Dodaj do ulubionych

Przerażające :(

29.08.14, 12:16
Kiedy córka poskarżyła się matce, ta na nią nakrzyczała i kazala siedzieć cicho...
Po prostu niewiarygodnie, w głowie mi się to nie mieści. Spotkałyście się kiedyś z podobnym zachowaniem wobec własnych dzieci?
Obserwuj wątek
    • pomidorpomidorowy Re: Przerażające :( 29.08.14, 12:40
      Nie zebym kogos bronila, sytuacji nie znam, ale czy ogladaliscie szwedzki film "Polowanie"? - polecam....
    • sitniczek Re: Przerażające :( 29.08.14, 12:47
      Tak, moja matka-moja babka (próba dobierania). Ostatnio córa (6l.) mojego faceta po powrocie od matki poskarżyła się, że jej fagas ją parę razy uderzył. Na co mamusia stwierdziła, ze jak się jej nie podobało, to nie musi do niej przyjeżdżać.. Matka...bo urodziła, poza tym dno.
    • dantonka Re: Przerażające :( 29.08.14, 13:09
      Tak, spotkałam się z podobnym zachowaniem i też mi się to w głowie nie mieściło.
    • zlotarybka_1 Re: Przerażające :( 29.08.14, 13:25
      tak, przerazajace, na szczescie osobiscie nie znam takich osob.
      Ciesze sie, ze matka bedzie pociagnieta do odpowiedzialnosci karnej.
    • eliszka25 Re: Przerażające :( 29.08.14, 13:44
      naprawde przerazajace i bardzo smutne dla tych dziewczynek. bardzo dobrze, ze zainteresowano sie matka i bedzie pociagnieta do odpowiedzialnosci. absolutnie nie wierze w glupie gadanie, ze "nie zauwazyla". facet molestwowal dziewczynki latami, sasiadka przylapala faceta kilka razy, panie w przedszkolu zauwazyly dziwne zachowanie dziecka, a matka "nie wiedziala". taaaa, jasne!
    • melancho_lia Re: Przerażające :( 29.08.14, 14:38
      Straszne. Tak samo zreszta jak zachowanie matek, które tkwią w związkach z facetami katujacymi dzieci. Nie rozumiem tego.
    • barbibarbi Re: Przerażające :( 29.08.14, 15:39
      Okropne, wsiowo-małomiasteczkowa mentalność, bo na tacę dawał to już "świnty" i niewinny musi być. Tylko za plecami potrafią szmerać, ale z szeregu to już nikt się nie wyłamie i nie powie wprost o co chodzi, nawet ta głupia, żałosna matka. Bo co ludzie powiedzą? Ło matko, co powiedzą, wstyd na całą wieś, to już lepiej oczy zakryć i udawać że się nie widzi. Zabobony, ciemnota, tchórzostwo i brak samodzielnego myślenia - to kwintesencja takiej zapyziałej mentalności.
    • pederastwa Re: Przerażające :( 29.08.14, 20:18
      Matka dziewczynek jest upośledzona. Mogła naprawdę rozumować w podany sposób "pomaga w kościele = dobry człowiek. Mogła też nie rozumieć, że jej dzieciom dzieje się krzywda. Albo ważniejsze były dla niej pieniądze,które dziewczynki przynosiły.
    • mamako2216 Re: Przerażające :( 29.08.14, 22:36
      Powinni jej całkowicie odebrać prawa rodzicielskie do tych dziewczynek.
    • sueellen Re: Przerażające :( 29.08.14, 23:33
      ale o co chodzi?
      • srubokretka Re: Przerażające :( 30.08.14, 04:54
        dobre pytanie. Tak napisali, zeby nic nie napisac. Moze to historia dla ludzi z bujna wyobraznia?
        • sueellen Re: Przerażające :( 30.08.14, 08:16
          wczoraj byłam tak nietomna, ze w ogóle nie zauważyłam linka tongue_out
    • sueellen Re: Przerażające :( 30.08.14, 08:34
      Dyrektorka przedszkola jeszcze podczas pierwszej sprawy opisywała matkę jako "nieporadną życiowo i lekko upośledzoną".

Jeżeli matka jest nieogarnięta życiowa, być moze nawet lekko upośledzona to nie dziwne, ze widzi świat zerojedynkowo:

Matka mówi, że długo nie wierzyła w winę sąsiada. - Pani D. mówiła mi kilka razy, że widziała jak sąsiad zaciągnął Martynę w krzaki i próbował ją tam dotykać. Nie uwierzyłam. Córka mi też mówiła, że on ją obmacuje za czekoladę. Nakrzyczałam na nią wtedy. S. jest bardzo wierzący, w kościele zawsze zbierał na tacę, więc mi się wierzyć nie chciało, że mógł molestować moje dzieci.

Według niej, ktoś kto bawi się z dziećmi, daje im prezenty i chodzi do kościoła żarliwie się modląc, po prostu nie może być zły. Kobieta nie wie co to dwulicowość, podstęp. Moja siostra ma ZD i te pojęcia też są jej całkowicie obce i niezrozumiałe. Ludzie, którzy są dla niej mili, są dobrzy, niemili są wyłącznie źli. Nie ma nic pomiędzy. Dlatego jestem w stanie uwierzyć, że ta matka nie miała rozeznania.
    • premeda Re: Przerażające :( 30.08.14, 14:09
      W przypadku molestowania to bardzo częsty mechanizm niestety. Najłatwiej nakrzyczeć na dziecko, żeby nie zmyślało niż mu uwierzyć. Na forum Kidprotectu roztrząsano się nad tym na wszystkie możliwe sposoby. To taki typowy standard. I ta mentalność to nie żadna wsiowa tylko zwykła ludzka, przypominam poznańskie słowiki.
    • lauren6 Re: Przerażające :( 30.08.14, 16:42
      Pamiętam, że czytałam już kilka takich historii, gdzie córka była molestowana, a matka kryła sprawcę. Jakiś rodzaj współuzależnienia od przemocowca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka