wielkafuria 06.06.14, 15:26 czy mozna zamrazac? zostało mi chyba z 5 sztuk, nie zuzyje teraz a szkoda wyrzucic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antychreza Re: placki do tortilli 06.06.14, 15:38 Do 2 tygodni przeżyją w lodówce, nawet w otwartym opakowaniu. Mrozić nie próbowałam. Jak to placki kukurydziane, to możesz podsmażyć na chrupko na oleju i wrzucić do zupy pomidorowej zamiast makaronu albo zjeść jako przekąskę, pyszne są. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: placki do tortilli 06.06.14, 16:17 oooooo nie wiedzialam a mam zupe marchewkowa w lodówce i nie wiedzialam co do niej wrzucic Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: placki do tortilli 06.06.14, 16:23 To pociachaj na paki jak tagiatelle i wrzucaj. sama się dowiedziałam niedawno, jak chłop mi wyszukał przepis na zupę aztecką ;p Odpowiedz Link Zgłoś
myszomle Re: placki do tortilli 06.06.14, 15:46 Placków do tortilli nie mroziłam, ale kiedyś zamroziłam naleśniki. Porażka - po rozmrożeniu rozłaziły się i nic w nie nie mogłam zawinąć. --- truskawkiwmilanowku.blox.pl/html najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: placki do tortilli 06.06.14, 19:30 myszomle napisała: > Placków do tortilli nie mroziłam, ale kiedyś zamroziłam naleśniki. Porażka - po > rozmrożeniu rozłaziły się i nic w nie nie mogłam zawinąć. > No co Ty gadasz... Może ciasto jakieś rzadkie miałaś? Od zawsze mrożę naleśniki i nigdy mi się nie rozłaziły po rozmrożeniu. Jak smażę to w ilościach hurtowych i potem cześć zamrażam na np krokiety jak mi się zachce robić jakiegoś dnia. Ważne żeby naleśniki zamrozić na płasko a potem rozmrażać powoli np zostawiając na noc w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: placki do tortilli 06.06.14, 18:09 Ja polecam zrobić przekąskę - chipsy z tortilli. Szybkie, fajnie chrupią, pasują do każdego sosu/dipu. Przepis np. tu: smakocie.blogspot.com/2012/11/chipsy-z-tortilli-czyli-cos-do.html Odpowiedz Link Zgłoś