asis09 09.05.14, 08:21 Lecę z ryanair i zglupialam czytajac nowe przepisy dotyczące bagazu. Do bagazu podrecznego mogę leki, płyny zele do 100 ml. w woreczkach. Picie tylko zakupione na lotnisku? Do luku wszystko - bez ograniczen wagi i opakowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: samolot - bagaz 09.05.14, 08:29 Tak. Do luku mozesz wrzucic nawet 5litrowa butle szamponu i 3 litry wody. Na poklad max 1 litr ale w dawkach po 100ml - w teorii - w rzeczywistosci nie jestes w stanie raczej tak tego worka zapakowac zeby litr wziac. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: samolot - bagaz 09.05.14, 08:31 Też z nimi lecę. Ale my tylko z podręcznym. Z tego co ja zrozumiałam: Płyny (w ogóle) w butelkach do 100ml w plastikowym przezroczystym woreczku o pojemności 1 l - zamykanym (np. strunowym). Łączna objętość płynów nie może przekraczać 1 l. Przy czym płyny to też np. pasta do zębów i tusz do rzęs. Fajnie że można wziąć dodatkową torbę oprócz tego standardowego kabinowego bagażu. Co do bagażu nadawanego to na pewno są jakieś ograniczenia, ale nie wiem, jakie bo my nie będziemy go mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: samolot - bagaz 09.05.14, 08:35 Takie: 8.10.2 The following items shall not be placed in Checked Baggage: Dynamite, gunpowder, explosives, including detonators, fuses, ammunition, grenades, mines blasting caps and plastic explosives. Replica and imitation firearms or toy guns of all types. Gases: propane, butane. Flammable liquids, including gasoline, methanol, flammable solids and reactive substances, including magnesium, firelighters, fireworks, flares and other pyrotechnics. Oxidizers and organic peroxides, including bleach, car body repair kits. Toxic or infectious substances, including rat poison, infected blood, radioactive material, including medicinal or commercial isotopes. Corrosives, including mercury, vehicle batteries, vehicle fuel system components which have contained fuel. 8.10.3 Any sharp objects in Checked Baggage should be securely wrapped to prevent injury to screeners and handling personnel. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: samolot - bagaz 09.05.14, 09:11 po co piszesz po angielsku skoro jesteśmy na polskim forum, a regulamin Ryanaira jest dostępny po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś