29.10.14, 07:35
Tyle odmrażałam zamrażalnik w mieszkaniu, które mam na wynajem. Lodu było tyle,że nie wysuwała się żadna z trzech szuflad. Były dosłownie wtopione w blok lodu.
Mieszkanie było wynajmowane przez 4 lata i mam wrażenie, że to lód 4 letni.
Dobrze, że żadnego wtopionego w lód mamuta tam nie znalazłam...
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: 7 godzin 29.10.14, 07:42
      big_grin
    • wuika Re: 7 godzin 29.10.14, 07:59
      Żałuj. Sprzedałabyś za miliony dolców wink
      • mia_siochi Re: 7 godzin 29.10.14, 08:09
        No ale powiedz- jak to mogło nie przeszkadzać?
        A zamiast samą lodówkę umyć- jakaś gwiazda trzymała tam kawę w płóciennym woreczku. Jako kurna odświeżacz. Taraz lodówka wali tą pieprzona kawą...
        • heca7 Re: 7 godzin 29.10.14, 08:22
          Spróbuj umyć octem. Parę razy wink
        • gazeta_mi_placi Re: 7 godzin 29.10.14, 16:02
          Oj tam, za czynsz który Ci płaciła nawet gdyby lodówka była całkiem do wyrzucenia stać by Cię było na 10 innych lodówek prosto z salonu.
          • mia_siochi Re: 7 godzin 29.10.14, 18:41
            Mieszkania nie dostałam za darmo ani w prezencie tongue_out
    • run_away83 Re: 7 godzin 29.10.14, 08:19
      Mamut to by był pikuś. Biorąc pod uwagę ostaatnie dobiesienia mediów, masz szczęscie, że nie znalazłaś owiniętego w gazetę noworodka.

A na odśmierdzenie lodowki polecam sodę oczyszczoną.
      • mia_siochi Re: 7 godzin 29.10.14, 08:35
        W sumie racja. Szczęściara ze mnie wink Od razu inaczej spojrzałam na tę lodówkę big_grin
    • ola Re: 7 godzin 29.10.14, 09:06
      Zaraz ci ktos napisze, że to twoja wina bo powinnaś tam jeździć regularnie i im odmrażać. Przecież to twoje mieszkanie wink
      • naturella Re: 7 godzin 29.10.14, 09:12
        Przyznam się, że właśnie w weekend rozmrażałam zamrażarkę, bo lodówka no-frost, brakowało dwóch dni do 4 lat, jak tu mieszkamy. W chwili zamieszkania lodówka z zamrażarką oczywiście nowa. No i po tych 4 latach robiłam to pierwszy raz big_grin tylko dlatego, że narosły takie stalaktyty, że mąż musiał je trochę odpukać, żeby zamknąć zamrażarkę big_grin
        • naturella Re: 7 godzin 29.10.14, 09:14
          Aha, ale mi to tylko 3 godziny zajęło, podczas których sprzątałam mieszkanie i gotowałam obiad - a syn zajmował się wyławianiem kawałów lodu z różnych zakamarków i odprowadzaniem wody nie na podłogębig_grin
          • mia_siochi Re: 7 godzin 29.10.14, 09:38
            Tam stalaktyty... stalaktyty to pikuś. Tam się nie dawało szuflad otworzyć. Dlatego tak długo. To była jednolita bryła lodu z wtopionymi trzema szufladami smile
      • mia_siochi Re: 7 godzin 29.10.14, 09:40
        No właśnie tak czekam wink

ola napisała:

> Zaraz ci ktos napisze, że to twoja wina bo powinnaś tam jeździć regularnie i im
        > odmrażać. Przecież to twoje mieszkanie wink
    • volta2 Re: 7 godzin 29.10.14, 11:34
      powiedziałabym żebyś się cieszyła, że możesz odmrozić, umyć i przywrócić do używalności

nam jak się młody student zabrał za rozmrażanie zamrażalnika to po prostu zepsuł. bez wymiany czegoś tam się nie obeszło. ale uczciwie się przyznał, chciał zapłacić za naprawę i był z lekka zawstydzony brakiem umiejętności kuchennych.
      a ja uczciwie mu powiedziałam żeby się nie przejmował, się nauczy i że będzie płacił za kolejną naprawę. tę pierwszą wzięłam na siebie.(nie wiem czy przypadkiem się nie zaoferowałam że przy następnej operacji odmrażania mogę pouczyć za free)

natomiast sama zabrałam się do odmrażania swojej lodówki i zamiast się lód w niej rozpuszczał to się odkładał i ona się cały czas mocniej i mocniej szroniła. jak już zamrażarka zaczęła być ciepła to się zorientowałam że lodówka mrozi się na maksa , bo pomyliłam guziki...
      zdarza się każdemu.....
      • sarah_black38 Re: 7 godzin 29.10.14, 16:03
        Moja córka z kolei wynajmuje mieszkanie. Przed pierwszym praniem zapytała mnie co robić z pralką. Poradziłam jej wyczyścić filtr, nastawić na 90 stopni, wlać octu i puścić na pusto. Pralka miała odpływ wkładany do wanny, co poprzedni wynajmujący w niej prali, to pozostanie zagadką. Woda była dosłownie czarna i zamulona ... żyjątek większych od bakterii nie było widać wink
    • gazeta_mi_placi Re: 7 godzin 29.10.14, 16:05
      Przez cztery lata biorąc pod uwagę cenę jedną z niższych niż wyższych masz dobre 30000 zł czystego zysku, nawet jakbyś musiała zatrudnić profesjonalną ekipę do sprzątania, mały remont czy zakup nowej lodówki to dalej jesteś 27000 zł do przodu i to praktycznie "za nic".
      Wstydu nie masz.
      Wiele osób nie ma z uczciwej ciężkiej pełnoetatowej pracy tyle.
      • mia_siochi Re: 7 godzin 29.10.14, 18:40
        Jeszcze raz: co?

big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka