Dodaj do ulubionych

Schudła 65 kg

29.10.14, 21:05
Jak ważyłam 125 kilo, zaczęłam mieć problemy z poruszaniem się. Uda obcierały mi się do krwi. Otyłe kobiety nie potrafią się do tego przyznać, ale tak jest. Przechodziłam przez wszystkie choroby rodziców spowodowane otyłością.

Wszystko, co opowiedziała, jest prawdą.
Sama mam za sobą kilka spektakularnych schudnięć i doskonale pamiętam, jak się czułam, gdy czekałam na operację zmniejszenia żołądka.
Dzielna, bardzo dzielna dziewczyna.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 22:25
      Ale czemu dzielna bo schudla? Zachowała się jak odpowiedzialny człowiek który zadbał o swoje zdrowie i życie,tyle nic więcej. Dzielna to ona by była jakby kogoś z pożaru uratowała narażając własne życie.
      • konsta-is-me Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 22:33
        Nie siedze dlugo na forum, ale gdzies wstawilas fotke i myslalam ze ty z tych chudszych, a tu operacja zmniejszania zoladka wow.
      • rosapulchra-0 Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 22:35
        Jolka, odezwij się do mnie na priwa, proszę.
        • jola-kotka Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 00:47
          Daj mi meila ja już pisałam jakiś czas temu do ciebie ale nie dostałam odpowiedzi.
          • rosapulchra-0 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 00:49
            rosapulchra-0@gazeta.pl

Nic od Ciebie nie dostałam.
            • gazeta_mi_placi Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 15:27
              Widocznie maile od Jolki są takie same jak jej paczki - nie chcą dochodzić do odbiorcy smile
      • incubus_0 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 15:37
        Ale ona schudła, a Ty nie zmądrzejesz.
    • cosmetic.wipes Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 22:40
      Dzielna, bo schudła?
      Ty to masz skrzywioną optykę...
      • rosapulchra-0 Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 22:42
        Tak, tak, ja w ogóle jestem posrna ze szczętem, a wy szpecjastki wiecie zawsze lepiej ode mnie, gdzie mnie swędzi tongue_out
        • cosmetic.wipes Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 23:17
          > Tak, tak, ja w ogóle jestem posrna ze szczętem

Nie mogę zaprzeczyć tongue_out
        • jola-kotka Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 01:01
          O kurcze ja nie jestem specjalistka bo nie wiem gdzie cię swedzi arrr. Nie bierz tak wszystkiego do siebie. Piszemy odnośnie tematu wątku nie ma to nic wspólnego z twoja osoba a każdy ma prawo mieć inny pogląd na dana sprawę.
          • rosapulchra-0 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 01:22
            Jakby nie miało, to by mnie to indywiduum nie obrażało.
            • cosmetic.wipes Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 07:55
              Och, to indywiduum. Chyba się popłaczę.
              A, nie. Nie popłaczę się, bo nie jestem pulchną rosią, którą każde słowo uraża big_grin

Dlaczego nie pojechałaś mi per szmato, jak to masz w zwyczaju? Zdygałaś, że cię wytną? tongue_out
              • rosapulchra-0 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:11
                Chcesz, to ci napiszę na priwa.
                • cosmetic.wipes Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:23
                  Pisz.
                  Potem się tego maila wklei na forumie tongue_out
                • gazeta_mi_placi Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 15:28
                  Ja chcę, mi możesz napisać na priva.
      • misterni Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 23:49
        cosmetic.wipes napisała:

Dzielna, bo schudła?
        Ty to masz skrzywioną optykę...

To w takim razie ja też mam skrzywiona optykę. Podziwiam takie osoby, ja bym chyba sobie nie poradziła z tak dużym nadbagażem.
        • cosmetic.wipes Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 07:59

Dzielny człowiek jest odważny, nieustraszony, śmiały.

Żeby się skutecznie odchudzić wystarczy samozaparcie i konsekwencja, co podziwiać oczywiście można.
          No, niektórym jeszcze potrzeba chirurgicznego zmniejszenia żołądka tongue_out
          • imsad 10/10 30.10.14, 08:47
            cosmetic.wipes napisała:

>
            > Dzielny człowiek jest odważny, nieustraszony, śmiały.
            >
            > Żeby się skutecznie odchudzić wystarczy samozaparcie i konsekwencja, co podziwi
            > ać oczywiście można.
            > No, niektórym jeszcze potrzeba chirurgicznego zmniejszenia żołądka tongue_out
          • mikokulka Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 09:17
            cosmetic.wipes napisała:

>
            > Dzielny człowiek jest odważny, nieustraszony, śmiały.
            >

Też, ale nie tylko:

sjp.pwn.pl/sjp/dzielny;2455684
          • misterni Dzielny to również 30.10.14, 11:11
            nie poddający się przeciwnościom, wytrwały.
            Jak najbardziej osoba, która skutecznie zwalczyła otyłość, jest dzielna.
            • cosmetic.wipes Re: Dzielny to również 30.10.14, 11:40
              Ta pani tez jest dzielna. Wytrwale poddaje się operacjom i na pewno nie poddaje się przeciwnościom natury i finansowym wink

https://d.wpimg.pl/254528400--2096426/zywa-barbie.jpg
              • misterni Re: Dzielny to również 30.10.14, 11:49
                Nie lubię sprowadzania dyskusji do absurdu. Ale ok, ta pani też w pewnym sensie jest dzielna.
                • cosmetic.wipes Re: Dzielny to również 30.10.14, 12:07
                  Nie widzę tu absurdu. I jedna i druga wytrwale pracuje nad swoim ciałem, czyż nie?
                  • misterni Re: Dzielny to również 30.10.14, 13:26
                    Tylko ze pierwsza robi to przede wszystkim dla zdrowia.
                    Nadal nie widzisz różnicy?
                    • cosmetic.wipes Re: Dzielny to również 30.10.14, 13:33
                      Oczywiście, że widzę różnice, ale w definicji dzielności nie było nic o zdrowiu.
                      • gazeta_mi_placi Re: Dzielny to również 30.10.14, 15:28
                        Jaki miałaś poprzedni nick na E-mamie? Dasz na priva gazeci?
                        • cosmetic.wipes Re: Dzielny to również 30.10.14, 15:36
                          cosmetic.wipes.previous

A następny będę mieć cosmetic.wipes.next
                          • gazeta_mi_placi Re: Dzielny to również 30.10.14, 16:27
                            Nie, był jeszcze inny, dawaj.
                      • vre-sna Re: Dzielny to również 09.12.14, 20:21
                        Czepiasz sie, Cosmetics, dla mnie tez byłoby wyczynem schudnac. A czemu, może zapytasz, ponieważ lubię np. piwo. A ponieważ lubię, to myśl o bezpiwnej diecie jest ciut niemiła. Ale wiem o tym chociaż nadal chce schudnac. Wiec ani dzielna ani wytrwała ze mnie osoba.
                        Cóż, podziwiam osoby, które potrafią w imię zdrowia zrobić cos dla siebie. I oczywiscie urody. Bo to są wyrzeczenia.
    • leanne_paul_piper Re: Schudła 65 kg 29.10.14, 22:48
      A ze mną chyba dzieje się coś dziwnego, ale ona bardzo mi się podoba na tych zdjęciach przed schudnięciemwink (oczywiście zdaje sobie sprawę, że są obrobione i wyphotoshopowanesmile), ale mimo wszystko
      schudnięcia gratuluję, aczkolwiek uważam, że coś straciła
      https://bi.gazeta.pl/im/02/19/10/z16881666Q,Agnieszka-Czerwinska.jpg
      • konsta-is-me Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 00:04
        Czemu od razu PS, wystatczy odpowiednie swiatlo.
      • ichi51e Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 06:12
        Co za kiczowaty koszmar. O ile lepsze byloby to zdjecie bez motywu baletowego.
        • majenkir Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:58
          Hehe, no nie? Jak patrze na ta jej wygieta stope w pointe bucie, to az mnie zeby bola big_grin.
      • pederastwa Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 09:14
        No nie wiem czy straciła. Tak wyglądała na co dzień, a nie na artystycznych zdjęciach:
        kobieta.gazeta.pl/kobieta/51,107881,16873123.html?i=14
      • aandzia43 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:03
        No, straciła: 65 kilo tongue_out Dalas się uwieść urodzie zdjęć, które ładne są bez wątpienia i zapomniałaś, że modelka jest gruba jak hipopotam.
      • mamameg Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:18
        A ze mną chyba dzieje się coś dziwnego, ale ona bardzo mi się podoba na tych zd
        > jęciach przed schudnięciemwink

Też mi się bardziej podobała przed, teraz jest niesamowicie nijaka.
        • aandzia43 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 13:19
          No rzeczywiście, teraz już nikt nie ogląda się za nią na ulicy ze zgrozą w oczach. Już nie wspomnę, że skończyły się słowne uwagi. Ale ból tongue_out Ppodejrzewam jednak, że jest bardzo szczęśliwa z powodu swojej niewidoczmosci i nijakosci wink Wiesz, gdybym miała się wyróżniać brzydotą czy kalectwem (a otyłość można pociągnąć pod jedno i drugie), to wolałabym być najbardziej szarą ze wszystkich myszy tego świata.
          • mamameg Re: Schudła 65 kg 09.12.14, 21:01
            Wiesz, gdybym miała się wyróżniać brzydotą czy kalectwem (a otyłość można pocią
            > gnąć pod jedno i drugie), to wolałabym być najbardziej szarą ze wszystkich mysz
            > y tego świata.

Zapomniałaś jeszcze dopisać, że pewnie śmierdziała i tłuszcz jej pewnie zniszczył wszystkie komórki mózgowe. Wiadomo, gruby to brzydki, kaleki i głupi.
      • sl-14 Re: Schudła 65 kg 09.12.14, 20:39
        Bo zdjęcie jest ładne, ale niekoniecznie pani na nim.smile Z resztą wystarczy spojrzeć na zdjęcia niepozowane lub te, gdzie widać więcej ciała. A po schudnięciu wygląda świetnie - brawo!
    • ichi51e Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 06:15
      Gdzie jest zdjecie po btw?
      • bei Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 08:22
        Niesamowicie silna, trzeba mieć niezwykle samozaparcie by dokonać takiej zmiany.
        Przeciez ona musia zmienic tak duzo w swoim życiu, pokonać nawyki, zmienic upodobania i dietę i sposob spędzania czasu. Jak widać po efektach musial byc bardzo konsekwentna w postanowieniach.
      • aquella Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 11:03
        tam gdzie widać blondynkę
    • moofka Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 08:42
      dzielna dziewczyna
      i dobrze ze mowi wprost - ze otylosc po prostu bardzo obniza jakos zycia i rujnuje zdrowie
      te wszystkie 'slodkie paczuszki' i 'kochanego cialka' same siebie oszukuja, ale one na szanse maja zdecydowanie mniejsza szanse ma sukces, bo po co cos robic skoro 'nie jest tak zle jeszcze'
      zdjecie w baletkach karykaturalne, mnie sie kojarzy z kreskowkowa hippo ballerina smile
      fc06.deviantart.net/fs70/i/2012/169/3/a/hippo_ballerina_by_tallulit-d53wvd9.jpg
    • gazeta_mi_placi Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 08:44
      A to Helga big_grin
      • najma78 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 10:28
        A mnie zawszd zastanawia jak mozna dopusicic do otylosci? Mam kolezanke ktora jest gruba ale jej motto zyciowe to robic jak najmniej sie da przez jak najdluzszy okres czasu. Ona nie jest nieszczesliwa, ma troje zdrowych, fajnych dzieci, meza (szczuplego), dom itd. Jest jednak leniwa. Oczywiscie czasem narzeka jak to jej zle bo ona gruba, porownuje sie ze mna czy druga koleznaka ktora gruba nie byla ale schodla z rozmiaru 12 do 8 (40 do 36) i ona mowi ze ona ma odpowiednia diete, chodzi na fitness classes. Tylkp fakty sa inne, bo za duzo je, i praktycznie nic nie robi, a jelsi juz to jakies minimum. Z jej otyloscia potrzeba duzo pracy nad soba, ciezkiej pracy, potu, lez ale tego trzeba chciec tak jak z alkoholizmem.
        • gazeta_mi_placi Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:08
          Może od dzieciństwa? Miałam taką spasioną koleżankę w klasie, w wieku 10 lat (sama byłam świadkiem) potrafiła zjeść po kolei 5 drożdżówek przed szkołą, a w trakcie zajęć dodatkowo coś na każdej jednej przerwie.
          Zapewne bym nie uwierzyła że 10 letnie dziecko jest w stanie tyle zjeść jednorazowo.
          Cała rodzina oprócz najstarszego brata otyła - rodzice, brat. Najstarszego brata (jedynego szczupłego w tej rodzinie) przypadkowo zobaczyłam po latach z dziewczynką chyba córką, otyłą. On o dziwo też stał się otyły.
    • aandzia43 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:00
      Szacun, dziewczyna wygrała(póki co) z uzależnieniem. Wyobrażam sobie, jak trudny to musi być proces.
      • mamameg Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:23
        Przecież ona jest uzależniona od mediów, najpierw się lansowała jako modelka size plus, potem jako właścicielka agencji modelek siza plus, a jak się zrobiło wokół niej cicho, to schudła i napisała beznadziejną książkę o odchudzaniu.
        • aandzia43 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 13:07
          No cóż, to ma przed sobą następny odwyk wink W każdym razie zrzucenie wagi i wytrwanie kilka lat w w stanie szczupłym na pewno wymagało pracy nad sobą.
          • mamameg Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 16:05
            Przykre tylko, że się lansuje robiąc krzywdę innym(otyłym).
    • woman_in_love niektóre psychtropy zbijają wagę, przy okazji 30.10.14, 12:20
      psychikę naprawiają i uzależnienie od głodu niwelują
    • lafiorka2 Re: Schudła 65 kg 30.10.14, 12:32
      byłooo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka