krejzimama 09.09.14, 19:44 Dziś Apple zaprezentowało nowego Iphona. Piękny. Już nie mogę się doczekać premiery żeby sobie go sprawić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krejzimama Re: Nowy Iphone 09.09.14, 19:50 Ja ten mniejszy. Graniczna wartość wyświetlacza w telefonie to dla mnie 5 cali. Choć decyzja zapadanie jak porównam oba. Może zmienie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Nowy Iphone 09.09.14, 20:43 Szczerze powiem, że jako fan androidów, nie wiem co ludzi w tym smartfonie zachwyca. Każdy kolejny niczego ciekawego nie oferuje. 1. wystający obiektyw aparatu - genious po prostu 2. Będzie pracował także w trybie poziomym - wow, innowacja roku normalnie Poza tym nic czego by już lata świetlne temu HTC, SAMSUNG, czy Motorola nie pokazała. Nie mówiąc już o możliwościach telefonu z Androidem. Tak pewnie, Samsung, też kopiował np. skaner odcisków palców tylko, że podpatrzyli w IP i zaimplementowali u siebie w kolejnym modelu, tymczasem apple niczego się nie uczy. Rzeczy które na andku są standartem od lat w IP są marzeniem. Jedyne co w tym telefonie jest warte zatrzymania się nad nim na moment to design - rzeczywiście jest bardzo ładny i nie tnący się interface. Ale nie ma co się dziwić, ten telefon ma tak niewielkie w porównaniu z flagowcami Samsunga możliwości, że nie ma co się ciąć A kosztuje bardzo podobnie do takiego S5, czy Note'a 4. Żeby nie było to miałam IP i szybko się pozbyłam, za bardzo jednak funkcjonalnie był w stosunku do andka ograniczony. Ps. Jobs i jego następca tyle lat przekonywali fanów japka że wszystko powyżej 4 calu to ZUO, że jestem ciekawa jak teraz im wmówią, że jednak warto kupić większy telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Nowy Iphone 09.09.14, 20:51 System operacyjny? Sprzezenie z cala masa urzadzen w domu? Poziom przyjaznosci? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 20:56 Wszystko, co wymieniłaś,pasuje do Androida, a w dodatku Android o większych niż IP możliwościach technicznych kosztuje polowę Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:00 No coz - nie wiem nigdy nie mialam. Na androidzie kolezanka ma tablet i jakies katalogi jej sie tworza i imho nie jest to tak przyjemna obsluga jak z applem - ktorego nawet matka moja ogarnela dobrze ze jest wybor Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:05 A widzisz- ja mam porównanie i podziwiam genisz marketingowców Apple, którzy z gorszego, mniej wydajnego i słabiej wyposażonego sprzetu zrobili mroczny przedmiot poządania i kasują za niego jak za zboże Szacun i czapki z głów! Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:11 A teraz się zastanów czy użycie słowa mniej wydajny jest własciwe. Skoro na słabszym parametrami sprzęcie system oraz aplikacje działają szybciej, płynniej oraz bardziej stabilnie to jest dowód na to, że jest sprzęt bardzo wydajny. Jest to związane z tym, że IOS jest świetnie zoptymalizowany. W odróżnieniu od androida gdzie odpowiedzią Google jest by w sprzętach dawać silniejsze procesory oraz więcej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:16 Tp tylko dwie różne drogi do tego samego celu- a teraz opdpoweidz mi,czy praca w trybie poziomym jest czymś, co producent powinien w XXI wieku reklamować jako nowość Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:27 Apple zamierzało umożliwić w większym iPhonie 6 pracę w trybie pejzażowym z podziałem na kolumny, jak ma to miejsce w iPadzie? O tym zapewne przekonamy się już jutro. Niemniej, w przypadku większego smartfonu miałoby to sens. Widok pejzażowy daje więcej możliwości, gdyż poszczególne funkcje mogą być wyświetlane w kolumnach obok sobie. Warto dodać, że praca w widoku pejzażowym jest możliwa w iPhone’ach od lat i wymaga po prostu odpowiedniego przygotowania aplikacji i jest często spotykana w grach. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:40 Nienienie kochana, nie ma tak latwo- ja pytam o zwykły poziom, dostepny w smartfonach Androida od XXX lat Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Nowy Iphone 09.09.14, 22:10 Miałam Samsunga S2, potem LG, po problemach z tym ostatnim dostałam iPhona i jest cudowny. Samsung był zupełnie fajny ale LG dramat: zawieszał się, nic nie było widać w słońcu, szybkie wybieranie trwało minuty. iPhone jest szybki, bezproblemowy a do tego ma najpiękniejszy design. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:07 Zgadzam sie! Moj maz mial Iphone i dosc szybko sie na niego wkurzyl.owszem, to jest porzadny smartfon, ale w porownaniu do takiego Samsunga Galaxy ekhm...no i rok gwarancji w sprzecie za takienpieniadze, sorry... Teraz mamy tablet Samsungowy na Androidzie, rewelacja. Kosztowal 2k niecale, a smiem twierdzic, ze lepszy od Ipada. Ostatnio wybieralam nowy telefon i po przemysleniu padlo na Nokie Lumie 930 na Windowsie. Super sprawa. Dla mnie Iphone to marketing, ot tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:13 W czym objawia się rewelacja tabletu Samsunga? W czym jest lepszy od Ipada? Samsung Galaxy? To telefony w obudowie z taniego plastiku? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:17 Czy "taniość" plastiku tłumaczy dwukrotność przebitki w cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:21 W czym masz problem? Mamy kase do rozpirzania to chyba mozemy sobie rozpieprzac na co nam sie podoba? Zaloz sobie wlasny watek o zajebistosci samsunga. Tez byla konferencja niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:43 To forum jest, nie trzeba mieć zgody na dopisanie się w wątku Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:26 Naprawdę Samsunga Galaxy S5 można kupić za połowę ceny Iphona 5S? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:37 krejzimama napisał: > Naprawdę Samsunga Galaxy S5 można kupić za połowę ceny Iphona 5S? > Nie, cena jest bardzo podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:42 Przy mozliwosciach technicznych porownałabym I5s do galaxy3- tak, to dwukrotnosć Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:49 Dla użytkownika ważna jest intuicyjność obsługi, wydajność, płynność, szybkość. Dostęp do wartościowych aplikacji bez przebijania się przez tony śmieci. CO z tego, że S5 ma mocne bebechy jak moc idzie na obsługę nieoptymalnego systemu operacyjnego oraz nakładek systemowych producentów. Wsadzenie silnika od Porsche do Fiata 126P nie czyni z niego wyścigówki. Odpowiedz Link Zgłoś
feleedia Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:58 cena 3599 przy 2-letnim kontrakcie 2050 zl miesięczne applefobia.blogspot.com/ ale lans bydzie Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 22:08 Nie żałuj im-wymyślili zegarek i całe mnostwo już istniejących funkcji Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:18 krejzimama napisał: > W czym objawia się rewelacja tabletu Samsunga? W czym jest lepszy od Ipada? > > Samsung Galaxy? To telefony w obudowie z taniego plastiku? > Sprawdz sobie Samsunga Galaxy Alpha. Nie jestem fanka Samsunga, ale plastikowy nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 21:33 Moja najmłodsza córka ma S5, jest nim zachwycona, ja mam S4, mam podobne zdanie, mąż odziedziczył po mnie S2 i też jest zadowolony, wcześniej miał S3 mini i narzekał (za mały ekran), najstarsza ma S4 mini - bardzo zadowolona, średnia wybrała Sony Z-cośtam - również jest zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Nowy Iphone 09.09.14, 22:05 5 niestety ładniejszy, 6 ma obłe boczki. na razie uwielbiam 5 Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 22:13 Wg. mnie aparat foto ma nadal beznadziejny. Az dziwne, ze nic z tym nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nowy Iphone 09.09.14, 22:10 Jak mawia mój znajomy siedzący w nowych technologiach po uszy - jedno się Apple'owi udało. Stworzenie nowej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Nowy Iphone 09.09.14, 22:17 nowy album U2 - free dla posiadaczy iTunes. Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Nowy Iphone 10.09.14, 09:04 Ja po latach też zostałam wyznawcą tej religii Mojego iphona dostałam w prezencie od męża. Było to ponad 3 lata temu... Na początku byłam wściekła, bo wcale takiego prezentu nie chciałam, w ogóle wtedy nie chciałam smartfona. A teraz uważam go za najlepszy telefon, jaki kiedykolwiek miałam. Na kij mi wszystkie funkcjonalności. Korzystam z niewielkiej ilości opcji, jaką mi ten telefon oferuje (dzwonienie, smsy, zdjęcia, filmy, latarka, kalendarz, notatki, słuchanie muzyki/audiobooków, mapa i... chyba koniec. Plus kilkanaście ściągniętych aplikacji typu gry czy słownik), więc jeśli chodzi o bebechy, to wszystko mi jedno, co to jest. Byle się system nie wieszał. Nawet nie pamiętam, czy iphone kiedykolwiek mi się zawiesił. Za to jedno w nim jest genialne - jest niezniszczalny. Upadł ze 150 razy na twarde powierzchnie (co najmniej kilkanaście razy spadł mi na chodnik), służył jako gryzak dla dziecka i dla kota (jak nie upilnowałam), spadł dwa razy do wody, był oblany kawą, herbatą, sokami, wymazany dżemem. Noszę go luzem w torbie lub plecaku, z kluczami. Nawet z pilnikiem do paznokci mi się zdarzyło go nosić. Kilka razy tak się nagrzał na słońcu, że aż parzył, gdy się go dotykało. I co? I nadal działa, a jak go wyczyszczę, to wygląda jak bardzo zadbany egzemplarz, który ma zaledwie kilka rys. W tym czasie członkowie rodziny/znajomi wielokrotnie wymieniali swoje samsungi na kolejne działające egzemplarze. Główna usterka? Pęknięta szyba, od byle uderzenia, czasem najmniejszego. Przy moim użytkowaniu, dzieciach i kocie Samsung z pierdyliardem fantastycznych opcji wytrzymałby tydzień. I jeszcze anegdota: Niedawno byłam w USA. Tam prawie wszyscy mają iphony, które różnią się jedynie opakowaniami. Z mężem robiliśmy zawody, kto z nas pierwszy zobaczy osobę z innym telefonem. Ja wygrałam - w metrze zobaczyłam faceta z Samsungiem! I co? Samsung miał pękniętą szybkę Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_0 Re: Nowy Iphone 10.09.14, 09:18 Mam kolejnego Samsunga, używam go jak Ty swojego telefonu i nie dzieje się nic. Nawet ten starszy, używany teraz przez dzieci jest absolutnie niezniszczalny. System mi się ani razu nie zawiesił, ani w jednym ani w drugim, za to koleżanka w tym czasie swojego Iphona dwa razy oddawała do serwisu, straciła wszystkie dane i w końcu przesiadła się na co innego. Jedyne, co Iphon ma lepsze, to PR. Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Re: Nowy Iphone 10.09.14, 09:45 Mój mąż też już się na niego nastawił, pewnie będzie jednym z pierwszych - jak zwykle, który go zamówi . Ale on od samego początku ma fioła na tym punkcie - kompletnie nie rozumiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Nowy Iphone 10.09.14, 09:53 Ja mam na razie 4S, 5 jest dla mnie póki co nieosiągalna cenowo. Pewnie jak wszyscy będą szaleć z 6, to wtedy ja wreszcie osiągnę 5. No trudno Ale jestem Iphonową maniaczką, uwielbiam ten telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Nowy Iphone 10.09.14, 14:19 Jedyne, co Iphon ma lepsze, to PR i, co bardzo ważne, wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
next_exit Re: Nowy Iphone 10.09.14, 10:38 Ja za to kilkakrotnie widziałam już zbite iphony, w tym jeden tej samej osoby zbity kilkakrotnie po upadku na kafelki. Nie uwazam ich za niezniszczalne, wrecz przeciwnie, najczęsciej widziałam je zbite tak doszczętnie, że nadawały się już tylko do wymiany szybki. Aha, a co Iphone ma rzeczywiscie fajne, to ich wyswietlacz o duzej rozdzielczosc (Retina). Z tym, że nie jest to ich wiedza tajemna i na wyłączności, inne smartfony z wyzszej półki tez to mają....tylko ze Apple jest lepszy w marketingu, i tworzy wokó rzeczy oczywistych otoczkę wyjątkowości Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Nowy Iphone 10.09.14, 11:22 > Za to jedno w nim jest genialne - jest niezniszczalny. Upadł ze 150 razy na twa > rde powierzchnie (co najmniej kilkanaście razy spadł mi na chodnik), służył jak > o gryzak dla dziecka i dla kota (jak nie upilnowałam), spadł dwa razy do wody, > był oblany kawą, herbatą, sokami, wymazany dżemem. Noszę go luzem w torbie lub > plecaku, z kluczami. Nawet z pilnikiem do paznokci mi się zdarzyło go nosić. Ki > lka razy tak się nagrzał na słońcu, że aż parzył, gdy się go dotykało. I co? I > nadal działa, a jak go wyczyszczę, to wygląda jak bardzo zadbany egzemplarz, kt > óry ma zaledwie kilka rys. W tym czasie członkowie rodziny/znajomi wielokrotnie > wymieniali swoje samsungi na kolejne działające egzemplarze. Główna usterka? P > ęknięta szyba, od byle uderzenia, czasem najmniejszego. no niestety w Ipadzie mojej siostry szyba pękła po uderzeniu o podłogę, więc bez przesady, aż taki niezniszczalny to on nie jest - kwestia szczęscia/ pecha i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Nowy Iphone 10.09.14, 10:11 gó...dla snobów ktorzy placa jedynie za logo marketingowy fenomen...ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Nowy Iphone 10.09.14, 10:21 Następna zabawka dla wyznawców do wyciągania kasy Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Nowy Iphone 10.09.14, 10:30 mistrzostwo w marketingu, przekonują miliony osób na całym świecie, że oferuja najlepsze produkty w swojej branży, że bez produktów tych praktycznie nie da się żyć. Każda zmiana, choćby i chodziło o powiększenie wyświetlacza o 1/2 cala, jest przez dział marketingowy Apple nazywane ”technologiczną rewolucją” DD W zyciu nie kupie appla dla samej zasady....poprostu nie cierpie gdy ktos usiluje robic ze mnie idiote i manipulowac....niektórzy lubia jak widac Odpowiedz Link Zgłoś