Dodaj do ulubionych

obsesja teoriami spiskowymi

02.07.14, 23:34
Dotyczy to osoby mi bliskiej. Ona od zawsze byla z lekka zakrecona. Zawsze glosila teorie typu , ze lekarstwa , lekarze sposkuja przeciwko nam, ataki terrorystyczne to sprawka rzadu itp. Bylo to niegrozne, w sumie sporo osob mysli podobnie, w rodzinie troche z niej zartowalismy, ale nikt sie tym nie przejmowal. Jednak z czasem jej sie ta obsesja poglebiala. W tej chwili kobieta twierdzi, ze ona jest jakims jaszczurem z innej planety, iluminaci chca ja dorwac. A ostatnio dzwonila przerazona do swojej matki, ze policja ja sledzi, ze helikoptery policyjne jej nad glowa lataja , bo wiedza, ze ona jest jaszczurem. Zupelnie zaniedbala dom, ma syf totalny. Najgorsze, ze jest tam dziecko. Normalnie z rodzina jestesmy coraz bardziej przekonani, ze to jakas choroba psychiczna, jej matka sie zastanawia nad zgliszeniem tego gdzies, zeby przejac opieke nad dzieckiem. Oczywiscie te dziewczyna jest przekonana, ze ona normalna, a swiatem rzadza iluminacisad dziewczyny, czy to mozliwe, ze to tylko jakas gupia fascynacja, te bzdury teraz chyba modne sa? Ale ona w to tak gleboko wierzysad co robic?
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: obsesja teoriami spiskowymi 02.07.14, 23:46
      Do lekarza ją zaprowadzić. DZIECKIEM SIĘ ZAJĄĆ!
    • zupaslonia Re: obsesja teoriami spiskowymi 02.07.14, 23:50
      Schizofrenia... tak to wygląda.. Nie wiadomo jak silna ( i jaki typ) ale lekarz niezbędny IMO...sad miałam taka sytuację w rodzinie... Ale spiski były tylko pomiędzy członkami rodziny, kosmici nie byli mieszani.. Leczenie długie i trudne.. Ale trzeba działać szybko (moje zdanie, ktoś się może nie zgadzać i twierdzić, ze to taka ekstrawagancja...) Ja bym lekarza szukała szybko (zwłaszcza, że dziecko..)
    • kota_marcowa Re: obsesja teoriami spiskowymi 02.07.14, 23:53
      Psychicznie chora osoba, mająca małe dziecko pod opieką, a wy się zastanawiacieuncertain
      Te brednie o jaszczurach, czy inwigilacji mogą świadczyć o ostrej psychozie.
      Namówcie dziewczynę na leczenie albo jak sie nie da podejmijcie kroki prawne, zanim wydarzy się nieszczęście.
      • natkagatka Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 00:07
        Ale wiecie co, ja juz nawet googlowalam te jeszczury itp. Przeciez sa cale rzesze w to wierzacy! Nawet niektorzy celebryci. Moze to faktycznie jakas glupia moda. Czy zbiorowa schizofrenia?
        • kota_marcowa Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 00:22
          Mam nadzieję, że jesteś trollem.
          • na_pustyni Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 06:51
            ja tez
        • dziennik-niecodziennik Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 11:42
          owszem, taka moda. ludzie w różne rzeczy wierzą. mam znajomą ktora tez w to wierzy. ale ona nie destabilizuje sobie z powodu tej wiary życia, ani nie wkreca sobie że sama jest takim jaszczurem. co innego wierzyc ze gdzies tam cos takiego istnieje, a co innego sie z tym utożsamiac. to tak jak z wiarą w Boga - jak ktos wierzy w Boga to ok, ale jak wierzy ze sam jest Bogiem i ma boskie moce to juz nie halo.
    • czar_bajry Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 01:20
      natychmiast zająć się dzieckiem a ją w trybie pilnym oddać pod opiekę lekarską.
    • rosapulchra-0 Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 06:07
      Zgłosić do opieki społecznej i poprosić o konkretną poradę, jak ratować w tej sytuacji dziecko.
    • saszanasza Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 07:00
      schizofrenia, moim zdaniem
    • joxanna1 Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 08:59
      Z jaszczurami to nie prosta sprawa...

en.wikipedia.org/wiki/Reptilians
      • feel_good_inc Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 09:18
        joxanna1 napisała:
        > Z jaszczurami to nie prosta sprawa...
        > en.wikipedia.org/wiki/Reptilians

Albo nawet: xcom.wikia.com/wiki/Thin_Man
    • feel_good_inc No proszę, gdy ktoś mówi o aniołach i Szatanie... 03.07.14, 09:24
      ...to jest solą tej ziemi i Prawdziwym Polakiem. A ledwie zacznie o reptilianach i Illuminati, to go całe forum chce zamknąć do psychiatryka. Skąd ta dychotomia?
      • echtom Re: No proszę, gdy ktoś mówi o aniołach i Szatani 03.07.14, 11:40
        Bo ma objawy manii prześladowczej?
      • zupaslonia Re: No proszę, gdy ktoś mówi o aniołach i Szatani 03.07.14, 15:04
        Ja bym tych od aniołów, demonów i egzorcyzmów też do lekarza wysłała.... Nie moja wina, że tych popaprańców jest za dużo i jeszcze od niemowlectwa te bajki swoim dzieciom głoszą...
    • elle.hivernale Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 09:51
      Dopadła ją jakaś forma paranoi. Jest sama z dzieckiem?
    • triss_merigold6 Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 10:00
      A, czyli wierzy w Reptilian.
      Gdzie ojciec dziecka? Dowiedzieć się o możliwości ubezwłasnowolnienia pani, chronić dziecko.
    • dziennik-niecodziennik Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 11:39
      > W tej chwili kobieta twierdzi, ze ona jest jakims jaszczurem z innej planety

omg, reptilianka big_grin big_grin big_grin
      • dziennik-niecodziennik Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 11:40
        a tak serio to do lekarza. psychiatry. najlepiej od razu.
    • mozambique Re: obsesja teoriami spiskowymi 03.07.14, 12:11
      iluminacci ?

kobieta sie wkrecila w OPUS DEI ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka