Dodaj do ulubionych

strój dla dziecka na ślub/wesele

21.05.14, 09:53
podpowiecie?
czy biała koszula + krótkie spodnie? ciemne granatowe/czarne?

odrzucam wszelkie garniaczki itp. spodnie w kant, muszki...

dzieci: chłopcy 4lata i 2lata
Obserwuj wątek
    • moofka Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 09:57
      biala bawelniana polowka
      plocienne spodenki - chinosy np
      i trampeczki - jasne lub ciemne
      na bieganie z balonikami akurat
    • run_away83 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:04
      Koszule proponuję kolorowe i do tego spodenki typu chinos, albo jakieś inne cieniutkie. Na nogi trampki czy sandałki.

Nie znoszę przebierania małych dzieci za dorosłych.
      • mx3_sp Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:11
        mój tak: morskie rurki, granatowa koszula , czerwone trampki, czerwony krawat (tak dla żartu) i kapelusz, jak z żurnala wyszło.
        • tabakierka2 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:14
          ja właśnie przebieranek również nie znoszę, a chłopcy a'la pingwinki mnie załamują maksymalnie.
          tyle, że chyba krótkie spodnie będą niezbędne, bo ślub koniec czerwca - pewnie będzie ciepło.
          Małych chłopców, rozumiem,nie obowiązuje zasada krótkich spodni? w sensie mogą mieć do kościoła?
          • run_away83 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:34
            Jak koniecznie chcesz ich ubrać w krótkie portki, to ubieraj, dwu- i czterolatkowi jeszcze wypada wink

Tylko poszukaj takich prostych bermudów, najlepiej gładkich - żeby nie wyglądały jak spodenki plażowe. Dopasuj kolory tak żeby ladnie współgrały z koszulkami i już. Np. błękitne koszule i granatowe spodnie, albo białe koszule i spodenki ecru, albo jak wolisz to pójdź w bardziej ekstrawaganckie kolory.

Rok temu bykiśmy na ślubie w sierpniu, mój starszy (wtedy 6.5) miał beżowe chinosy, koszulę z krótkim rękawem w kolorze granatowym w białe prążki i granatowe trampki. Młodszy (2.5) miał jasnoczerwone spodenki, kremową koszulę i beżowe wsuwane trampki.
            • tabakierka2 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:49
              mam właśnie granatowe z paskiem dla młodszego ( 3/4), dla starszego chyba też, albo najwyżej kupię.
              Dzięki za pomysły! o coś takiego mi właśnie chodziło.
            • ichi51e Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:53
              Zaraz a czy oficjalny letni mundurek nie ma wlasnie krotkich spodni? Moim zdaniem do konca podstawowki wypada. big_grin potem faktycznie nawet w lecie maja dlugie spodnie.
              https://pr.inter-edu.com/2011school/05_01/images/bunkyo-3.jpg
              • tabakierka2 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:56
                brrrrr.... tongue_out
                • ichi51e Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 11:00
                  No... Niewiadomo ktore najgorsze big_grin ale chodzilo o idee.
      • monique_alt Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:46
        Wasze dzieci naprawdę dają radę nosić spodnie typu chinos albo rurki (pytam mamy chłopców)? U nas wszelkie spodnie tego typu są po dwóch razach podarte na kolanach.

A odpowiadając na pytanie.
        Mojego synka w tym wieku ubrałabym w granatowe/beżowe/czarne cienkie spodnie o długości za kolano plus biała koszula. I zabrałabym jeszcze jakąś polówkę (biała, niebieska) na wypadek wypadku przy stole. Na nogi sandałki w stonowanym kolorze (u mnie nie byłoby z takim kolorem butów problemu bo z uwagi na takie właśnie okazje kupuję zawsze buty szare/granatowe/czarne ewentualnie z kolorowymi niezbyt krzykliwymi dodatkami).

• tabakierka2 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:50
          monique_alt napisała:

> Wasze dzieci naprawdę dają radę nosić spodnie typu chinos albo rurki (pytam mam
          > y chłopców)? U nas wszelkie spodnie tego typu są po dwóch razach podarte na kol
          > anach.

coś a'la rurki mamy - młody lubi, mnie się też podoba, fajnie w nich wygląda. Ale zakłada tylko do kościoła, na imprezy rodzinne - absolutnie nie do p-kola.
        • edelstein Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 12:00

Tylko takie mowi,bo inne dpadaja mu z tylkq.Nie zauwazylam,by niszczyl jakos przesadnie.
    • eilian Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:19
      Dzieci w takim wieku to koszulka ładna z krótkim rękawkiem, ale właśnie raczej nie biała (przesada, poza tym wystarczy, że dotknie się niezbyt czystą ręką i już będzie flejowato zamiast elegancko), do tego spodnie 3/4 lub długie, ale cienkie, jakieś płócienne itp. Na nogi sandałki, albo ładne trampki.
    • mayaalex Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:32
      Moga byc chinosy, ale krotkie spodnie, wlasnie granatowe lub czarne tez beda super. Bo to przeciez wcale niekoniecznie to samo, co szorty plazowe smile Moj dwulatek ma takie granatowe krotkie spodnie (ktore siegaja okolic kolan, chyba troche za kolana nawet) i z biala lniana koszula wygladaja super (zazwyczaj zara ma fajne koszule dla malych chlopcow). Zamiast bialej moglaby byc tez taka niebieskawa ("oxford").
      • mayaalex Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:34
        O, tu sa przykladowe koszule:
        www.zara.com/be/en/kids/baby-boy-%283-months-3-years%29/shirts-c361515.html
    • ichi51e Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 10:48
      Ja ubieram tak (chrzest i komunie mielismy na razie jedynie ale powiedzmy ze ubralabym tak samo) kolejno: ubranko marynarskie, biale letnie ogrodniczki granatowy tshirt na wierzch koszula w duza bialogranatowa krate granatowe spodnie krotkie (w sensie srednio krotkie nie nakie wf tylko jeszcze z kieszeniami) i koralowe polo bezowe spodnir jw i blrkitna koszula dziecieca.
      Jak ktos chce moge fotki prezentowac. Do tego skarpetki odpowiednie. Garniturom muchom w stylu Fester Adams zgwalcony przez jkm mowie nie.
    • volta2 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 11:06
      moi mieli koszule w delikatną krateczkę, do tego krawacik , zwykle cienkie, materiałowe spodnie, stonowane w kolorze(beż, szary). jak pogoda była chłodna - letni wieczór - to mieli jeszcze kamizelki - bawełniane najczęściej, wkładane przez głowę(nierozpinane)

zawsze prezentowali się elegancko.

od paru lat czyli - jak mieli 6-7 lat bardzo lubią zakładać garnitury w wersji bezkamizelkowej, czyli
      koszula, krawat i marynarka, dysponują do tego odpowiednim czarnym obuwiem i mają wywalone na to czy ktoś myśli że są "przebrani za starego". tak im się podoba - chcą wyglądać jak tata na taką okazję i ok.
      • tabakierka2 Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 11:12
        volta2 napisała:

> moi mieli koszule w delikatną krateczkę, do tego krawacik , zwykle cienkie, mat
        > eriałowe spodnie, stonowane w kolorze(beż, szary). jak pogoda była chłodna - l
        > etni wieczór - to mieli jeszcze kamizelki - bawełniane najczęściej, wkładane pr
        > zez głowę(nierozpinane)

oj nie nie... to mój nr2 na liście 'never ever'
        strój kojarzy mi się z mikro- prawniczkiemtongue_out

i jeśli do tego jeszcze sandały + skarpetki to już w ogóle jestem na NIE.
        • gris_gris Re: strój dla dziecka na ślub/wesele 21.05.14, 11:37
          moj na naszym slubie bedzie mniej wiecej tak wygladal: szorty i koszula, tylko buty zamszowe trampki, bo takie ma akurat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka