17.11.14, 17:42
Mówię o Nim dopiero teraz - wcześniej byłem zobligowany przez "przyszywaną" Córkę milczeć na ten temat - aby tylko czegoś nie zapeszyć.
Przyszedł na świat 8 października tuż przed południem - zatem już-już, a będzie miał półtora miesiąca.
Jak na razie chowa się - odpukać - zdrowo.
Dzieci mieszkają osobno (choć bardzo blisko) - zatem nie widuję Go codziennie. Dlatego też chwilami aż trudno mi uwierzyć: oto stałem się dziadkiem, nie będąc przedtem ojcem (fizycznie).
Obserwuj wątek
    • luccio1 Re: Wnuk 16.06.15, 00:46
      Ma już ponad pół roku. Raczkuje i w tył i w przód. Stoi, gdy się Go podtrzymuje; ostatnio już wstawał, stojąc przy podporze (np. przy siatce kojca). Nauczył się świadomie, sztuka po sztuce, rozbierać "wał ochronny" ułożony z poduszek i zrolowanych kołder.
      • luccio1 Re: Wnuk 25.12.15, 13:03
        8 grudnia skończył 14 miesięcy. Już biega. Usiłuje "czytać" książeczki - i papiery dotyczące mojej pracy naukowej. Pomaleńku zaczyna mówić - pierwsze słowo: "Baba".
        • najeeli Re: Wnuk 04.02.16, 23:49
          To zdolny malec smile) Gratulacje dla Ciebie i Córki
    • luccio1 Re: Wnuk 19.12.16, 00:33
      8 października br. skończył dwa latka. Dopiero zaczyna mówić - ale rozumie wszystko, i znacznie więcej, niż potrafi wypowiedzieć.
      Właśnie jest u nas - śpi w pokoju tuż obok, a ja nasłuchuję Go przez otwarte drzwi.
    • luccio1 Re: Wnuk 15.06.17, 00:38
      Przekroczył 3 i pół roku. Już biega wszędzie na Misiowych łapkach - na spacer nie potrzebuje wózka. Zaczyna mówić zdaniami.
      W niedzielę 11 VI byliśmy "u zwierzątek" - czyli w krakowskim ZOO w Lasku Wolskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka