feniks_z_popiolu 24.07.14, 15:44 Czy to miasto tylko dla emeryta? Co tam można robić/ zwiedzać z nastolatkami? Muszę tam zakotwiczyć na tydzień, tak wyszło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata_abbott Re: Inowrocław 24.07.14, 15:48 Hmmm... ciekawe pytanie zadałaś W Inowrocławiu to głównie park uzdrowiskowy, a tam faktycznie, głównie emeryci. A czy masz samochód, żeby robić sobie wypady za miasto? Bo jak tak, to jest więcej opcji... I w jakim wieku te nastolatki? Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 24.07.14, 15:52 Samochód mam ale raczej wolałabym nie ruszać się z miasta, muszę być na miejscu, taki układ Nastolatki 15 latki Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Inowrocław 24.07.14, 16:19 Emeryt to stan umysłu. Wszędzie znajdzie się coś ciekawego o ile człowiek jest ciekaw świata. Tężnia, solanki, palmiarnia, park solankowy, spływy kajakowe Notecią, jezioro Gopło, nieopodal Kruszwica, zamek z legendarna mysią wieżą, piękne trasy rowerowe, basen. Tamtędy wiódł kiedyś szlak bursztynowy, zapewne są strakcje z tym związane. Tyle wyłacznie z google maps... Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Inowrocław 24.07.14, 16:46 A może basen Wodny Park?Są 2 niecki basenowe,jacuzzi i duuuuża,kręta zjeżdżalnia,jest też kino Kinomax,w samych Solankach tężnie,siłownia na świeżym powietrzu,basen-termy.W Solankach są też otwarte korty tenisowe,można sobie wynająć kort na godziny,na hali sportowej była też ścianka wspinaczkowa,ale nie wiem dokładnie czy jeszcze jest.Trzeba sprawdzić.No i kręgielnia,ale też musisz sobie sprawdzić czy teraz czynna.A Solanki nie są tylko dla emerytów,wbrew pozorom.To duży,piękny,zadbany park,z nowootwartą plamiarnią i pijalnią wód mineralnych,ogrodami papieskimi,ogrodami zapachowymi,oraz miejską plażą z dość sporym oczkiem wodnym.Szkoda,że okolic nie możecie zwiedzić bo też ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
plain-vanilla Re: Inowrocław 24.07.14, 16:46 Inowroclawska Terma ze slona woda Basen Odkryty na Swietokrzyskiej (obok termy) Plywalnia Wodny Park Park Linowy w Solankach Teznie solankowe z tarasem widokowym Mini golf w Solankach Kino Kinomax na Rabinie Skate park Stala wystawa solnictwa Sciezki rowerowe w Solankach www.inowroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 24.07.14, 18:46 Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Sytuacja rodzinna spowodowała że mam zbyt mało czasu na śledzenie internetu dlatego wdzięczna za wasze wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Inowrocław 24.07.14, 20:51 W życiu bym nie pomyślała, że na ematce padnie pytanie o Inowrocław A już - że pojawią się jakieś sensowne odpowiedzi na jego temat to w ogóle Moje powiatowe miasto z dzieciństwa. Kiedyś był tam pewex, w którym mama kupiła mi wranglery Co tam można robić z nastolatkami? New York to to niewątpliwie nie jest, ale mojej córce podobała się np. willa, w której mieszkał kiedyś Przybyszewski. Muzeum Kasprowicza nie jest fajne, ale zawsze coś. Całkiem fajne i niedrogie knajpki w centrum miasta. Plus te atrakcje, o których dziewczyny wcześniej pisały. Niedaleko Gopło fajne jest, Mysia Wieża i Kolegiata w Kruszwicy, a w samym centrum tego miasta absurdualnie gigantyczny silos firmy Polski Cukier - co roku robię sobię pod nim fotę :d Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 24.07.14, 22:03 A jakie knajpki polecasz? Mam nadzieję że nie podają tam czerniny. Moja teściowa kujawianka raz w roku zapraszala rodzeństwo i raczyli się tym świństwem Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Inowrocław 24.07.14, 22:15 Bar Metalowiec oraz kawiarnia Europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Inowrocław 24.07.14, 22:17 Malinowa na przykład. Czerniny tam chyba nie podają - skądinąd uwielbiam raz w roku u mojej ciotki, mniami Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Inowrocław 25.07.14, 06:12 feniks_z_popiolu napisał: > A jakie knajpki polecasz? Mam nadzieję że nie podają tam czerniny. Moja teśc > iowa kujawianka raz w roku zapraszala rodzeństwo i raczyli się tym świństwem To ja może uaktualnię,z knajpek polecam Róże,fiołki,aniołki na ul.Królowej Jadwigi,Restaurację Park przy hotelu Park w Solankach,knajpki w Solankach,Penelopa - restauracja włoska + pizzeria na ul.Solankowej,ogródki wiedeńskie na rynku (kawa,herbata,piwo,lody),w Galerii Solnej Grycan,cukiernia Sowa. Oprócz tego McDonald's i KFC. Jeśli na czerninę to tylko w restauracji Savana na wylocie na Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 25.07.14, 06:23 K1234561 jesteś chyba z Inowrocławia? Tco to są Solanki?dzielnica? Ulica? Doczytałam też w necie na temat Galerii handlowej jest jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Inowrocław 25.07.14, 09:32 Solanki czyli Park Solankowy,wielki,śliczny z tężniami i ogólnie wizytówka miasta Galerię mamy jedną,nazywa się Solna,znajduje się na Rąbinie,niedaleko Solanek właśnie,obok kościoła św.Jadwigi. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Inowrocław 25.07.14, 06:05 menodo napisała: a w samym cent > rum tego miasta absurdualnie gigantyczny silos firmy Polski Cukier - co roku ro > bię sobię pod nim fotę :d Gdzie dokładnie?Możesz sprecyzować,bo jakoś nie zauważyłam tego silosa w centrum miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Inowrocław 25.07.14, 11:10 Możesz sprecyzować,bo jakoś nie zauważyłam tego silosa w centru > m miasta?" Jeśli za centrum uznać rynek i święta Tereskę, to ten silos znajduje się w odległości 450 metrów - tak mi wyszło w google maps. Ale możliwe, że go nie zauważyłaś, bo jest tak wielki, że aż go nie widać pl.wikipedia.org/wiki/Cukrownia_Kruszwica#mediaviewer/Plik:Cukrownia_Kruszwica.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Inowrocław 30.07.14, 15:35 Pomyliłaś/Pomyliłeś ewidentnie Kruszwicę z Inowrocławiem.W Inowrocławiu nie ma czegoś takiego jak "św.Tereska". Zresztą przedstawiony silos na zalinkowanych zdjęciach ma podpis że to jest cukrownia w KRUSZWICY.Kruszwica nie jest dzielnicą Inowrocławia.To inna miejscowość znajdująca się ok.20 km od Inowrocławia. Zatem w Inowrocławiu nie ma żadnego silosa w centrum miasta.Są Zakłady Sodowe,ale to na wjeździe do miasta i huta szkła,też już prawie na wylocie z miasta.Żadne silosy nie stoją w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Inowrocław 30.07.14, 15:49 Nie pomyliła, to Ty źle zrozumiałaś "Niedaleko Gopło fajne jest, Mysia Wieża i Kolegiata w Kruszwicy, a w samym centrum tego miasta absurdualnie gigantyczny silos firmy Polski Cukier - co roku robię sobię pod nim fotę :d" Odpowiedz Link Zgłoś