Gość: ivonaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 21:56 czy warto tam się wybrać? jeśli tak, to jaką miejscowość polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: masz Re: KRK IP: *.necik.pl 05.09.04, 17:45 zalezy co kto lubi. dla mnie najladniejsza jest Baska.Super widoki, znosna plaza - ja wole skaly a tam jest drobny zwirek.NO i mozna sie wybrac na wycieczki piesze po okolicznych gorkach-niezbyt meczace a widoki piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: KRK IP: *.chello.pl 06.09.04, 16:47 Najwieksza zaleta Krku jest chyba to, że jest blisko od Polski i jest tam stosunkowo dobry dojazd (autostrada przez Austrię, Słowenię i kawałek przez goru do Rijeki). Po za tym jest zatłoczony i w pólnocnej częsci malo malowniczy. Najładniejsza miejscowość+okolica to Baśka na samym końcu. Ładny i zabytkowy jest też Krk, ale nie taki jak Baska! Maloniczo jest wokół Starej Baski, ale sama miejscowośc malutka, ciasna i ... stosunkowo nowa. Jeśli juz koniecznie Krk, to tylko Baska (plaża, wpkół góry ze szlakami do chodzenia, skałki do nurkowania, stare miasto tętniace zyciem wieczorem itp. itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivonaka Re: KRK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 20:09 a co myślicie o Njiwicach? Znajomi polecili mi tą miejscowość, czy ktoś tam był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: KRK IP: *.chello.pl 07.09.04, 21:18 To na pólnocy wyspy. Krajobraz taki sobie (płasko), ale co kto lubi. Miasteczka w sumie wszystkie sa podobne, ale Baśka najładniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bela8 Re: KRK 08.09.04, 08:00 Baska sliczna, ale bardzo droga. Nawet żeby sie opłukac po każdej kąpieli, trzeba wrzucić monete przy natrysku. (lody tez droższe o jedną kunę).Ślicznie jest też w Vrbniku (ale mała plaża). Ja byłam w Punacie , na camp. Pila. Stamtąd wszędzie blisko, by poogladac sąsiednie miejscowości : Krk, Vrbnik, Baska, Stara Baska i inne. Teraz powinno być taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: KRK IP: *.rgsa.pl 08.09.04, 10:19 Zgadzam się z poprzednikami. Baśka jest fajna . Tylko droga i strasznie wniej tłoczno. Wszystko zależy od upodobań. Ja zatrzymuję się w Korniću - mała miejscowość - 2km od Punatu , ok 6 od Krku. Można się kąpać na miejscu cała plaza dla nas( kamienista ale wśród drzew ) albo dojeżdzać np. do Vrbnika - małe stosunkowo ciche , urocze miasteczko z plażami w małych ustronnych zatoczkach -super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: KRK IP: *.chello.pl 08.09.04, 22:04 Nikt tutaj nie wspomniał o Malinskiej. Byłem tam dwa lata temu i wybieram sie tam 11 09. Niewielka malownicza miejscowość plaże wybetonowane ale wygodne żwirowe zejścia do morza, super knajpka rybna, market, bazarek warzywny. Generalnie spokojnie i o tej porze napewno bez tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: KRK IP: *.iscnet.pl 10.09.04, 10:27 Tak warto tam jechać.Nie tylko Krk ale i inne wyspy i miejscowości są malownicze i myślę ,że dla nas z północy atrakcyjne turystycznie i wypoczynkowo.Polecam na wyspie kąpiele błotne ( chyba żurawiny ) jest extra w miejscowości Klimno ok 10 min. jazdy od mostu , woda nieprzyzwoicie ciepła - miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Krk... IP: *.port.gdansk.pl 14.09.04, 09:45 Baška! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=10884401&a=10900169 bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: KRK IP: 80.244.155.* 19.09.04, 14:29 Byłem na wyspie kilka razy,w tym dwókrotnie w miejcowości KRK (dokładnie 5km od KRK -w Kosic)Do morza miałem daleko ale dlatego byłem codziennie na innej plaży w innej miejscowosci.Wyspa jest piękna i ciekawa np 1.Krk-zabytki i camp "Jeżevac" 2,Klimno-borowiny i upalne morze 3,Vrbnik -można poskakać do morza z różnych wysokosci,zabytki 4.Stara Baśka- przed tą miejscowością najpiękniejsza plaża na wyspie (dzika) 5.Glawotok- czyste morze i podwodne skarby dla nurkujących 6,Malinska-ładnie 7.Punat-extra camp,plaże dla osób z małymi dziećmi Warto jechać bo z PL (Krakow)to dokładnie1050 km dobrymi drogami i ceny jak wszędzie w Chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś