Dodaj do ulubionych

FIFA 2014 - jadę do Chile... ;)

29.06.14, 00:36
Jakostak się zdarzyło, że widziałam dwa mecze reprezentacji Chile: z Hiszpania i Brazylią. Zakochałam się w drużynie i w kibicach wink Szkoda, że dzis przegrali na milimetry..... A ja niemal dostałam zawału serca!
Zamieniłam Niemcy na Chile big_grin

A komu Wy kibicujecie??

Ja teraz to nie wiem, bo dzis przegrał Urugwaj poniewaz nie grał Suarez, który w czasie ostatniego meczu pogryzł jakiegos Włocha.. uncertain

Chyba "wracam"do Niemiec, ale Chile pozostanie w moim sercu i się tam wybieram wink
Obserwuj wątek
    • eraz-lilipop Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 00:46
      Mam bliskich przyjaciół w Chile to i za Chile trzymała mocno kciuki. Szkoda że przegrali z Brazylią sad . Teraz to już mi rybka kto wygra .
      • kagrami Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 00:53
        O, to może wiesz, czy tam jest w miare bezpiecznie, można tam samemu jechac, tzn. z rodziną?

Pytam serio, choc na razie tylko marzę to marzenia są przeciez do spełnienia...
    • jematkajakichmalo Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 00:51
      Ja tez jade!!

Przyznam jednak, ze bylam dzis rozdarta miedzy Chile i Brazylia...

Teraz jak Chile juz dalej nie gra kibicuje Brazylii i Holendrom.

Niemcom nie kibicowalam nigdy, nie kibicuje i nie bede kibicowac... no chyba ze stanie sie cud i powyciagaja kije z doop.
      • kagrami Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 00:58
        Wg mnie oni nie są sztywni. Nie są co prawda medialni, w sensie np. dowcipni i nie gwiazdorują. Skupiają się na swojej pracy i dlatego są tacy dobrzy. Poza tym co: nie lubisz Podolskiego?? No prosze Ciebie!! smile

Ja nie lubię gwiazdorów typu Ronaldo.
        • kagrami Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 00:59
          ... albo cała reprezentacja GB sad GwiAzdorstwo - nic wiecej. Nigdy za nimi nie przepadałam.
          • eraz-lilipop Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 01:32
            O Chile oglądałam parę programów podróżniczych i te Chile różni się bardzo od tego co znam że zdjęć, domowych filmów i opowieści. Więc tutaj nie doradze Czylijczycy, ci których miałam okazję poznać są naprawdę super ludźmi( grupka około 50osób w wieku różnym, wśród znajomych mam prawników, sprzątaczy i pastora) ciepli , serdeczni , poczucie humoru podobne do polskiego, super jedzenie i najlepsze domowowki z tańcem i spiewami . Znajomi. wspominali że czylijczycy to złodzieje wink. A z tej gorszej strony jak przystało na latynosow są glosni. , zakochani w muzyce latino ,kochają zaborczo, są glosni pamietliwi. i obrażają się do upadłego .Słuchając opowieści o ich kraju wogóle o Ameryce Łacińskiej i mieszkańcach miałam wrażenie że streszczają mi. jakąś telenowele. latynowska big_grin . Wielokrotnie. byłam zapraszana , niestety szczepienia, moskity. ,odległość. ,skutecznie mnie odstraszyły .
            • eraz-lilipop Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 01:50
              pisze z kom i coś dziwacznie wychodzi
    • salsadura Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 01:39
      Też im kibicowałam, trudno sad.

Drugi mecz dzisiaj, to oczywiście Kolumbia smile! Mam nadzieję, że dojdą daleko (nie chcę zapeszać wink), a jak trzeba będzie, to i może z Niemcami wygrają..? Bardzo bym chciała!
      • kagrami Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 02:00
        Spoko wychodzi, wielkie dzięki smile
        Ja tam się nie jadę zakochać, mam męża co prawda nie jak z telenoweli wink Bardziej mnie ci ludzie interesują, myslę że dobrze bym się tam czuła. Kiedys mówiłam że w Ameryce Południowej mnie nie zobaczą, ale cos ostatnio mi się zaczyna podobaćsmile Jan Paweł II też pokochał np. Meksyk, ludzi tamtejszych..
        Chile ma nawet podobna flagę do PL smile
        Może kiedyś...
        • kagrami to wyżej to było do eraz-lolipop :) 29.06.14, 02:04

• maeve_binchy Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 13:10
          spedzilam w Chile 4 miesiace, co prawda bylo to juz kilka lat temu, ale wspominam rewelacyjnie! Podrozowalam z plecakiem + ponad miesiac mieszakalam w Santiago. Bezpieczenstwo - to nie Brazylia, ale na pewno mniej pewnie w PL. W kazdym razie trzeba troche uwazac, ale bez przesady. Piekny kraj: polnoc Atacama, poludnie - fiordy, lodowce i pingwiny.
          Polecam.
          • jematkajakichmalo Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 13:17
            ehhh juz sie rozmarzylam wink

Maz powiedzial, ze najprawdopodobniej polecimy w przyszlym roku.
    • afro.ninja Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 10:21
      Niezle wymeczyli Brazylijczykow, tez bylam za nimi, szkoda...
    • e_r_i_n Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 10:28
      Od początku do końca Holandia.
    • inguszetia_2006 Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 10:35
      Witam
      Oj, szkoda Chile, szkoda. Rewelacyjna drużyna. Serce kibica (moje) biło dla nich;-D
      Pzdr.
      Ing
    • sl-14 Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 16:10
      Też byłam za Chile, mało brakowało (ech, ta poprzeczka pod koniec...). Co im się stało przy karnych? Brawa dla sędziego Webba, szczerze mówiąc spodziewałam się faworyzowania Brazylii.
    • na_pustyni Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 16:20
      a co to jest FIFA 2014? tongue_out
    • na_pustyni Re: FIFA 2014 - jadę do Chile... ;) 29.06.14, 16:21
      ja jestem za Holandia i Meksykiem, mam dzis zatem niezly zonk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka