Dodaj do ulubionych

Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydenta

05.06.14, 10:50
Frasyniuk, nie bądź taki kozak

To jest gość. Głos normalności. Trzeźwych zasad. Chapeau bas.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:08
      trudno sie nei zgodzic smile
    • slawekopty Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:18
      vilez napisała:

> Frasyniuk, nie bądź taki kozak
      >
      > To jest gość. Głos normalności. Trzeźwych zasad. Chapeau bas.

Ale to facet wink
      • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:23
        No i co z tego. Nie puszczaj oczek w tak durnej sprawie.
        • slawekopty Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:47
          vilez napisała:

> No i co z tego.

No jak to ?? przecież on może być szowinistą, mizoginem, albo w przeszłości dawał klapsy dzieciom, albo i nie tylko sad dzieciom crying Gdyby tak dobrze poszukać, to z pewnością znajdzie się jakiś epizod, w którym mógł się źle wyrazić o jakiejś kobiecie!!

> Nie puszczaj oczek w tak durnej sprawie.

to po co zakładasz wątki o durnych sprawach ????
          • marychna31 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:24
            > No jak to ?? przecież on może być szowinistą, mizoginem, albo w przeszłości daw
            > ał klapsy dzieciom, albo i nie tylko sad dzieciom crying Gdyby tak dobrze poszukać,
            > to z pewnością znajdzie się jakiś epizod, w którym mógł się źle wyrazić o jaki
            > ejś kobiecie!!
            No więc sławku, Frasyniuk to prawdziwy facet i zachowanie w porządku, bez wymienionych przez ciebie "wpadek" przychodzi mu naturalnie.
    • anika772 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:40
      Nieźle gada, ale czy ma odpowiednią osobowość żeby znowu zaistnieć?
      Stare pokolenia mogły go zapomnieć, młode zapewne nie mają pojęcia kto zacz, musiałby się na nowo w polityce zdefiniować? Potrafi?
      • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:54
        Moim zdaniem ma. Mówi prosto, w żołnierskich słowach. Mowa krótka a celna ma szanse. osobowość podobna: zwięzła, zwarta. Jeszcze młody.
        Wszystkiem podobać się nie będzie, to jasne.
        • bramstenga Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:52
          Przecież gość jest w polityce od wieków i w ciągu ostatnich kilkunastu lat jedyne, co robi, to przesiada się na coraz krótsze kanapy. Proponuję jako wice Celińskiego, ma podobną charyzmę i też jest obrażony na elektorat, że nie chce się poznać na jego geniuszu. I jeszcze to poparcie dla Olechowskiego w wyborach prezydenckich. Jeden z wielu przykładów pięknej karty opozycyjnej i kompletnego loserstwa w wolnej Polsce.
          • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:59
            Znaczy sie, jak ktoś nie jest u Tuska lub Kaczora, to się przesiada na coraz krótsze kanapy? Można i tak.
            A gdzie Fransyniuk jest obrażony na elektorat?
            Czas na normalnych ludzi- takich jak on.
            • bramstenga Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:14
              Niekoniecznie - skuteczny polityk byłby w stanie sam wykreować silną partię tak jak Tusk/Kaczor. Sorry za tłumaczenie oczywistości, ale inaczej się nie da: w polityce nie wystarczy mądrze mówić, trzeba też mieć charyzmę. Dotychczasowa działalność Frasyniuka dowodzi, że nie ma jej za grosz (a poparcie Olechowskiego w ogóle słabo świadczy o jego inteligencji politycznej).
              • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:18
                Może czas na przemodelowanie polskiej polityki.
                • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:24
                  A Tobie się marzy jakaś rewolucja, czy co? Nudzi Ci się, że masz ciśnienie na zmiany?
                  • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:30
                    No wiesz, polityka to zmiany. Prezydenta i rząd też co jakis czas wybieramy, zauważyłaś?
                    • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:32
                      Zauważyłam, że prezydenta. Co do składu rządu - pierwsze słyszę, ale może czytałaś inną konstytucję niż ja i inną ordynację wyborczą.
                      • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:51
                        No dopsz. Głosujesz pośrednio.
                • bramstenga Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:26
                  Nawet jeśli, na czele każdego ruchu musi stanąć ktoś z charyzmą. A to eliminuje Frasyniuka w przedbiegach. CBDU.
                  • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:31
                    Śmiem wyciagnąć wniosek przeciwny.
                    • riki_i Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 15:16
                      Ty Vilez, wyciągałaś już różne wnioski. Pamiętam ten o nieuchronnym sukcesie odrodzonej "Trybuny" (Ludu) i inne takie.

Frasyniuk jest po rozwodzie, w pożyciu domowym był trudny (sam to przyznaje), lubi kobiety - nie chcę mówić za dużo, ale na ideał feministki to on się nie nadaje zupełnie. Poza tym, co z tego, że wali twarde teksty? Jest politycznym singlem bez zaplecza, na tworzenie partii od zera jest za stary, a żadna licząca się go nie przygarnie, bo i po co jej kłopoty? Będzie sobie gadał w mediach od czasu do czasu i to wszystko.

A już poza wszystkim - ja osobiście szczerze wątpię w dzisiejszą siłę jego charyzmy. Czasy się zmieniają i oczekiwania charakterologiczne wobec przywódców również. W 1980 roku Wałęsa był Bogiem, w 2000 roku Kwaśniewski - gdzie są obaj dzisiaj? Mają w porywach 1% poparcia... Więc Władek Frasyniuk też mógłby się szczerze zdziwić, nawet wtedy gdyby ktoś wystawił go na jedynkę z głównej listy (typu PO lub PiS).
                      • triss_merigold6 Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 21:37
                        forum.gazeta.pl/forum/w,567,144181290,,_Trybuna_nowy_dziennik_lewicowy.html?v=2
                        Duża wódka za przypomnienie tego wątku, teorie Nabakier absolutnie rozkoszne. Gdyby robiła Frasyniukowi kamoanię, to biedak po tygodniu musiałby chodzić w torbie na głowie, a po miesiącu by mu biznes splajtował.
                        • vilez Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 21:42
                          Hehehe, Triss, co chcesz-fajny wątek.

Kto nic nie robi, w kozie nie siedzi.

Widzę, że potrzebujecie z Rikim wspomożenia historycznego big_grin Słabujecie?
                          • triss_merigold6 Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 21:48
                            Wątek z tezą z cyklu CBDU. Wiadomo było, że wskrzeszona "Trybuna" padnie, a Ty tezy że jest zapotrzebowanie broniłaś jak niepodległości.
                            • vilez Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 21:51
                              No i co z tego?
                              • triss_merigold6 Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 21:54
                                To, że masz tak ideologicznie sprany mózg, że wyparcie to Twoje drugie imię.
                                • vilez Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 21:56
                                  Raczej Twoje. Ja się zawsze uczciwie angażuję, a Ty skazana jesteś na pozory. Nie zazdrość smile
                                  • triss_merigold6 Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 21:59
                                    Fanatyzm gorszy od faszyzmu. Ja się w ogóle nie angażuję poza tym, że coś mnie chwilowo wkur..ia albo bawi.
                                    • vilez Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 22:13
                                      > Ja się w ogóle nie angażuję poza tym, że coś mnie
                                      > chwilowo wkur..ia albo bawi.

I to jest klęska.
                                      • menodo Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 22:30
                                        Klęska to jest mieć zryty beret jakimś ideolo, nabakier, czego jesteś najbardziej groteskowym przykładem.

• triss_merigold6 Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 22:41
                                        Nie, to zdrowy rozsądek i czysta oszczędność energii. Jak mam ochotę na jatkę albo streetworking w czynie społecznym, to idę pieniaczyć się na forum, a nie na ulicę czy do telewizji.
                                        • vilez Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 22:43
                                          No w realu się cykasz.
                                • joa66 Re: Duża wódka dla Rikiego! 05.06.14, 22:04
                                  100/100
                      • anika772 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:42
                        iki_i napisał:

> Ty Vilez, wyciągałaś już różne wnioski. Pamiętam ten o nieuchronnym sukcesie od
                        > rodzonej "Trybuny" (Ludu) i inne takie.

I jeszcze o tym, jak wystąpienie aborcyjne pani Bratkowskiej miało być Początkiem Czegoś Wielkiego...
                        • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:43
                          I było smile Piękna zabawa.
                          • anika772 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:48
                            To gdzie jest Ciąg Dalszy (pomińmy rzeczoną "zabawę"), bo nie dostrzegam?
                            • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:50
                              A był smile W kwietniu. Czekamy na dalsze święta.
                            • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:51
                              Ja też nie, a aktywność mainstreamowych feministek śledzę z równie masochistycznym upodobaniem jak "Frondę". Gdzież, ach, gdzież ta przemiana społeczno-obyczajowa i zrzucanie kajdan pod wpływem niekontrolowanego zapału polemicznego warszafkowej niszowej starej panny. big_grin
                              • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:54
                                No pacz pani, słabo śledzisz. I chyba wybóórczo patrzysz, skoro tylko stare panny widzisz. Masz jakis problem ze starymi pannami, skoro je widzisz tak, gdzie ich nie ma.
                                • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:58
                                  Bratkowska ma męża?! Qrde, coś przeoczyłam, popraw mnie jeśli ma, to odwołam.
                                  Sądzę, że radykalną przemianę społeczno-obyczajową od grudnia 2013 bym zauważyła...
                                  • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:06
                                    A Ty masz męża??? Tak samo nie masz.
                                    • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:15
                                      Normę wyrobiłam, miałam dwóch, a i trzeci będzie. big_grin
                                      • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:17
                                        Ale nie masz.
                                        • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:39
                                          Niemniej - wracając do nieszczęsnej Bratkowskiej - nie jestem od dawna panną.
                              • anika772 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:55
                                triss_merigold6 napisała:

> Ja też nie, a aktywność mainstreamowych feministek śledzę z równie masochistycz
                                > nym upodobaniem jak "Frondę". Gdzież, ach, gdzież ta przemiana społeczno-obycza
                                > jowa i zrzucanie kajdan pod wpływem niekontrolowanego zapału polemicznego warsz
                                > afkowej niszowej starej panny. big_grin

Że też ja nie potrafię tak malowniczo, no! big_grin
                                • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:56
                                  Lata praktyki. wink
                                • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:57
                                  To się ma, albo nie. Nabyć się nie da big_grin
                                  • anika772 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:59
                                    To mnie pocieszyłaś, pfff!
                                    • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:07
                                      Ja myślę smile
          • areyoubetter Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 14:05
            A to ciekawe... Cenie wszystkich trzech, ktorych wymienilas - Frasyniuka, Celińskiego i Olechowskiego.

Moim wymarzonym prezydentem jest Olechowski - klasa, wiedza, elegancja, humor...

Frasyniuk moglby byc następny, bo jeszcze młody. W razie czego - ma moj głos.
            • bramstenga Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 14:18
              A każdy jeden jaki skuteczny big_grin
              • joa66 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 14:35
                Kiedy wybiera się prezydenta warto myśleć o czymś więcej niż "miły , rozsądny gośc , poszłąbym z nim na kawę"

Może ktos poda linka do PROGRAMU Frasyniuka?
              • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:44
                A żebyś wiedziała.
    • menodo Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:55
      Rozumiem, że koleś postanowił zaistnieć w polityce, podlizując się środopodobnym środowiskom?
      Ale jakie on ma wykształcenie?
      Szkoły? Języki obce?
      • wtopek Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:04
        a jaki to ma związek z tematem wątku?
        • menodo Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:07
          To kandydat nabakier na premiera/prezydenta - więc się wypowiedziłam.
          • wtopek Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:09
            to znaczy?
            • menodo Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:24
              Co "znaczy" ?
              Pytam o wykształcenie ewentualnego kandydata i zwracam uwagę, że na eksponowane stanowiska państwowe w krajach UE wypada obecnie mieć jakieś kwalifikacje i odpowiednie doświadczenia zawodowe?

• wtopek Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:35
                co to znaczy "wypada"?
                • menodo Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:45
                  > co to znaczy "wypada"?

Daj spokój, głosuj se na Frasyniuka wspólnie z nabakier, ale nie domagaj się darmowego konsultingusmile
                  • wtopek Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:02
                    no widzisz, jakie masz słabe pojęcie o świecie i polityce big_grin
                    • menodo Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:29
                      > no widzisz, jakie masz słabe pojęcie o świecie i polityce big_grin

???
                      • wtopek Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:48
                        nie potrafiłaś odpowiedzieć konkretnie na proste pytanie
                        • menodo Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 13:58
                          Aha, no to sorry big_grin
                        • menodo Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 14:10
                          Nie, no to ty raczej zaczepiłeś mnie, kiedy pytałam o ukończone szkoły i znajomości języków obcych w przypadku Frasyniuka big_grin

Jak rozumiem - mizerne są te kwalifikacje.
    • cherry.coke Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 11:58
      Bardzo sensowny gosc. Nie ma szans sie odnalezc w dzisiejszej polityce, i po co mu to zreszta.
      • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 12:31
        Niestety, tego się obawiam. Ale naprawdę życzyłabym sobie tej kandydatury.
    • olikol Zdecydowanie mam słabość 05.06.14, 14:13
      do męskich starszych panów, pewnych siebie, rozsądnych, konkretnych, inteligentnych, silnych osobowościowo.
      mój typ, chętnie go zaliczę ;D
    • oqoq74 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 14:15
      Nie sądzę, żeby wszedł na powrót do polityki. To nie ten typ.
    • zielona.limonka Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 15:32
      Zawsze go lubiłam i strasznie żałowałam, że sobie tak kompletnie w polityce nie poradził.
      I nie wierzę, niestety, że teraz by sobie poradził.
    • mid.week Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:52
      Bardzo lubię Frasyniuka.

Przy okazji - ktoś czytał?

https://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/42/41/66/87/4241668784
      • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:55
        Ja go lubię i cenię, podoba mi się fizycznie bardzo, ale facet nie nadaje się ani na prezydenta, ani na premiera. Nie ten temperament polityczny, nie ten poziom cynizmu i sprawności manipulacyjnej.
        • mid.week Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 21:57
          tym bardziej mi się podoba wink
        • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:04
          > podoba mi się fizycznie bardzo,

hehehe, kryteria Triss big_grin

> nie ten poziom cynizmu i sprawności manipulacyjnej.

Móiwsz, że wszyscy z dołów muszą być, jak Ty? A przestań...
          • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:11
            Cherie, podoba mi się obiektywnie i prywatnie, natomiast głosując mam w odwłoku wygląd kandydatów. Khal Drogo podoba mi się szaleńczo wręcz, ale nie chciałabym, żeby był prezydentem czegokolwiek.
            Polityk musi być cyniczny i sprawny manipulacyjnie, taka karma, taki zawód.
            • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:16
              > natomiast głosując mam w odwłoku
              > wygląd kandydatów

Heh, jakos jednak twoje słowa mówią co innego. Biedna Triss.

> Polityk musi być cyniczny i sprawny manipulacyjnie, taka karma, taki zawód.

Nie zawsze, nie zawsze. I wtedy strach blady pada na cyników big_grin

• triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:22
                Moje słowa mówią tyle, że podoba mi się fizycznie Frasyniuk. Nie mówią natomiast, że bym na niego głosowała.
                Politycy idealiści u władzy są znacznie gorsi od cyników, bardziej bezwzględni i destrukcyjni. Sorry, Nabakier, ale historii polityki, to Ty mnie nie będziesz uczyć, za długo w tym siedzę zawodowo.
                • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:38
                  Zawoidowo to może siedzisz, ale czucia nie masz za grosz. Ani wiedzy.
                  • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:42
                    Ekhem, to ja wieszczyłam zapotrzebowanie na reaktywowany tytuł "Trybuna", czy Ty? To tak a propos czucia i wiedzy.
                  • joa66 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:43
                    ale czucia nie masz za grosz. Ani wiedzy.

I kto to mówi ! big_grin
                    • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:53
                      Gdybym chciała być nieuprzejma, zapytałabym Nabakier czy już się dowiedziała co to Santa Maria del Muerte i quinceanera...
                      • triss_merigold6 O, tu 05.06.14, 23:04
                        forum.gazeta.pl/forum/w,567,135334933,,Czas_na_caming_out_ktorej_sie_podoba_.html?v=2
                        Tu, jaby ktoś chciał poczytać, Nabakier/Vilez prezentuje swoją wiedzę. big_grin
                        • menodo Re: O, tu 05.06.14, 23:42
                          Hihi, humanistka big_grin
                          No i nie dziwię się, że tak nienawidzi Graffowej, bo jeśli puszcza przy niej takie bąki jak "caming out", to pewnie czuje pogardę w jej spojrzeniu smile
                          • menodo Re: O, tu 05.06.14, 23:45
                            I oczywiście nie chodzi mi o literówkę.
    • nangaparbat3 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:31
      Ha!
      Dopiero co z rozrzewnieniem wspominalam wybory, podczas ktorych moglam wybrac miedzy Frasyniukiem a Labudą, i czułam sie jak osiolek, co mu dano. To były czasy!
      Ale on ma temperament przywodcy związkowego, trybuna ludowego - nie wiem, moze to by porwalo ludzi wlaśnie? Ideowość, przejrzystość, walenie prosto z mostu? mogłyby sie w dzisiejszej polityce sprawdzić? jesli ludzie są gotowi głosowac na blaznow, może głosowaliby na Frasyniuka? ja na pewno - nawet mu to niedawno powiedziałam smile (nie, nie znamy się, to byla chwila rozmowy po spotkaniu).
      No i oczywiście, nie powstrzymam się - im starszy, tym atrakcyjniejszy.
      • triss_merigold6 Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:38
        Facet ma swoją firmę, na wuja mu związki zawodowe i ideowość. Ideowość piękna rzecz, miło powspominać zapewne czasy sprzed 30 lat, ale te se ne vrati, całe szczęście.
        • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:41
          A ktos tu mówi o zwiazkach zawodowych? Juz po związku.
      • vilez Re: Frasyniuk- mój kandydat na premiera/prezydent 05.06.14, 22:39
        Prawda? To byli czasy, ech... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka