Dodaj do ulubionych

sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!!

01.07.14, 21:20
Nosz cholera jasna! Znowu dalam sie zrobic w konia w Empiku! kupowalam dzis kilka pozycji i dopiero w domu zauwazylam, ze zamiast ceny plyty 19 zl (tak bylo wydrukowane na folii) policzyli mi 39 zl! W ciagu ostatnich kilku miesiecy to juz kolejny raz, kiedy płace wiecej niz wynika z ceny na produkcie. Raz odpuscilam, bo chodzilo o niewielka kwote, a nie chcialo mi sie bawic w reklamacje. Innym razem zorientowalam sie dopiero przy kasie, kiedy juz wpisalam PIN karty platniczej. I co? zwrocili mi roznice na karte podarunkowa, bo "takie maja przepisy",tj. "zwrotów dokonują na karty podarunkowe". I znowu za szybko odpuscilam, bo święta, kolejki, zmęczenie ...itd. Ale teraz skurczybykom nie odpuszcze!
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 01.07.14, 22:08
      a ja sie przyznam, ze kompletnie nie rozumiemich promocji 2+1
      co chce skorzystac, to 'sie nie da', bo ponoc biore ze zlych polek np plyte, ksiazke i cos do domu
      • raczek47 Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 01.07.14, 22:49
        naomi19 napisała:

> a ja sie przyznam, ze kompletnie nie rozumiemich promocji 2+1
        > co chce skorzystac, to 'sie nie da', bo ponoc biore ze zlych polek

Te z promocji mają czerwoną okrągłą naklejkę-2+1 lub 3 za 2.Tym się kieruj.
    • tonik777 Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 08:05
      Problem dotyczy nie tylko empików, ale ogólnie wszystkich sklepów. Już wiele razy naciąłem się na niezgodne ceny i zawsze staram się sprawdzać (nawet jak paragon ma kilkanaście czy więcej pozycji).
    • e_on Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 08:13
      Nie twierdzę, że tak nie jest. Jednak ja kiedyś o mało nie kupiłam filmu, bo cena na nim jak byk 19,90, ale już przy kasie doczytałam małymi literkami "przy zakupie 3 z oferty" (jakiej oferty?)... 3za2 natomiast dotyczy zwykle konkretnego asortymentu i wszystko jest oznakowane naklejkami. Czyli 3 książki, 3 płyty itd - wg mnie to się nie łączy między działami.

A w nabijaniu wyższych cen na kasie wg mnie przoduje Tesco.
      • asiarol Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 15.07.14, 16:54
        > A w nabijaniu wyższych cen na kasie wg mnie przoduje Tesco

zgadzam się w tesco bardzo oszukują na cenach, ewidentnie widać w tym politykę sieci
        Biedraostatnio tez coraz czesciej
    • crises Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 08:34
      "Sprawdzajcie ceny i paragony wszędzie".
    • nellyssima Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 08:55
      Tez dziwnym trafem często spotyka mnie to właśnie w EMPIKU, ostatnio kupowałam Cupetsy dla dzieci, była promocja i przy kasach była inna cena, a na paragonie inna. Zorientowałam się, różnice zwrócili mi w gotówce.
    • zazou1980 Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 11:30
      też zauważyłam, że kantują

2 razy nabili mi rabat 30% jak na towarze była nalepka 50%, za 3-cim zwróciłam uwagę, to musiała kierowniczka przyjść i ręcznie przeliczyć, bo podobno system był ustawiony na 30% i tak im kod zczytywał...
    • madzioreck Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 12:17
      Inny
      > m razem zorientowalam sie dopiero przy kasie, kiedy juz wpisalam PIN karty plat
      > niczej. I co? zwrocili mi roznice na karte podarunkowa, bo "takie maja przepisy
      > ",tj. "zwrotów dokonują na karty podarunkowe". I znowu za szybko odpuscilam, bo
      > święta, kolejki, zmęczenie ...itd. Ale teraz skurczybykom nie odpuszcze!

nie odpuszczaj. Zwrot na kartę podarunkową jest OK w przypadku, kiedy oddajesz towar, bo Ci się odwidziało. Jeśli to jest korekta pomyłki z och strony, to niech se wsadzą karty podarunkowe.
    • angazetka Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 13:18
      W ogóle sprawdzajcie ceny i paragony. Z tydzień temu w pubie sprawdzamy rachunek, a tam koleżance policzyli za butelkę wina, a nie za kieliszek...
    • madami Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 13:23
      wydaje mi się, że nie jest to zgodne z prawem, tj zwrot różnicy na kartę podarunkową...
    • agus-ka Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 15:50
      zamówilam na Empik.com książkę i zapłaciłam punktami payback. Okazało się, ze książki nie mają, zamówienie anulowali ale zamiast pobranych punktów chcą mi zwrócić kasę na ich wirtualne konto na nastepne zakupy. A ja nie chcę, nie kupuję czesto w empiku, a punkty moge na coś innego wykorzystać.Ciekawe czy mi je oddadzą.
    • anmoko Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 16:03
      Załatwionesmile Mąż był w Empiku. Przyjęli płyte jako zwrot i sprzedali jeszcze raz po nizszej ceny - tej z naklejki. Różnice zwrócili w gotówce. Czyli jednak można...smile
      • dama.sama Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 21:45
        Takie błędy w systemie wszędzie mogą się zdarzyć, dlatego warto sprawdzać paragon, robię tak zawsze. Ostatnio w jednej z drogerii nie naliczyli mi promocji, więc to nie jest kwestia empiku. Dobrze, że wszystko załatwili po Twojej myśli i nie warto się zrażać po czymś takim, bo w empikach często są niezłe okazje.
        • angazetka Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 21:52
          > w empikach często są niezłe okazje.

A jeszcze częściej - megawysokie ceny.
          • dama.sama Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 22:08
            No nie wiem, mi prawie zawsze zdarzy się coś kupić w niższej cenie, może jestem w czepku urodzona smile A normalne ceny często są z góry ustalane i drukowane przez producenta, np. na książkach albo płytach.
            • best_bej Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 02.07.14, 22:13
              a ile empik placi za takie laurki? ja tez tak bym moglasmile
              • dama.sama Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 03.07.14, 10:30
                "Płaci" wyprzedażami, z których skorzystałam :p
    • eo_n Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 09.07.14, 23:20
      Dziś przydarzyło mi się to samo, o czym pisze autorka. Na przecenach wypatrzyłam sobie bransoletki i breloczki w cenie 15 zł -90%, wybrałam 6. Rachunek: 24 zł (zamiast 9). Zaraz oczywiście zmienili cenę i wszystko niby ok.
      Tyle, że jakbym nie kupowała tylko tego, a kilka innych rzeczy i nie zerknęła na rachunek, to bym nie zauważyła, że płacę prawie 3x tyle, ile wynika z nalepek z ceną...
      Beznadziejna praktyka uncertain
      • marta.1000 Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 10.07.14, 22:04
        Przy tak dużej liczbie przecenionych rzeczy w Empiku może być problem, żeby w tym samym czasie na wszystkim rozlepić nalepki ze zniżkami i wprowadzić do kasy nowe ceny. Pewnie dlatego czasami mogą się pojawić jakieś nieścisłości w systemie.
        • best_bej Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 15.07.14, 16:59
          tiaa. czy empik i inne sieci które reklamujesz uważa nas za tępaków?
          • katatinka222 Re: sprawdzajcie ceny i paragony w EMPIKU!!! 15.07.14, 18:53
            czemu tępaków? kupowałam w empiku ostatnio solniczki które miały naklejkę -50%, a kasa nabiła po regularnej. zauważyłam od razu, jeszcze przy kasie, powiedziałam kasjerowi że coś nietak, od razu wprowadził do systemu nową cenę informując głośno o tym pozostałych kasjerów i policzył dobrze. pomyłki się zdarzają, nie demonizujmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka