Dodaj do ulubionych

kolory jesieni

11.10.14, 21:04
są przepiękne. Zwlaszcza przy słonecznej pogodzie.
Czerwonozielony winonoluszcz, sumaki mieniące sie kolorami od zielonego, przez pomarańczowy do czerwonego (za te kolory je lubię, choć to w zasadzie chwast)
Złote kasztanowce (tzn tak, gdzie sie dba o nie, bo wiekszość zaatakowana szrotówkiem jednak)
No wspaniała jest jesień.
Tylko troche deszczu by sie przydalo...(rzynajmniej na Mazowszu)
Obserwuj wątek
    • aandzia43 Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:12
      Ooo tak, jesień lubię właśnie m.in. dla kolorów. Dzięki nim popadam w lekką hipomanię. (lub koloropochodnego pie...ca jak kto woli) i nie ma mowy o żadnych jesiennych depresjach smile
    • kochamruskieileniwe Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:17
      przepraszam za literówki - cały dzień grabiłam liście i rąk nie czuję smile
    • dziennik-niecodziennik Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:31
      i klony! z drzew to chyba klony sie najpiękniej wybarwiają. na jednym drzewie wszystkie kolory, i zielony, i żółty, czerwony, pomarańczowy, brązowy...
      uwielbiam barwy jesieni smile
      • elle.hivernale Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:45
        Najładniejsze to jest takie coś, co nie wiem jak się nazywa, ale to jest dość niskie drzewko o rozłożystej, krótkiej koronie, a w lecie ma takie podłużne, miękkie kwiatostany. Nie wiem co to jest, ale gore! na pomarańczowo i czerwono.
        • elle.hivernale Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:52
          Wynorałam, że to sumak.
          • aandzia43 Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:55
            Tak, sumak nieźle wali po oczach. Lubię sumaka.
        • malgosiek2 Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:53
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/va/xn1p/JxGdAL9P2xUTbJYTFB.jpg
    • malgosiek2 Re: kolory jesieni 11.10.14, 21:54
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ci/va/xn1p/yaaglNFVRVJ23eiYKB.jpg
      Zdjęcie z telefonu, więc ciut nie wyraźne.
      W Parku Kasprowicza Szczecin smile
    • klamkas Re: kolory jesieni 11.10.14, 22:29
      Deszcze by się przydały. Jestem na przymusowym urlopie i marzą mi się grzyby. Ostatnio byłam na romantycznej wycieczce w lesie i mało nie oszalałam - tu romantyzm, tu potencjalne grzyby. Mąż mnie kocha, więc odpuścił romantyzm - udało się! Jeden prawdziwek wysokości 1,5 cm, średnica kapelusza jakieś 0,5cm wink.
      • kochamruskieileniwe Re: kolory jesieni 12.10.14, 08:28
        no ja tez czekam na grzyby. bo jak na razie , z powodu suszy - kiepsko!
    • agaja5b Re: kolory jesieni 11.10.14, 23:54
      No jest pięknie, uwielbiam jesień. Dziś narobiłyśmy sobie z córkami mnóstwo zdjęć.
    • kropkacom Re: kolory jesieni 12.10.14, 08:45
      Jak co roku... big_grin
    • kura17 Re: kolory jesieni 12.10.14, 09:02
      uwielbiam kolory jesieni, pase teraz oczy na caly rok wink
      dla mnie boskie jest tez jesienne dzikie wino, o takie - mielsimy w pracy caly budynek nim pokryty, ale go zburzyli, by wybudowac nowy - wino oczywiscie wykarczowane, buuuu

https://www.swiatkwiatow.pl/foto/winobluszcz-dzikie-wino-parthenocissus_5742.jpg
    • lola211 Re: kolory jesieni 12.10.14, 09:30
      Wlasnie zaraz jade w miejsc, gdzie na lezaku pijac kawe bede podziwiac cuda jesiennej przyrody.Złoto, czerwien, zielen.I ptaki.
    • klaviatoorka Re: kolory jesieni 12.10.14, 11:32
      Potwierdzam- SUMAK królem jesiennego ogrodu! i jeszcze żółte chryzantemy i słoneczniki, różowe dzikie wino, pomarańczowy modrzew... Pozdrawiam z ławki pod sumakiem...
      Dla tych, co nie mogą wyjść do ogrodu, parku czy lasu - polecam stronę stronę stylowi.pl, wpiszcie w szukajkę jesienne dekoracje/inspiracje i nabierajcie na oczy do woli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka