Dodaj do ulubionych

Idę z synem na basen

27.09.14, 10:01
No i do której szatni mam z nim wejść? Ja pływać nie będę.

Serio pytam.
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:04
      Mąż z córką lat 7 wchodzą do męskiej.
      • aurinko Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:05
        Mój z córką 7l. wchodzi do rodzinnej.
        • jak-nie-ja-to-kto Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:07
          Nie ma rodzinnej. Damska, męska i dla niepełnosprawnych dwie.
          • aurinko Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:09
            W takiej sytuacji weszłabym do męskiej.
            • mruwa9 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:12
              albo do tej dla nepelnosprawnych, bez zostawiania toreb i ciuchow tamze. Przebrac sie, opuscic przebieralnie, zabrac wszystkie swoje rzeczy. Jesli mama nei plywa, moze sie nimi zaopiekowac.
            • yasuko-yasuko Re: Idę z synem na basen 28.09.14, 00:29
              Żartujesz?
              Albo dziecko jest na tyle małe, że idzie a mamą do szatni dla mamy albo jest na tyle duże by pójść samo do szatni właściwej dla płci.
    • mruwa9 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:11
      a syn w jakim wieku?
      Bo przedszkolak z mama do damskiej przebieralni.
      Ale juz 8-9-latek spokojnie powinien sobie poradzic sam w meskiej.
      Jesli istnieje rodzinna przebieralnia, to problemu w ogole nie ma.
      • najma78 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:19
        A tak off topic to z jakiego basenu twoj 7-latek bedzie korzystal? Brodzika dla malych dzkeci czy normalnego? Pytam bo u mnie (pomimo ze sa ratownicy) dzieci do lat 10 lub nie umiejace plywac dobrze nie moga korzystac z normalnego basenu bez odpowiedniego nadzoru w wodzie.
        • jak-nie-ja-to-kto Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 11:16
          Mamy wynajetego instruktora
    • najma78 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:15
      jak-nie-ja-to-kto napisała:

> No i do której szatni mam z nim wejść? Ja pływać nie będę.
      >
      > Serio pytam.

A nie powinnas tego pytania zadac na basenie do ktorego idziesz? U mnie sa zasady jasne, znane. Przykladowo na jednym mozna do damskiej szatni wejsc z dzieckoem plci przeciwnej do lat 8. Na innym sa wspolne szatnie itd. Oczywiscie na kazdym sa kabiny (duzo ich jest wystarcza dla wszystkich) sluzace do przebierania, sa tez prysznicowe.
    • gryzelda71 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:16
      Ile syn ma lat? Jak 7 sam wchodzi. jak młodszy do sztni dla niepełnosprawnych razem z tobą przebrac się( i ile sam nie potrafi)
      Jak chcesz na facetów polukac to do męskiej, tylko nie radziłabym wszczynac awantury jak jakiś będzie nagismile
    • joanna29 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:17
      Ile syn ma lat? Moj 6 latek chodzil sam do szatni. 5 latek byl ze mna w damskiej. A jak syn starszy, ale nie samodzielny, pojsc do toalety dla matki z dzieckiem i przebrac syna. Na basen oprocz wejscia przez szatnie damska i meska sa jeszcze inne wejscia dla personelu u z nich skorzystac.
    • gazeta_mi_placi Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:28
      Taki duży by pływać, a nie umie samodzielnie bez mamusinej spódnicy się przebrać?
      • aurinko Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:35
        No pacz gazeta, moja córka pływała i nurkowała w wieku 10 miesięcy a sama nijak nie potrafiła się przebrać sama.
        • mruwa9 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:55
          nie rob jaj...
          jesli 10-latka nie potrafi sie sama ubrac, to rodzicom dawno powinna sie zapalic lampka kontrolna, dlaczego do tego stopnia uposledzili w samoobsludze swoje dziecko.
          Chyb, z chodzi o dziecko niepelnosprawne.
          • mruwa9 oops 27.09.14, 11:03
            przeoczylam, ze chodzilo o 10 miesecy a nie lat...
            ale niemowlaka przeciez samego do wody nie wpuscisz.
            U nas obowiazuje granica 12 lat. Od tego wieku dziecko moze chodzic na basen samodzielnie. Mlodsze musza znajdowac sie pod opieka osoby doroslej.
            Ale mlodsze dziecko moze np. uczestniczyc w zajecich szkolki plywackiej, wtedy znajduje sie pod opieka trenera, a nie plywajacego rodzica, ktory towarzyszy dziecku tylko w szatni-to do wiadomosci gazeciarza.
        • nellyssima Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:56
          Rozumiem, ze zostawiałaś same 10 miesięczne dziecko w basenie, a to sobie radośnie samo pływało i nurkowało smile Bo tu mamusia rozumiem, ze nie wchodzi do basenu, dzieciak sam pływa, a w szatni sobie nie radzi.
          • aurinko Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 13:55
            Widać nic nie skumałaś z odp. do gazety smile
            • nellyssima Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 17:22
              Skumałam, tyle, że gazeta wyjątkowo miał rację.
              • aurinko Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 17:24
                Widzę, że jednak nie wink ale to nic, odp. była i tak do gazety wink
        • gryzelda71 Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 10:57
          Sama była w wodzie?Chyba zopiekunem. To inna sytuacja.
    • ewa_mama_jasia Re: Idę z synem na basen 27.09.14, 11:13
      Zapytaj na basenie.Ja robilam tak: do 5 lat syn wchodzil ze mna do damskiej.Od 5 w gore biore kluczyk do szafki w damskiej szatni ale przebiera sie w kabinie.Potem przechodzi przez meska na basen a ja biore jego rzeczy do damskiej.Po . to samo tylko w druga strone
    • piepe Re: Idę z synem na basen 28.09.14, 00:55
      Obojętne. W męskiej będą penisy, w damskiej biusty i krocza. Nawet jesli prysznice będą miały zasłonki, to w przebieralni zobaczy, o ile to światowy i europejski basen.
      Proponuję najpierw z mężem sie przed nim rozbierz, jesli jeszcze tego nie robiliscie. I od początku wyjasnianie, to penic, to biust, to włosy między udami czy coś tam (kobietom czasami cos tam wystaje, jesli nie były u chirurga od korekcji warg). No czyli trzeba albo zrobic jakąś rewolucję, albo od początku wszystko wyjaśniać.
      No chyba ze to normlany basen, kiedy babe z gołymi cyckami mozna opierdzielić, zeby schowała walory przy dziecku.
      • anna_geras Re: Idę z synem na basen 28.09.14, 08:22
        Za nic nie weszłabym do męskiej szatniwink
    • zebra12 Re: Idę z synem na basen 28.09.14, 08:42
      A wiemy o ilu latku mówimy?
    • jak-nie-ja-to-kto Już byliśmy 28.09.14, 11:33
      Nie weszłam do męskiej. Poprosiłam faceta który był z dzieckiem żeby mojemu wskazał szafkę, a młody dalej poradził sobie sam. Spotkaliśmy się przy trybunach. W drugą stronę dał sobie radę sam.
      Stwierdziłam że kalekę z niego będę robić jak nie pozwolę mu na samodzielność. Zresztą jak pomyślałam- to w czym ja bym mu tam była potrzebna??? smile

Dzięki za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka