Dodaj do ulubionych

Pytanie o sprzątanie

15.05.14, 13:44
W moim mieszkaniu nie da się wytrzymać w słoneczną pogodę, tzn nerwowo ponieważ ma się ciągłe uczucie przypruszenia mieszkania, mimo ze sprzątam regularnie. Jak jest słonce, a juz szczególnie to jaskrawe wiosenne, moje mieszkanie wygląda na uklejone, widze smugi, kurze, zacieki itd wiecie o jakim efekcie mówię.W dni pochmurne w moim mieszkaniu jest świeżo, wygląda ono dobrze, jeszcze raz zaznaczam że sprzątam regularnie.
Pytanie czy ja tego zwyczajnie nie umiem robić, robię to niedokładnie, moze używam złych detergentów że po sprzątaniu i tak jest takie wrazenie w sloncu. Wiecie dlaczego tak jest? Bo chyba wieleludziobserwuje cos podobnego z tego co czytam.
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: Pytanie o sprzątanie 15.05.14, 13:49
      też to u siebie obserwuję i tez sprzatam regularnie
    • x.i.007 Re: Pytanie o sprzątanie 15.05.14, 13:50
      Kup sobie ładne zasłony.
      • kariwitch00 Re: Pytanie o sprzątanie 15.05.14, 14:44
        Niestety zasłon nie mogę mieć, nie lubię i mam koty a inne rozwiązania tez nie bardzo ponieważ owszem mam rolety tyle że antywłamaniowe, ograniczenie dopływu swiatła nie wchodzi w grę. Jest na to jakis inny sposób, czy raczej trzeba się z tym pogodzić?Moze sie odezwie ktoś, kto tego nie obserwuje w swoim mieszkaniu bo jak na razie wszyscy z ktorymi rozmawiam mają podobne odczucia w słoneczne dni;/
    • fomica Re: Pytanie o sprzątanie 15.05.14, 14:53
      Mysle że to może byc kwestia powierzchni mebli. Jesli gładkie, ciemne, lakierowane - kurz i odciski widac z daleka. Na matowych, jasnych w jakis deseń nie rzuca się tak w oczy.
      • naomi19 Re: Pytanie o sprzątanie 15.05.14, 14:59
        ja mam jasne matowe..
    • aquella Re: Pytanie o sprzątanie 15.05.14, 14:57
      był już ten wątek, mam nawet wrażenie, że to treść wklejona z niego i nic nie pozmieniane hm..
    • ichi51e Re: Pytanie o sprzątanie 15.05.14, 15:01
      Wiem o co chodzi. Niestety recepty nie ma - musialabys zciagnac 100% kurzu przefiltrowac powietrze i zamknac hermetycznie. Na okna firanki/rolety powinny zalatwic sprawe troche. No i unikaj ciemnych mebli (faktura tez ma znaczenie na jednym die osadza na drugim nie)
      Moje dziecko co rano staje w smudze takiego seiatla i tanczy (bo probuje polapacbig_grin) bardzo tajemniczo to wyglada...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka