15.08.14, 23:35
Szukam zasłon do salonu. Podobają mi się w takim stylu

www.halens.pl/dom-tekstylia-domowe-zasony-i-firany-6456/zasona-blackout-multipack-215121
Czy ktoś ma doświadczenie z takimi zasłonami i mógłby powiedzieć jak jest z ich praniem, gnieceniem się itp? Ewentualnie z jakiego materiału byłyby najlepsze i najmniej wymagające?

Z góry dziękuję za Wasze rady smile
Obserwuj wątek
    • piepe Re: Zasłony 15.08.14, 23:41
      Zasłony mają bardzo ładny kolor i tyle o nich wiemy. Piszą, ze 100% poliester, więc daje to nadzieję na dobre pranie, bo im mniej gniecącej się bawełny, tym lepiej. Niemniej jesli jest to 100% plastik, ich wygląd moze odbiegac od tego, co na stronce.
    • ophelia78 Re: Zasłony 16.08.14, 08:52
      tego typu zasłony można kupić w Castoramie (też oglądam i dumam nad zakupem, ale czekam aż Agata meble dostarczy smile) Zanim kupię do wszystkich pokoi, zamierzam kupić jedną, uprać i zobaczymy... Jak się będzie dobrze sprawowała, dokupię jej "bliźniaczkę" i jeszcze rodzeństwo do sypialni i do Młodego smile
      • ophelia78 Re: Zasłony 16.08.14, 08:56
        www.castorama.pl/zaslona-essential-140-x-245-cm-fioletowa.html
        Wizualnie b.podobna, też poliester. Z tym, ze ta linkowana przez Ciebie jest podszyta jaką warstwą nieprzepuszczającą światła... Ja akurat planuję roletki z folią termoizolacyjną,, więc zasłony będę brała raczej bez tej "podszewki"
        • aneta-skarpeta Re: Zasłony 16.08.14, 08:58
          i ta kosztuje 1/4wink
          a zprasowaniem może byc różnie,może się okazać, że lepiej prasuje się tansza
          • andaba Re: Zasłony 16.08.14, 10:15
            Mam nadzieję, że w rzeczywistości wygląda lepiej, bo na tym zdjęciu to kojarzy się z zasłonką prysznicowa lub wiatrochronem, jakie dawniej wisiały w drzwiach urzędów.
        • agnieszka77_11 Re: Zasłony 16.08.14, 11:53
          Na tej warstwie nieprzepuszczającej światła mi nie zależy. Bardziej na tym, aby się dobrze prała i nie gniotła.
          • agnieszka77_11 Re: Zasłony 16.08.14, 12:08
            Też taniej

www.firantex.pl/product-pol-2865-Zaslona-na-kolkach-ESSENTIEL-140x260cm-kolor-zielony.html
            I promocja w Leroyu (choć na tym zdjęciu nie wyglądają zachęcająco, ale może, że to tylko kwestia zdjęcia)

www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/tkaniny-i-firany/zaslony-gotowe/zaslona-gotowa-zaciemniajaca-inspire,p163647,l943.html
            Wymyśliłam sobie kolor zielony, ale zależy mi na ładnym odcieniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka