ichi51e 20.05.14, 13:13 12 latek rysuje: youtu.be/5AqC8rUY6QA no to jest zdolne dziecko. Ciekawe ze nie umie mazaka poprawnie trzymac Tak mi sie skojarzylo z niemowletami baletnicami i roznymi takimi Ktos ma inne przyklady genialnych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:15 Dusan Krtolica 11 years - Crtanje Zivotinja Olovkom - Drawing Animals With Pen dla niechetnie klikajacych na nieznane linki i tu obrazki same Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:16 Zanim zaczęłabym filmować moje genialne dziecko podczas rysowania, umyłabym mu ręce i obcięła oraz wyczyściła paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:24 przystanek_tramwajowy napisał: > Zanim zaczęłabym filmować moje genialne dziecko podczas rysowania, umyłabym mu > ręce i obcięła oraz wyczyściła paznokcie. To jest klasyczne podejście zabijające geniusz Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:27 cos w tym jest _ orzystanek by szorowala lapy ja wrzeszala ze zle trzyma... nie nadajemy sie na matki geniuszy :< Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:27 cos w tym jest: Przystanek by szorowala lapy ja wrzeszczala ze zle trzyma... nie nadajemy sie na matki geniuszy :< Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:30 nowel1 napisała: > To jest klasyczne podejście zabijające geniusz Nie, klasyczne podejście zakłada, że geniusz musi być brudny, śmierdzący, obdarty. A jak dorośnie to również na okrągło uchlany. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:53 I juz wiadomo,ze dzieciak z filmu będzie alkoholikiem Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:01 Powiem szczerze ze za wesolo to nie wyglada. youtu.be/n0zxSM1U0vQ facet w tle (ojcuec?) zdaje sie cisnac srube. Zabawek nie widze za to duzo ma sztalug. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:06 To dziecko nie wygląda na szczęśliwe i jakoś mam wrażenie, że to rysowanie nie sprawia mu przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:06 Przecież brudne dzieci to szczęśliwe dzieci wiec ..... Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:04 przystanek_tramwajowy napisał: > Nie, klasyczne podejście zakłada, że geniusz musi być brudny, śmierdzący, obdar > ty. A jak dorośnie to również na okrągło uchlany. Tak uważasz? Ja jestem innego zdania Natomiast gdy dziecko rysuje, i to rysuje z oznakami talentu, to niedoczyszczone paznokcie nie są ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:56 > Zanim zaczęłabym filmować moje genialne dziecko podczas rysowania, umyłabym mu > ręce i obcięła oraz wyczyściła paznokcie. Dziecko w tym wieku samo powinno umieć o to zadbać, a dla dziecka ze zdolnościami manualnymi tym bardziej nie powinno stanowić to problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:02 Czyli przed wyczyszczeniem paznokci dziecko uzdolnione nie bierze pisaka i kartki do ręki Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: genialne dzieci 21.05.14, 08:59 Mam dość spore zdolnosci manualne, wykorzystuję je często w pracach plastycznych i żebyś ty widziała wtedy moje paznokcie. Ba, ręce do łokci uje.ane mam zazwyczaj. W zalezności od uzytych materiałów domywanie trwa od godziny do ponad tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: genialne dzieci 21.05.14, 01:15 Rownie dobrze mogl miec te palce ufajdane farba do malowanie albo weglem do szkicow. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:41 Mam kuzynkę, obecnie studentkę ASP, która już od dzieciństwa genialnie rysowała. Nadal nie umie dobrze trzymać kredki i już raczej się nie nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: genialne dzieci 20.05.14, 13:49 a co za różnica jak trzyma skoro pieknie rysuje?... Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:07 och to nie jest estetyczne Konstancjo! Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:12 No co się czepiacie? Brzydzą mnie niewyobrażalnie brudne zapuszczone paznokcie, nieważne, że u geniusza. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:13 ani one niewyobrażalnie długie ani brudne. dzieciak węglem pracuje - litości. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:18 Przysłówek "niewyobrażalnie" odnosił się do mojego obrzydzenia: Brzydzą mnie niewyobrażalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: genialne dzieci 20.05.14, 19:52 Pamiętam ze swojego dzieciństwa, że nie zdawałam sobie sprawy z tego, jaką mam żałobę pod paznokciami, dopóki nie zobaczyłam króciutko przyciętych, idealnie różowiutkich, delikatnych i błyszczących paznokietek koleżanki z klasy. Cała była taka wychuchana - włoski, ubrania, po prostu niunia grzeczna taka, ideał nauczycielek. Ale ona nie łaziła po drzewach, płotach, nie grzebała w ziemi i nie lepiła błotnych placków Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:04 Moja 11 latka też pięknie rysuje, powinnam chyba bardziej ją reklamować Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:25 a ja tak szukam jakiegoś geniuszu u swoich i kuźwa nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:31 Może to i lepiej, jeszcze byś niebacznie jakieś foto zamieściła albo filmik, to byś poczytała, że mają brudne paznokcie, strzęp wystającego w kadr rękawa wygląda jak ze szmateksu, a w tle widać niechybnie salę tortur (nieważne, czy faktycznie byłby to kaloryfer w przedpokoju, przyrządy do grilla na tarasie czy pies przebiegający w tle ze smyczą w pysku). Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: genialne dzieci 20.05.14, 14:34 woniaw napisała: > Może to i lepiej, jeszcze byś niebacznie jakieś foto zamieściła albo filmik, to > byś poczytała, że mają brudne paznokcie, strzęp wystającego w kadr rękawa wygl > ąda jak ze szmateksu, a w tle widać niechybnie salę tortur (nieważne, czy fakty > cznie byłby to kaloryfer w przedpokoju, przyrządy do grilla na tarasie czy pies > przebiegający w tle ze smyczą w pysku). > Lubię to Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: genialne dzieci 20.05.14, 15:18 alez jak najbardziej trzyma pisac poprawnie. Takie trzymanie jest bardzo stabilne... Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: genialne dzieci 20.05.14, 15:30 ja tak trzymam długopis, ile moja matka mi truła że nie tak się trzyma... co z tego skoro tak mi bylo wygodniej, próbowałam "normalnie" ale ręka mi się szybko męczła i wrcacałam do swojego sposobu. Fakt, że mam ten serdeczny palec z pazkockiem nieco odkszatłocny, ale z tego co widzialam inni mają odkształcony śropdkowy palec więc chyba taka uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: genialne dzieci 20.05.14, 22:42 Moj Jankeski maz, ktory jest grafikiem i w zyciu sie duzo naszkicowal recznie, dziwil sie bardzo jak ja trzymam dlugopis, a ja go trzymam "normalnie", bo to bardzo niezrecznie i niestabilnie wychodzi.. Wszyscy tutaj sa uczeni trzymania dlugopisu tak jak dziecko na YT. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: genialne dzieci 21.05.14, 00:30 a widzialas , jak oni tu trzymaja zeszyty? Przekrecone o 90 w lewo i pisza od dolu do gory. Wszyscy tutaj sa uczeni trzymania d > lugopisu tak jak dziecko na YT. Ja myslalam, ze tu wolna amerykanka obowiazuje. Moja ma 7 lat i nik,t oprocz mnie, nie uczyl jej tu pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: genialne dzieci 21.05.14, 01:06 Nie, nigdy nie widzialam, ale moge sobie wyobrazic. C komu wygodniej. A po co maja uczyc trzymania dlugopisu, trzymasz jak Ci jest wygodniej, w prawej, albo lewej rece, w zaleznosci, ktora jest uprzywilejowana Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: genialne dzieci 21.05.14, 04:25 chiseledrocks.com/resources/musings/scribe.jpg" border="0" alt="https://chiseledrocks.com/resources/musings/scribe.jpg"> Co kraj to obyczaj, tutaj jest nieprawidlowe Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: genialne dzieci 21.05.14, 06:57 Czytaj co napisane! "Chwyt jakiego uczymy sie w szkole jest opisane" Dzieki za linka btw teraz wszystko jasne - prawidlowy chwyt olowka (scribe grip czyli do pisania) jest najgorszym mozliwym do rysowania. Chlopiec rysuje wiec trzyma inaczej (pewnie potrzebuje wiecej kontroli bo ruchy precyzyjne) you lice and learn Wniosek - jak dzieci rysuja nie nalezy poprawiac chwytu Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: genialne dzieci 21.05.14, 07:23 Ano prawidłowo. Świat nie kończy się na Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: genialne dzieci 21.05.14, 07:36 A gdzie na swiecie taki chwyt uznaje sie za prawidlowy do pisania? Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: genialne dzieci 21.05.14, 10:39 W singapurskiej szkole można sobie ołówek trzymać nawet nosem, bo ważne jest to co jest napisane a nie jak się przyrząd piszący trzyma.... Moje dziecko całą zerówkę i klasę 1 zbierało cięgi za " złe" trzymanie ołówka. Niby prawidłowy chwyt miał zapobiec męczeniu ręki i odzwierciedlać rozwój, ale ja korelacji nie zauważyłam. Dzieciak się męczył i stresował tylko . Po przeprowadzce do singapurskiej szkoły odetchnął i tak jak wszystkie singapurskie dzieci trzyma ołówek w dowolny sposób. Na moje info, że w Pl trzymanie ołówka jest ważne jedna z nauczycielek popukała się w czoło i powiedziała, że to wydumany problem wszak ważniejsze jest sprawne pisanie , szybkie notowanie i umiejętność pracy z komputerową klawiaturą a nie kształtne literki, bo to nie XIx gdzie wszystko trzeba zapisać ręcznie w księgach, ale XXI gdzie świat w koło zmienia się szybko i ważne jest szybkie przetwarzanie informacji. A chłopiec rysuje pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: genialne dzieci 21.05.14, 03:58 Akim jak zaczal grac mial 2 latka. A teraz tak Odpowiedz Link Zgłoś