Dodaj do ulubionych

Pytanie o lalke

30.10.14, 18:51
Chce kupic lalke dla 2 letniego dziecka. Chcialabym zeby byla dosc duza miala prawdziwe wlosy i ladna twarz. Nie wiem czy lepiej miekka i tylko z glowa i konczynami czy moze cala z masy? fajnie by bylo gdyby mozna bylo jej dokupic ubrania. Najlepiej stacjonarnie w wwie. Ktos cos moze polecic?
Obserwuj wątek
    • mag1982 Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 18:59
      Moja starsza ma Agatkę, ale ona nie ma prawdziwych włosów. Jest dość duża więc nosi ubranka noworodkowe po córce. Poza tym płacze (ale nie cały czas, tylko kilka minut po wyjęciu smoczka), cmoka, śmieje się, gdy córka ją podrzuca. Może Twojemu synkowi też spodobałaby się jakaś interaktywna?
      • bei Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 19:12
        Lepiej, gdy lalkę można myć, moim zdaniem dla małych dzieci lepsze są laki, które można utrzymać w czystości, mogą przydać się w wannie...
        • ichi51e Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 19:13
          o dzieki dobra uwaga.
          • ichi51e Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 19:19
            Te wlosy mnie zastanawiaja. Czy dziecko bardzo bedzie niszczyc lalke? Szarpac? Ja bardzo dbalam ale pamietam ze wszyscy sie dziwili jak dbam o lalki. Moze cos takiego lepsze? 3.bp.blogspot.com/-T23GVRZ43NU/Ufw0IX4n6iI/AAAAAAAAWHk/KCo6kcEFiWU/s1600/American+Girl+Bitty+Baby+%25289%2529.JPG
            • kropkaa17 Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 19:41
              Ja wlasnie szukam czegos na 2 urodziny corki i na razie w sklaniam sie do lalki simba new born baby ( z tym ze to bobas, nieinteraktywny i bez wlosow, ma podstawowe akcesoria). Mozna sie z nia kapac ( planuje wanienke i lozeczko).

Biore wersje 38 cm bo wieksza (43cm) dlamojej kruszy bedzie za duza i nieporeczna. A wydajacej dzwieki moze sie przestraszyc. Ubranka tez spokojnie da sie dokupic
              • ichi51e Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 19:51
                Wole nie interaktywne. Wystarczy ze tata mu furbisia kupil. Powiem tak - jak tesciowa suf przywlecze to mozna wywalic. Jak zrobi to czlowiek ktory mieszka w tym samym domu to pozostaje zaciskac zeby jak slychac "kaheeeruu utaaaaa?"
                • kropkaa17 Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 20:04
                  Moja ma jedna taka totalny badziew, niby jak sie nacisnie to wola mama, tata itp. Zupelnie ja olewa. Nie wyrzucilam bo to prezent od bliskiej mi cioci i mimo wszystko kupiony od serca i na miare mozliwosci finansowych.

Ma tez taka mala moze 30cm, twarda glowa, reszta miekka, kupiona za 10 zl i jest ciagle w uzyciu.
            • beatazet Re: Pytanie o lalke 31.10.14, 08:12
              Lepsze.
              Dwa dwulatki lalka nie za duża.
              Baby Born chyba to sa lalki, którym można dokupić ubranka.
              Z tym kąpaniem też dobry pomysł.
              Jeśli lalka większa ( taki typ bobo jak pokazałaś), miękka, to dobre mogą być najmniejsze ciuszki niemowlęce ( bo te oryginalne dla lalek niestety drogie).
    • wydramarlenka Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 19:53
      Lalki całe z masy bywają dość ciężkie, zanim kupisz - "zważ" w rękach, czy nadaje się dla dwulatki.
      Lalki z miękkim środkiem piorę w pralce, wyjmując "ośrodek mowy", razem z pluszakami - do tej pory żadnej nic się nie stało, pralka też wyszła bez szwanku.
      • kropkaa17 Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 20:11
        Ale taka z masy chyba latwiej posadzic?
        Corka mi sie strasznie zlosci jak probuje posadzic taka miekka do karmienia na lozku czy krzeselku bo zaraz sie przewraca
    • slonko1335 Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 20:43
      na forum zakupowym dziewczyny polecają corolle, tylko musiałabyś znaleźc jakieś wątki bo tam rodzaje różne, miękkie brzuszki, twarde, do kąpania...
    • run_away83 Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 21:01
      Mój średni ma lalę-bobasa chou chou, taka mniejszą (niespelna 30 cm), z miękkim korpusem z nieprzemakalnego materiału (można ja kąpać). To jedt jego "dzidziuś", karmi go, nosi w "chuście" z mojego szalika, wozi w wózeczku, ubiera (z moja pomocą) i kąpie (czasem na niby, bez wody, czasem na mokro podczas własnej kąpieli). Lalka ma ponad półtora roku i wygląda w zasadzie jak nowa.
    • adorra0 Re: Pytanie o lalke 30.10.14, 21:28
      Zerknij na lalki Antonio Juan, Berenguer, Paola Reina, Carmen Gonzalez. Fajne też są bobasy, z włosami i bez , firmy Krawal.
      • adorra0 Re: Pytanie o lalke 31.10.14, 08:56
        Zapomniałam wczoraj dodać, ze jeżeli chodzi o ubranka dla lalek w różnych rozmiarach to całkiem spory wybór jest na Allegro.
      • afro.ninja Re: Pytanie o lalke 31.10.14, 09:43
        Fajny chłopczyk.
        allegro.pl/paola-reina-lalka-bobas-chlopczyk-felix-europejska-i4694372952.html
    • lovespain dla 2 latki miękka 01.03.15, 21:16
      Dla dwulatki to najlepiej miękką lalkę kupić. Może mieć winylowe kończyny ale tułów ważne żeby był miękki. Dzięki temu lalka jest przytulaśna i lekka. Moja córa jak była mała właśnie taką od nas dostała smile
    • mamameg Re: Pytanie o lalke 01.03.15, 23:30
      A nie lepiej iść z synkiem do sklepu, żeby sam pokazał co mu się podoba?
      • lovespain Re: Pytanie o lalke 20.03.16, 17:02
        na szczęście jeszcze dzieci o wszystkim nie decydują. dziecko nie zawsze wie co dla niego najlepsze. zanim się pójdzie do sklepu lepiej się dobrze zastanowić żeby potem dokonać mądrego wyboru.
        • ichi51e Re: Pytanie o lalke 20.03.16, 17:05
          A lalki ciagle nie ma... sad
          • 21mada Re: Pytanie o lalke 20.03.16, 17:13
            Przez rok się nie zdecydowalas?
            big_grin
            • ichi51e Re: Pytanie o lalke 20.03.16, 17:36
              Nic - dziecko zdecydowanie lubi tylko auta i pociagi. I zwierzeta morskie. Z takich ludzkich to wygrzebal ze smietnika teletubisia i nie daje sobie odebrac sad
              • srubokretka Re: Pytanie o lalke 20.03.16, 17:44
                Co tam pisalas w watku o pasozytach? smile
                • ichi51e Re: Pytanie o lalke 20.03.16, 17:53
                  Ja to akurat wierze w pozytywna moc robaka i robaczana tearapie profilaktyki zapobiegania astmie. suspicious
          • mikams75 Re: Pytanie o lalke 20.03.16, 17:24
            to znaczy, ze wcale niepotrzebna!
            inaczej juz bys dawno jakas kupila.

Wspolny wybor w sklepie jest nieglupim pomyslem, bo jak dzuecko pokocha jakas lalke to sie nia bedzie pozniej bawic. Zazwyczaj wink
            Od siebie dodam, ze generalnie miekkie lalki sa lepsze od tych twardych. Twarde sa ciezkie, nieporeczne, obijaja sie o nogi przy noszeniu i dziecku trudno ubrac taka lalke. Wlosy sa fajne dla starszego dziecka, mlodsze szybko zrobi koltuna od tarmoszenia. Powodzenia w czesaniu tego pozniej, bo dziecko bedzie rozpaczac wink Moja corka miala jedna ze swietnymi niekoltuniacymi sie wlosami, z allegro, ale znalezc nie moge.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka