Dodaj do ulubionych

Bitwa wodna.

20.06.14, 13:18
U mnie dzisiaj koniec roku szkolnego. Corka poszla ostatni raz na zajecia szkolne. 2tyg temu dzieci w szkole dostaly karty do glosowania i mialy zaznaczyc jak chca zakonczyc rok szkolny. Wygral pomysl :bitwa wodna (taka bitwa odbyla sie tez 3tyg temu na murawie boiska szkolnego). Rano zapakowala do torby stroj kapielowy, recznik, zabrala karabin na wodebig_grin . Do tego kazde dziecko mialo zabrac mala butrlke napoju gazowanego i paczke cukierkow o wartosci do 30kr. Idziwmy rano do szkoly , a tu chlodno, niebo zachmurzone . Na placi szkolnym juz spora grupa dzieci , wszystkie uzbrojone w bron wodna. I tak mi sie szkoda ich zrobilo, ze pogoda nie dopisuje , ze moze bitwa zostanie odwolana. A jednak. Mimo czarnych chmor na niebie, slonce swieci dosyc mocno. Bitwa pewnie sie odbyla. Za 2 godz corka wroci ze szkoly to opowie jak bylo.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Bitwa wodna. 20.06.14, 13:21
      Dzieci czarne chmury nie odstraszaja.
      Swoja droga fajny pomysł, przynajmniej z punktu widzenia dzieci.

Moje taka bitwę wodną co kilka dni robią ale wiadrami, nie pistoletami na wodę.
      • elske Re: Bitwa wodna. 20.06.14, 13:35
        Tez tak myslebig_grin . Przy okazji rano opowiedzialam jej jak wygladal koniec roku szkolnego u mnie w szkole (apel, rozdanie swiadectw). Pyta czy jakies ciasto bylo do jedzenia. Mowie jej ze nie. To ona , ze jednak woli koniec roku szkolnego z grillem i ciastem . Akurat we wtorek wieczorem mielismy uroczyste zakonczenie roku szkolnego dla dzieci i rodzin : kazdy przyszedl ze stolikiem i krzeslami skladanymi, z czyms na grilla. Szkola przygotowala grille, najpierw przygotowalismy jedzenie , kazdy zjadl przy okazji rozmawiajac z sasiadami. Pozniej byly krotkie wystepy dzieci , na koniec kawa , owoce i ciasto ze szkoly i balonowa wojna na boisku (uczniowie +nauczyciele , kazdy mial balon przypiety do kostki, trzeba bylo zniszczyc balon innych uczestnikow zabawy, wygrala osoba ktora zostala z calym balonem ). 2godz imprezy i poszlismy do domu.
        • andaba Re: Bitwa wodna. 20.06.14, 13:42
          Teraz szkoły chca dzieciom nieba przychylić, przy każdej okazji imprezy, poczestunki, soczki, ciasta, pikniki rodzinne, atrakcje, nagrody.
          W sumie to fajne, ale ja szkołe i bez tych atrakcji dobrze wspominam.

Jednak wydaje mi sie to wszystko uczy dzieci roszczeniowości - cokolwiek by nie było, to musi byc z oprawą.
    • hellulah Re: Bitwa wodna. 20.06.14, 18:41
      Elske, jak ja lubię czytać twoje historie <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka