Dodaj do ulubionych

Jak się ubieracie?

13.08.14, 22:52
Jak w temacie ale w sensie czy nosicie często jakieś printy, kwiatki, kratki, czy inne czy też minimalizm i monochromatycznie, a może bloki kolorystyczne?
Ja lubię minimalizm w dość klasycznym wydaniu. Mój ulubiony kolor w którym najlepiej się czuję to szary, ale żeby nudno nie było to nosze go z jasnym żółtym, różowym, jesienią z oberżyną, ale baza zwykle jest szara lub granatowa. Często łączę w ubraniach po kilka kolorów(najczęściej 3)np. granat, zieleń i róż, lubię motyw wężowej skóry, ale ogólnie wzorów nie lubię.
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Jak się ubieracie? 13.08.14, 22:56
      Ubieram się przede wszystkim wygodnie i zupełnie jest mi obojętne, co to tkanina i jakiego koloru.
    • aankaa Re: Jak się ubieracie? 13.08.14, 22:57
      stosownie do okazji, pory roku i wrażliwości otoczenia = "nie" bikini na plaży przy rozmiarze 34+ tongue_out
      • totorotot Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:16
        > stosownie do okazji, pory roku i
        wrażliwości otoczenia = "nie" bikini
        na plaży
        > przy rozmiarze 34+ tongue_out

Ja akurat mam rozmiar 44 i oczywiście chodzę w bikini: w dupie mam zbulwersowana tym faktem damska część społeczeństwa (zresztą chyba tylko jakieś wybitne jednostki), a męska nie narzeka. Co więcej, człowiek może wtedy poszczuc cycem i wejść na przód kolejki po coś tam jak my się nie chce stać-wpuszcza bez problemu itp. smile) /w kolejce nie było kobiet zaznaczam/
    • grave_digger Re: Jak się ubieracie? 13.08.14, 22:59
      czarno/szaro, bez wzoru.
      • kremka2014 Re: Jak się ubieracie? 13.08.14, 23:10
        Też stronię od wzorów. Czasem kratka czasem paski. Rzadko kwiatki. Printow geometrycznych nie znoszę. Preferuję jasne kolory,z musu- jasny pylacy kot, chociaz czerń ubóstwiam rowniez
        Nie lubię falbanek, dekoltów typu woda,zabotow,bo mam duży biust. Kroje klasyczne, blisko ciala.
    • 3eneduerabe Re: Jak się ubieracie? 13.08.14, 23:09
      Minimalizm i klasyka. Lubie i dobrze mi w granacie, bieli, czerni, czerwieni. Ubieram sie elegancko. Zawsze mam zrobione paznokcie, delikatny makijaz, kocham sukienki do tego skorzane buty na obcasie i skorzana torebka. Ma byc eleganco i zwiewnie. Nauczylam sie od mojej mamy, ktora stety niestety zawsze mnie lustruje z gory na dol i ocenia. W moim domu duza wage przywiazywano do wygladu glownie mojego i siostry ale dzieki temu taki mamy nawyk zeby dobrze wygladac. Czasami zazdroszcze kobietom tego luzu, ze wyjda tak jak im sie podoba z podkrazonymi oczami i nie maja problemu z tym, ze zle wygladaja.
      • 3eneduerabe Re: Jak się ubieracie? 13.08.14, 23:12
        I uwielbiam naturalne dzianiny jakies lniane, bawelniane takie naturalne w dotyku bez poliestrow, sztucznosci w ktorych sie poce i czuje, ze cos nie tak z moja skora
        • najma78 Re: Jak się ubieracie? 13.08.14, 23:24
          Stosownie do okazji i wygodnie. Nie nosze ubran krepujacych ruchy, zle skrojonych, zle uszytych. Zadnej bazy nie mam, mam ubrania jednolite pod wzgledem fasonu wzorow i kolorow i mam bardziej ciekawe, oryginalne i tych drugich mam wiecej. Kolory raczej jasniejsze niz ciemniejsze. Nigdy nie ubieram sie w calosci na czarno czy ciemno - nie lubie i nie pasuje mi to pomimo ze mam kolor brwi i wlosow ciemnej czekolady. Styl dobieram do nastroju i okolicznosci.
    • triismegistos Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 00:01
      Kolorowo, ekscentrycznie, mocno się stylizuję na lara 50.
    • k1k2 Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 00:06
      Wygodnie, wygodnie, i jeszcze raz wygodnie.

Zwracam bardzo duza uwage na tkaniny - lubie miekkie i naturalne (co nie zawsze idzie w parze, wiec czasem domieszka syntetyku mi pasuje). Z kolorow: wszelkie odcienie szarosci. Za bialym i czarnym nie przepadam, no, czarne "doly" moga byc. Inne kolory rzadko, chyba ze w dodatkach.

Jesli sie czuje "wakacyjnie" to zwiewne sukienki, wtedy moga byc i biele i kwiatki i koronki smile
    • eo_n Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 00:37
      Lubię zdecydowane kolory i wyraziste dodatki. Głównie noszę dżinsy, do nich trampki lub botki. Reszta bardzo zmiennie - czerń, czerwień, amarant, zieleń, turkus... w różnych konfiguracjach, też kontrowersyjnych, np. amarant+czerwień, zależnie od nastroju i chęci. Wzorów raczej nie lubię, chyba że jakiś fajny motyw na t-shircie. Nie znoszę szarości i beżu, granat sporadycznie. Makijaż prawie zerowy - tusz i delikatne kreski tylko. Choć wiem, że pomalowanie ust dodaje mi kilka punktów za atrakcyjność, ale rzadko mi się chce.
    • mamaemmy Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 07:56
      Mam totalnie klasyczne ciuchy w szafie,proste,minimalistyczne,czarne,szare,beżowe-to przeważa.
      Chodzę przewazanie w rurkach,do tego koszulka-często z napisami,dobrze skrojona marynarka,do tego albo balerinki,albo buty na obcasie,torba,lub torebka.
      Sukienki-uwielbiam,do tego sandałki,balerinki,szpilki-w zależności od okazji.
      mam dużo spodniczek również,do tego przewaznie czarny top.
      Zawsze jestem wymalowana,choć niekoniecznie zawsze to widać (make up no make up),zawsze mam umyte,ułozone wlosy,zrobione brwi (henna).
    • wagab_unda Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:04
      Zdecydowanie kolorowo. Nie podoba mi się szarość, brąz czy czerń, która niestety króluje na naszych ulicach (zwłaszcza zimą i jesienią). Ludzie szarzy na zewnątrz są też zwykle szarzy w środku.
      • totorotot Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:23
        Ludzie
        szarzy na zewn
        > ątrz są też zwykle szarzy w
        środku.

Czasem wolę szarość niż bogactwo barw rzygowin na ten przykład.

Zimą chodzę na zielono; ciekawe jakie wnioski z tego wyciągniesz.
        • wagab_unda Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:31
          To zależy od zielonego. Może być jasny, wesoły zielony, może być też szaro-bury smutny.
          • totorotot Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 09:31
            khaki smile to jaka diagnoza?
            • wagab_unda Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 09:37
              Hehe, a wcześniej pisałaś coś o barwie rzygowin wink brak konsekwencji wink
              • totorotot Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 09:45
                Napisałaś, że osoby ubrane na szaro są szare w środku. Napisałam, że czasem lepiej być szarym w środku niż wspomniany przeze mnie barwny "rzucik".

A Ty jaka jesteś, szara, barwna czy rzucik?
                • simply_z Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 21:18
                  cyc i tak przebija wiec w czym problem czy jestes na szaro
    • totorotot Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:13
      Nie umiem jakoś super dobierać ciuchów, nie mam nic z wyższej półki. Nigdy raczej nie zdarza mi się wyglądać jak z czasopisma modowego choć pewnie byłoby inaczej (ni, blisko) gdybym wróciła do pracy. Raczej wyglądam jak 3/4 otaczających mnie kobiet, przecież jest lato i wszyscy chodzą w tym samym. Co do kolorów to mam różne kolory koszulek a spodenek tylko kilka-trudno znaleźć ma mój rozmiar smile
    • mid.week Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:13
      dziś mniej więcej tak.. Zazwyczaj casualowo, czasem mniej usportowione buty wrzucam.
    • guderianka Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:20
      zależnie od humoru wink-nieraz w czerni i szarości, ale tez kolorowo, wzorzyście (kwiatki, koty, zwierzęta, krateczka, grafitii)-wszystkie kolory tęczy praktycznie-ale akurat w tym roku jakoś nie bardzo podchodzi mi żółty ( za to orange, łososiowy i koralowy)
      • totorotot Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:23
        O, właśnie.
    • edelstein Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 08:34
      Cekiny, mini, obcasytongue_out
    • kocianna Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 09:02
      Praca: najwięcej mam szarości/czerni/brązów, ale bluzki mam prawie wszystkie kolorowe, sukienki najczęściej też - moje ulubione to fuksja i malinowa. Często noszę intensywnie kolorowy top + biała rozpięta bluzka koszulowa.
      Po pracy: bojówki/długa biała spódnica + różowy t-shirt.
    • agni71 Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 09:07
      U mnie ubiór jest zdeterminowany obuwiem. Ponieważ noszę prawie wyłącznie płaskie buty (z wygody), to one wymuszają styl ubioru. Raczej w miarę klasycznie, bloki kolorystyczne raczej niż wzorki. Jeśli chodzi o kolory to przez kilka ładnych lat dominował w mojej garderobie turkus, teraz mam duzo granatu (lepiej mi w nim niż w czerni), ale i różowy i łososiowy i żółty tez się znajdzie. Lubię czerwień, ale w ostatnich latach trudno mi było znaleźć cos w ładnym odcieniu, raczej kolory skręcały w pomarańcz lub buraczkowy. Jeśli chodzi o styl ubrań, to bez zbytnich ozdóbek (jestem niska i przepych formy źle na mnie wygląda), czyli raczej falbanki, zwierzęce wzory, nity i cekiny odpadają wink
      • lillaj Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 09:42
        Styl boho uwielbiam i tak właśnie się ubieram. Szczęśliwie nie obowiązuje mnie dress code, więc mogę poszaleć. Ulubiona inspiracja:
        www.thewiegands.com/p/why-i-blog.html
        • hedna Re: lillaj 14.08.14, 09:59
          ten blog-świetne zdjęcia
          • lillaj Re: lillaj 14.08.14, 11:52
            hedna napisała:

> ten blog-świetne zdjęcia

Prawda? Uwielbiam jej styl, pięknie też mieszka.
            • hedna Re: lillaj 14.08.14, 12:44
              mieszkanie też ciekawe,oryginalne
    • lola211 Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 09:48
      Z wzorów preferuje grochy, groszki,ew. kwiaty.Jako akcent raczej.W przewazajacej czesci ma byc gladko.Z kolorów czern,granat,biel.Ale tez szafir, czerwien.Jestem zima, pasuja mi czyste wyraziste kolory.
    • truscaveczka Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 10:00
      Noszę naturalne tkaniny i dzianiny: wełna, len, bawełna, wiskoza (chętnie bambus).
      Kolory typowe dla typu urody lato. Wzory chętnie, napisy itp.
      Nie pracuję w biurze a na kanapie plus zajmuję się domem i dziećmi, więc ciuchy wybieram głównie wygodne i wesołe.
      Co dało mi w kość przed weekendem, bo ubranie się na upał na elegancko okazało się nieco niewykonalne. No, ale lniana gładka spódnica zawsze daje radę wink
    • hedna Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 10:07
      Jako,że jestem "kawał baby" daruję sobie kropeczki i paseczki. Najczęściej noszę dzinsy,jednokolorowe spodnie,raczej spokojnie.Jeśli spódnice to długie,ew.midi,kolor,a wtedy czarna góra.Ulubione kolory ubrań- czerń,granat,czasem malina,różnie
    • mayaalex Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 10:08
      lubie nasycone kolory ale w sklepie jakos zawsze siegam po cos czarnego smile ale zeby nie bylo za czarno staram sie to komponowac z czyms kolorowym/wzorzystym. jesli wzory to drobne, bardzo lubie kwiaty i groszki. Uwielbiam sukienki, zwlaszcza z miekkich, lejacych sie materialow. Ze spodni glownie jeansy choc ostatnio zauwazylam w sklepach mnostwo fajnych spodni i w ramach uzupelniania garderoby po ciazy kupilam chyba 4 pary na lato/wczesna jesien i juz widzialam kolejne na jesien wiec chyba teraz bedzie wiecej spodni w szafie.
    • ja.w.chaosie Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 10:10
      Ja bardzo długo nie mogłam znaleźć swojego stylu. Niby miałam jakieś preferencje, ale nic mi z tego nie wychodziło. Zazwyczaj byłam niezadowolona z efektu.
      Moje spojrzenie na modę i ubieranie się zmieniła książka: "Paryski szyk". Czerpię z niej garściami, bo ma wiele ponadczasowych, uniwersalnych rad i pozostawia sporo miejsca na własną inwencję.
      Lubię ubrania dobre jakościowo, dobrze skrojone, wzory niekoniecznie, choć czasem mi się zdarza, kolory jesienne: nasycone, ciepłe, dojrzałe. (brązy, pomarańcze, musztardowe, zgniłe zielenie), latem uwielbiam zestawienie marynistyczne czyli biały, granat i elementy czerwieni.
      Bardzo lubię złotą biżuterię, kamienie szlachetne, eleganckie męskie zegarki.
      Nie farbuję włosów, makijaż na codzień bardzo delikatny (maskara, błyszczyk) a najchętniej wcale, okazjonalnie lubię zaszaleć i robię mocne ciemne smoky eyes.
    • awidyna Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 10:44
      Lubię kolorowe ubrania, ale nie krzykliwe. Lubię sukienki żółte, turkusowe, różowe. W mojej szafie dominuje żółć i turkus. Tak samo lubię buty w różnych odcieniach, czarne to mam tylko 3 pary. Jeśli chodzi o wzory to raczej kratka, ale wole jednolite.
    • mozambique Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 10:44
      od jakiegos czasu uwielbiam op-art w wersji czarno-bialej
      a ze jestem wysoka to mi to pasuje
      • agaja5b Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 14:06
        Fajna inspiracja.
    • jak_matrioszka Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 11:08
      Latem najczesciej w kwiatki. Jesienia, zima i wiosna najczesciej gladko lub w szerokie pasy/wstawki. Moga byc kropki, wzorki rozne, unikam duzych geometrycznych i drobnych paskow, zalezy co producent zechce na ubraniu umiescic.
    • anika772 Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 14:34
      Noszę chłodne kolory, w ciepłych mi nie do twarzy. Świetnie wyglądam w fuksji i granatowym, noszę też szarości, grafity, czerwony (jak malina albo wino, nie jak pomidor), niebieski też jest ok, ale szarawy, nie jak niebo podczas słonecznego dnia.
      Wzorów mam bardzo mało na ubraniach, natomiast na szalach i apaszkach- mnóstwo. Mam tego sporo i bardzo rzadko nie mam czegoś na szyi.
      • azja001 Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 14:46
        Lubię klasyczne, proste kroje. Chodze i w spodniach i w sukienkach(te uwielbiam latem). Kolorystyka urozmaicona a w szczególności biały, niebieski, zieleń, turkus, czerwień no i oczywiście czarny, szary i różne odcienie brązu. Kocham jeansy, bez nich ani rusz, a w lecie jeansowe spódnice i sukienki. uwielbiam apaszki i szaliczki oraz buty na obcasach i koturnach chociaż na płaskich też sporo chodzę.
        A z wzorów to kwiaty, paski i jakieś proste i ciekawe aplikacje na bluzkach czy t-shirt'ach. Nigdy nie kupuję tych z napisami.
      • mc30 Re: Jak się ubieracie? 14.08.14, 21:12
        to ja mam niemal identycznie jak anika, i z kolorami i szalami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka