ichi51e 21.11.14, 17:17 49 lat dzisiaj. Ta to sie trzyma! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misterni Re: A o Bjork nic? 21.11.14, 17:20 Uwielbiam ją No ale wygląda na tyle lat ile ma Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: A o Bjork nic? 21.11.14, 17:25 Na wspominki mi się wzięło Bjork - Bella Símamaer, Reykjavik,1990 [;Part 7]; 01 - Björk - Björk Gu?mundsdóttir & Trió Gu - Gling Gló Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: A o Bjork nic? 21.11.14, 18:09 szczerze powiedziawszy nigdy nie zalapalam fenomenu jej popularnosci / glebi jej sztuki. Fakt, dlugo wygladala mlodziutko, taka dziewczynka -nimfa, ale niestety, rowniez o niej zegar nie zapomnial Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: A o Bjork nic? 21.11.14, 18:56 49 już? Oj. Do jej twórczości mam taki love-hate relationship, bo czasami zachwyca, czasami odrzuca. Ale - przez koszmarną scenę jej egzekucji w "Tańcząc w ciemnościach" dostałam takiej traumy, że już żadnego filmu von Triera od tamtej pory nie obejrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: A o Bjork nic? 21.11.14, 23:25 Moze ona pokaże jak starzeć się bez botoksów Jest to ciekawe studium przypadku, bo chociaz na bakier była ze standardowym wyglądem gwiazdy czy nawet zwykłej dziewczyny i kobiety, to jednak wygląd był ważnym elementem jej ogólnego wizerunku. Wraz z wiekiem stała sie na złość bardziej kobieca, mniej aseksualna, ale czy liczy ona na kontynuację kariery w swoim stylu? Na pewno nie. Ma pewnie komfort robienia tego, co chce. Ma co najmniej 2 absolutnie genialne utwory, Venus as a Boy i Human behaviour oraz jeden cover "its oh so quiet", który stał sie lepszy od oryginału. To wystarczy - nic juz nie musi robic nie mówiac o wyglądzie. Moze nawet zrobic sobie kocia twarz u chirurga - i tak jej to nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: A o Bjork nic? 21.11.14, 23:33 No wlasnie to jest taki typ ze z wiekiem dojrzewa. Bo wiekszosc pieknych 20 to potem tylko brzydnie. Ta zawsze byla interesujaca i pieknieje z wiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: A o Bjork nic? 21.11.14, 23:51 Moim zdaniem ona nie tyle nie brzydnie z wiekiem, co traci swój wizerunek - to jest o wiele gorsze od brzydnięcia. Co z tego, ze teraz wygląda jak kobieta, skoro jej wizerunek opierał sie na tym, że jest bardziej dzieckiem niz kobieta. Tym silniej oddziaływał erotyk "venus as a boy". Choc dla mnie nie była tyle dzieckiem, co osobą aseksualną - i ten erotyk w jej wydaniu miał swoją moc własnie przez to. Ona teraz robi muzyczne eksperymenty, jak przypuszczam to, co chce robić. Ciekawe jest to, ze skandynawskie podejscie do sztuki zyskało takie poparcie. Okazało sie, ze kobieta nie musi byc obiektem seksualnym, aby być bożyszczem i muzą. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: A o Bjork nic? 22.11.14, 17:48 Nawet nie musi byc ladna tym potocznym rozumieniem kobiecej urody. Mnie typ urody Bjork sie podoba, bo ja bardzo lubie oryginalnosc, innosc i, przede wszystkim, charakter. I wlasnie osobowosci i charakteru nie mozna tej wokalistce odmowic. Wiele ladnych i zdolnych pan gdzies przemknelo i zniknelo, a ona jednak istnieje i jest nadal grana! Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_wariatka Re: A o Bjork nic? 22.11.14, 18:38 hm, no wygląda właśnie na te 49 Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: A o Bjork nic? 22.11.14, 18:49 wygląda dokładnie na tyle lat ile ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: A o Bjork nic? 22.11.14, 20:55 tutaj już jednak wygląda młodziej jednak.Pierwsze zdj chyba niefortunne Bjork Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: A o Bjork nic? 22.11.14, 21:02 no nie, wygląda na 49 lat. Szyja zmarszczona, pod oczami zmarszczone. Wygląda ładnie, ale na swoje lata. I to fajne jest, że nie robi z siebie laleczki barbie. Odpowiedz Link Zgłoś