ichi51e 29.07.14, 12:09 Wpadla do mnie tesciowa zobaczyla dziecko w spodenkach i koszulce i zaprotestowala. Rozwbralam do pieluszki ale dzieciak dobrze wytresowany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:10 Cd Przyszedl po chwili i poprosil o koszulke. Zawsze ubieram dziecko - nie dla mnie latanie polnago :p ale taka naszla mnie refleksja - Jak biegaja wasze dzieci w gorac? Ubrane? Rozebrane? Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:12 6 miesięczniak w samym pampersie, 7 latek w gaciach Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 20:26 > Zawsze ubieram dziecko - nie dla mnie latanie polnago why ? nawet w upały? sama chodze tylko w majtach, starsza córka w majtkach, młodsza nago lata Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 20:58 no bo jakos tak mam ze w ubraniu (lekkim i przewiewnym) mi chlodniej niz w majtkach i podkoszulku. nie wiem dlaczego. no i dwa jednak takie latanie (pol)nago to taki odpowiednik lazenia w rajtkach... Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 21:53 Moja 11,5 latka lata non stop w kostiumie, pare razy włazi do basenu i potem chodzi mokra... mówi że jest jej chłodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:12 1,5 roczniak zasuwa tylko z pieluchą i samodzielnie nawilza sie spryskiwaczem do kwiatów Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:24 ale wiecie jak to fajnie robi Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:16 Na zewnątrz jako tako ubrane. Ale w domu bywa, że zupełnie goło, bo im ciepło, albo akurat mają ochotę nie być ubrane. Za to starsza koniecznie musi mieć do sandałków skarpetki, a w żłobku na te skarpetki jeszcze ciepłe kapcie. Potem się daje okiełznać i jak wracają ze spaceru, to idzie boso do sali, ale rano kapcie obowiązkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:17 dwulata- ostatnio prawie nie wychodzi z basenu zatem w kostiumie ewentualnie w majteczkach. Jeśli akurat nie jest w basenie to w koszulce i majteczkach. Koszulka nie wynika z przekonań a lenistwa. Nie chce mi się jej smarować filtrami. W domu różnie czasem na golasa, czasem w majtkach czasem tylko w koszulce. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:19 A i jeszcze jedno - nie chodzimy w ubraniach z powodu estetyczno-duposciskowych tylko ja mam jakos wrazenie ze w ubraniu (lekkim naturalnym i przewiewnym) jest jakos chlodniej niz w spoconym cielsku li i jedynie... Tylko ja mam to wrazenie? Odpowiedz Link Zgłoś
agunia777 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:22 ale przecież przeciętne dziecko nie ma "cielska"? Jak na wsi jestesmy to biega w samych majtkach, a jak wychodzimy na plac zabaw z domu to koszulka, majtki, cienkie bawelniane spodenki (syn 2 lata 4 mce) Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:31 mi tez sie tak wydaje w takie upały ja chodze po domu w bieliźnie i luźnej koszulce, a mąż w samych gaciach. dziecko samo decyduje - najczesciej lata na golasa. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 20:03 dość mało to logiczne: w ubraniu chłodniej niż na golasa? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 12:22 Tak jak chce, bywa ze w samych majtkach, bywa ze ma koszulkę na ramiączka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasienki1 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:15 mój ośmiomiesięczny synek w pieluszce i spodenkach poniżej kolana, raczkuje i żal jakoś żeby gołymi kolankami szorował po podłodze czy dywanie, ewentualnie trawie. Starsze córki w spodenkach i bluzeczkach na ramiączkach (teraz z dziadkami nad jeziorem to nie wiem, pewnie w kostiumach śmigają), a trzylatka zwykle bez koszulki w samych majtkach po domu lata, po ogródku też, jak wychodzimy gdzieś to jako tako daje się ubrać. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:14 w domu pielucha i T-shirt, na spacer bardziej cywilizowany strój Off top - wy macie dwulatków już odpieluchowanych? Bo czytam o majteczkach, a mój w pampersie gania. Fakt, że do skończenia dwóch lat jeszcze mu trochę brakuje, ale nie zanosi się na zmianę w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:21 ja probuje od 2 miechów z 1,5 roczniakiem idzie nam cudnie na nocnik siada sam o okreslonych porach siedzi dlugo i wielkim zadowoleniem sika jak jzu wstanie i jest ubrany Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:29 A to u mnie podobnie. Siada na nocnik, po 0,0005 sekundy wstaje i zagląda czy coś już jest w środku ;-/ Proces powtarza się kilka razy, po czym leje na podłogę. Jak ma zły humor nie chce siadać w ogóle tylko beczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:37 off topic - co ty masz za nick ? bo kurde kojarzy sie dosc jednoznacznie Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 15:23 Wyjaśniała już, ze to z Lema. Nawet sygnaturkę miała "Do mojego pokoju zagląda przez okno duży ptak o smutnych oczach, bardzo dziwny, ponieważ na kółkach. Komputer twierdzi, że nazywa się pederastwa. (S.Lem) " Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:22 MOja dwulatka jeszcze nie odpieluchowana. Gania w gaciach i ciągle sie przesikuje a nocnik traktuje najgorszego wroga. Dosłownie jakby ją w tyłek parzył. Odpuściłam. Ponieważ spędza dzien głównei na dworzu niech sika. Przebiore w suche majty i lata dalej. MOże w końcu załapie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:35 Nie dosc ze nie odpieluszony to jeszcze nic nie kuma do tego Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 21:05 Moj trzylatek jeszcze pieluche nosi, wiec sie nie przejmuj Moj starszy syn tez pozno zaczal, mimo to, do szkoly poszedl bez pieluchy. Uf Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:33 Moja ma body i spodenki. Musi mieć zakryte cielsko, bo inaczej się drapie. Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:44 Moje dziecko nie rozbierze się publicznie i już. Niedawno byczyliśmy się w terenie i syn znajomych biegał jak go natura stworzyła, wskakiwał do basenu - mój stanowczo odmówił rozebrania się i patrzył na tamtego niezbyt pewnym wzrokiem. Razem z jego ojcem do wstydliwych nie należymy i uwielbiamy pływać, a ten w życiu. Dał się kiedyś namówić do zdjęcia gaci i wejścia do jeziora, gdzie się potknął, zmoczył dokumentnie i poryczał a przy ewakuacji na brzeg znaleźliśmy uprzejmie wbitą w piasek kartkę, że tu oto konie nasrały do wody, co tylko potwierdziło przekonania mojego dziecka, że negliż i wody stałe to zuo. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 13:52 Jak były mniejsze to po domu koszulka i pampers, na wyjście jakieś luźne gatki i bluzeczka. Teraz jak są starsze to leciutkie sukienki bawełniane preferują i klapki. Po domu chodzą boso, ale ubierają się kompletnie plus koraliki i bransoletki, a na podwórku ściągają biżuterię, bo uciska i przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 14:33 W domu 2,5-latek (odpieluchowany) i 6,5-latek w samych majtkach. Nie miałabym serca ich kisić w ciuchach. Na zewnątrz koszulka bez rękawków i spodenki + sandały. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 18:11 W domu raczej mało siedzą w taką pogodę chyba że jest aż za ciepło to wołam do środka co by się przed słońcem chociaz na chwile schowali. Mieszkamy w mieście a więc gdy wychodzą na dwór to krótkie spodenki i koszulki na ramiączkach+ sandały. U moich rodziców ( dom za miastem, ogród, posesja otoczona drzewami) latają na samych gaciach, boso, ale tam to nawet ja łażę w stroju dwuczęściowym z nadzieja ze się opalę Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 18:17 2 latek nago ( jak chce siku idzie na nocnik) -jak ma majteczki sika w majteczki my też jak najbardziej rozebrani-czyli koszulka/top + majtki/spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 18:37 Po domu 3,5 latka oraz 5,5 latek w upaly czasam w domu biegają w samych majtkach lub majtki i bluzka. Ale taki ubior raczej jest zadko. Oni samo wola być ubrani czyli spodenki i bluzka lub mlod sukienke. 3,5 latka powiedzmy ze w samych majtach bedie biegac ale 5,5 latek już nie bardzo chce bo się wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietoniemi Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 18:44 ichi51e napisała: dzieciak dobrze wytresowany Tresuje się zwierzęta. Dzieci się wychowuje, uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 20:59 ha ha ha - wychowywac to ja bede jak bedzie cokolwiek kumal. na razie jest na etapie ze tresowac mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 19:25 Szesciolatka: jakies portki + koszulka na ramiaczkach albo bikini Ja tez jakos nie lubie takich golasow Wbrew pozorom w bardzo lekkim bawelnianym ubraniu czlowiekowi przyjemniej i sie do wszystkiego nie "klei" jak gdzies usiadzie. Jak lecimy gdzies do cieplych krajow w wiekszosci moja garderobe stanowia np. luzne i przewiewne, ale dlugie spodnie (albo przynajmniej 3/4). Corka ubiera sie tak samo i zauwazylam, ze nawet niechetnie zaklada typowe krotkie spodenki czy spodniczki w takie upaly. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 19:44 mój (9m) teraz w koszulce i pampersie a i zdarzało się, że był lżej ubrany ode mnie - bo mi wiecznie zimno a jemu było cieplej Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 20:34 W bokserkach i spodenkach lub wylacznie w bokserkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 21:30 W koszulach bawełnianych i krótkich spodenkach, oczywiście majtki i skarpetki. Ja w bawełnianych sukienkach - na lato uszyłam sobie pięć sztuk, zapinane od góry do dołu na guziki, megawygodne i przewiewne, wspaniały materiał dostałam w hurtowni we Wrocławiu, gdzie byłam na wycieczce. W lato zakładam pełne majtki i obowiązkowo wkładki higieniczne, zmieniane często - bez tego źle i niekomfortowo się czuję. Nigdy nie pozwalam dziecku biegać nago lub tylko w bieliźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
awidyna Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 21:37 Taka teściowa to naprawdę rzadkość. Goni nago, czasem w pieluszce, czasem w cieniutkiej koszulce. Sama w takie upały chodzę w samych majtkach i staniku. Po co się męczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Ubieranie dzieci w gorac 29.07.14, 21:59 Roczniak w samym pampku. A czasem jak wiem ze kupa sie nie szykuje bo nago lata. Siku mi nie straszne, nie mam nigdzie dywanow. Upal w koszulce? No weeeez Odpowiedz Link Zgłoś