elizaj1
08.05.14, 21:11
Czy macie jakis sposob aby jakos wytłumaczyc sobie i zrozumieć zachowania waszych bliskich, zachowania które was irytują, męczą itd? Mam w otoczeniu osobe która ma naturę histeryka,całe zycie sie o coś martwi, a w jej głowie zawsze coś sie dzieje złego, nawet gdy się nie dzieje. I o ile zamykałoby sie to tylko na jej własnym życiu, przelewa ten defetyzm na wszystkich wokół. Nawet jak jest dobrze przewiduje ci czarne chmury bo cos sie na pewno wydarzy albo juz sie dzieje tylko ona o tym nie wie. Az strach pomyslec jak zachowywałaby się w sytuacji rzeczywistych tragedii czy jakis złych wydarzeń,zgroza.Staram się ją tłumaczyć że taki charakter,że to raczej w dobrej wierze bo sie troszczy i martwi o innych ale jak przyjdzie co do czego jestem nią do granic zmęczona, bo ilez mozna słuchać, że zaraz wszystko szlag trafi. Ona nawet w sukcesach na sile doszukuje się minusów nie sposob sie przy niej cieszyc z zycia chocby ci sie wiodło.Co gorsza zaczełam mieć obawy że ona sciagnie na nas wkoncu jakies nieszczęscie.Macie wokól siebie takich ludzi których charakter was męczy?Jak sobie z nimi radzicie?