baltycki 15.05.14, 17:36 Tara The Cat Saves Boy From Dog: Cat Saves Boy From Dog Attack In California - Tara The CAT HERO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ioanna80 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 18:08 Dosłownie tutaj - bohaterka! Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 17:42 Tak wiem. Kot mojej sasiadki regularnie atakuje mojego owczarka niemieckiego, a ten juz na widek tego kota trzesie sie jak galareta, az trzeba go ewakuowac i uspokajac. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 20:20 Miałam kiedyś kota, który był bardzo bojowy: wszystkie psy na podwórku się go bały (poza jego domowymi) - aż sąsiedzi mieli pretensje, jak można trzymać takiego 'ostrego' kota... Bo kto to widział, żeby kot leżał sobie na chodniku, tam gdzie psy chodzą i nie zamierzał zwiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Wyzszosc kota nad psem )) 17.05.14, 07:11 Nie. Ale ten pies i tak chyba nie umiał czytać, więc byłaby bezużyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
agra1 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 22:51 morekac napisała: >Bo kto to widział, żeby kot leżał sobie na chodniku, tam g > dzie psy chodzą i nie zamierzał zwiewać? Ja widziałam. I widuję codziennie, jak plącze mi sie pod nogami, zanim pójdzie na obchód włości. Teraz może mniej, bo juz ma 14 lat, ale okoliczne psy przez lata się go bały, a i teraz podchodzą z szacunkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 17:47 Koty sa bardzo waleczne. Nie dziwie sie - w koncu to kocica. Zero krempacji rzucila sie calym cialkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 18:07 Nasz sznaucer notorycznie dostaje od kotki lanie , co by nie zapomnial kto w domu rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 18:31 To nasza waleczna Laura ------ Gdy czegoś bardzo pragniesz, cały Wszechświat sprzęga się by Ci to dać * Paulo Coelho * Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 18:15 Nie widzialem, a zaskoczonym lekko.. Zawsze wydawalo mi sie, ze koty to takie maskotki do poglaskania )) Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 18:25 lol przeciez koty to wredni mordercy psychopaci i kazdy o tym wie www.youtube.com/watch?v=S7znI_Kpzbs Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 18:30 Cats are Brave Compilation 2013 Kiedys tez widzialam film jak odgonil niedzwiadka. Od kota gorszy chyba tylko miodozer. Ale wszyscy wiedza ze honey badger doesn't care Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 18:32 takie sa koty www.youtube.com/watch?v=wmV3mN-V3ic Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 22:28 baltycki napisał: Zawsze wydawalo mi sie, ze koty to takie maskotki do poglaskania )) Żartujesz? Wypluj te słowa natychmiast, bo cię pokarze jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 22:04 U mnie w rodzinie była kocica, która rzuciła się na dobermana sąsiadów, żeby ratować kundla swojego pana. Nie, żeby się z kundlem jakoś kochali, darli czasem koty, ale jak przyszło co do czego, to rzuciła się jak lwica. Doberman miał później traumę, omijał koty szerokim łukiem, na psy nadal się rzucał. Odpowiedz Link Zgłoś
ioanna80 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 08:44 Bo kot broni swojego stada, przy czym czlonkowie stada wcale nie musza byc kotami Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 22:16 kot wspaniały ale mnie zastanawia pies. Dziecko nie zrobilo nawet ruchu w jego stronę, zaszedł od tyłu i zaatakował. Jak sobie przypomnę te wszystkie dyskusje na temat zachowania wobec psów i udowadanianie, że pies musi byc sprowokowany, że sam z siebie to nigdy itp..... Dobrze że kota waleczny był Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 22:35 Ale wczytaj się dokładnie w te posty, w których ktoś pisze, że pies musi być sprowokowany, niektórzy właściciele psów uczciwie przyznają, że może chodzić o prowokacje typu: niesiesz parasol, trzeszczą ci podeszwy, szeleści spódnica, masz brodę itp. Może ten pies nie lubi kółek od roweru? To przecież dzieciak go sprowokował, jak jeździł rowerkiem na kółkach, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 09:13 jowita771 napisał: > Ale wczytaj się dokładnie w te posty, w których ktoś pisze, że pies musi być sp > rowokowany, niektórzy właściciele psów uczciwie przyznają, że może chodzić o pr > owokacje typu: niesiesz parasol, trzeszczą ci podeszwy, szeleści spódnica, masz > brodę itp Psy, które reagują atakiem na takie "prowokacje" nie są psami normalnymi, taka reakcja może wynikać wyłącznie z jakichś zaburzeń. Normalny, nawet przeciętnie zrównoważony pies nie zwróci uwagi na tego rodzaju sytuacje. Najwyżej (jeśli jest dość strachliwy czy nerwowy) - ostrzegawczo zaszczeka - co też powinno zresztą dać właścicielowi do myślenia, że powinien jakoś swojego psa odstresować i zsocjalizować. Ten pies na filmie zachowuje się jak kompletny psychopata. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 09:30 > , taka reakcja może wynikać wyłącznie z jakichś zaburzeń. Może ze złych doświadczeń? Mama widziała kiedyś, jak pies rzucił się na spokojnie idącego ulicą żołnierza. Może miał złe skojarzenia z mundurem. Odpowiedz Link Zgłoś
falka_85 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 09:56 Kurcze też mi na fali ostatnich psich wątków takie coś przyszło do głowy. A kot fantastyczny, ciekawe tylko co nim tak na prawdę kierowało? Rzeczywiście chciał obronić dziecko, czy bronił terytorium, a może zwyczajnie nienawidzi psów? default napisała: > Psy, które reagują atakiem na takie "prowokacje" nie są psami normalnymi > , taka reakcja może wynikać wyłącznie z jakichś zaburzeń. Bardzo możliwe, tylko że taki zaburzony / ztraumatyzowany pies nie ma tego wypisanego na czole. Nigdy nie wiadomo jak się zachowa obce zwierze i czy ten słodziak uwiązany w drzwiach sklepu nie postanowi zaatakować dziecka, bo ma kółka w rowerku Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 10:17 falka_85 napisała: >> Bardzo możliwe, tylko że taki zaburzony / ztraumatyzowany pies nie ma tego wypi > sanego na czole. Otóż ma. Chociaż fakt - nie każdy umie to zobaczyć i odczytać Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 10:51 > Chociaż fakt - nie każdy umie to zobaczyć i odczytać No właśnie - choćby dlatego, że nie każdy ma psa Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 11:22 > Otóż ma. Chociaż fakt - nie każdy umie to zobaczyć i odczytać Obowiązkiem właściciela jest odczytywać takie sygnały i zapobiegać atakom. Obcy człowiek nie musi znać psiej mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 13:00 jowita771 napisał: > > Obowiązkiem właściciela jest odczytywać takie sygnały i zapobiegać atakom Wiedziałam ! Nieważne, że nie na temat, ale uwagę o obowiązkach właściciela psa ZAWSZE trzeba rzucić... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 17.05.14, 06:52 Jak to nie na temat? Przeczytaj sobie całą gałąź w tym wątku, a nie pisz od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 09:31 O tym samym pomyślałam - co ten dzieciak mu zrobił?? Nawet nie nawiązali kontaktu wzrokowego! Zaburzony pies. Już kiedyś tu o tym pisałam, miałam podobną sytuację w dzieciństwie. Stałam pod własnym blokiem i spokojnie naciskałam guzik od domofonu, kiedy nagle pies sąsiadów, uroczy kundelek nie sięgający mi do kolan, wbił mi zęby w łydkę. Dobrze, że go znałam i od razu poszliśmy do sąsiadów. Też byli "zdziwieni", ja do dziś nie wiem, czego ten pies ode mnie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 09:51 Odpowiem na przykładzie mojej Buły. Jak była jeszcze szczeniakiem, wystraszył ją dzieciak na rowerku z bardzo głośną trąbką. Jechał sobie za nami i dobre 20 sekund trąbił bez przerwy - dopóki nie zrąbałam równo idącej z nim babuni-idiotki o podejściu "o, słodki dzieciaczek sobie trąbi, czuj że pies zaraz zejdzie ze strachu, moje wnuczko takie słodkie, aaaaaaaaaaaa". Buła zapamiętała i teraz rzucałaby się na wszystkie rowery profilaktycznie, zanim zaczną trąbić. Ale jej nie pozwalamy. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni A niektóre świetnie grają na fortepianie :) 15.05.14, 22:32 CATcerto. ENTIRE PERFORMANCE. Mindaugas Piecaitis, Nora The Piano Cat Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A niektóre świetnie grają na fortepianie :) 16.05.14, 09:35 Popłakałam się Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: A niektóre świetnie grają na fortepianie :) 17.05.14, 11:13 Nora jest kotką należącą do nauczycielki fortepianu, na co dzień obserwuje lekcje, których udziela jej pani . Co ciekawe w tym domu mieszka jeszcze kilka kotów, ale tylko Nora jest tak muzykalna, że nauczyła się grać Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 22:35 Jeden z moich kotów, kiedy zauważył, że pies sąsiedzki może zaatakować jego pierdołowatego towarzysza (też kota), zaszedł psa od tyłu i wbił mu wszystkie pięć niezwykle ostrych pazurków w dupsko. Nigdy nie widziałam tak wysoko skaczącego psa Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 23:51 >>pierdołowaty towarzysz<< bossskie Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Wyzszosc kota nad psem )) 15.05.14, 22:36 Nie uwierzyłabym pewnie, gdyby moja skutecznie kocica nie pogoniła jelenia zeszłej wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 08:06 Jeden z naszych obecnych kotów rzuca się na nasze psy, gdy go zdenerwują zbyt głośnym szczekaniem i bieganiem wzdłuż płotu. Jest skuteczny - od razu cisza się robi jak makiem zasiał Mieliśmy kotkę (jeszcze w czasach blokowiskowych), która wylegiwała się pod żywopłotem przy chodniku obok bloku i stamtąd atakowała znienacka przechodzące psy. Też zgłaszano mi pretensje o pobicie, najbardziej - właściciel amstaffa, który był tak zestresowany, że odmawiał wychodzenia na spacer Nasz nieżyjący już kot-bandyta, nie bał się nikogo, najbardziej podobały mi się akcje, gdy nieświadomy prawdziwego kociego charakteru pies pędził na kota ze szczerym zamiarem pożarcia go, a kot zamiast uciekać, przysiadał na tłustym zadzie, leniwie odwracał głowę i patrzył na psa takim wzrokiem, że biedakowi natychmiast włączał się ABS, hamował ze zgrzytem pazurów, spuszczał łeb i z miną "tego, hm, co to ja chciałem..." spiesznie się oddalał... Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 11:17 Moj kot Rysiek goni psy, a kiedys jednego pobil, ale nie wiem jak wyszedlby z prawdziwego starcia z naprawde agresywnym psem. Na mojej ulicy mieszkal kiedys kot, ktory psa najpierw ignorowal, ten mogl mu latac kolo ogona i ujadac, a jak juz tracil cierpliwosc to stosowal jeden krotki cios z opi.rdolem ustnym Ale on pierwszy nie atakowal, musial go pies zaczepic, dlatego takie wrazenie na mnie zrobil ten filmik, bo kotka wyleciala po prostu psa przegonic, udalo jej sie swietnie. Natomiast tworzenie konfliktu pies vs kot, watki porownujace i wywyzszajace kogokolwiek sa wedlug mnie krzywdzace i bez sensu. Pies kot - whatever - zwierzeta sa niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Wyzszosc kota nad psem )) 17.05.14, 01:03 > Moj kot Rysiek goni psy, a kiedys jednego pobil, ale nie wiem jak wyszedlby z p > rawdziwego starcia z naprawde agresywnym psem. jeden z sąsiadów miał psa, który we wlasnym ogrodzie wiele kotów zadusił na śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 08:57 Widziałam kiedyś, jak półroczny kot bojowy zaszachował przy furtce chłopca w wieku 10-12 lat ze średniej wielkości psem. Taką kocią furię nieczęsto zdarzało mi się oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Wyzszosc kota nad psem )) 16.05.14, 11:04 Miałam taka kocicę, dla psów była bezwzględna, tolerowała a nawet dość mocno lubiła tylko naszego psa.Reszta była goniona daleko w pola.Kot ma silny instynkt terytorialny. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Wyzszosc kota nad psem )) 17.05.14, 01:17 Tylko ktos nie znający kotów moze przypuszczac, ze kot postąpił zajebiscie. Koty to łowcy, nawet nieznczny ruch czegokolwiek moze wyzwolić w nim ducha do działania, a zwykle zwyczajną agresję. Ot w nieruchomym srodwosku widząc, ze ktoś coś tę nieruchomość zaburza chce coś z tym zrobić i równie dobrze mógły być to przebrzydły pedofil, którego ten pies gryzie, totalnie obojetne, byleby poruszało sie szybko. I to w kotach lubię - nawet totalnie udomowione nie pozbywają się swoich pierwotnych instynktów. Odpowiedz Link Zgłoś