Dodaj do ulubionych

problem z netia

19.11.14, 20:06
Pażdziernik- rozmawiam z miła panią, która oferuje niższą cenę za internet, dodatkowo zwiększoną prędkośc od 4 listopada, choć umowa kończy się na początku przyszłego roku, zgadzam sie, zawieramy umowę ustna na 2 lata, ale zaznaczam, że pod warunkiem przysłania umowy do domu pocztą, zgoda, 3 miesiące za 1zł
Dziś- dzwonię do Netii z zapytaniem o co chodzi, internet nie przyspieszył. Okazało sie, ze wystapil blad jais u nich i umowa wejdzie w zycie, ale od 4 grudnia
ja na to, ze jestem przez to stratna- ich to nie interesuje
w miedzyczasie chce rozszerzyc oferte o teewizje i chce skorzystac z upustu 300zl na TV- okazuje sie, ze nie moge, bo to jest oferta dla nowych kientow, nie dla starych
mowie wiec, ze nie zycze sobie, zeby ta umowa wchodzila w zycie od 4 grudnia
zeby sobie to zaznaczyla
a ja napisze stosowne pismo
i kilka technicznych pytan
moze ktos wie
co mam w tym pismie napisac big_grin
czy ma to byc odstapienie od umowy? (poinformowano mnie, ze w razie wczesniejszego zerwania umowy musze im zaplacic jakas kare, niewielka 150zl , ale nie dam im ani grosza)
czy po prostu opis tej sytuacji
czy moge po odstapieniu (?) od umowy zawrzeć ją na ten sam adres na innego członka rodziny, prawnie obcego chłopa
Obserwuj wątek
    • bei Re: problem z netia 19.11.14, 20:18
      Na zdrowy rozum to możesz odstąpić od umowy bo Netia nie dotrzymała warunków umowy i Ciebie nie informowała o zmianach ( sama zadzwoniłaś zapytać dlaczego transfer nie wzrosl)
      Odstąpienie od umowy nie przeszkadza w zawarciu nowej przez Ciebie, czy przez innego odbiorcę ich usług.
      Zrób reaserch u konkurencji, powiedz, co proponuje Netia, może przebiją atrakcjamismile
      • naomi19 Re: problem z netia 19.11.14, 20:22
        zapomnialam o 1 szczegole- choc umowa miala byc na 24 miesiace, w pismie, ktore przyszlo okazao sie, ze na 27 big_grin
        • bei Re: problem z netia 19.11.14, 20:54
          Te rozmowy są nagrywane, musisz o tym im przypomniećsmile
    • aqua48 Re: problem z netia 19.11.14, 20:48
      Na piśmie wypunktuj wszystkie niezgodności z umową ustną i na tej podstawie odstąp od umowy.
      • naomi19 Re: problem z netia 19.11.14, 20:56
        Tak zrobię.
        • wioskowy_glupek Re: problem z netia 19.11.14, 21:24
          Karę zapłacisz za zerwanie obecnej umowy - opłata wyrównawcza natomiast od tej nowej możesz odstąpić, w końcu nic nie podpisałaś. Napisz pismo na info@netia.pl Ale w sumie to ja bym rabanu nie robiła. W jaki sposób jesteś stratna ? Miesiac masz wolniejszy internet i tyle wink Jak jesteś z usług zadowolona to poczekaj, włączą i będzie git. Netiaspota zamówiłaś ?
    • klubgogo Re: problem z netia 19.11.14, 22:11
      Są meganatrętni, od paru tygodni dziękuję im za ich gó...aną ofertę, a oni ciągle wydzwaniają. A gdy pani raz zdzwoniła, powiedziałam, że nie moge rozmawiać, więc niech mi tą oferte na e-maila wyśle, to mi odpowiedziała, że to ja mam wejść na ich strone internetową, zapoznac się i ona znowu do mnie zadzwoni. Niech się wypcha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka