mnb0 06.07.14, 14:30 Co robicie, kiedy trzylatek nie chce wsiasc do samochodu na swoj fotelik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag1982 Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 14:42 Jeśli metody pokojowe nie działają wsadzam na siłę. Teoretycznie, bo moja trzylatka mimo, że niepokorna z wsiadaniem do fotelika nie ma problemu. Problem miałyśmy półtora roku temu i teraz już wie, ze tu pola do negocjacji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 14:52 wlozyc na sile i tyle, niech se poryczy, plucka przewietrzy Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 15:12 mnb0 napisała: > Co robicie, kiedy trzylatek nie chce wsiasc do samochodu na swoj fotelik proszę raz, drugi raz już rozkazuje tonem nie znoszącym sprzeciwu, za trzecim razem sama dziecko pakuje/pakowałam No chyba ,ze to była sytuacja taka ,kiedy dziecko wcale nie musiało koniecznie jechać ze mną, to je nie brałam , było nawet na ręke,bo nie wysłuchiwałam brewerii ,ani nie musiałam znosić demonstracyjnych fochów małolaty , jechało się bez któregoś buntnika i w to mi graj- nastroju mi nie psuło Ale jeśli nie było takiej opcji i musiało jechać, to nie ma zmiłuj , szybciej się znalazło w foteliku niż przewidywało Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 15:40 mnb0 napisała: > Co robicie, kiedy trzylatek nie chce wsiasc do samochodu na swoj fotelik > proszę raz, drugi raz już rozkazuje tonem nie znoszącym sprzeciwu, za trzecim razem sama > dziecko pakuje/pakowałam Miało być bez przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 15:57 misiu-1 napisał: > mnb0 napisała: > > > Co robicie, kiedy trzylatek nie chce wsiasc do samochodu na swoj fotelik > > proszę raz, drugi raz już rozkazuje tonem nie znoszącym sprzeciwu, za trz > ecim razem sama > > dziecko pakuje/pakowałam > > Miało być bez przemocy. Ojoj ,no tortura Każdy "przemoc" interpretuje po swojemu , a jak już nawet dla kogoś to będzie zakrawać o przemoc ( hihihi)to sobie wyznacza, kiedy jest dopuszczalna, a kiedy nie Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 15:43 Yyyyyy .... ale że co nie chce jechać? Jakby to był wyjazd na zakupy to bym sobie podarowała wypad, jak do pracy czy też jestem umówiona z kimś to normalnie wkładam, zapinam, daje zabawkę i w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ew00 Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 15:52 ooo, skąd ja to znam... kiedy miałam czas, czekałam aż wsiądzie (choć nerw był oczywiście) kiedy nie miałam czasu, wkładałam go na siłę i to była jedyna opcja, nie nazwałabym tego przemocą, a np. chęcią zachowania pracy, do której się spieszyłam Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wychowanie bez przemocy 06.07.14, 22:17 Bardzo rzadko się zdarzają takie odpały. Jeżeli naprawdę się spieszę, to daję dziecku do wyboru, albo wsiądziesz sama albo cię tam wpakuję siłą, woli sama. Odpowiedz Link Zgłoś