angazetka 03.10.14, 17:28 Ponieważ ematka wie wszystko: jaki jest najlepszy dostępny w Polsce earl grey? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia_pynia Re: Najlepszy Earl Grey 03.10.14, 17:42 Przepiłam się Earl Greyem i nie tykam tego. Ahmad tea był dla mnie najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Najlepszy Earl Grey 03.10.14, 17:54 Zdefiniuj: najlepszy. Mnie wkurzają duże farfocle, więc zwykłe lisciaste odpadają. Te z torebek wychodzą za mocne. I zostaje mi jedna jedyna łamana sypana Posti. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Najlepszy Earl Grey 03.10.14, 19:11 babcia.stefa napisała: > Harney & Sons i Twinings. Nie ma to jak uczciwy classic. Wszedzie na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Najlepszy Earl Grey 03.10.14, 19:21 Oj tak, też ją lubię, nie wiem dlaczego w Polsce w wielu sklepach jej nie ma, choć w Polsce pakowana. Odpowiedz Link Zgłoś
ven-ge Re: Najlepszy Earl Grey 03.10.14, 19:33 A jak pijecie Earl Greya?? Z dodatkiem cukru, albo cukru i cytryny, albo z mlekiem czy może czystego bez żadnych dodatków?? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Najlepszy Earl Grey 03.10.14, 22:42 Najbardziej lubię czystego, bez dodatków. To mój ulubiony rodzaj, muszę sobie tego Twiningsa kupić Kiedys kupowałam fajnego Earl Greya w ... Tchibo, w saszetkach w kształcie piramidki, a w środku listki, nie miał czy jakies zmiotki. Tylko nie nazywała się Earl Grey, ale była z bergamotka, fajnie aromatyczna, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Najlepszy Earl Grey 03.10.14, 22:46 Najlepsza to jest autorska kompozycja w dobrej herbaciarni. I to polecam jako pierwszy wybór. A jeśli chodzi o produkty masowe w torebkach, to znośne są droższe wariacje Liptona np. London Earl Grey Bright & Zesty (20 piramidek do zaparzania, cena ok. 6-8 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
ojasia Re: Najlepszy Earl Grey 04.10.14, 08:53 wg. mnie też Ahamd i Dilmah Exceptional. Zazwyczaj piję bez niczego, czasem z cytryną i miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Najlepszy Earl Grey 04.10.14, 09:01 Ahmad, Twinings, Dilmah. To takie popularne marki ze średniej półki i nie powinnaś się zawieść. Odpowiedz Link Zgłoś