klubgogo 22.09.14, 19:02 Czy któraś ematka jest może posiadaczką oryginalnej brytyjskiej szczotki do włosów rozczesującej włosy bez szarpania o nazwie na dwie litery T...T...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schnupfchen Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:08 Nie jestem ematka, ale podczytuje Co do TT to baaaardzo sobie chwale, schowalam inne szczotki gleboko. Bardzo dobra, nie ciagnie, nie wyrywa, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:08 ja jestem. sprawdza sie genialnie, swoich wlosow nie poznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:11 Miałam przyjemność używać, d...y nie urywa, szczotka jak szczotka. Dla mnie dużo lepsza jest szczota z włosia. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:15 Ok, mam tylko pytanie o jej wagę, czy ona jest lekka czy ciężka? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:16 To zależy, jakie masz włosy. Przy cienkich jest świetna, ale moja córka ma grube i bardzo długie włosy i już bez szaleństwa. Szczotka jest lekka. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:15 Moje córki są posiadaczkami, jedna ma tradycyjną, a druga taką dziecięcą, z pojemniczkiem w kształcie kwiatka. Dobrze rozczesują, pod warunkiem, że upinasz włosy na czubku głowy i rozplątujesz warstwami. Inaczej to tylko takie wygładzanie po wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:15 Ja przez kilka tygodni zmuszałam się do jej używania, bo przecież wszyscy tak zachwalają, a później z ulgą wróciłam do grzebienia. Imho źle układała mi włosy, nie podobało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 19:26 ja nie uzywam ale córka, ma długie plączące się włosy, sprawdza sie znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 20:55 No to ja muszę napisać że oryginalna T...T....się nie nie umywa do tej szczotki: www.tek-italy.it/tek-consumer-line/spazzole-e-pettini-colorati/spazzola-ovale-grande-gialla.html Kupiona przypadkowo w TKMaxie. Rewelacja! Wygląda jak każda inna, ale włosy, zwłaszcza po umyciu rozczesuje zdecydowanie jepiej niż TT. A mam do rozczesywania grube i długie włosy 6 latki Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 20:57 Ja posiadam szczotke Mason-pearson. Jest to Graal wsrod szczotek z czystym sumieniem polecam. Rowniez brytyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 20:58 jeśli chodzi o rozczesywanie jest super, z początku trochę dziwne uczucie ale można przywyknąć. jest lekka ale trochę nieporęczna w trzymaniu ale też do przyzwyczajenia.parę razy mi upadła na płytki-przeżyła bez szczerbku....szkoda, że wcześniej o niej nie wiedziałam i męczyłam córkę zwykłymi, szarpiącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 21:02 Kupiłam dla córki i odkąd jej używamy, nie trzeba juz używać spray'u do rozczesywania włosów. Rozważam jeszcze zakup szczotki z włosia dzika. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 21:02 Witam Mam szczotę Mason Pearson i ją kocham. Polecam w ciemno. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 21:10 to szczotki dla ludzi czy psów? zooportal.pl/component/jreviews/tag/marka/MASON+PEARSON/criteria-3.html Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 21:19 Mam poleca od miesiecy nie używam nic innego. Mam bardzo długie włosy, do bioder , i duzo i ciezkie i gdyby nie ta szczotka to musiałabym sie pożegnać z długimi włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 21:24 Dla ludzi na instrukcji pisze ze nie nadaja sie dla zwierzat ale wszyscy zawodowi hodowcy kupuja bo super futro po nich.,. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 21:30 i tak nie dam 160-250 zł za szczotkę, nie na moją kieszeń takie luksusy Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 21:29 Uwielbiam! Mam model original i jest dla mnie bardzo wygodny. Wlosy dziele na 2 warstwy. Innymi szczotkami musialam na 4 i strasznie sie niszczyly. Szczotki z wlosia w ogole mnie nie czesza. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 22:36 Mam i uwielbiam, choc zabki sie podoksztalcaly troche.Nie lamie wlosow jak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 22:53 Jestem bardzo zadowolona, swietnie rozczesuje moje wlosy i loczki mlodego bez szarpania. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 23:01 Fryzjerka ostatnio mi powiedziała, żeby kupować w sklepach z profesjonalnymi akcesoriami do salonów fryzjerskich szczotki do włosów przedłużanych/zagęszczanych. Też są nylonowo/włosiowe, wygladają podobnie do tych angielskich, ale kosztują niecałe 30 złotych. Nie lubię szczotek, to nie skorzystałam z rady, ale może komuś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
ha-ya Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 23:34 Mam ( tzn. Corka ma ) dwie sztuki - jedna podrozy druga normalna. Jestem b.zadowolona, bo mlodej wlosy bardzo sie plataly, a teraz problem jest duuuuzo mniejsza ( ale nie zniknal zupelnie). Przegieciem jest Tylko Cena, bo za placlam 18 Euro za sztuke Mimo tego warto Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Szczotka do włosów 22.09.14, 23:42 Mam TT dla Emki,która przezywała katusze za każdym razem jak czesałysmy wlosy-ma dużo wlosków,ale cienkie jak pajeczynka i strasznie sie plączą...Odkąd mamy TT-czesanie wlosów-jest relaksem raczej Jestesmy zachwycone. Ale kupiłam tez sąsiadce-jej córeczka ma grube włosy-i ona mówi,że ta szczotka sie u niej nie sprawdza.. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Szczotka do włosów 23.09.14, 01:26 Tangle Teezer jest w drogeriach Hebe za 35 zl. Albo Allegro (uwazac na podrobki) Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Szczotka do włosów 23.09.14, 01:29 Dlaczego dla dzieci , a same nie uzywacie?? Ja mam grube , krecone i bardzo suche. TT szarpie (nue ma takiej szczotki ktory by nie szarpala moich wlosow) ale przynajmniej nie lamie, a to juz bardzo duzo. No i masaz jest fajny przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Szczotka do włosów 23.09.14, 11:09 Używam TT, niestety jak się okazało po zakupie - podróbki Ale w samej szczotce nie znalazłam ŻADNYCH różnic, więc już mi się ze sprzedawcą użerać nie chciało i używam. Jestem bardzo zadowolona, włosy przestały mi się łamać na końcach, wiadomo, że końcówki się "zużywają", ale o wiele mniej, niż przy normalnej szczocie. Mam falujące włosy do talii. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Szczotka do włosów 23.09.14, 11:16 Mam TT, jest odrobinę lepsza od innych szczotek, ale wciąż nie dla moich włosów. Ktoś kiedyś na forum pisał o innej szczotce, specjalnie wymyślonej dla grubych i długich - znajdźcie mi to, błagam, bo ostatnio w ogóle przestałam rozczesywać końcówki, tylko codziennie wiążę najprostszego koczka, żeby je schować... Odpowiedz Link Zgłoś