Dodaj do ulubionych

Inowrocław

24.07.14, 15:44
Czy to miasto tylko dla emeryta? Co tam można robić/ zwiedzać z nastolatkami?
Muszę tam zakotwiczyć na tydzień, tak wyszłosad
Obserwuj wątek
    • agata_abbott Re: Inowrocław 24.07.14, 15:48
      Hmmm... ciekawe pytanie zadałaśsmile W Inowrocławiu to głównie park uzdrowiskowy, a tam faktycznie, głównie emeryci.
      A czy masz samochód, żeby robić sobie wypady za miasto? Bo jak tak, to jest więcej opcji... I w jakim wieku te nastolatki?
      • feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 24.07.14, 15:52
        Samochód mam ale raczej wolałabym nie ruszać się z miasta, muszę być na miejscu, taki układcrying
        Nastolatki 15 latki
    • mid.week Re: Inowrocław 24.07.14, 16:19
      Emeryt to stan umysłu. Wszędzie znajdzie się coś ciekawego o ile człowiek jest ciekaw świata. Tężnia, solanki, palmiarnia, park solankowy, spływy kajakowe Notecią, jezioro Gopło, nieopodal Kruszwica, zamek z legendarna mysią wieżą, piękne trasy rowerowe, basen. Tamtędy wiódł kiedyś szlak bursztynowy, zapewne są strakcje z tym związane. Tyle wyłacznie z google maps...
      • k1234561 Re: Inowrocław 24.07.14, 16:46
        A może basen Wodny Park?Są 2 niecki basenowe,jacuzzi i duuuuża,kręta zjeżdżalnia,jest też kino Kinomax,w samych Solankach tężnie,siłownia na świeżym powietrzu,basen-termy.W Solankach są też otwarte korty tenisowe,można sobie wynająć kort na godziny,na hali sportowej była też ścianka wspinaczkowa,ale nie wiem dokładnie czy jeszcze jest.Trzeba sprawdzić.No i kręgielnia,ale też musisz sobie sprawdzić czy teraz czynna.A Solanki nie są tylko dla emerytów,wbrew pozorom.To duży,piękny,zadbany park,z nowootwartą plamiarnią i pijalnią wód mineralnych,ogrodami papieskimi,ogrodami zapachowymi,oraz miejską plażą z dość sporym oczkiem wodnym.Szkoda,że okolic nie możecie zwiedzić bo też ładnie.
    • plain-vanilla Re: Inowrocław 24.07.14, 16:46
      Inowroclawska Terma ze slona woda

Basen Odkryty na Swietokrzyskiej (obok termy)

Plywalnia Wodny Park

Park Linowy w Solankach

Teznie solankowe z tarasem widokowym

Mini golf w Solankach

Kino Kinomax na Rabinie

Skate park

Stala wystawa solnictwa

Sciezki rowerowe w Solankach

www.inowroclaw.pl
    • feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 24.07.14, 18:46
      Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Sytuacja rodzinna spowodowała że mam zbyt mało czasu na śledzenie internetu dlatego wdzięczna za wasze wpisy.
    • menodo Re: Inowrocław 24.07.14, 20:51
      W życiu bym nie pomyślała, że na ematce padnie pytanie o Inowrocławbig_grin
      A już - że pojawią się jakieś sensowne odpowiedzi na jego temat to w ogólesmile

Moje powiatowe miasto z dzieciństwa. Kiedyś był tam pewex, w którym mama kupiła mi wranglerysmile
      Co tam można robić z nastolatkami?
      New York to to niewątpliwie nie jest, ale mojej córce podobała się np. willa, w której mieszkał kiedyś Przybyszewski. Muzeum Kasprowicza nie jest fajne, ale zawsze coś. Całkiem fajne i niedrogie knajpki w centrum miasta.
      Plus te atrakcje, o których dziewczyny wcześniej pisały.
      Niedaleko Gopło fajne jest, Mysia Wieża i Kolegiata w Kruszwicy, a w samym centrum tego miasta absurdualnie gigantyczny silos firmy Polski Cukier - co roku robię sobię pod nim fotę :d
      • feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 24.07.14, 22:03
        A jakie knajpki polecasz? Mam nadzieję że nie podają tam czerniny. Moja teściowa kujawianka raz w roku zapraszala rodzeństwo i raczyli się tym świństwemsad
        • krejzimama Re: Inowrocław 24.07.14, 22:15
          Bar Metalowiec oraz kawiarnia Europejska.
        • menodo Re: Inowrocław 24.07.14, 22:17
          Malinowa na przykład.

Czerniny tam chyba nie podają - skądinąd uwielbiam raz w roku u mojej ciotki, mniami smile
        • k1234561 Re: Inowrocław 25.07.14, 06:12
          feniks_z_popiolu napisał:

> A jakie knajpki polecasz? Mam nadzieję że nie podają tam czerniny. Moja teśc
          > iowa kujawianka raz w roku zapraszala rodzeństwo i raczyli się tym świństwemsad

To ja może uaktualnię,z knajpek polecam Róże,fiołki,aniołki na ul.Królowej Jadwigi,Restaurację Park przy hotelu Park w Solankach,knajpki w Solankach,Penelopa - restauracja włoska + pizzeria na ul.Solankowej,ogródki wiedeńskie na rynku (kawa,herbata,piwo,lody),w Galerii Solnej Grycan,cukiernia Sowa.
          Oprócz tego McDonald's i KFC.
          Jeśli na czerninę to tylko w restauracji Savana na wylocie na Bydgoszcz.
          • feniks_z_popiolu Re: Inowrocław 25.07.14, 06:23
            K1234561 jesteś chyba z Inowrocławia? Tco to są Solanki?dzielnica? Ulica? Doczytałam też w necie na temat Galerii handlowej jest jedna?
            • plain-vanilla Re: Inowrocław 25.07.14, 08:48
              Solanki=Park Solankowy
            • k1234561 Re: Inowrocław 25.07.14, 09:32
              Solanki czyli Park Solankowy,wielki,śliczny z tężniami i ogólnie wizytówka miasta wink
              Galerię mamy jedną,nazywa się Solna,znajduje się na Rąbinie,niedaleko Solanek właśnie,obok kościoła św.Jadwigi.
      • k1234561 Re: Inowrocław 25.07.14, 06:05
        menodo napisała:
        a w samym cent
        > rum tego miasta absurdualnie gigantyczny silos firmy Polski Cukier - co roku ro
        > bię sobię pod nim fotę :d

Gdzie dokładnie?Możesz sprecyzować,bo jakoś nie zauważyłam tego silosa w centrum miasta?
        • menodo Re: Inowrocław 25.07.14, 11:10
          Możesz sprecyzować,bo jakoś nie zauważyłam tego silosa w centru
          > m miasta?"

Jeśli za centrum uznać rynek i święta Tereskę, to ten silos znajduje się w odległości 450 metrów - tak mi wyszło w google maps. Ale możliwe, że go nie zauważyłaś, bo jest tak wielki, że aż go nie widaćbig_grin

pl.wikipedia.org/wiki/Cukrownia_Kruszwica#mediaviewer/Plik:Cukrownia_Kruszwica.JPG
          • k1234561 Re: Inowrocław 30.07.14, 15:35
            Pomyliłaś/Pomyliłeś ewidentnie Kruszwicę z Inowrocławiem.W Inowrocławiu nie ma czegoś takiego jak "św.Tereska". Zresztą przedstawiony silos na zalinkowanych zdjęciach ma podpis że to jest cukrownia w KRUSZWICY.Kruszwica nie jest dzielnicą Inowrocławia.To inna miejscowość znajdująca się ok.20 km od Inowrocławia.
            Zatem w Inowrocławiu nie ma żadnego silosa w centrum miasta.Są Zakłady Sodowe,ale to na wjeździe do miasta i huta szkła,też już prawie na wylocie z miasta.Żadne silosy nie stoją w centrum.
            • agata_abbott Re: Inowrocław 30.07.14, 15:49
              Nie pomyliła, to Ty źle zrozumiałaśsmile

"Niedaleko Gopło fajne jest, Mysia Wieża i Kolegiata w Kruszwicy, a w samym centrum tego miasta absurdualnie gigantyczny silos firmy Polski Cukier - co roku robię sobię pod nim fotę :d"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka