, Nic poza. Całkiem sprytnie wykorzystał - za pieniądze podatników.
                • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:10
                  A policyjna ochrona, w przypadku, gdy jest uzasadniona finansowana jest prywatnie?

Zastanów się co piszesz? Całe PO wygra wybory, bo ludzie będą współczuć jego córce.
            • rosapulchra-0 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:54
              kandyzowana3x napisała:

> No i te "przygotowanie "premiera z listmi wyjetymi z kieszeni i czytniem dramat
              > ycznych grozb skierowanych w strone niewinnego dziewczecia sprawia na mnie wraż
              > enie starannie wyrezyserowanego spektaklu. A samo pytanie - 100% ustawki.

Otóż to. Jak napisałam - wykorzystuje w haniebny sposób swoje własne dziecko, by cokolwiek politycznie ugrać. Obrzydliwe zachowanie do upęku.
        • mid.week Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:34
          To nie jest nagłośnienie tylko odpowedź na zarzut o korzystanie z ochrony przez rodzinę. Padło oskarżenie - padła odpowiedź. Lepiej byłoby gdyby rządzący nie poczuwali się do konieczności składania wyjaśnień? Bo mnie się taka cecha akurat podoba.
          • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:36
            Nie miałabym nic przeciw, gdyby osoby publiczne nie musiały korzystać z ochrony, ale niestety u nas, na tym etapie "wolności słowa i demokracji" nam to nie grozi.
          • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:09
            Tusk co by nie zrobił- byloby źle

nie będzie sie tłumaczył?- no tak ustawił wygodne zycie córuni

tłumaczył- ustawka!

masakrauncertain
    • mid.week Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:09
      Przerażający jest ten tok rozumowania. Daje prawo zwyrodnialcom do atakowania innych za to, że normalnie żyją.
      Pamiętaj, że na forum obrywasz anonimowo. To duża róznica. NIkt ci pod domem nie stoi i nie straszy. Choć nawet i to moim zdaniem nie jest argumentem dla tolerowania agresji w internecie. Ale jak dla ciebie luzik to podaj proszę numer kom, adres, imię nazwisko....
      • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:22
        Łatwo się pisze te wszystkie brednie o prowokowaniu, gdy nigdy się człowiek nie spotkał w rzeczywistości z atakami na siebie i groźbami wobec siebie i rodziny.
        • mid.week Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:30
          Ja się szczęśliwie nie spotkałam, ale do łba by mi nie przyszło usprawiedliwiać bandytę zachowaniem ofiary. Taki sam defekt mózgu argumentuje zasadność gwałtu kusą spódniczką, włamanie otwartym oknem itd.

Może trzeba takim ludziom wprost mówić "pie....lisz jak potłuczona/y, co mnie wq...a niesłychanie więc (zgodnie z twoim tokiem rozumowania) mam prawo znaleść twoje namiary, wjechac na chatę i zrobić dzihad jak na rasową e-matkę przystało" smile
          • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:34
            Ja niestety się spotkałam, też przez politykę. I wiem, że to nie jest fajne (mówiąc bardzo oględnie).
    • gryzelda71 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:10
      Czepiasz sie. bo blog, bo bieganie, bo cos tam. Nie jej wina,ze sa świry na świecie.
    • guderianka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:25
      Powinna przywdziać wór pokutny, oszpecić się i zająć wolonariatem.
      Dżizaaass
      • antyk-acap Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 08:41
        Bo Putin nie zwrócił wraku...
      • rhaenyra Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:12
        a gdyby zamiast prowadzic bloga na ktorym zarabia wziela sie za wolontariaqt
        to by sie podniosl krzyk ze za tatusiowe ( czyli podatnikow) pieniadze zyje i zeby sie za zarabianie wziela zamiast sie lansowac dobroczynnoscia uncertain
    • kowalskiandrzej Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:10
      Trzeba niezle mieć namieszane żeby wypisywać takie teksty córce premiera. Ze też porabańcy się nie boją. Przecież to można łatwo wyśledzić i namierzyć. Ale nie patrząc już na tych psychicznych kretynów (których pełno w necie i nie trzeba być K. Tusk żeby coś takiego poczytać o sobie) to ten blog potwornie ewoluował. Z miłego zajęcia skromnej i uśmiechniętej dziewczyny stał się firmą , coraz więcej tam rzeczy luksusowych (pewnie dla córki prezydenta Francji to normalna półka) , reportaże z fantastycznych miejsc, pokazów na które zapraszana jest jako ekspert. I te setki komentarzy pod każdym wpisem, najczęściej w tonie totalnie włazidupnym. Zastanawiam się czy ona się dobrze z tym czuje i jak poczytałam jej bloga to miałam wrażenie że ona jednak nie żyje w realnym świecie. A i nie wygląda w realu tak jak na tych zdjęciach , zdecydowanie nie
      • aneta-skarpeta Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 09:19
        blog Kasi- nie moje klimaty, nie moja półka cenowa, ale denerwuje mnie to swteirdzanie, że ona nie żyje w realu

otóż to jest jej real

dla niektórych mój real to też jakas odrealniona bajka, bo inni to mają "prawdziwe życie" czyli codziennie drżą czy będą mieli pracę
        • kietka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:44
          pogrozki obrzydliwe, ale czy prawdziwe? tego nie wiemy, dlaczego wszyscy a priori przyjmuja, ze premier nie kłamie.
          Zreszta ludzie z trojmiasta, czyli kolebki i ostoi PO maja swoje zdanie wyrobione na podstawie autopsji. Niestety bracia maluczcy, to to nie są.
          • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:49
            Kietka - poczytaj sobie komentarze pod artykułami o tym. Jest cała masa w stylu, dobrze jej tak i gorszych. Patrząc na to, nie trudno uwierzyć, że może też dostawać pogróżki.
            • kietka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:02
              kilkaset grozb przez 2 miesiace i nikogo nie ujeli?
              nie watpie, ze sa krejzole, ktorzy to tworza takie pogrózki, ale mysle, ze nie mozna robic tego bezkarnie. na pewno bysmy wiedzieli, jakby kogos za to ujeli.

do wszystkiego trzeba podchodzic z rezerwa, widze jednak, ze Tusk, osiagnal cel i mamy zbulwersowane społeczenstwo, przynajmniej na emamie.

mysle, ze na takie slowa trzeba miec dowody. nie ma zadnej podstawy prawnej, dla ktorej dzieciom premiera nalezy sie ochrona panstwowa. nie widze prioblemu, zeby Tusk szarpnal sie na prywatną. ma do tego prawo.
              • kietka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:05
                ps poza tym moze sprawe oddac do sadu i dostac ochrone policyjna, dlaczego tego nie robi?
                • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:12
                  Jakby, nie daj Panie Boże, coś by się jej stało, to też byś pisała, że to ustawka?
              • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:11
                A skąd wiesz, że kogoś nie ujęli?

• kietka Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:15
                  mysle, ze premier podzieliłby sie taka rewelacja, chociazby przy tych ostatnich wynurzeniach.

1. jezeli pogrozki sa, to moze o nich mowic, ale bez szczegulow, bo to jest woda na młyn tych, ktorzy te pogrozki smaza i on o tym wie, ze prowokuje.
                  2.sprawa byłaby w prokuraturze
                  3. udowodnione zagrozenie zdrowia i zycia jest podstawa do ochrony policyjnej, ale nie BOR
                  4. jedno takie wynurzenie nie powinno byc podstwa do przynania pchrony BOR dla całej rodziny premiera. uderzył w czuła strunę i ma z głowy argumentowanie chodzenia przez Kasie na randki i latanie na sesje w Paryzu w towarzystwie Borowików.
                  • mary_lu Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:21
                    Ale rodzinie Tuska taka ochrona się należy bez żadnego tłumaczenia.

Nie wyglądali też na łasych na tych borowików, jakoś ze trzy lata temu regularnie widywałam Kasię Tusk z matką na zakupach, chodziły normalnie po sklepach, przyjeżdżały własną zwyczajną toyotą, nikt za nimi nie chodził.
                    • demonii.larua Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 13:02
                      Ochrona z Boru jest przy domu od około dwóch lat, dokładnie już nie pamiętam. Toyotą dalej jeżdżą. Bor trzepie pocztę i pilnuje, żeby co gorliwsi nie dewastowali kamienicy, przecież tam mieszkają też zwykli obywatele. Nie widziałam, żeby z Tuskówną łazili panowie. Zresztą policja też z nimi się nie przemieszcza.
                  • oqoq74 Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:21
                    Nie wszystkie takie sprawy są nagłaśniane. Nie wiesz co się w tej sprawie dalej dzieje, czy działo.

• premeda Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 10:50
      Dla mnie te groźby są wyjątkowo obrzydliwe i powinni takich wyłapać i pokazać ich gęby publicznie, żeby wszyscy wiedzieli z jakimi oszołomami mają do czynienia. Wisi mi blog Kasi Tusk, czasami na Onecie jest jej zdjęcie z jakąś sytlizacją. Ale wpakowanie w całą wojenkę polityczną dzieci polityków jest ciosem poniżej pasa. Niech ona sobie robi co chce, nawet niech bryluje na salonach jak Ola Kwaśniewska, nie każdy musi pomagać kotkom, pieskom itd. Tylko z jednego prostego powodu ona do polityki się nie pachała, jest prywatną osobą, ze swoim prywatnym życiem, nawet jeżeli wykorzystuje nazwisko i odcina kupony od działalności ojca. I nie uważam, że to była ustawka, w narodzie mamy tylu oszołomów, że akurat mnie te ataki nie zdziwiły.
    • mary_lu Re: Donald Tusk opowiada o groźbach wobec swojej 16.04.14, 11:11
      Jak ja nie lubię takich siekierką rąbanych akcji przedwyborczych...

Wiem, że to działa, ale ta "spontaniczna" akcja odczytywania esemesów była żenująca.

P.S. jak już do wyborów zdarza mi się pójść, to głosuję na PO, ale ostatnio tak dają mi po oczach swoimi pomysłami na zmianę słupków procentowych, że z pewnością nie będę głosować przez kilka następnych lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka