Dodaj do ulubionych

Wyrok Pistoriusa

21.10.14, 11:03
eurosport.onet.pl/sporty-adaptowane/koniec-glosnej-sprawy-oscar-pistorius-trafi-do-wiezienia-na-piec-lat/6355d
No i co myślicie? Bardzo jestem ciekawa wyroku, gdyby sprawcą był czarnoskóry "nikt", a nie przystojny, biały sportowiec.
Trudno ferować wyrok zza kompa, ale mnie to śmierdzi.
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:05
      A Pistorius siedzi i się smieje....
      • rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:10
        moze jakis staraznik go z kims pomyli ...
    • mary_lu Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:11
      Widziałam kiedyś program o Pistoriusie, matka dziewczyny mu wierzyła (ojciec Reevy i siostra raczej nie). Pozostaje chyba uznać, że nigdy nie będzie pewności co do tego, co się wydarzyło.
    • crises Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:37
      Też mi to śmierdzi i ja osobiście nie wierzę w tę historyjkę.
    • spalona_gora Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:44
      Sąd: grupa ludzi orzekająca, która strona miała lepszego adwokata. (J.Tuwim)

• d.o.s.i.a Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:45
      5 lat to malo, ale zadowolona jestem, ze chociaz tyle.
      Uwazam, ze nie ma znaczenia, czy on wiedzial, czy nie ze za drzwiami byla Reeva, czyli to na czym skupil sie proces wg. mnie nieslusznie. Wiedzial, ze jest tam KTOS I wpakowal temu komus 4 kulki, dlatego uwazam, ze bylo to morderstwo, a nie zabojstwo. I za to powinien dostac min. 10 lat.
      • ichi51e Re: Wyrok Pistoriusa 23.10.14, 11:05
        Mowia ze faktycznie odsiedzi 6mcy uncertain
    • kochamruskieileniwe Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:48
      plus wyrok za posiadanie broni (nielegalne) w zawieszeniu. Warunki odwiesznia - m.in posiadaie lub uzycie broni. Rownolegly z pobytem w więzieniu smile
    • marcelina4 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:50
      jestem zaskoczona, wyrok jest bardzo łagodny, na pewno znaczenie ma tutaj osoba oskarżonego, obrona miała ponoć wniskować o areszt domowy z obawy o los Pistoriusa w więzieniu
      uważam, że zabił dziewczynę z premedytacją, tanio się wykpił, ale to sławny sportowiec, kiedyś bohater narodowy wręcz, ma kasę i armię adwokatów i to mu po prostu pomogło w sprawie
      • guderianka Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 14:09
        że zabił dziewczynę z premedytacją, tanio się wykpił, ale to sławny spo
        > rtowiec, kiedyś bohater narodowy wręcz, ma kasę i armię adwokatów i to mu po pr
        > ostu pomogło w sprawie

a do mnie to nie przemawia, gdyby chciał ją zabić z premedytacją -zadbałby o szczegóły, może inny rodzaj śmierci, wypadek a nie tak spektakularne i głośnie i medialne zabójstwo
        • rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 14:28
          czepiasz sie slowek
        • sanrio Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 15:15
          zabić z premedytacją nie oznacza cichego potajemnego morderstwa.
          On ją zabił z premedytacją, bo wiedział, że ona jest w łazience - a że zrobił to w szale po kłótni, po lekach? Nie ma znaczenia. Przypomnę, że on rzekomo obudził się w nocy bo usłyszał hałasy, przypadkiem nie skojarzył hałasów z nieobecnością Reevy po drugiej stronie łóżka i zdążył przezornie założyć protezy.
        • princess_yo_yo Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:14
          gdyby w ten sposob definiowac zabojstwa pratkycznie nikt nigdy nie bylby winny takowego. akurat sa ma jak dla mnie malo sensowny system jesli chodzi o definicje i klasyfikacje zabojstw. i tak gdyby nie chodzilo o bohatera narodowego pewnie racjonalne podejscie pt zdawal sobie sprawe z tego co robi i przewidywalna konsekwencja akcji pt strzelam przez zamkniete drzwi do kogos zamknieteg w malym pomieszczeniu powinna sie zakonczyc inna wina i innym wyrokiem.
          • piesfafik Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:31
            Pistorius zostal skazany za zabojstwo ale nie za morderstwo. Troche podobny wypadek zdarzyl sie w Poludniowej Aftryce w 2004 roku kiedy inny znany sportowiec zastrzelil swoja corke kiedy nad ranem jechala do narzeczonego z prezentem urodzinowym. Rodzice mysleli ze ktos kradnie jej samochod i ojciec przez okno sypialni strzelil do kierowcy. Podobnie jak Pistorius byl sadzony za morderstwo ale uznano ze fakt ze zabil wlasne dziecko jest wystarczajaca kara.
      • nangaparbat3 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 16:05
        Po co miałby ją zabijać z premedytacją?
    • zlotarybka_1 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 11:51
      staram sie nie polemizowac z wyrokami sadow (w krajach cywilizowynach rzecz jasna), ale nic nie poradze na to, ze nie wierze w wersje Pistoriusa. A co zy tym idzie kare uwazam za nieadekwatna do winy.
      • roks30 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 12:16
        Jestem nawet zadowolona, bo myślałam, że wykpi się jeszcze bardziej i dostanie zawiasy. W jego historyjkę nie wierzę. Uważam że zabił ją z premedytacją.
        • bi_scotti Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 13:44
          Bardziej niz sam niski wyrok zloszcza mnie dzis komentarze w moich mediach skupiajace sie glownie na tym, ze Pistorius will not participate in 2016 Olympics - no zesz kurcze, czy to naprawde jest w tym wszystkim najwiekszym nieszczesciem? Wrrrr!
        • crises Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 13:48
          Co do premedytacji to niekoniecznie, koleś jest średnio zrównoważony, więc moja teoria jest taka, że po prostu się pokłócili, stracił panowanie nad sobą i se postrzelał.
          • morgen_stern Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 13:53
            I dlatego ta jego rozpacz wcale nie musi być udawana.
    • fadilla Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 13:57
      Ale czarny O.J. Simpson juz był w historii sprawca morderstwa , lepiej skończył - został uniewinniony. Jego skuteczny prawnik to ojciec sławnych aktualnie sióstr Kardashian smile
    • sanrio Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 14:06
      jestem zaskoczona, 5 lat w obliczu zabicia człowieka - mało.
      Historyjka jest całkiem (dla mnie) niewiarygodna, jednak ktokolwiek by to nie był (Reeva czy napastnik) Pistorius nie przebywał w obliczu zagrożenia życia, nie musiał się bronić, strzelał serią na oślep przez zamknięte drzwi. Strzelał by zabić, a to powinno wskazywać na inną kwalifikację czynu. Powinno.
      IMO źle mu z oczu patrzy, widzę w nim psychopatę w dodatku lekomana / narkomana
      • wioskowy_glupek Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 01:30
        "ktokolwiek by to nie był (Reeva czy napastnik) Pistorius nie przebywał w obliczu zagrożenia życia, nie musiał się bronić,"

To żart rozumiem ???
    • asia_i_p Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 14:12
      Nie ogarniam tego wyroku.
      Albo myślał, że jest napadnięty i wtedy trzeba mu współczuć, a nie karać (bo nie został ukarany ani za posiadanie broni, ani za przekroczenie granic obrony koniecznej, więc zakładam, że w tym kraju to jest standardowa reakcja na włamywacza), albo to było morderstwo.

Nieumyślne spowodowanie śmierci i pięć lat to ma być kompromis czy co?
      • paul_ina Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 14:36
        Też uważam, że błąd leży w kwalifikacji czynu.
    • iziula1 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 14:37
      Z tego co pamiętam strzelił 4 razy. To dla mnie wyklucza obronę konieczną.
      • feel_good_inc Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 14:45
        iziula1 napisała:
        > Z tego co pamiętam strzelił 4 razy. To dla mnie wyklucza obronę konieczną.

Ale wiesz, że on z dwururki nie strzelał i nie musiał wracać do sypialni po naboje?
        Przy jakiej liczbie strzałów jeszcze kwalifikuje się do obrony koniecznej?
        A co jakby w panice cały magazynek opróżnił?
        • iziula1 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 16:06
          To nie był jego pierwszy kontakt z bronią. Znał ją, umiał strzelać tym bardziej dziwią mnie oddane 4 strzały. Strzelał by zabić.
          Ktoś kto nie zna się na broni, w sytuacji zagrożenia może "się zaciąć" i wystrzelić kilkakrotnie.
          Druga sprawa, że strzelał do kogoś kto jest w łazience nawet nie zadając pytania "kto tam? Mam broń..." Itp.
          I nie sprawdził czy Reeva śpi obok a wystarczyło wysunąć dłoń by poczuć puste miejsce lub leżącą obok narzeczoną.
          Ja tak bym zrobiła, odruch czy najbliższa mi osoba jest bezpieczna.
    • jakw Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 15:01
      morgen_stern napisała:
      > No i co myślicie? Bardzo jestem ciekawa wyroku, gdyby sprawcą był czarnoskóry "
      > nikt", a nie przystojny, biały sportowiec.
      A co ma kolor skóry do tego? O.J Simpson nawet nie trafił za kratki za odstrzelenie byłej żony i jej faceta.

--
      Wiesz, co myślę ? - powiedziała Anna - Myślę, że to wszystko, co napisane było w gazecie, to kłamstwo. Bo to zupełnie wszystko jedno jak się mówi do małych dzieci. Czy się mówi łagodnie i uprzejmie, czy się na nie krzyczy, robią i tak, co chcą.
      • morgen_stern Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 15:11
        Ale to jest RPA.
      • crises Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 15:23
        Khem, wiesz, to jakby silnie zależy od a) kraju, b) epoki.
      • aquella Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 15:34
        ale dużo do tego ma "ktoś" i "nikt" a padło stwierdzenie "czarnoskóry nikt" czyli taki, którego nie stać na kaucję ani najlepszego adwokata
    • kozica111 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 15:06
      Wierze, że mógł nie być świadomy do kogo strzela, byłam świadkiem "zamroczenia nocnego" i sama tego tez doświadczyłam ale okoliczności nie były tak dramatyczne.Każdy reaguje inaczej.
      • bi_scotti Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 15:40
        kozica111 napisała:

> Wierze, że mógł nie być świadomy do kogo strzela, byłam świadkiem "zamroczenia
        > nocnego" i sama tego tez doświadczyłam

Ale wtedy ta kara tez nie ma sensu. Jak juz chyba ktos napisal wyzej, te 5 lat to jest albo too much, albo not enough - trudno zrozumiec rationale takiego akurat wyroku uncertain
        • agaja5b Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 16:08
          [b][b]Dokładnie, doskonale ujęte.
          Dla mnie to wygląda na morderstwo wiec wyrok skandalicznie niski, ale oczywiście nie widziałam dowodów, nie jestem biegłym itp, po prostu na wrażeniu sie opieram
      • iziula1 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 16:01
        Biegli wykluczyli możliwości jakiegokolwiek zamroczenia. Był świadomy i poczytalny.
    • agaja5b Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 16:00
      Za taki czyn wyrok jest skandalicznie niski.
    • ola Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 17:24
      5 lat za zabicie człowieka to jest niemal przyzwolenie na strzelanie po domu. Nie rozumiem az tak niskiego wyroku
      • czar_bajry Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 17:27
        Czyli wyszło jak zawsze: bogatemu wszystko wolno...
    • cosmetic.wipes Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 17:34
      Premedytacji jako takiej bym nie podejrzewała, ale odnosze wrażenie, że gość doskonale wiedział do kogo strzela. Stracił nad sobą panowanie i poszło...
      To niebezpieczny uzależniony psychol. Powinien zostać trwale odizolowany. Jeśli nie od społeczeństwa to przynajmniej od jakiejkolwiek broni. No może mógłby używać plastikowego nożyka do żarcia.
      Wyrok bardzo łagodny, zwłaszcza, że o warunkowe zwolnienie może się starać już za 10 miesięcy.
    • rosapulchra-0 Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 17:46
      Za zabicie człowieka tylko pięć lat? To jakiś żart, tak?? Co z tego, że jest biały? Jest takim samym mordercą, jak każdy inny morderca, bez względu na kolor skóry, sprawność fizyczną, czy inne charakterystyczne cechy. I nie mówię tu o obronie koniecznej.
      • piesfafik Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 19:59
        Kilka lat temu moja corka pisla prace o Pistoriusie wiec jak zdarzyla sie ta cala afera to sledzilam ja dosc dokladnie. Prawde mowiac wierze w wersje Pistoriusa. Nie wydaje mi sie zeby mial jakies "fory" w tym procesie - dostal bardzo agresywnego prokuratora, sedzine- czarna kobiete, zajmujaca sie przemoca domowa i slynaca z surowych ale sprawiedliwych wyrokow.
        Opinia publiczna najpierw wykreowala Pistoriusa na bohatera a poetem stacila go z piedestalu i zrobila z niego morderce. Tymczasem z tego co bylo pokazane w sadzie wynika ze Pistorius nie mial zadnego powodu zeby zabijac te dziewczyne a jego temperament objawial sie glownie pyskowaniem.
        Lubil dobre samochody, ladne dziewczyny i bron i byc more byl zarozumialym palantem ale to nie znaczy ze byl morderca. Nawet jego poprzednia dziewczyna, ktora zdecydowanie nie byla mu zyczliwa zeznawala ze bal bal sie ataku i w nocy siegal po bron. Moge sobie wyobrazic ze w sytuacji kiedy w jego domu byla dziewczyna w ktorej byl naprawde zakochany bal sie jeszcze bardziej.
        Bardzo mi sie podobala postawa sedziny ktora kierowala sie prawem i wlasnym sumieniem a nie opinia publiczna i robila swoje mimo pogrozek ( po pierwszym wyroku musial miec ochrone policji). Nalezy mu sie wiezienie bo jego glupota spowodwala smierc dziewczyny ale wierze ze nie chcial nikogo zamordowac.
        "laska panska na pstrym koniu jezdzi" i w tym przypadki pan to opinia publiczna ktora jednego dnia kogos wielbi a nastepnego omal nie linczuje - w obu przypadkach nieslusznie
        • rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:48
          >ale wierze ze nie chcial nikogo zamordowac.
          bo strzelajac do kogos zamknietego w lazience chcial pewnie zrobic lepsza wentylacje albo dizajnerskie azurowe drzwi uncertain
          • piesfafik Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:51
            Nie, bal sie ze ktos wlasnie napada na jego i jego dziewczyne. Ludzie robia glupie rzeczy ktore sie koncza tragicznie.
            • rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:54
              bo wlamywacz jak wiadomo zaczyna napad od wejscia do kibla suspicious
        • ichi51e Re: Wyrok Pistoriusa 23.10.14, 11:12
          Osobiscie nie wyobrazam sobie siebie w takiej sytuacji - uslyszawszy szumy i trzaski w domu pierwsze co bym zobila to siegnela do tz (udawala ze nic sie nie dzieje) ale powiem szczerze nie wiem jakbym zageagowala mieszkajac w rpa i nie majac nog. Ciezko mi to sobie w ogoke wyobrazic - moze z racji kalectwa on byl bardziej nerwowy?
    • kkalipso Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:34
      Nigdy nie uwierzę w jego niewinność.
      Nawet do włamywacza/złodzieja strzelasz "twarzą w twarz" a nie przez drzwi. Broń daje przewagę i jakby nie było nie można tak strzelać na oślep. Wiele przypadków już było kiedy zupełnie niewinny człowiek został zastrzelony ot tak ...
      W Stanach kilka lat temu było bardzo głośno o ojcu (znany człowiek) który zabił własną 18 letnią córkę która wyjeżdżała w nocy z garażu bo chciała chłopakowi niespodziankę zrobić.
      • piesfafik Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:48
        no ale to wlasnie swiadczy o tym ze mozna zabic kogos przypadkiem przez glupote. Ojciec tej dziewczyny strzelal przez okno do odjezdzajacego samochodu corki - tez moglo by mu przyjsc do glowy ze siedzi tam jego wlasne dziecko. Zdarzaja sie na swiecie tragiczne przypadki.
        • kkalipso Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:54
          Nie lepiej by było gdyby już ten samochód ukradli ?
          • rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:57
            nie no normalne ze znany bogaty czlowiek z ubezpieczonym samochodem
            zabija potencjalnego zlodzieja jakby mu na dzikim zachodzie ostatniego konia kradli uncertain
            • kkalipso Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 22:02
              0!
            • piesfafik Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 22:03
              nie to nie jest normalne a faceta puscili bo uznali ze wystarczajaco wycierpial za swoja glupote.
              To tez bylo w RPA
              Na Florydzie dwa lata temu nadgorliwy ochraniarz na strzezonym osiedlu zastrzelil bezbronnego chlopaka co wracal ze sklepu. Chlopak byl czarny i mial hoodie wiec sie ochraniarz przestraszyl. Nawet go nie sadzili. Wiec Pistorius tak latwo sie nie wymigal.

• rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 22:07
                czyli jak zastrzele faceta to tez bede niewinna bo sie nacierpie tym ze go strace suspicious
              • bi_scotti Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 22:43
                piesfafik napisała:

> Na Florydzie dwa lata temu nadgorliwy ochraniarz na strzezonym osiedlu zastrzel
                > il bezbronnego chlopaka co wracal ze sklepu. Chlopak byl czarny i mial hoodie
                > wiec sie ochraniarz przestraszyl. Nawet go nie sadzili.

Masz na mysli Zimmerman i tragiczna smierc Trayvon Martin? Zimmerman stanal przed sadem i zostal uniewinniony, co jest skandaliczne ale wbrew temu co piszesz, "go sadzili"!
                en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Trayvon_Martin
                en.wikipedia.org/wiki/State_of_Florida_v._George_Zimmerman
              • rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 00:15
                a to ze ten bezbronny chlopak pobil dosc ciezko ochroniarza to celowo pominelas ?
                • piesfafik Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 00:33
                  Tylko ze ochraniaz jezdzil najpierw za nim samochodem wiec chlopak rzucil sie na niego ze strachu. Ochraniarz tez strzelal ze strachu. Czyli ludzie w stresie robia decyzje ktore moga sie bardzo zle skonczyc ( na marginesie- Bi-scotti ma racje, rzaczywiscie go sodzili milo ze policja go poczatkowo puscila).
                  Z podobnych historii: Niedawno policja chyba w Ohio zastrzelila faceta ktory nosil w Walmarcie wiatrowke ktora tam sprzedawali i ktora zdjal z polki. Ktos sie przestraszyl bo myslal ze ma prawdziwa bron i zadzwonil na policje a oni zaczeli strzelac.
                  Chce pokazac ze taki tragiczny blad jaki moim zdaniem popelnil w strachu Pistorius zdarza sie innym ludziom i to niestety dosc czesto.
                  • rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 01:05
                    tyle ze pistorius nie mial sie czego bac
                    nikt go nie atakowal
                    nikt go nie sledzil
                    byl w swoim domu ze swoja dziewczyna
                    i ja zabil
                    • wioskowy_glupek Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 01:41
                      Co ty bredzisz, jeśli jego wersja jest prawdziwa to ktoś mu łaził po domu, miał prawo się bać.
                    • evee1 Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 03:04
                      Pistorius w swoim przekonaniu mial sie czego bac. Biali w RPA miewaja obsesje na punkcie swojego bezpieczenstwa. I wielu z nich ma i nosi bron. Moj znajomy poludniowo afrykanczyk stwierdzil "we love our guns". To jeszcze bylo przed afera z Pistoriusem.
                      Moim zdaniem on mogl nie wiedziec do kogo strzela. W panice nie zawze sie mysli i robi to co normalny czlowiek uwaza za odpowiednie w tym momencie. Ale i tak moim zdaniem wyrok jest za niski.
                    • volta2 Re: Wyrok Pistoriusa 23.10.14, 11:00
                      przełóż to na warunki życia w rpa bo mam wrażenie że zapominasz o realiach.

• rhaenyra Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 21:56
          ciekawe czy jakby to byl ktos nieznany to sad tez bylby taki lagodny uncertain
      • morekac Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 00:51
        Zapominasz o jednym- Pistorius, chociaż szybki w protezach, bez nich jest raczej bezradny. Niezależnie od wszystkiego, ma większe powody do strachu niż w pełni sprawny człowiek w sytuacji zagrożenia.
    • mary_lu Re: Wyrok Pistoriusa 21.10.14, 23:33
      Chyba dopiszę się do wątku "mentalność Polaków". Rodzina Reevy uznała wyrok za sprawiedliwy, ale Polakom mało.

Moja znajoma w UK kilka lat temu przez swoją głupotę zabiła trzynastolatkę, sędzia jej nie ukarał, matka dziewczynki jej wybaczyła i nawet przytuliła na oczach mediów. Komentarze pod artykułami były głównie współczujące. W Polsce byłoby ogólne nawoływanie do linczu.
      • wioskowy_glupek Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 01:43
        Ciężko ten wyrok komentować jak się nie wie co tam się właściwie stało. Możliwości są 3.

a) Pistorius, wiedział że jest tam Reeva i zabił ją z premedytacją - mało prawdopodobne, raczej by to lepiej przygotował - wyrok śmiesznie niski i żenujący

b) Wiedział, że jest tam Reeva ale nie zabił jej z premedytacją tylko w emocjach po jakiejś aferze - wyrok jak wyżej

c) Faktycznie nie wiedział, że ona tam jest, wziął ją za włamywacza - mogło tak być i wszelkie twierdzenia a ja to bym sprawdziła itp są bezzasadne bo większość z nas w takiej sytuacji nie była i żadna z nas nie jest Pistoriusem a każdy człowiek reaguje inaczej pod wpływem emocji - Wyrok w tym wypadku słuszny bo i tak już większej kary dla niego nie ma ponad świadomość zabicia swojej dziewczyny
    • jagienka75 Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 07:46
      powinien dostać dożywocie a tymczasem po 10 msc mogą mu zmienić wyrok na areszt domowy.
      ten wyrok to jedna wielka kpina.
      • morekac Re: Wyrok Pistoriusa 22.10.14, 23:38
        A u nas nie ma kpiny? Facet, który po pijaku zabił 6 osób, dostał raptem 12,5 roku. Po 25 miesięcy za ofiarę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka