tabakierka2 28.08.14, 08:43 mam kilka pytań: czy białe, błyszczące kafelki sprawdzają się w łazience? czy sprawdza się prysznic bezbrodzikowy? będe wdzięczna za sugestie wszelkie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 08:46 Na białym widać brud. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 08:51 na każdym widać Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 08:56 tabakierka2 napisała: > na każdym widać odradzam blyszczace, widac kazdy odcisk (nie musi byc brud), szczegolnie na podlodze. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 08:59 Ale na ciemniejszych lub takich w "paćkę" mniej Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe OT 28.08.14, 08:51 Tabakierko, co to znaczy stylizacja? Kafelki co rusz bedziesz zmieniac? Pytam (bez podtekstów!), bo frapuje mnie modne slowo stylizacja. Od niedawna robiące furorę Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: OT 28.08.14, 09:07 kochamruskieileniwe napisała: > Tabakierko, co to znaczy stylizacja? Kafelki co rusz bedziesz zmieniac? wiadomo > Pytam (bez podtekstów!), bo frapuje mnie modne slowo stylizacja. Od niedawna ro > biące furorę jak zatem powinnam zatytułować post? oczywiście chodzi o...projekt łazienki - myśleliśmy o białych płytkach na ścianę (ja o matowych, mąż o błyszczacych) I teraz pytanie czy to praktyczne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: OT 28.08.14, 09:22 eeee , no różne mogą być tytuly. Mnie tylko to słowo frapuje. Bo jeszcze do niedawna ludzie ubierali się (stosownie do okazji, przynajmniej teoretycznie ). Teraz się stylizują Wyobraziłam sobie, ze bedziesz zmieniac te kafelki co rusz. w zależności od pogody , humoru itp... Choć fakt, są farby do płytek... Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: OT 28.08.14, 09:24 kochamruskieileniwe napisała: > eeee , no różne mogą być tytuly. Mnie tylko to słowo frapuje. mnie też to słowo zadziwia, szczególnie stylizacje dziecięce muszę przyznać, że moje dzieciaki się stylizować nie dają to sobie chociaż lazienkę wystylizuję, a co! > Teraz się stylizują racja > Wyobraziłam sobie, ze bedziesz zmieniac te kafelki co rusz. w zależności od > pogody , humoru itp... to by wcale złe nie było Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: OT 31.10.14, 14:36 sa rozne blyszczace...ostatnio kupowalam chyba z pilcha biale/ecru niby matowe a z delikatym polyskiem raczej biale blyszczace nie sa ladne taki efekt kibla w markecie b Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 08:59 Prysznic bezbrodzikowy sie sprawdza i to bardzo Białe kafle- uważaj na jakość. Kiedyś miałam błyszczące także na podłodze i po kilku latach wyglądały fatalnie. Mocno sie porysowaly i zmatowily na szlakach komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 09:08 opium74 napisała: > Prysznic bezbrodzikowy sie sprawdza i to bardzo > Białe kafle- uważaj na jakość. jakie polecasz? Kiedyś miałam błyszczące także na podłodze i po > kilku latach wyglądały fatalnie. Mocno sie porysowaly i zmatowily na szlakach k > omunikacyjnych. na podłodze mają być kafle imitujące drewno. Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 09:49 Nie wiem jakie polecam bo tamte to było dawno temu Teraz moje doświadczenia kafelkowe: polerowany jasny i ciemny gres na całym parterze - super, tez mi mówili że widac każda plamke itd - wg mnie widać dokładnie tak jak na innych podłogach jakie miałam a sprzatac i tak trzeba więc nie potrzebuje podłogi w stylu maskujący wzorek salcesonu na którym nie widać śladów świniobicia Brązowe matowe kafle na podłodze w łazience - te sa chyba najtrudniejsze do utzymania w czystości Woda jak się osadza zostawia biały nalot i nawet jak się dba to po pewnym czasie zrobiły mi się białe ślady na brazowych fugach. Ponieważ mam 2 baiłe zwierzeta to ich kłaki sa na nich lepiej widoczne /co ciekawe na jasnych kaflach kłaków czarnych i rudych jakoś tak nie widać/ Niebieskie błyszczące - podłoga w drugiej łazience - - wszystko super, Tych błyszczących na prawdę nie trzeba polerować 2 x dziennie przez godzine żeby się błyszczały Mam tez MDF lakierowany w kuchni i tez mi mówili że każdy palec będzie widac - nawet moja pedantyczna sąsiadka stwierdziłą że wygląda to OK i zrobiłą sobie MDF lakierowany przy remoncie kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
roksana158 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 13:46 opium74 napisała: > Nie wiem jakie polecam bo tamte to było dawno temu > Teraz moje doświadczenia kafelkowe: > polerowany jasny i ciemny gres na całym parterze - super, tez mi mówili że wida > c każda plamke itd - wg mnie widać dokładnie tak jak na innych podłogach jakie > miałam a sprzatac i tak trzeba więc nie potrzebuje podłogi w stylu maskujący wz > orek salcesonu na którym nie widać śladów świniobicia > Brązowe matowe kafle na podłodze w łazience - te sa chyba najtrudniejsze do utz > ymania w czystości Woda jak się osadza zostawia biały nalot i nawet jak się > dba to po pewnym czasie zrobiły mi się białe ślady na brazowych fugach. Poniewa > ż mam 2 baiłe zwierzeta to ich kłaki sa na nich lepiej widoczne /co ciekawe na > jasnych kaflach kłaków czarnych i rudych jakoś tak nie widać/ > Niebieskie błyszczące - podłoga w drugiej łazience - - wszystko super, > Tych błyszczących na prawdę nie trzeba polerować 2 x dziennie przez godzine żeb > y się błyszczały opium, gres błyszczący to trzeba odpowiednio myć. Powiem Ci ze mam długo i nie doszłam do proporcji wody z płynem do mycia podłogi. Smugi są za każdym razem. Raz moze mi sie udało bo samą wodą umyłam, no ale bez przesady wodą myć...zmyłam smugi, nie tak do konca tez. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 14:20 >podłogi w stylu maskujący wzorek salcesonu na którym nie widać śladów świniobicia Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 13:18 > na podłodze mają być kafle imitujące drewno. albo drewno, albo kafle. te imitujące drewno sa , jak dla mnie ohydne. Drewno ma zupełnie inne właściwosci, przede wszystkim jest ciepłe. Zimne drewno w postaci kafli? No, ale ja generalnie podrób nie znoszę. Prysznic bezbrodzikowy sprawdza się, o ile jest zamkniety drzwiami a te drzwi otwierają się (odsuwają) wyżej (od podłogi) o jakieś 2, 3 cm, tak, żeby woda miała sie gdzie gromadzić zanim spłynie. I, oczywiscie, te 2-3 cm sa dobrze uszczelnione. Ja korzystałam z takiej kabiny, odpływ był w porządku ale i tak, przy spłukiwaniu, woda gromadziła się tak na 1-2 cm. Jesli nie chcesz mieć wiecznie mokrej łazienki to pilnuj tego. Poza tym uważam, ze specjalnie róznicy nie ma w kabinie bezbrodzikowej i z brodzikiem, jeśli chodzi o utrzymanie czystosci. Najbardziej brudzą się ściany i drzwi, nie brodzik. Dodatkowo, podloga z terakoty jest zimna. Brodzik zwykle jest ciepły, chyba, ze ktos ma stalowy. Brodziki z tworzywa sztucznego (plastikowe) są cieple, chociaz ich nie polecam bo te gorszej jakosci pękają i konczy się" remontem" całej kabiny. Natomiast ja mam brodzik z konglomeratu, który na pewno nie pęknie i jest cieply w dotyku, przyjemnie do niego wejśc. Najlepiej sprawdzają się płytki beżowe, w jakies mazaki. Brudu nie widać, co nie znaczy, że go nie ma. W łazience mam białe płytki, błyszczące, i nie ma znimi problemu. Moze i widac każdy ślad ale nie jakos tragicznie skoro nie zauważyłam. Wiszący ręcznik, czy szlafrok, śladów nie zostawia. Widać ślady po kroplach wody jesli ktos chlapnie na ścianę. Wiem, bo mój syn ma zwyczaj myć ręce i przez pół łazienki leci z mokrymi do swojego ręcznika, zamiast skorzystac z tego przy umywalce. Widać jeśli się przyjrzeć. Ale krople widać także na płytkach granatowych (mam dwa kolory) więc nie wiem czy to kwestia koloru, chyba na każdych widać po prostu. Natomiast terakota, także jasna, błyszcząca nie jest, są takie? lekko matowa i lekko rysuje się. Z utrzymaniem porządku, w tym fug, problemu nie ma, woda z domestosem wszystko utrzymuje w doskonałym stanie. Natomiast są gdzieniegdzie porysowane, moze dlatego, że mam kuwetę ze żwirkiem w łazience? Terakota Opoczno ale ma juz 15 lat, moze teraz jest lepsza? natomiast na balkonie mam terakotę, też 15 lat, jakies włoskie płytki, kupowane w Polsce. W idealnym stanie, mimo, że przecież na balkonie to nawiewa rózny brud z zewnątrz. Tak więc trzeba poszukać takie dobrej jakosci, faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 19:42 > > na podłodze mają być kafle imitujące drewno. O, ja mam w łazience biały mat na ścianach i drewno na podłodze (kolekcja Sunny wood z opoczna). Podłogowe sprawują się b. dobrze, nie widać w 5 minut po umyciu kropek i zacieków, względnie śladów małych stóp. Ale błyszczące białe do tej podłogi mi jakoś nie pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 09:01 Na błyszczącym widac kazdy ślad, nawet jesli to nie jest brud. Prysznic bnezbrodzikowy widziałam w dwóch mieszkaniach, sama mam u siebie i jestem zadowolona. Tylko trzeba zwrócić uwagę, by kafle na podłodze prysznica nie były super śliskie gdy sa mokre. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 09:06 princy-mincy napisała: Tylko trzeba zwrócić uwagę, by kafle na podłodze prysznica nie były super ślisk > ie gdy sa mokre. mozna wybrac specjalne kafle do brodzika, w niektorych "kolekcjach" sa dostepne. Sa identyczne jak reszta kafli podlogowych, maja tylko perforacje albo paski antyposlizgowe. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.plytka Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 09:04 Zrobilam remont lazienki gdy syn mial rok.z wanny na prysznic bezbrodzikowy.wtedy jeszcze syn korzystal ze swojej wanienki.i muszę przyznać ze czasem mi wanny brakuje.teraz mam dwoje dzieci,pięciolatka i 10mies.starszy stoi pod prysznicem ale muszę z nim wejść wiec zachlapanie mnie jest nieuniknione.mlodszy moczy się w wanience.ale wanna jego stoi na podlodze pod prysznicem i juz mi powoli kregoslup wysiada bo schylam się tak do moich dzieciaków juz 4 lata.prysznic bezbrodzikowy dla rodzin bezdzietnych lub z dziećmi juz starszymi.aha,marzenie pieciolatka-miec dużą wanne jak u babci.dzieciaki jednak lubią się chlapac podczas kapielu Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 09:08 a to jeszcze inna kwestia - wybor miedzy brodzikeim a wanna. I zgadzam sie, ze wanna jest bardzo potrzebna przy dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 09:09 dzieciaki lubią to czego nie mają my mamy wannę, a mój pięciolatek uwielbia prysznic, często wieczorem negocjuje - ale nie będę się kapał tylko umyję się prysznicem. Podczas wyjazdów wakacyjnych prysznic jest jedną z "atrakcji" Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: stylizacja łazienkowa/czarna płytko 28.08.14, 09:10 w drugiej łazience mamy głeboki brodzik, w którym chłopcy się kąpią - to będzie łazienka dla nas i dla gości (bo jeszcze jest w planach). Dzieci bedą nadal kąpane w górnej w tej planowanej możemy zaszaleć. Z wanny nie korzystamy, żadne z nas nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 utrzymanie czystości szyby 28.08.14, 09:11 to mnie jeszcze nurtuje. W istniejącej łazience mamy hartowane (matowe?) szkło i nie widać ewentualnych zacieków. Jak dbać o szybę w przypadku prysznica bezbrodzikowego? Odpowiedz Link Zgłoś
topo-lina Re: utrzymanie czystości szyby 28.08.14, 09:30 Wystarczy po kazdym prysznicu zebrac wode z szyb taka specjalna zbieraczka gumowa (stojac jeszcze w kabinie). Zadne zacieki sie nie robia, nie ma osadu, ulatwia bardzo pielegnacje prysznica Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: utrzymanie czystości szyby 28.08.14, 09:45 Są systemy ( najlepiej, jak szkło juz jest wytapiane z systemem), które nie dopuszczaja do zacieków i osadów. Podobny system mozna polozyc na szklo trwale, lub sprayem ( preparat ze spreyu trzyma ok 14 dni) Mozna raz na jakiś czas- np raz na tydzien umyc kabinę radykalniejszym środkiem ( spryskać, odczekac, spłukac) Mozna ściagac po kazdej kąpieli wodę sciągaczką. Błyszczące płytki nie zakamieniają się tak szybko jak powierzchnie matowe. Polecam epoksydowe fugi- to wielki komfort uzytkowania- nie przyjmują zanieczyszczeń, mozna je umyć samą wodą i ciągle jak nowe ( przetestowane u nas je na tarasach i zejściach do ogrodu) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Podłoga 28.08.14, 09:50 Hmmmm, jeśli mowa o stylizaxji, to unikaj tego, co udaje coś innego. Albo połóż drewno ( egzotyk z fugą jachtową) albo żywicę, wykładzinę, lastriko,beton, kamień, lub płytki, które nie udają innego materiału. Do białych płytek na ścianach wymarzone są mozaiki biel- czerń lub biel- szarości. Moze płytki cementowe? I raczej matowe, bo te z połyskiem mogą być niebezpieczne po zmoczeniu ( poślizg) Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Podłoga 28.08.14, 09:55 hmm... kurcze, ale te płytki mi się na prawdę podobają może źle się wyraziłam - one po prostu kolorystycznie wyglądają jak drewno, ale to płytki, IV klasa ścieralności. Są matowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Podłoga 28.08.14, 17:02 Ja mam biale byszczace w jednej z lazienek, sprawdzaja sie bardzo dobrze. Na dodatek blyszczace mam tez na podlodze (sa przeznaczone na podloge, nie sciane). Wode mam taka, ktora nie zostawia po sobie zadnych sladow jak wyschnie na kafelkach czy podlodze. Podloge przecieram plynem do szkla i papierem kuchennym. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: utrzymanie czystości szyby 28.08.14, 09:52 > Jak dbać o szybę w przypadku prysznica bezbrodzikowego? eeee... tak samo?.. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: utrzymanie czystości szyby 28.08.14, 19:26 tabakierka2 napisała: > to mnie jeszcze nurtuje. > W istniejącej łazience mamy hartowane (matowe?) szkło i nie widać ewentualnych > zacieków. > Jak dbać o szybę w przypadku prysznica bezbrodzikowego? Bardzo prosto - wieszam ściągaczkę taką jak do mycia okien i po prostu po prysznicu przeciągam po szybie i gotowe. Mam normalną przezroczystą szybę, z powłoką ułatwiającą czyszczenie. Aha - przy robieniu bezbrodzikowego trzeba dopilnować żeby ekipa naciągnęła porządnie podłogę folią w płynie - i to w taki sposób żeby zachodziła na ściany na parę cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: utrzymanie czystości szyby 28.08.14, 23:09 koronka2012 napisała: > tabakierka2 napisała: > > > to mnie jeszcze nurtuje. > > W istniejącej łazience mamy hartowane (matowe?) szkło i nie widać ewentua > lnych > > zacieków. > > Jak dbać o szybę w przypadku prysznica bezbrodzikowego? > > Bardzo prosto - wieszam ściągaczkę taką jak do mycia okien i po prostu po prysz > nicu przeciągam po szybie i gotowe. Czy jestem jedyna osoba, ktorej zacieki nie przeszkadzaja? Mam prysznic bezbrodzikowy w kacie, szklane drzwi nie rzucaja sie w oczy, i zupelnie mi nie przeszkadza, ze sa na nim slady kropel wody. Jabym miala po kazdym myciu to przecierac, to wolalabym sie myc raz w tygodniu Ale u mnie szklane sa tylko drzwi, reszta to sciany z kafelkami (bialymi matowymi - polecam mat, wygladaja na satynowe, sliczne sa!), wiec moze dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: utrzymanie czystości szyby 29.08.14, 00:12 > Czy jestem jedyna osoba, ktorej zacieki nie przeszkadzaja? mnie nie przeszkadzją. Przeszkadzają mi osady, brud ale nie ślady wody na szybie. Czy aby kabina nie jest po to, żeby wziąć tam prysznic? z wody? więc cóż dziwnego jest w śladach wody na szybie kabiny? to tak, jakbym osuszała wannę po każdej kąpieli lub osuszała umywalkę po każdym umyciu rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: utrzymanie czystości szyby 29.08.14, 08:00 kj-78 napisała: > > Czy jestem jedyna osoba, ktorej zacieki nie przeszkadzaja? Mam prysznic bezbrod > zikowy w kacie, szklane drzwi nie rzucaja sie w oczy, i zupelnie mi nie przeszk > adza, ze sa na nim slady kropel wody. mi bardzo przeszkadzają zacieki na drzwiach od brodzika. Ale ten w aktualnej łazience jest półokrągły i z matowego szkła, więc niewiele widać. Ale u mnie szklane sa tylko drzwi, res > zta to sciany z kafelkami (bialymi matowymi - polecam mat, wygladaja na satynow > e, sliczne sa!), wiec moze dlatego... a jaka firma? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 19:43 .starszy stoi pod prysznice > m ale muszę z nim wejść Ja moim daję słuchawkę do łapy albo wieszam nisko nad głową i szczelnie zamykam Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 10:32 Prysznic bezbrodzikowy polecam jak najbardziej, mam taki od pół roku. Musi być tylko zachowany odpowiedni spadek podłogi no i płytki nie mogą być śliskie. U mnie ta brodzikowa część podłogi jest wyłożona czymś takim: www.kafelkarnia.pl/product/557.html Fajnie wygląda i nie ma szans by się poślizgnąć. Reszta podłogi jest z normalnych płytek, w podobnym kolorze (płytki jasnoszare, otoczaki trochę ciemniejsze). Prysznic miał być oddzielony szybą, ale jakoś do tej pory szyby brak , wisi biała zasłonka prysznicowa na drążku rozporowym (z Ikei) : www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30174895/ - i świetnie się sprawdza, a mniej zachodu z czyszczeniem, po prostu piorę ją czasem w pralce Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 12:14 Białe łazienki mają ten plus, że zawsze będą aktualne. Możesz zmieniać wystrój zmieniając kolory dodatków. Na podłogę nie kładłabym jednak białych, a gres drewnopodobny (nie wiem jak on się nazywa). Bardzo ładne połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 12:16 agnieszka77_11 napisała: > Białe łazienki mają ten plus, że zawsze będą aktualne. Możesz zmieniać wystrój > zmieniając kolory dodatków. > Na podłogę nie kładłabym jednak białych, a gres drewnopodobny (nie wiem jak on > się nazywa). Bardzo ładne połączenie. tak właśnie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 13:20 z zainteresowaniem czytam twoj watek, bo aktualnie tez jestesmy w trakcie projektowania i doboru kolorow do lazienki. zdecydowalismy sie na bialo-brazowa, a wlasciwie zgapilismy od szwagrostwa, ktorzy niedawno zrobili sobie lazienke w takich kolorach i nam sie bardzo spodobala. obecnie mam lazienke i ubikacje kompletnie na bialo (wynajmowane mieszkanie i tak juz bylo w standardzie) i tego nienawidze. to oczywiscie kwestia gustu i co kto lubi, ale mnie ta lazienka do szalu doprowadza. moze dlatego, ze plytki na scianach i podlodze sa biale, a fugi ciemnoszare i to moim zdaniem jest nieporozumienie. te nieszczesne fugi zawsze wygladaja, jakby byly brudne albo zaplesniale, taki "kolor" ktos wybral. moze byl daltonista albo co . biale plytki na scianach nie sa zle, ale na podlodze, to tragedia. widac kazdy paproszek i kazdy wlosek. wczesniej mieszkalam przez kilka lat w mieszkaniu z brazowa podloga w lazience i bylo o niebo lepiej. blyszczace plytki moim zdaniem trudniej jest utrzymac w idealnym stanie, choc przy bialych jest pewnie troche lepiej. przez jakis czas mieszkalam w mieszkaniu z granatowa lazienka. byla piekna, ale plytki wszedzie byly blyszczace i szorowanie tego, zeby nigdzie nie bylo widac zaciekow z wody, to byla mordega. odznaczala sie kazda kropelka, ktorej udalo sie zaschnac na plytkach. tez planujemy prysznic bezbrodzikowy i w prysznicu na podlodze beda po prostu antyposlizgowe plytki z perforacja z tej samej serii i w tym samym kolorze, co reszta plytek podlogowych. szyba od prysznica nie bedzie przezroczysta, tylko z takiego "przydymionego" na brazowo szkla. czy sie sprawdzi, to juz w praktyce sie okaze Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Turkusowa łazienka 28.08.14, 13:22 Bardzo podobają mi się turkusowe łazienki (taki turkus wpadający w zieleń, nie taka "żywa" zieleń). Taki odcień: Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Turkusowa łazienka 28.08.14, 13:36 ale to nie bardzo w temacie mnie się nie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
roksana158 Re: Turkusowa łazienka 28.08.14, 13:43 tabakierka, mam gres szkliwiony (błyszczące ciemne) i poprostu nie zmieniaj! podłogę musisz myć w odpowiedniej ilości płynu a najlepiej sama wodą, bo sa zacieki niesamowite, jak wyschnie podłoga.a jeszcze białe to juz w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Turkusowa łazienka 28.08.14, 13:46 roksana158 napisała: > tabakierka, mam gres szkliwiony (błyszczące ciemne) i poprostu nie zmieniaj! po > dłogę musisz myć w odpowiedniej ilości płynu a najlepiej sama wodą, bo sa zacie > ki niesamowite, jak wyschnie podłoga.a jeszcze białe to juz w ogóle. oj nie, na podłodze W ŻYCIU nie będe miala błyszczących płytek - mam takie w kuchni (białe) i to jest dramat!!! na podłogę mam wybrane jasnobrązowe, matowe. Odpowiedz Link Zgłoś
roksana158 Re: Turkusowa łazienka 28.08.14, 13:50 tabakierka2 napisała: > oj nie, na podłodze W ŻYCIU nie będe miala błyszczących płytek - mam takie w ku > chni (białe) i to jest dramat!!! na podłogę mam wybrane jasnobrązowe, matowe. a to tak, bo błyszczące to okropność Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Turkusowa łazienka 28.08.14, 15:22 tabakierka2 napisała: > ale to nie bardzo w temacie > mnie się nie podobają Nie w temacie, ale zarzuciłam, bo może bierzesz pod uwagę też jakieś inne opcje Ja po oglądaniu biało-brązowych łazienek u prawie wszystkich szukam innych pomysłów. W białej łazience o tyle jest to dobre, że ten standard możesz przełamać jakimiś ciekawymi, kolorowymi dodatkami i będzie oryginalnie Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 28.08.14, 19:21 U mnie się sprawdza jedno i drugie. Z tym, że mam kafle, nie kafelki (czyli duże) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 29.08.14, 08:39 białą glazurę mam w łazience, duże błyszczące płytki 30x60 chyba. sprawdzają się bardzo dobrze, raz tydzien myję je specyfikiem W5 Ale mistrzostwo świata to podłoga - nie pamiętam nazwy gresu, ale jest czarny, chropowaty, z błyszczącymi drobinkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ire.mlyn Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 31.10.14, 10:20 Na pewno trzeba o nie dbać bardziej niż o kolorowe, dla zachowania oryginalnego wyglądu. Ale warto, wyglądają na prawdę elegancko. Przy okazji czy ktoś się orientuje gdzie można kupić takie białe kafelki lazienkiportal.pl/style-aranzacyjne/0/86/lazienka-w-kobiecym-stylu.html Chodzi mi o pierwsze zdjecie, wyglądają świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 31.10.14, 11:12 Jeśli w ogóle nie masz wanny a projektowana łazienka jest Twoją jedyną łazienką to prysznic bezbrodzikowy wydaje się niepraktyczny. Zawsze w domu są tzw. większe rzeczy, które trzeba namoczyć, przeprać ręcznie, miska nie wystarczy, wtedy przydaje się wanna lub głęboki brodzik. Choć bezbrodzikowe prysznice z drewnem tekowym na podłodze są bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
nina623 Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 31.10.14, 14:29 allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3594412 BATERIE I NIE TYLKO PO 50ZŁ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: stylizacja łazienkowa - pomożecie? 31.10.14, 14:34 myslalam ,ze bedzie o tym w ci sie ubrac do selfie w kiblu Odpowiedz Link Zgłoś