agnieszka77_11 20.08.14, 11:53 Czy może przez tydzień-2 tygodnie załatwiacie się na "Małysza", a ręczniki zabieracie swoje? Tak w klimacie wakacyjnym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sumire Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 11:57 Owszem. Taka ze mnie ryzykantka. Ale - mam znajomą, która na wakacje zawsze zabiera Domestos. True story. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:00 korzystam normalnie, po ludzku. Nie natknęłam się na tak zasyfiony hotel żeby brzydzić się korzystania z sedesu. Tu problemy z głową widać. A jak ta osoba np, śpi? Wszak w materacu tyyyyle dobroci. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:07 mx3_sp napisała: > Wszak w materacu tyyyyle dobroci. Materac to dopiero hardcore w porównaniu z ręcznikami i hotelową deską, które są czyszczone na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
green_agula Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:19 znasz moja tesciowa ? my korzystamy z hotelowych i siadamy na desce -jak na razie zyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:27 Moja tesciowa pierwsze co robi jak przyjedzie to sprzata po swojemu ma tez specjalne miednice do sprzatania i prania (i bardzo przestrzega zeby ich nie pomylic) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 11:59 tak używamy hotelowych i siadamy na hotelowej desce...z tym, że wybieramy przyzwoite hotele... Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 11:59 Normalnie korzystamy z toalety i używamy ręczników hotelowych. Ale to kwestia braku fobii. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:00 oczywiście, że używam i cieszę się, że nie mam żadnych fobii, obsesji ani nerwicy natręctw - moje życie jest dzięki temu łatwiejsze i życie innych przy okazji też Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:05 Z recznikow hotelowych korzystam jesli np moj jest juz zabrudzony czy tak mokry ze nie moge z niego skorzystac. Na desce nigdy nie siadam czy to w hotrelu z jedna gwiazdka czy z czterema / w 5gwiazdokowym hotelu poki co nie bylam/ ale tak mam i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:07 Na malysza- zawsze. W hotelu, na fitnesie, u kolezanek w ich toaletach, a jak korzystaja goscie z mojej toalety to zawsze po wizycie jest dokladna dezynfekcja sedesu. Przepraszam ale roznie to bywa, nie chce zlapac hpv przez glupote Odpowiedz Link Zgłoś
ni.mi Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:25 Chyba nierealne złapać hpv przez kibel Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:28 a ja slyszalam ze realne, dlatego dziewicom robi sie tez po jakims czasie cytologie mimo ze sa dziewicami bo mogly zlapac hpv wlasnie m.in przez publiczna toalete Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp o matuchno 20.08.14, 12:30 Wirus ten jest przenoszony poprzez kontakt z naskórkiem, co powoduje powstawanie tzw. kurzajek czy brodawek stóp, albo drogą płciową u osób aktywnych seksualnie - za wiki. Powinnaś dezynfekować całą przestrzeń wokół siebie by nie narazić się na zarażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 12:33 a hpv onkogenny? tez przez kontakt ale wlasnie intymny roznie to bywa, brodawek na skorze sie nie boje ale hpv i raka tak, czy jakiejs opryszczki narzadow plciowych Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 12:33 kazdy robi jak mu sie podoba jak sie czuje komfortowo, ja wlasnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: o matuchno 20.08.14, 12:35 masz chlor w rozpylaczu pod ręką? Ebola nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 12:57 nie wiem po co ta ironia....wiele choróbsk mozna zlapac w publicznej toalecie rozpoczynajac od grzybicy, nie jest mi to potrzebne, a ja nie czuje dyskomfortu kiedy korzystam z publicznej toalety po narciarsku Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: o matuchno 20.08.14, 14:05 .wiele choróbsk mozna zlapac w publicznej toalecie r > ozpoczynajac od grzybicy, Zarażenie się czymkolwiek od deski to mit, rozpowszechniany przez zdradzających małżonków. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: o matuchno 20.08.14, 15:14 z ciekawości - jak wy siadacie na sedesie, że macie kontakt stref intymnych z tymże sedesem? może czas popracować nad techniką? ja siadam tak, że tylko uda mają kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: o matuchno 20.08.14, 20:03 > z ciekawości - jak wy siadacie na sedesie, że macie kontakt stref intymnych z t > ymże sedesem? przy wszechobecnej nadwadze chyba sporo więcej ciała ma kontakt z innymi niż deska częściami sedesu Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: o matuchno 20.08.14, 16:12 Ale prośba nie była o głupi komentarz tylko podzielenie sie zwyczajami Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: o matuchno 20.08.14, 14:04 A szurasz szyjką macicy o deskę klozetową? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: o matuchno 20.08.14, 14:08 Podobno często kobiety po porodzie naturalnym mają wypadającą macicę, więc aż tak bym nie ironizowała. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: o matuchno 20.08.14, 14:15 1. ona zdaje się dopiero planuje dzieci za pół roku 2. wypadanie narządów płciowych się leczy- i to szybko 3.nie, kobiety po naturalnym porodzie nie mają często wypadania macicy 4. nawet z wypadającą szyjką trudno mi wyobrazić sobie szuranie nią po desce klozetowej podczas sikania Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 15:17 to powiedz mi czemu dziewicom zaleca sie cytologie? Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 15:18 jesli nie wspolzyly w zaden sposob lacznie z pettingiem jednak po 25roku zycia bodajze nawet dziewicom zaleca sie cytologie w celu wykrycia czy nie zlapaly hpv i czy wszystko ok i nie rozwija sie tak rak Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: o matuchno 20.08.14, 15:23 Bo hpv nie jest jedyną przyczyną nowotworów szyjki macicy - odpowiada akurat za niewielką ilość zachorowań (nie pamiętam - 15%?), a cytologia nie jest badaniem na hpv, a pozwala ocenić stan komórek szyjki. Taaak, zaskakujące - dziewice też chorują na raka! Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 15:25 dziewice tez łapią hpv onkogennego ! mimo ze nie wspolzyly Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 15:27 zreszta nawet jak hpv sie nie zarazi bo to niemozliwe jest wiele innych chorob ktore bez problemu zlapie grzyby, waginozy bakteryjne, rzesistki, owsiki, salmonelle Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: o matuchno 20.08.14, 15:28 No i? Nie z tego powodu się zaleca cytologię... Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: o matuchno 20.08.14, 15:32 www.kolposkopia.com/wirus_hpv_nie_taki_diabel_straszny.html tutaj pisze, ze mozna sie hpv zarazic w publicznej toalecie, ze jest to teoretycznie mozliwe ja bylam szczepiona, jednak jest wiele innych chorob to jest kontakt z wydzilinami nieznanych osob bo nigdy nie wiesz czy ona jakis kropli swoich plynow tam nie zostawi, w zyciu bym nie usiadla nie siadam myje rece i tyle moge zrobic i to robie tez moge czyms sie i tak zarazic ale to minimalizuje Odpowiedz Link Zgłoś
miliwati Re: o matuchno 20.08.14, 22:01 memphis90 napisała: > A szurasz szyjką macicy o deskę klozetową? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:28 zaprawde masz jakas obsesję Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:30 nie no z hpv to roznie bywa, jesli jakas kobitka 2 minuty przede mna siedziala na siedesie ktora jest zakazona to wiesz nigdy nic nie wiadomo lepiej dmuchac na zimne teraz sama jestem infekcjom przerazona nie wiem jak do tego doszlo bo wlasnie pod wzgledem higieny dbam bardzo, byc moze na basenie zlapalam Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:30 infekcją Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:33 a nosisz czasem mini albo krotkie szorty? wiesz, że w ten sposob rowniez możesz się zarazić? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:36 jak sobie wyobrażasz przeniesienie hpv przez klozet? technicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:39 hpv to takie małe coś, jak kleszcze czeka w kiblu na sedesie, przyczajony, a jak ktos się pojawi, to robi HYC! i juz ma ofiarę Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:40 normalnie wiesz medycyna zna rozne przypadki ja wole nie ryzykowac, a opryszczka ktora jest bardzooooooo zarazliwa? mozna nawet palcami ja przeniesc a co dopiero moiac o wspolnym wc, mnie to po prostu brzydzi siadac na toalecie po kims kto nie wiadomo co ma, ryzyko moze byc i niewielkie ale dla mnie to wystarczy. I samo w sobie mysl ze ktos siedzial nie wiadomo z czym tam przed chwilką. Nie przeszkadza mi zalatwianie sie na malysza, wiec dla mnie to nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:41 Z ciekawości - jak korzystasz z bankomatu? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:41 Jak można zarazić się HPV? * podczas stosunku seksualnego * poprzez intymny kontakt skóry narządów płciowych partnerów (dlatego prezerwatywa, mimo że może zmniejszyć ryzyko zakażenia, nie zapewnia pełnej ochrony przed zarażeniem HPV) * poprzez kontakt z chorym naskórkiem (np. kurzajki) * w przypadku kurzajek niebezpieczny może być basen, sauna, solarium, wspólne ręczniki a nawet baseny odkażające brodziki (mimo płynu odkażającego), przez które trzeba przejść, wchodząc na pływalnię. www.poradnikzdrowie.pl/seks/choroby-intymne/jak-mozna-zarazic-sie-wirusem-hpv_40416.html www.poradnikzdrowie.pl/seks/choroby-intymne/jak-mozna-zarazic-sie-wirusem-hpv_40416.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:46 www.kobieta.pl/drukuj/artykul/rak-szyjki-macicy-fakty-i-mity/?TB_iframe=true&height=350&width=600&cHash=6b3b2ccc2e957720ee071a729e20f54c Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:48 a opryszczka narzadow plciowych?? a co jesli mam jakies uszkodzenie w sluzowce nawet nie wiedzac o tym? mi naprawde nie przeszkadza zalatwianie swoich potrzeb po narciarsku, wiec mnie nawracac nie musicie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:58 tobie nie, przeszkadza komuś, kto wejdzie po tobie i musi korzystac z obszczanej toalety Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:59 potrafie sie zalatwic w taki sposob ze nic nie obsikuje, lata wprawy Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:57 Wierzymy ci na slowo. Choc imho powinnas w takim razie teznpo sobie dezynfekowac. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:58 summerlove3 napisała: > a opryszczka narzadow plciowych?? a co jesli mam jakies uszkodzenie w sluzowce > nawet nie wiedzac o tym? mi naprawde nie przeszkadza zalatwianie swoich potrzeb > po narciarsku, wiec mnie nawracac nie musicie pozdrawiam Nie nawracam Cię. Mi też nie przeszkadza załatwianie potrzeb po narciarsku A wycierać tyłek wolę swoim i to nie tylko ze względu na ryzyko zarażenia. Po prostu tak mam Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:07 jesli jakas kobitka 2 minuty przede mna siedziala > na siedesie ktora jest zakazona To co? Ona nie ma tego hpv ani w moczu, ani na udach. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:32 to nie obsesja, tylko nieuctwo i zabobony Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:49 jak ktos ma opryszczke narzadow plciowych czy inne świnstwa to niczym nie ryzykuje, ja niczego nie mam i nie mam zamiaru niczego zlapac chociazby szanse byly niewielkie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:16 No jak- grzyba ponoć masz. I teraz sikając na narciarza wypłukujesz wydzielinę i pryskasz nią wszędzie wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:29 A po sobie w gosciach tez przecierasz deske czy zostawiasz dezynfekcje gospodyni? Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:31 nie siadam nigdy "na małysza" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:17 Więc skażasz sedes, deskę i podłogę wokół. Gdybyś usiadła jak cżlowiek, to nie skaziłabyś niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:33 Moze noś zawsze w torebce) 100szt 12,19 Zl. (netto))) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:06 od kiedy wiekszosc hoteli w POlsce weszlo na poziom recznika i papieru toaletowego w lazience z ulgą nie wożę swoich polowa miejsca w torbie sie zwolniła a jakis srodek dezynfekujący w kibelku i tak zawsze uzywam Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:30 Na Malysza to ja moge przelotnie w CH badz restauracji. Jesli spedzam w hotelu tydzien, to chyba mialabym zakwasy gdybym w taki sposob musiala korzystac z toalety Na szczescie jestem normalna M&M&L Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:33 Używam i siadam. Nie znoszę wilgotnego domowego ręcznika i przewilgoconych ciuchów w walizce. Siadam również w pracy i w znajomych domach, gdzie indziej już raczej na Małysza. Mój mąż wszystkie deski, łącznie z domową, owija papierem toaletowym, i swój ręcznik zabiera ZAWSZE i wszędzie, również na nocowanie do własnych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:42 Kocianna serio?! We wlasnym domu maz nie usiadzie na gola deske? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:46 > Mój mąż wszystkie deski, łącznie z domową, owija papierem toaletowym, Wyzej podalem wygodniejsze rozwiazanie))) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:47 detektyw MOnk ? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:54 Nie rozumiem(( Kiedys mieszkalem przez 10 m-cy w hotelu z takimi deskami sedesowymi.. vimeo.com/4502414 Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:47 we wszystkich hotelach w jakich dotąd bywałam nie było potrzeby załatwiania sie na małysza, oczywiście siadałam na sedes to samo z ręcznikami, zawsze pachnące, idealnie czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:50 zastanawiam się z jakich hoteli korzystacie, że trzeba mieć swoje ręczniki bo hotelowe są obrzydliwe? śmierdzące? brudne?, domestosy, płyny dezynfekujące i nakładki na sedes?? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:54 Cóż, fobie mają to do siebie, że są irracjonalne. Inna rzecz, że jeśli kogoś nie stać na hotel o wysokim standardzie, to wybiera taki o niższym. A tam nie zawsze podłoga jest wylizana do czysta, a pościel pachnąca. Mogę zrozumieć, że ktoś może czasem mieć wątpliwości odnośnie ręcznika Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:48 z deską sedesową ma się kontakt udami - w miejscu, w ktorym wczesniej były gołe uda kogoś obcego tak więc mam nadzieję, że wszystkie tutejsze higienistki, jesli noszą czasem mini spodnice lub szorty, siadają na małysza w restauracjach, w parku i w komunikacji miejskiej inaczej biada wam! Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 12:51 jasne z udami z udami... nie zawsze, w minowce mam majtki ktore mimo wszystko chronia, podobnie jak nakladki na sedesy Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 13:00 summerlove3 napisała: > jasne z udami z udami... nie zawsze nie zawsze? rozumiem, że Ty siadasz otworem na desce i dlatego posądzasz o to innych? Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 13:03 co ty taka agresywna, spokojnie, noc coz nie ufam ze kady siadzi udami na desce i przypadkiem gdzie indziej nie dotknie deski, bywa Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 co z grzybicą i zapaleniami bakteryjnymi? 20.08.14, 12:53 ktore mozna zlapac wlasnie na basenie, w publicznych toaletach co z chlamydiazą? co wlasnie jak ktos ma sklonnosci do infekcji intymnych? naprawde toaleta to takie miejsce, publiczna toaleta ze strach siadac. Nie mowie o hotelach czysciutkich, w ktorym zazwyczaj dbaja o higiene. Ja mimo wszystko i tak nie siadam ale to z przyzyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: co z grzybicą i zapaleniami bakteryjnymi? 20.08.14, 14:20 w publicznych toaletach co z chlamydiazą > ? Mit. Gdybym złapała chlamydię, to po pierwsze porozmawiałabym poważnie z mężem: gdzie wkładal, komu, i czemu do cholery gumki nie założył. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: co z grzybicą i zapaleniami bakteryjnymi? 20.08.14, 14:31 Jasne przeczytaj o grzybicach, zapaleniach i najczesciej BASEN, PUBLICZNA TOALETA nie mowiac o opryszczkach swinstwach, skad mam wiedziec kto tam wczesniej siedzial. Dajcie spokoj bleeeeeeeeeee, z golym tylkiem w publicznej talecie? masakra do glowy by mi nie przyszlo, ze tak ludzie siadaja uwazam to za obrzydliwe, naprawde bez urazy wiadomo, ze wszedzie sa bakterie ale to ze dotkne np wozka sklepowego nie znaczy ze tę brudną rękę wkladam od razu do majtek. Przeciez wiadomo jakie to delikatne okolice, jakie wydobywaja sie stamtad wydzieliny, śluzy i niewiele trzeba zeby smarnac delikatnie deske, a zaraz druga kobieta na tym siadzie i sie nie wiadomo czym zarazi. Prosze to ze wy nie dbacie o siebie i zyjecie w jakims syfie usprawiedliwiajac wlasne niedbalstwo to nie obwiniajcie reszte ze ma na to inna wizje. Az strach sie bac jak zapatrujecie sie na higiene intymną, sprzatnie mieszkanie, ogolne ogarniecie i zadbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: co z grzybicą i zapaleniami bakteryjnymi? 20.08.14, 14:38 Ale zauważ, że to ty ze swoją obsesją higieny masz aktualnie infekcję Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: co z grzybicą i zapaleniami bakteryjnymi? 20.08.14, 14:41 raczej przez zmianę płynu do higieny intymnej albo basen bo tez korzystałam z odkrytego w mojej miejscowości, wiec nie wiado mo jak tam z higieną jak mowie wszystkiego czlowiek nie uniknie ale moze sie starac Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: co z grzybicą i zapaleniami bakteryjnymi? 20.08.14, 14:54 zauważ, że w klawiaturze masz więcej bakterii, a zdarza się dłonią dotknąć później twarzy, prawda? Są części ciała bardziej narażone na infekcje. Nie trzeba zaraz wkładać rąk do majtek by się czymś zarazić. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: co z grzybicą i zapaleniami bakteryjnymi? 20.08.14, 15:09 owsiki, salmonella, grzyby, opryszczka mi tyle wystarczy zeby sikac jednak na malysza Odpowiedz Link Zgłoś
fanny Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 13:02 Nie mam z tym zadnych problemow. To juz bardziej mnie stresuje jak w hotelowym kibelku nie ma szczotki. Ale specjalnie wolac pokojowa do mycia kibla wydaje mi sie przesada, nawet jesli hotel przyjmuje takie zalozenie. Siadam tez czesto w publicznych toaletach nie zawracajac sobie glowy podkladka czy sprejem do dezynfekcji, ktory jest praktycznie zawsze. To dlatego, ze tu gdzie mieszkam w wielu publicznych toaletach sprzatanie ich polega na tym, ze przez caly czas jest w nich osoba, ktora zaglada do kabiny po kazdym skorzystaniu; przeciera deske, spuszcza kolejny raz wode i jak trzeba myje sedes. Oprocz tego ciagle i ciagle ktos wyciera umywalki i lustra. Jak toaleta jest wieksza to bywaja po 2 takie osoby. Taki tutejszy folklor. Jedyna rzecza ktorej sie brzydze w hotelu jest kapa, ale coraz czesciej na szczescie jej nie ma f. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 13:19 w normalnych hotelach, u rodziny i znajomych siadam normalnie na desce i używam ich ręczników. jeśli korzystam z toalety na stacji albo w ch czy innych miejscach,gdzie mam wątpliwości co do czystości to albo na małysza albo wożę ze sobą chusteczki dezynfekujące i przecieram deskę. siadanie na wielokrotnie widzianej obszczanej desce brzydzi mnie i tego nie robię- i tego samego uczę córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:08 Jak kibel w miejscu publicznym jest bardzo usyfiony to sikam i sram na Małysza. Jak jest czysty to obkładam papierem i siadam. W życiu gołym tyłkiem bym na takim sedesie nie siadła. Ręczników czyiś używam tylko u znajomych do hoteli jeżdżę ze swoimi, mało tego zabieram swój śpiwór, nie widzę powodu by spać w pościeli w którejś spał ktoś obcy, nawet czystej na 1 rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Nic to nie da 20.08.14, 14:13 oglądałam kiedyś coś w stylu hotelowe rewolucje. Inny wymiar inne cywilizacje żyły po przebadaniu próbek z pokojów. A sufit podświetlony ultrafioletem świecił od...spermy!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Nic to nie da 20.08.14, 14:18 sufit ?????????????? jakas urban legend, nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Nic to nie da 20.08.14, 14:24 to uwierz, widziałam jak lecieli ultrafioletem po syficie, potem zabrali próbki i wyszło, że sperma. Można tylko się domyślać, że jeśli sufit zaspermiony to co dopiero z materacem. Sedes- mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Nic to nie da 20.08.14, 18:47 mx3_sp napisała: > to uwierz, widziałam jak lecieli ultrafioletem po syficie, potem zabrali próbki > i wyszło, że sperma. Można tylko się domyślać, że jeśli sufit zaspermiony to c > o dopiero z materacem. Sedes- mały pikuś. Zaspermiony materac to bardzo realne. Ale na suficie? Chyba nikt nie ma takiego mega wytrysku Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:23 Używam ręczników, w hotelach, u znajomych, rodziny, w restauracjach itd sikam normalnie- chyba, że np. w CH korzystała przede mną jakaś "higienistka", zostawiając sedes obszczany i brudny. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp To ja jeszcze dopytam 20.08.14, 14:28 sikając na Małysza stopy trzymacie oczywiście na posadzce, a nie na sedesie? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:35 Wczoraj tak miałam, w klubie fitness parę min po tym, jak sprzątaczka wychodziła z toalet i zostawiła je idealnie posprzątane, weszłam do jednej z kabin i zastałam obszczaną deskę. Gdybym takiego buraka sikającego z dupą do góry złapała na gorącym uczynku, to to wytargałabym za kłaki. Czy osoby z obsesjami muszą byc tak chamskie? jak ktoś sie brzydzi, to może chyba nosić ze sobą nakładki na sedes, zamiast zostawiac po sobie syf? a jak i to mało, to niech jedna z drugą siedzi na dupie w domu i nie korzysta w ogóle z publicznych toalet, skoro nie umie zachowac się jak cywilizowany człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:38 Gdybym byla facetem takiej kobiety siadajacej z tylkiem na kazdym syfie to bym sie jej brzydzila. Bo nie wiadomo co mi sprzeda za jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:39 a czy ktoś sika na małysza czy nie nie ma nic do rzeczy jaką pozostawi po sobie toalete publiczna, nie raz weszlam do obsranej bo ludzie nie wiedzą do czego służy szczotka, wiec to nie ma nic do rzeczy ktoś kto siadał tez moze niezły syf obsikanie i obsranie zostawić Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 15:08 nie kompromituj się jeszcze bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 15:12 rozumiem, ze wolisz usprawiedliwic wlasne niedbalstwo i lenistwo, bo ci sie podkladki na sedes nie chce zalozyc albo koszty za duze ale do swoich racji nie przekonuj innych bo gdyby publiczna toaleta byla bezpieczna to nikt by nie stosowal srodkow zroacych, odkazajacych, nakladek na sedes i innych srodkow ochrony Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 15:06 I tu kolejna ciekawa rzecz - ale wiesz, że mężczyźni TYM siusiają, prawda?... I to nie działa 'obrzydliwie'? Przecież faceci to dopiero mogą zarazki sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 15:08 raczej owsika, salmonelii czy opryszczki mi nie sprzadadza a w takich publicznych dworcowych toaletach? brrr, hotelowe to pal licho bo dbaja noramlnie o higine przed kolejnymi goscmi ale takie totalnie publiczne w polsce? nie, ja podziekuje za taka rozrywke Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 15:36 opryszczkę Ci jak najbardziej sprzeda Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 18:49 memphis90 napisała: > Używam ręczników, w hotelach, u znajomych, rodziny, w restauracjach itd sikam n > ormalnie- chyba, że np. w CH korzystała przede mną jakaś "higienistka", zostawi > ając sedes obszczany i brudny. Gorzej jak ta higienistka obszczy kibel, lekko przetrze papierem, a jednak ten szczochowy zapach zostanie. Dlatego nie siadam. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:28 Ręczniki zabieram swoje po dwóch trzech dnia przełamuję się wycierać hotelowymi ale tak oby oby. Kibelek przecieram po wejściu chusteczkami antybakteryjnymi, siadamy normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:42 korzystam z recznikow i nigdy nie sikam na malysza ani w hotelu, ani w innych publicznych toaletach. Jeszcze zyje Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 14:54 Moja straszna teściowa, choć sama niedomyta i jakby zawsze woniejąca, dwa razy (i wystarczy) zabrała moje dzieci na wakacje. Ponieważ zawoziliśmy je do hotelu, w którym rezerwowała miejsce, widziałam, co wyczynia: miała każdorazowo ze sobą całą baterię środków typu domestos, folię spożywczą do owijania deski klozetowej (tak, tak, serio! ubaw miałam setny, gdy mój synek narobił na ten foliowy zawijaniec biegunkową kupę)) i oczywiście ręczniki. Bo wszędzie, niezależnie od ilości gwiazdek czai się ZŁOoooo, brud i bakterie innych ludzi. No, ale zawsze uważałam ją za szkodliwą wariatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 18:55 Nigdy w zyciu bym do walizek recznikow nie pakowala, bo bym musiala wziac jedna dodatkowa lecac samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 18:51 Oczywiście, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 19:31 Ja tak mam jak piszesz.... Tylko rodziny mojej nie mogę przekonać, szczególnie do "Małysza" i to jest straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 20:49 A co z używaniem sztucćców w restauracjach?Skąd wiecie,ze zostały odpowiednio zdezynfekowane? Czy może nosicie przy sobie sztućce jednorazowe, podobnie jak wozicie domestos i ręczniki? A co z jedzeniem hamburgerów rękami, którymi wyciągało się banknoty z portfela? Wszak cienka serwetka nie chroni przed trylionem mikrobów.Czy może wkładacie rękawiczki jednorazowe, jak jecie w McDonaldzie? Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 21:24 troche inna sprawa uzywac czystych sztuccow w restauracji a korzystac z publicznej toalety nie sadzisz? tu masz kontakt ze śliną nawet jesli jest niedokladnie umyty, a przez ślinę nie złapiesz hiv hpv wzw czy grzybicy, tam masz kontakt z wydzieliną intymną która jest zrodlem zakazenia jak krew, czy jak widzisz krew na ulicy czyjas to podchodzisz i sie w niej taplasz? nie, nie dotykasz bo nie chcesz sie niczym zarazic to samo z wydzielina spremą czy wydzieliną kobiecą, ślina to co innego i odpowiem sztucce w retauracji mnie nie brzydza i uzywam, podobnie jak zjadam hamburgera rekami chociaz zazwyczaj przed jedzeniem myje rece a jak nie da rady to mam w papierku i tez calego nie biore do brudnej dloni tylko trzymam w papierze Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 21:35 Chyba ze kucharz/kelner mial tyfus... Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 21:35 Tyfus raczej u nas nie wystepuje natomiast hpv opryszczka i owsiki to powszechne zjawisko Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 21:46 a może kelner podrapał się nożem po....zanim go na stół położył? Nigdy nie ma się pewności.... Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 21:49 no moze i czy na to mam jakis wplyw? nie mam, trudno ale mam wplyw i wybor czy siasc na publiczny sedes gdzie wczesniej mogl urzedowac ktos chory, dla mnie to zadne wyrzeczenie zalatwiac potrzeby po narciarsku i mnie nie nawracaj bo praktykuje sposob od najmlodszych lat, ty siadaj nie bede cie zmuszala to twoj tylek nie moj Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 21:57 summerlove3 napisała: > no moze i czy na to mam jakis wplyw? Oczywiście że masz -noś plastikowe sztućce w torebce Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove3 Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 22:00 jestes smieszna jesli porownujesz tak nieprawdopodobne rzeczy czyli kelnera ktory drapie sie sztuccami po tylku, a publiczna toalete gdzie kazdego dnia bardzo wiele osob z niej korztsa i mozliwosc zakazenia. Rozumiem, ze trzeba zracjonalizować swój niechlujstwo, brak podstawowych zasad higieny i jeszcze wmawiacie, ze jestescie zdrowe, albo nie ryzykujecie jak macie kazdego jednego syfa i wirusa Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 21.08.14, 08:31 Heh. Według badań twój telefon komórkowy jest znacznie bardziej brudny niż przeciętna toaleta. Nie upieraj się tak przy nich, bo paskudztwem możesz się zarazić na milion innych sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Używacie hotelowych ręczników i siadacie na d 20.08.14, 21:24 Na desce siadam u siebie i u wybranych znajomych. W toaletach publicznych nigdy, sikam na stojąco lub obkładam deskę papierem. Jak jestem gdzieś na dłużej, czyszczę po swojemu i potem już spokojnie się załatwiam bez tych cyrków Dziecko chodzi do szkoły wyposażone w jednorazowe nakładki, używa, jest ok. Ręczników i powleczeń się nie brzydzę bo są prane chemicznie, ale materace i pościel ciężko mi przełknąć. Odpowiedz Link Zgłoś