Dodaj do ulubionych

Zagłówek

06.11.14, 20:05
Dziś dowiedziałam się o ustawianiu zagłówka dla bezpieczeństwa. Przyznam, że nigdy wcześniej o tym nie wiedziałam i nie zwracałam na to uwagi i okazało się że mam ustawiony o wiele za nisko. A wy przed jazdą regulujecie zagłówek w swoich samochodach, także jako pasażerki z tyłu czy raczej nie zwracacie na to uwagi ? Szczególnie jeśli z tyłu znajdują się takie płaskie zagłowki, ktore są w większości samochodów i opuszczone w czasie jazdy wcale wygodne nie są - ból pleców.
Obserwuj wątek
    • tuya Re: Zagłówek 06.11.14, 22:11
      W cudzych nie gmeram, własny mam wyregulowany jak trzeba.
    • thea19 oczywiscie 07.11.14, 00:57
      przeciez to nie jest dekoracja. zaglowek mam ustawiony jak trzeba i zawsze zapinam pas. pilnuje tez swoich pasazerow.
    • mw144 Re: Zagłówek 07.11.14, 08:10
      Swój mam ustawiony jak trzeba. Jak jadę jako pasażer, co się praktycznie nie zdarza, może raz na kilka lat, to nie zwracam uwagi na ustawienie zagłówka.
    • eliszka25 Re: Zagłówek 07.11.14, 09:00
      jestem niska i w 90% samochodow zaglowek, nawet opuszczony najnizej, jak sie da, jest dla mnie za wysoko, wiec sytuacje, ze zaglowek mam ustawiony za nisko, praktycznie nigdy mi sie nie przytrafiaja wink
      • marta.jesienna Re: Zagłówek 07.11.14, 23:37
        U mnie własnie na odwrót. Zwrociłam uwagę, że jeśli nie podniosę zagłowka jest on zdecydowanie za nisko, dotyczy to szczególnie, tylnych "płaskich" zagłowków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka