26.07.14, 09:34
Zastanawia mnie jedna sprawa.
Ematka lub jejnajlepszy na swiecie mąż zarabiają jako wąscy specjaliści lub własciciele prosperujących biznesów kupę forsy.
Jednak kiedy pytają o jakiś towar, usługę, cokolwiek za co się płaci to ma być tanio.
Np tani domek nad morzem obok budy z tanim żarciem.
Czy to znaczy, że ematka jest skąpa czy jednak kłamie na forumie i pisząc o zarobkach naciska jedno "ZERO" za dużo.
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: Tanio 26.07.14, 09:38
      Bogate bo oszczędne big_grin
      • krejzimama Re: Tanio 26.07.14, 09:41
        Przecież pieniądze szczęścia nie dają tylko ich wydawanie.
    • gretchen184 Re: Tanio 26.07.14, 10:15
      ech widzisz- ja nie kłamię, piszę,żem biedna i mało zarabiam to się nie wkopię w takim wątku big_grin
    • klubgogo Re: Tanio 26.07.14, 10:23
      Jestem wąską specjalistką, mąż ma własny biznes. Ja w budżetówce siłą rzeczy kroci nie zarabiam, mąż zależnie od zlecenia. Raz jest na luzie, raz jest byle do pierwszego, ale zawsze, nawet jak jest na luzie szukam ceny adekwatnej do usługi, nie na wyrost, bo ceny i marże z kosmosu porażają, więc to chyba logiczne, że nikt nie chce przepłacać. Jeśli widzę, że torba w sklepie kosztuje 200 pln, a na allegro kupię ją za 160 - zawsze wybiorę drugą opcję.
      • krejzimama Re: Tanio 26.07.14, 10:28
        Nie do końca dobry przykład z tymi torbami.
        Świetnie zarabiająca ematka zamiast porządnie wykonanej torby o fajnym designie za 200 pln zapyta gdzie może kupić jej namiastkę za 50 pln. Żle wykonaną, z kiepskich materiałów. Bo po co przepłacać. Bo może po prostu stać ją tylko na tanią namiastkę.
    • natalia.nat Re: Tanio 26.07.14, 12:25
      To, że ktoś jest bogaty nie znaczy że nie może oszczędzać, zwłaszcza na rzeczach na których mu nie zależy. Chce za domek nad morzem zapłacić jak najmniej, ponieważ nie przywiązuje wagi do wygód i wie że w zasadzie to będzie w tym domku tylko nocował. Nie widzę w tym nic dziwnego.
      • czarna_kita Re: Tanio 26.07.14, 12:31
        Tu nie chodzi tylko o domek ale o ogól zdarzenia big_grin
        Ja nie jestem ani bogata ani biedna, jestem średnia tongue_out
        W wątkach o kosmetykach za 2 koła się nie wypowiadam -bo się nie znam, nigdy nie miałam. Ale o oszczędzaniu wiem dużo ^^
        • natalia.nat Re: Tanio 26.07.14, 12:45
          Podany był przykład domku nad morzem, więc się o tym wypowiedziałam. Pewnie zdarzają się prawdziwi skąpcy. Ale nie wszyscy którzy szukają taniego domku na wakacje albo nie wszyscy którzy chcą zapłacić za usługę tyle ile jest warta czy też szukają tej samej usługi w tańszej cenie są od razu skąpi. Wynajmą tani domek bo im nie zależy, więc po co przepłacać, za to zainwestują bez mrugnięcia okiem w dobry rower.
    • riki_i Re: Tanio 26.07.14, 12:38
      Hipokryzja rządzi na tym forum.
      • rosapulchra-0 Re: Tanio 26.07.14, 12:57
        I chamstwo na miarę autora tego wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka