Dodaj do ulubionych

Dieta warzywno-owocowa

05.10.14, 10:21
Ostatnio nosi mnie na zrobienie sobie oczyszczającej głodówki. Nigdy wcześniej nie posciłam, ale na stare lata dziwaczeję najwyraźniej wink
Znalazłam informacje o diecie warzwno-owocowej. Wszystko proste - wystarczy jeść wskazane owoce i warzywa, a z reszty zrezygnować. Czy ktoś z was stosowała takie głodówki? Trzeba się jakoś do nich przygotowywać - odstawiać powoli produkty, aż do pozostawienia w menu samej zieleniny czy tak od razu na hurra "dziś karkówka - jutro marchewka'?
Obserwuj wątek
    • pomidorpomidorowy Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 10:25
      a po co? poprostu na jakis czas wyeliminuj zakwaszajace produkty- zdrowiej i bez glodu wink
      • mid.week Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 10:34
        z ciekawości wink
      • przeciwcialo Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 17:49
        Na tej diecie nie jestes głodny.
        Ja polecam.
    • lola211 Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 10:27
      Stosowalam osobiscie, stosowal moj brat, bratowa i mama- wszyscy gorąco polecamy.Samopoczucie- swietne.
      Wprowadzalismy z dnia na dzien,bez zadnego stopniowego przygotowywania.
      Wymagana- silna wolasmile.
      • mid.week Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 10:32
        No właśnie to super samopoczucie mnie nęci. I wszędzie czytam, że mimo bardzo ograaniczonej ilości kalorii znika poczucie głodu i że ma się o wiele więcej energii. Prawda li to?
        Ile wam się organizmy przyzwyczajały? 2-3 dni? Mam się nasatwic na jakies dolegliwości?
        • lola211 Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 10:38
          Dla mnie trudny był pierwszy tydzien.Głownie dlatego, ze trzeba odstawic kawę, a ja ja uwielbiamsmilePrzetrwalam, a potem to juz było tylko lepiej.Mialam niesamowity power, głod czulam umiarkowany albo wcale.Nie mialam ochoty na tłuste i slodkie.Zadnych dolegliwosci nie doswiadczylam.
          • mid.week Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 10:50
            Super, dzięki!
          • majenkir Re: 05.10.14, 13:37
            lola211 napisała:
            > trzeba odstawic kawę,

Taka dieta jest nie do przyjecia! big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 16:04
            A nie "wysypało" Cię? I jak z biegunkami?
        • przeciwcialo Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 17:50
          Pierwsze 3 dni były cięzkie. Potem powtorki juz lajtowe.
    • cauliflowerpl Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 16:23
      Robiłam, nawet ostatnio, po wakacjach, które rozwaliły mi dzienną rutynę jedzeniową i wmusiły we mnie stanowczo za dużą ilość alkoholu wink

Tyle, że "głodówka" to to zdecydowanie nie była. Obżerałam się tymi owocami i warzywami po kokardkę big_grin Do tego sauna co drugi dzień i dużo wody i zielonej herbaty. I green smothie - w sumie połączenie jedzenia i picia, tylko trzeba lubić.

Poprawę samopoczucia czułam niesamowitą, zwłaszcza po tych wcześniejszych podróżach, grillach nieregularnych posiłkach, jedzeniu byle czego na lotniskach i innych takich (ja nawet na co dzień jem lekko i bardzo warzywnie i prawie nie jem mięsa).

Brakowało mi głównie soli. Energii nie, bo było akurat gorące lato.
      Kawy niestety odstawić mi się nie udało - ku mojemu zdziwieniu koło południa pojawiał się ból głowy. Piłam więc jedną lurę bez cukru (czyli taką, jak zawsze) koło dziewiątej rano i wystarcza. Aż dziwne, bo to tylko jedna słaba kawa a głowa nie boli.

A na co dzień żywię się w sumie według "mood food" i dobrze mi z tym.
      • gazeta_mi_placi Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 16:28
        A ile kg na tym schudłaś?
        • cauliflowerpl Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 16:36
          Ja nie chudnę ani nie tyję. Od jakichś piętnastu lat mam stałą wagę pół kwintala przy 169 cm wzrostu. Taki tam cudowny metabolizm.
          • przeciwcialo Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 17:52
            Ta dieta ma oczyszczać, ewentualne schudnięcie to bonusik do świetnego samopoczucia.
            • pomidorpomidorowy Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 19:02
              organizm zjada sie od srodka bo nie dostarczasz mu nic poza blonnikiem , troszke cukrów, wit, mikro,makro...
              • cauliflowerpl Re: Dieta warzywno-owocowa 05.10.14, 19:24
                Ale to się tylko kilka dni stosuje.
                Jakby się od tego w trzy dni tak ostro chudło, to by to była dość znana dieta wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka