Dodaj do ulubionych

Domofon w bloku.

27.06.14, 09:28
Pytanie pewnie z rodzaju idiotycznych, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń, zanim znowu udam się do SM.
Wieżowiec w centrum dużego miasta, zasoby spółdzielni. Jakiś czas temu wymieniono nam domofony, na dole elektroniczny z klawiszami i wyświetlaczem, w mieszkaniach zwykłe słuchawki domofonowe, kto mieszka w bloku ten wie.
I teraz tak: nasz domofon działa tak, że w momencie gdy ktoś na dole do nas dzwoni automatycznie włącza się, hm, podsłuch mieszkania. W tym sensie, że na dole słychać wszystko co dzieje się w mieszkaniu, słychać telewizor, słychać kroki podchodzącego do słuchawki, co więcej - ta "fonia" pozostaje aktywna jeszcze dobre kilka minut po otwarciu drzwi. Co za tym idzie - każdy, kto zadzwoni do naszego mieszkania przez kilka minut nas słyszy, w dobrej jakości dźwięku smile
Czy to jest, hm, normalne, czy coś się w tym nowym domofonie zepsuło?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Domofon w bloku. 27.06.14, 09:31
      Zepsuło się coś i to bardzo. Mieszkałam i przebywałam w różnych mieszkaniach z domofonami, o takim czymś nie słyszałam.
    • kai_30 Re: Domofon w bloku. 27.06.14, 09:51
      Masakra jakaś! Awanturowałabym się w spółdzielni.
      • mood_indigo Heh no. 27.06.14, 09:57
        Czyli nie zwariowałam smile
        Trzeba będzie uderzyć do sympatycznego pana w administracji...
    • pieskuba Re: Domofon w bloku. 27.06.14, 10:02
      He, he smile

wyborcza.pl/1,75517,2699986.html
      • mood_indigo pieskuba 27.06.14, 10:07
        No bardzo Ci dziękuję! Biorąc pod uwagę, że mamy też znikające klamki - chyba powinnam zacząć się martwić wink
        • pieskuba Re: pieskuba 27.06.14, 10:11
          Ale to bardzo fajna książka jest smile W bloku z powieści odbywały się bardzo fajne zajęcia plastyczne, prowadzałam na nie córkę smile
    • kamunyak Re: Domofon w bloku. 27.06.14, 11:05
      to chyba można by pod nielegalny podsłuch podciągnąć? posłuchaj, w nieustannych dyskusjach w mediach, pod jaki paragraf to podchodzi i postrasz SM.
      Ciekawe gdzie domofoniarz wcześniej pracował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka