swiecaca 24.06.14, 13:51 ja chodzę z moimi synami. czekam na tytuł zboka nr 1 aha, przeważnie za granicą. w Polsce niestety w wielu miejscach dzieciom jest wzbroniony wstęp do sauny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 13:53 Dlaczego niestety? Jak dla mnie to duży plus, powinny być miejsca zarezerwowane wyłącznie dla dorosłych. Nie każdy chce się wszędzie użerać z Waszymi smrodami. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 13:54 zważywszy na fakt, że w saunie wskazane jest posiedzieć od 30 min w górę. Nie wiem jakie dziecko grzecznie to uczyni . Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 13:56 30 min??? nieraz są wyznaczone godziny 'rodzinne' poza którymi nie wolno wprowadzać dzieci i to jest dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 13:58 30min? Boze... Ja zawsze robie sesje po 5(7/10max) potem 5(7/10) chlodzenia. A dzieciaki w saunie tak samo siedza jak dorosli bo goraco. Dzieci w pl sie do sauny nie wpuszcza - bo wiadomo dla dzieci i ciezarnych niezdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 14:13 jak wolisz z przerwami lub nie. Ja siedzę 2 razy w tyg po 30-40 minut i wtedy najlepiej się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 15:36 Do sauny wchodzi się nago, więc jak zabierasz dzieci to nie ma w tym nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 17:56 Moj syn nie przepada za sauna poki co,wiec chodzimy sami i spedzamy czas saunie z dziecmi,ktore saune lubia.Myslalam,ze chodzenie do sauny z dziecmi jest normalne.Tzn.ja nie znam innej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 18:01 Masz jakieś dziwne zboczenie na nagość w obecności Twojego synka, latasz z gołą mychą po domu przy synku, teraz sauna... Wiesz różne zaburzenia się leczy, to nie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 18:06 OJ gazeta rozczulasz mnie swoja troska o zdrowie psychiczne forumek.Ach te twoje dobre serduszko,jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 18:41 gazeta_mi_placi napisała: > Masz jakieś dziwne zboczenie na nagość w obecności Twojego synka, latasz z gołą > mychą po domu przy synku, teraz sauna... > Wiesz różne zaburzenia się leczy, to nie wstyd. A co Ty na cos takiego, tez zboczenie? www.scandinavianaturist.org/solhejdan/sites/se.solhejdan/files/Bastu3.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 18:56 Słabo mi, wygolony facet jak panienka??? blee.. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 19:01 Lapiesz sie na durne teksty gazeciarza? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 19:03 edelstein napisała: > > Lapiesz sie na durne teksty gazeciarza? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 08:57 Można, ale czy trzeba? Skoro za granicą np. kobiety muzułmańskie mają wybór i w pewnych godzinach mogą pływać w dłuższych kostiumach to czemu ludzie wolący w publicznych miejscach nawet typu sauna nie epatować nagością są tu wyśmiewani przez światłe i tolerancyjne, a przy tym takie światowe nowoczesne e-matki? Czemu rodzice którzy nie epatują własną golizną przed rodzonym dzieckiem nazywani są ciemnymi i ciemnogrodem? Gdzie wtedy podziewa się tolerancja nagusów? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:02 No bo dziene jest wstydzenie sie ciala przed dzieckiem dla ktorego nagosc to norma Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:06 Skoro nagość to norma to czemu ubieracie Wasze dzieci i uczycie je, że w miejscach publicznych się nie rozbiera do rosołu? Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 18:01 nie chodzę do sauny, bo nie lubię. Natomiast nie mam nic przeciw nagości Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 21:00 ja chadzam z dziecmi, jesli chca. inni tez chadzaja. znam takie z granica wieku od 14lat (spa w prywatnych hotelach), ale przy miejskich basenach spa sa publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: a w saunie nago z dziećmi? 24.06.14, 21:48 Moje dzieci nie chadzają do sauny. A ja mam lniane wdzianko do sauny, nago nie praktykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 08:45 Moje dziecko miało zalecenie uwaga- LEKARSKIE- do sauny. Przy nieżycie górnych dróg oddechowych. To był lekarz słowacki. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 08:52 no ja np. bym się krępowała żeby do sauny weszła mama i jej dwóch nastoletnich ( od 14 lat w górę) synów. W Polsce w publicznych saunach nie można być nago. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 08:53 Nie nago, tylko w ręcznikach. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 08:56 w ręcznikach to już nie jest nago, w wątku jest jednak, że nago=bez okrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 08:57 Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś wchodził nago do sauny. Zawsze ludzie sa owinięci w ręcznik. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:03 Ci ludzie to na pewno Polacy, ciemni i z chorym stosunkiem do nagiego ciała, światły Zachód chodzi z wywalonymi na wierzch mychami i członkami, dla zdrowego rozwoju córek jest niezbędne by mogły widzieć fajfusa ojca, zaś synów - gołą mychę matki. Inaczej będą zaburzone seksualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:05 W życiu w saunie za granicą nie byłeś, Gazaciarz. Masz zboczoną wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:21 vilez napisała: > Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś wchodził nago do sauny. Zawsze ludzie sa owini > ęci w ręcznik. standardowe korzystanie z sauny to położenie ręcznika na deskach i siedzenie/leżenie nago. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:30 U Nas chodzi sie nago,nikt sie recznikami nie okrywa,poza Sauna sa wiadra z woda,ktora wylewasz na rozgrzane cialo i baden z mega zimna woda.Caly obiekt jest textilfrei,recznik kladzie sie wylacznie pod tylek.Do tego jest taras gdzie lezysz sobie nago na lezakach i prowadzisz pogawedki z ludzmi. Nikt sie nie okrywa. "Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie? Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie, Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?... Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni" Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:20 mx3_sp napisała: > no ja np. bym się krępowała żeby do sauny weszła mama i jej dwóch nastoletnich > ( od 14 lat w górę) synów. W Polsce w publicznych saunach nie można być nago. a dorosłych facetów byś się nie krępowała, tylko nastolatków? co to są sauny publiczne? zawsze jest jakiś właściciel zasady bywają różne, np na znanej mi saunie są dni męskie i damskie, wtedy oczywiście bym z synami nie poszła. w klubach fitness czasem są sauny oddzielnie w szatni męskiej i damskiej. ale ja piszę o koedukacyjnych np w hotelach przy basenach. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:28 dorosłych facetów też bym się krępowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:02 Banie publiczne w Rosji są dzielone płciowo I na dział dla pań chłopcy są wpuszczani do 7 roku życia. Tam się chodzi całkiem nago, na ręcznikach tylko się leży. W basenie w bani też nago. Jeśli się wynajmuje prywatną banię, to i tak ją wynajmnujący decydują, kto i w czym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: a w saunie nago z dziećmi? 25.06.14, 09:06 W Japonii i Korei tez tak jest. Co prawda nie wiem do jakiego wieku dzieci moga przebywac w czesci dla plci przeciwnej. Maluchy widzialam ale ogolnie pojscie jest wydarzeniem rodzinnym wiec chlopcy ida z tata a dziewczynki z mama za to sa tez laznie koedukacyjne i wszyscy wtedy sa na kupie :p Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp wyjaśnij 25.06.14, 09:07 ile lat mają dzieci i czy nago to golas czy w ręczniku. Odpowiedz Link Zgłoś