Dodaj do ulubionych

Wiarygodnosc blogerow

10.07.14, 07:38
Ufacie opiniom blogerow?
Bo ja niespecjalnie tongue_out wole wrzucic w google (nazwa produktu)+opinie zerknac na ogolna icene i przewinac do negatywow. czlowiek sie wiecej dowiaduje niz z zachwytow z konkursem w ostatnim akapicie badz tekstow pisanych ewidentnie w zemscie...
Obserwuj wątek
    • tabakierka2 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 07:48
      nie wierzę...
    • wielkafuria Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 07:53
      moj kumpel pracuje w duzej i znanej agencji marketingowej, polowe opinii w googlach wpisują studencji, na zlecenie firm - oczywiscie pozytywne są to komentarze bo za takie im płacą wink
      • tabakierka2 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 07:57
        wielkafuria napisał(a):

> - oczywiscie pozytywne są to komentarz
        > e bo za takie im płacą wink

ja czytam głównie negatywne. Jeśli są.
        • ichi51e Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 08:17
          Ja tez wole negatywy. Pozytywnych nie ma co czytac big_grin a z dobrego negatywa wiele - np jak glowna wada eksiazki jest to ze wyslali ja bez kabla...
          • ichi51e Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 08:18
            Albo - nie sprobowalem bo to strasznie drogie big_grin
    • feel_good_inc Nie, obecnie jedynym celem blogera jest... 10.07.14, 08:46
      ...sprzedanie się komuś za jak najwyższą cenę. Zostanie twarzą rajstop czy innych majtek daje konkretne profity i otwiera drogę do celebryckiego korytka, dzięcki czemu mogą wylansić się takie zera jak Dżesika Folksfagen.
      Nawet ci celujący w segment niekomercyjny idą drogą telewizyjną i spłycają intelektualnie zawartość przekazów, by zwiększyć klikalność i wpływy z reklam.
      Pozostaje lurkować na forach tematycznych.
      • kkalipso Re: Nie, obecnie jedynym celem blogera jest... 10.07.14, 19:15
        A nie Mercedes surprised
        • feel_good_inc Re: Nie, obecnie jedynym celem blogera jest... 10.07.14, 23:13
          kkalipso napisała:
          > A nie Mercedes surprised

Zdecydowanie Folcfagen.
    • kropkacom Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 08:48
      A w życiu. wink
    • kawka74 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 08:53
      Mam (ograniczone, a jakże) zaufanie do opinii jednej blogerki. Na resztę patrzę mocno podejrzliwie.
    • moonshana Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 08:57
      wiarygodność blogerów nie istnieje. najbardziej to widać w dzieciowych tematach.
      • wielkafuria Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 09:01
        a to juz insza inszosc. dzieci rosna a popyt na blogi jest w wiekszosci na niemowlakowe, i tak do 5 r.z max.
        wiec trzeba korzystac z 5 minut mozliwosci.
        zdziwilibyscie sie jakie sa stawki.
        tez info od kolegi z agencji. czesc młodych blogów czesto robi za wózek (co tez nie jest "tanie" bo te wozki kosztują), za "dozywotnie" pieluchy czy kosmetyki, ale jeden blog ktory na tym forum jakos jest nielubiany, to sa stawki 5 cyfrowe.
        • beverlyja90210 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 09:30
          Nie wierze w te stawki 5 cyfrowe...cote matki blogerki tak reklamuja buty rajstopki i inne pierdoly a takie rzeczy sa sgosunkowo tanie. Co do tematu to zalezy np.jesli chodzi o firme djeco tak mkcno rozreklamowana na blogach to tak kupuje wszystkie nowosci w ciemno inne to juz intuicyjnie Kiedys na makoweczkach byl reklamkwany taki rower wielki drewniany kolumbryna i sie matki napalaly na rowerek dla dzieci juz od roczku wielkosci traktora to jest dla mnie glupota po czym aitorka sama sie go pozbyla hehe
          • beverlyja90210 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 09:31
            Sorki za bledy pjsze z telefonu na placu zabawsmile
          • ichi51e Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 10:37
            A ja na djeco sie wielokrotnie nacielam - najladniejsze pudelko :p ale niektore produkty swietne (kredki!) za to haba mnie nigdy nie zawiodla (choc ja mam chyba jakiegos pecha i zawarosc pudelka nigdy mi sie jeszcze w 100%nie zgodzila)
        • kawka74 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 09:34
          to sa stawki 5 cyfro
          > we.

Poważnie? To ta blogerka, co stała się żeńską wersją Kominka?
          • wielkafuria Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 13:38
            nie wiem czy jest zenska wersja kominka, ale czesto sie u niego udziela w komentarzach wink
            • kawka74 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 17:09
              Jeśli to ta, o której mówię, to Kominek wspomniał o niej w swoim.. hm... wybitnym dziele.
              Mają, na moje oko, zbliżony stosunek do świata.
              • wielkafuria Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 19:10
                powiedz o ktora Ci chodzi to jak trafisz to moze potwierdze smile
                • kawka74 Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 09:24
                  Nic z tego, jeszcze tu wpadnie i zacznie się afera ;p
                  Mnie nie odpowiada jej (tej, którą JA mam na myśli) styl, nie podoba mi się jej kominkowy stosunek do ludzi, ale jeśli ktoś jest gotów jej płacić tyle, ile podobno płaci, to widać jest skuteczna.
              • elle.hivernale Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 00:14
                Która?
                • zottarella Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 16:13
                  Pewnie ta, którą pieszczotliwie nazywają "Reklamerką: wink
    • gazeta_mi_placi Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 10:54
      Wierzę tylko E-mamom, oczywiście tym mającym stałe nicki.
      • kropkaa Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 16:59
        big_grin
        Blogerkom piąte przez dziesiąte. Dziwnym trafem opinie są ostrzejsze, gdy produkt nie jest prezentem... Poza tym nie lubię, gdy nie ma wyraźnie zaznaczonego, że jest to darowizna.
        • enatealie Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 20:28
          Również denerwuje mnie to, że nie zaznaczają, które produkty dostały do testowania. Autorkom popularnych blogów kosmetycznych raczej nie wierzę, bo dostają tak dużo prezentów, że właściwie je w większości recenzują. Stąd moja podejrzliwość wobec zachwytów nad kolejnym kosmetykiem. Wolę wizaż i KWC.
          Jak chodzi o opinie o innych produktach- wybieram ceneo, opineo.
    • rhaenyra Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 17:05
      zalezy jakim blogerom i na jaki temat
    • volta2 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 17:13
      blogi omijam, nie mój klimat
      wolę forum
    • nenia1 Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 17:22
      Nie czytam blogów, nudzą mnie.
    • mynia_pynia Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 19:24
      nie czytam blogów, wolę fora.
    • zona_mi Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 19:54
      Rzadko zaglądam na blogi, jeśli już, to zazwyczaj książkowe.
      Jest kilku blogerów, których opiniom ufam, większość to niestety podlizywanie się wydawcom i bzdury, nie wspomnę o fatalnym języku.
      • ktosnaprzyczepke Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 20:36
        Sama prowadzę bloga i czasami zaglądam na inne blogi, ale chcąc zakupić jakiś produkt raczej nie sugeruję się opiniami blogerów, którzy ten produkt reklamują. Jakoś zawsze wyczuwam reklamę.
        • ichi51e Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 15:50
          Ja ten lubie (sory za OT) ale mi sie przypomnialo ze pytalas ktore sa fajne wink
          www.fajnedziecko.pl
      • kawka74 Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 09:30
        To niestety jest bolączka bardziej ogólna, bo przecież prawie cała blogosfera opiera się na produktach - książkach, kosmetykach, ubraniach, szkoleniach, biletach do kina i tak dalej. Nie ma nic złego we współpracy z jakąś firmą, ale jeśli blog staje się tubą reklamową, jeśli opinie są pisane nie pod kątem użytkowników, tylko pod kątem zadowolenia producenta, to po co właściwie pisać, skoro nie ma się nic do powiedzenia od siebie?
        • zona_mi Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 15:36
          Otóż to - powielanie "zajawek" z sieci, notek z okładek plus kilka ciepłych i milusich słów, albo dla odmiany skopanie na zasadzie: nie podoba mi się, bo mi się nie podoba - to bez sensu.
          W sprawie książek, reszta produktów najpewniej wygląda podobnie.
        • ichi51e Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 15:53
          Sek chyba w tym ze normalna matka nie kupuje sama tyle ciuchow zabawek rzeczy (nie prowadzi tak interesujacego zycia - bo gdzie czas na bloga?) zeby sie z tego dalo pociagnac poczytnego bloga...
          A tak to dostanie pudelko fantow przeleci je - jest o czym posac i blog sie kreci...
    • aankaa Re: Wiarygodnosc blogerow 10.07.14, 23:21
      może nie tyle ufam co wierzę - od niedawna na 100%
      blog madziulca o synu (nie wiadomo czemu wink okrojony do minimum) a wpisy na forach
      • aga_sama Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 09:20
        mam kilka blogów kulinarnych, dotyczących kuchni bezglutenowych.
        Jak autorki piszą, że coś ogólnie dostępne jest bezglutenowe to im wierzę
    • mamma_2012 Re: Wiarygodnosc blogerow 11.07.14, 09:33
      Dla mnie blogi to słupy ogłoszeniowe o zerowej wiarygodności, wiec absolutnie unikam nabijania im kliknięć, bo to one wyznaczają ich wartość.
      Czytając opinie tez zwracam uwagę tylko na negatywy (ze świadomością, ze i tu konkurencja mogła maczać palce)
    • wielkanocnaniespodzianka uprawiają przeważnie marketing szeptany 11.07.14, 10:06
      za co otrzymują kasę, podobno niezłą -jak słyszałam parę dni temu w programie 1 pol. radia (akurat była o tym audycja).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka