rosapulchra-0 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 17:14 Yyyy.. nie. Zdecydowanie nie. Wolę inny rodzaj terapii dla mojej skóry i jej napięcia Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 18:53 nie-olejek arganowy zawsze gdy biorę prysznic po ostrym treningu poza tym-robiąc peeling z kawy ( 2xm-c) dodaję do niego oliwę-i już potem się nie smaruję na balsamowanie (zwłok ) szkoda mi po prostu czasu Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 18:55 nie po kazdym, choc sie staram lokcie, kolana i lydki, te czesci najbardziej sie mi przesuszaja. na pysk klade krem szybkowchlaniajacy a raz w tygodniu, kiedy nadchodza zimne i wietrzne czasy, nacieram na noc rece kremem oliwkowym ziai (tym za 4 zeta), zeby zregenerowac - bo pekaja katastroficznie uzywam go tez na pysk przy mrozie lub duzym wietrze Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 19:08 Mydlo z olejem laurowym jest takim dwa w jednym, myje i balsamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 19:13 Nie, ja tylko raz, po śmierci. Ale to chyba raczej inni mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 19:39 Po każdej kąpieli olej kokosowy, lub czasami inny - na mokrą skórę i dopiero wycieram. Balsamu już nie trzeba, ale czasami smaruję. A czasami nie Odpowiedz Link Zgłoś
1yna-taka Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 16.10.14, 08:32 Nie po każdej, ale obowiązkowo, dobry balsam raz w tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 16.10.14, 08:42 Nie, nigdy nie balsamuję Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 16.10.14, 09:37 Nie, kiedyś marnowałam na to mnóstwo czasu. Potem mi się nie chciało, zmian w stanie skóry nie zauważyłam. Szczególnie jak razem z balsamami porzuciłam kolorowe żele pod prysznic. W ciąży paćkam brzuch mustelą, ale nieszczególnie regularnie, więc mam wątpliwości czy brak rozstępów to geny (mamusia też nie miała) czy mustela. I jeszcze w lecie paćkam odkryte części ciała kremami z filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 16.10.14, 09:53 Tak, zawsze.Jak się nie posmaruję to mnie skóra swędzi.I nie zajmuje mi to zbyt dużo czasu , powierzchnia do pokrycia nie jest zbyt rozległa. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 16.10.14, 10:31 Nie, w ogóle tego nie robię. Kiedyś czasem tak, teraz mi się po prostu nie chce. Poza tym zawsze po wyjściu z kąpieli jest mi bardzo zimno i pierwsze co robię, to wskakuję pod kołdrę. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: To mydło laurowe 16.10.14, 18:50 staram sie, nie lubie napiecia suchej skory, nawet jezeli nie jest ona sucha mam takie wrazenie. Robie to od lat. Olejami sie nie smaruje, balsma musi sie szybko wchlonac Odpowiedz Link Zgłoś