Dodaj do ulubionych

Podrabiane buty.

24.09.14, 07:53
Witam, jakiś czas temu kupiłam buty na allegro, buty miały być oryginalne w 100 %, cena też niemała bo ponad 300 zł. Po 2 tygodniach chodzenia buty zaczęły się rozpadać, po wnikliwym sprawdzeniu okazało się, że to podróby i teraz mam problem, kupująca twierdzi, że kasy nie odda bo według niej buty są ok. Mogę oddać do naprawy lub wymienić. Ale ja nie chcę podrób, według umowy miały być oryginalne i takich oczekiwałam. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • moguer Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 09:54
      Musisz ja postraszyć, że robisz ekspertyzę pod kątem legalności, potem policja, prokuratura , z handlowania podróbkami może mieć niezłe problemy. Jeżeli rzeczywiście tym handluje zwróci kasę, jak jest pewna to nie.
    • moguer Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 09:55
      I jeszcze jedno oryginały też się psują , jak to sprawdziłaś, ze to podróba?
      • lafiorka2 Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 10:10
        no własnie jak sprawdziłas?
        • aquella Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 11:12
          pisze, że po 2 tygodniach zaczęły się rozpadać a to typowa cecha chińskiej podróbki
          • aqua48 Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 11:59
            aquella napisała:

> pisze, że po 2 tygodniach zaczęły się rozpadać a to typowa cecha chińskiej pod
            > róbki

Nie tylko, buty z Ecco też się tak szybko rozpadają. I też nie chcą uznać reklamacji.
          • lafiorka2 Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 13:02
            aquella napisała:

> pisze, że po 2 tygodniach zaczęły się rozpadać a to typowa cecha chińskiej pod
            > róbki

to oryginaly starczają na ile???
            • aquella Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 17:12
              hhehe znaczy nigdy nie miałaś i wszystkie Ci się rozpadają po 2 tyg. ?
              • lauren6 Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 17:19
                Najwyraźniej w tym wątku wypowiadają się również kobiety, które kupiły drogie oryginalne buty i b. szybko zaczęły im się psuć. Sama tak miałam z pewną marką. Buty kupione w firmowym sklepie za bagatela 400 zł, a po 2 tygodniach wylądowały u szewca. Opinia szewca - buty wykonane fatalnie. Sklep oczywiście nie uznał reklamacji.
    • gazeta_mi_placi Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 10:12
      To firma czy prywatna osoba?
      • 4kamilla Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 12:39
        Firma, dziewczyna ma ponad tysiąc komentarzy i tylko 3-4 negatywne, a buty zaniosłam do sklepu firmowego i tam stwierdzili, że to podróbki.
        • lafiorka2 Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 13:05
          4kamilla napisał(a):
          a buty zani
          > osłam do sklepu firmowego i tam stwierdzili, że to podróbki.

taaa
          tak jak w sklepie , znajomy zaniosl (dla jaj kupionego w Egipcie "rolexa") bo mu szybka pekla,to stwierdzili,ze do tego modelu musi poczekać tydzień na szybke bo teraz nie maja.Tak się w sklepach znaja big_grin
          • 4kamilla Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 13:19
            Kurczę czyli co zrobić, ekspertyzę butów? Kupowałam już kilka razy buty przez allegro i do tej pory wszystko było ok, a najgorsze że to buty córy, z własnych pieniędzy zapłaciła i teraz nie ma ani butów ani kasy.
            • marzeka1 Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 13:22
              I dla mnie to jednak jest zawsze zdziwienie, że można buty i ubrania kupować przez neta na allegro.
              • pomidorpomidorowy Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 13:28
                bez przesady, wiele sklepów internetowych dziala takze na all, jesli ktos zna marke to dlaczego ma nie kupic na all zazwyczaj troche taniej.
                tak jak Ci dziewczyny poradzily, napisz/zadzwon ze masz "ekspertyze" ze to podroby i zadasz zwrotu wszelkich kosztów a jak nie to policja/prokuratura etc
            • pitahaya1 Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 14:02
              Napisz do sprzedawcy, że na wszelki wypadek zapytasz w pobliskim komisariacie co z tym fantem zrobićsmile
              • 4kamilla Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 14:06
                Dzięki za podpowiedzi.
                • pomidorpomidorowy Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 14:07
                  rzuc linkiem na all
          • edelstein Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 15:56
            Ta Historie z Rolexem slyszalam milion razy i zastanawiam sie kto takie bzdury rozpowszechnia.
    • gazeta_mi_placi Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 15:29
      Ale skoro faktycznie ledwo po dwóch tygodniach Ci się rozwaliły to niezależnie czy podróbki czy nie masz prawo do reklamacji.
    • mejerewa Re: Podrabiane buty. 24.09.14, 20:15
      Jeżeli sprzedawca to firma i masz paragon lub fakturę, to masz prawo do reklamacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka