Dodaj do ulubionych

gastrofaza

26.11.14, 22:29
właśnie mam.
od kilku dni.
chyba przez to ochłodzenie wink

mam smaki na rozne dziwne rzeczy, przed chwilą zjadłam żółty ser, szynkę parmeńską, polane sosem sojowym i musztadowym oraz oliwki z anszuła smile

wczesniej bułkę z tą konfiturą figową, wycisnełam sok z marchwi i pomaranczy (najlepsze połaczenie) i zjadłam ciastko czekoladowe.

jestem pewna ze zanim juz tak naprawde pojde spac to dojem oliwki (duza puszka)
Obserwuj wątek
    • latarnia_umarlych Re: gastrofaza 26.11.14, 22:43
      Chyba sroga zima idzie, ja zjadłam przed chwilą porcję (trzecią dziś...) i barszczyk w kubku do tego. Mam też w lodówce sałątkę jarzynową, którą podżerałam między posiłkami.
      • latarnia_umarlych Re: gastrofaza 26.11.14, 22:45
        errata, bo zjadłam (cóż...) słowo: zjadłam przed chwilą porcję (trzecią dziś...) kulebiaku i barszczyk
        • wielkafuria Re: gastrofaza 26.11.14, 22:46
          ooooooo kulebiak.....
          • anula_anka Re: gastrofaza 26.11.14, 22:49
            Przestańcie!!!!!
            Idę jeść big_grin
          • bei Re: gastrofaza 26.11.14, 22:49
            Grrrrrrrrrrr
            Tak nie wolno dręczyc!
            Saaaaaaaaaałaaaaatka jaaaarzynowaaaa, kuuuulebiaaaaak mniaaaaaaaaaamsmile
            • wielkafuria Re: gastrofaza 26.11.14, 22:59
              no więc zjadłam pół puszki nadziewanych oliwek oraz ostatni plaster szynki parmenskiej ktory zostawilam sobie na rano do jajecznicy.

teraz to juz moge isc spac w poczuciu dobrze spełnionego obowiazku.
              • latarnia_umarlych Re: gastrofaza 26.11.14, 23:09
                ożesz, weszłaś mi na ambicję
                dopchałam bananem i mandarynką
                • bromba11 Re: gastrofaza 26.11.14, 23:11
                  a ja musiałam sprawdzić co to jest kulebiak
                  • niutaki Re: gastrofaza 26.11.14, 23:13
                    wlasnie, zeby juz nie jesc to ja spac pojde...
                • wielkafuria Re: gastrofaza 27.11.14, 10:04
                  ja wczoraj miedzy treningami zezarłam hot doga mimo ze doskonale wiedziałam ze nie wolno przed miec pełnego żołądka. Odczulam to boleśnie przy skłonie japońskim, kiedy kolana wbijały mi się w owego hot doga... uncertain
                  dzisiaj pożrę banana...
    • latarnia_umarlych Re: gastrofaza 26.11.14, 23:41
      https://kretyny.pl/images/19/19923.jpg
    • jola-kotka Re: gastrofaza 26.11.14, 23:56
      Brrr.nie dobrze mi.
    • mayaalex Re: gastrofaza 27.11.14, 00:02
      tez tak mam. wyzarlam resztki curry z ryzem i poprawilam roznymi serami- smierduchami z kawalkiem bagietki. idzie zima!
    • thea19 Re: gastrofaza 27.11.14, 00:03
      ja zjadlam kanapke z nutella, ktorej nie znosze
      • wielkafuria Re: gastrofaza 27.11.14, 09:47
        nigdy nie zrozumiem fenomenu nutelli smile
        mam w lodówce od pół roku, kupione pod wpływem chwili, nawet nie otworzone. sprawdzam tylko kiedy termin sie konczy smile
        znajomi zapychaja sie kanapakami z nutellą, bananami i truskawkami smile
        naleśniki z nutellą tez nie przejdą mi przez gardło tongue_out
        • thea19 Re: gastrofaza 27.11.14, 10:22
          ja nie lubie nutelli ani zadnych kremow kanapkowych, maslo orzechowe lubie tylko te paskudne felix z niebieska pokrywka. poniewaz sklad ma tragiczny to nie kupuje. prawdziwe maslo orzechowe mi nie smakuje. maz jest fanem sloikowej czekolady.
        • bella_roza Re: gastrofaza 27.11.14, 10:26
          bo nutelli się nie trzyma w lodówce!!!
          • wielkafuria Re: gastrofaza 27.11.14, 10:58
            to bez znaczenia i tak jej nie zjem.
            • kozica111 Re: gastrofaza 27.11.14, 11:03
              To oddaj komuś, teraz sporo jest zbiórek świątecznych, dzieciaki zjedzą z chęcią jeśli jest nie przeterminowana.
              Ja miałam ostatnio fazę na gotowanego kalafiora z keczupem i kapusta kwaszona w dużej ilości.
          • default Re: gastrofaza 27.11.14, 11:09
            bella_roza napisał:

> bo nutelli się nie trzyma w lodówce!!!

Racja! I nie jada się jej na pieczywie !! Nutella tylko sama, wyjadana łyżeczką ze słoika i popijana gorącą, aromatyczną herbatą. Mmmmm.
        • alpha.sierra Re: gastrofaza 27.11.14, 11:16
          To wrzuć nutellę w ciasto zamiast margaryny czy masła. Tylko wtedy zredukuj też ilość cukru.
          • wielkafuria Re: gastrofaza 27.11.14, 11:23
            podrzuc przepis smile
            • alpha.sierra Re: gastrofaza 27.11.14, 14:52
              Nie potrzeba - wez pierwszy lepszy przepis na muffinki lub ciasto bananowe lub murzynka i daj nutellę w miejsce tłuszczu, w tej samej objętości. I zredukuj wtedy cukier - nie trzeba go już dodawać.
              • wielkafuria Re: gastrofaza 27.11.14, 18:54
                moze to zrobie, ale najpierw zjem pszenną bułeczkę, posmarowana maslem, na to ser żołty i odsmazony kotlet mielony, na to sos wasabi i musztardowy i ogorek kiszony big_grinbig_grin
                • alpha.sierra Re: gastrofaza 27.11.14, 21:18
                  To pozdrawiam znad michy tagliatelle alla carbonara wink
                  • wielkafuria Re: gastrofaza 28.11.14, 23:19
                    po ogladaniu strasznych rzeczy na showupie z watku i sekskamerkach, poszłam w szoku robić śledzie. Zamarynowałam płaty w oleju, cebulce i pieprzu, zeby sie przegryzło na rano.
                    Ale szok w jakim jestem sprawił ze własnie zażarłam połowę ...
                    chyba łyknę sylimarol.
    • 3livka Re: gastrofaza 27.11.14, 00:21
      Ja ostatnio dla odmiany nie jadam. Nie wiem co ze mną jest, chyba jestem tak naładowana emocjami że nie mogę. Na cały dzień starczają mi 3 plastry szynki, 3 plastry zółtego sera i pół pomidora.
    • default Re: gastrofaza 27.11.14, 11:12
      Ja mam ostatnio fazę na kabanosy. Codziennie pochłaniam paczkę - na ogół Tarczyński, ale zasmakowały mi też "kabanosy z żurawiną" z Biedry (chyba Henryk Kania).
      Zagryzam suszonymi figami i pokrojonym w kostkę jabłkiem. Mogę tak cały wieczór smile
    • ira_07 Re: gastrofaza 27.11.14, 19:15
      A ja ostatnio nie mogę, muszę się wspomagać kalorycznymi produktami, żeby nie chudnąć. I jakoś nie wierzę, w większe zapotrzebowanie na pokarm "bo zima" o ile nie pracuje się przy wyrębie lasów ;>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka