28.11.14, 14:52
Ematki, ja wiem, żeście oświecone i w ogóle, że wasze dzieci w życiu czegoś takiego nie oglądały, ale... ale ja oglądałam i właśnie mam ostrą fazę na powrót do dzieciństwa big_grin

No i tak sobie oglądam te pokemony, nowe odcinki (kurde, wciąż wychodzą nowe odcinki, po tylu latach!) i myślę...

Co to za ludzie? Ja ich nie znam nawet z widzenia surprised Asha (głównego bohatera) ledwo poznałam... się okazało, że ta drużyna jest już po milion pięćset sto dziewięćsetnym przetasowaniu personalnym.

A potem pojawili się oni:
https://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130901082819/studio-ghibli/images/0/07/Team_Rocket_trio_BW.png
Czyli główne powody, dla których się za dzieciństwa ten serial oglądało smile

No i co, okazuje się,że Pikachu nadal nie złapali i nadal są tak samo pocieszni jak byli te dziesięć lat temu big_grin No cóż, po prostu sobie dawną miłość przypomniałam big_grin

I teraz do rzeczy:

Ematki, jeśli któreś z waszych dzieci jednak oglądało Pokemony, to... ma może któraś zapomnianego gdzieś w piwnicy pluszowego Meowtha? (to ten mały niby-kot na obrazku) Ja miałam, nawet ostatnio szukałam, ale niestety - wychodzi na to, że przepadł w akcji sad

Tak więc jeśli któraś ematka ma pluszowego Meowtha, to ja go chętnie przygarnę! big_grin
Obserwuj wątek
    • ruscello Re: Pokemony! 28.11.14, 14:58
      Nie mialam pojecia, ze ciagle sa nowe odcinki. Chyba sie skusze chociaz na kilka. Pokemony to byl jakis koniec mojej podstawowki, wiec juz prawie doroslosc wink ale milo powspominac big_grin
      • marusia_ogoniok_102 Re: Pokemony! 28.11.14, 20:37
        To, co teraz leci, się nazywa Pokemony XY, nie wiem, co to za sezon big_grin
    • edelstein Re: Pokemony! 28.11.14, 19:03
      Bajka z mojego dziecinstwa.Nie wszystkie tutaj sa kolo 50.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Pokemony! 05.12.14, 23:37
        Nie wiem, czy kogoś to obchodzi czy nie, ale jak niektóre oglądały, to wklejam krótkie podsumowanie dotychczasowych serii znalezione na wykopie - wiecie, jakby którejś zachciało się zarwać kilka godzin na poczucie się znowu dzieckiem smile

"S1-S13: Z Ashem podróżuje Brock, hodowca Pokemonów, a Zespół R jest zabawny i chce ukraść Pikachu.
        S1-S6: Z Ashem podróżuje Misty, trenerka wodnych Pokemonów.
        S1-S2: Ash podróżuje po Kanto, chce wygrać w zawodach Ligi Pokemon, ale najpierw musi zdobyć osiem odznak.
        S2-S3: Ash podróżuje po Wyspach Pomarańczowych, chce wygrać w specyficznej Lidze, gdzie są cztery odznaki i potem walczy się z jednym trenerem. Zamiast Brocka jest Tracey, obserwator Pokemonów.
        S3-S6: Ash podróżuje po Johto, chce wygrać w zawodach Ligi Pokemon, ale najpierw musi zdobyć osiem odznak.
        S6-S8: Ash podróżuje po Hoenn, chce wygrać w zawodach Ligi Pokemon, ale najpierw musi zdobyć osiem odznak. Misty wraca do domu, zastępuję ją May, która jest Koordynatorką Pokemonów i chce wygrać Wielki Festiwal, ale najpierw musi zdobyć 4 wstążki w Pokazach Pokemonów (coś jak konkursy dla psów czy kotów, oceniane są ich występy, jest też część bitewna). Ma też młodszego braciszka, Maxa, który jest całkiem inteligentnym 8-latkiem.
        S8-S9: Ash podróżuje po Kanto, chce zdobyć wszystkie Symbole w Strefie Walk, gdzie umiejętności trenerów są naprawdę wysokie.
        S10-S13: Ash podróżuje po Sinnoh, chce wygrać w zawodach Ligi Pokemon, ale najpierw musi zdobyć osiem odznak. May i Max idą sobie w swoją stronę, pojawia się Dawn, która jest Koordynatorką Pokemonów i chce wygrać Wielki Festiwal, ale najpierw musi zdobyć 4 wstążki w Pokazach Pokemonów. Moim zdaniem najbardziej warto obejrzeć właśnie te sezony, Ash jest bardzo kompetentny, wymyśla strategie bitewne i ma sensownego rywala.
        S14-S16: Ash zapomina wszystkiego czego się nauczył i podróżuje po Unovie, chce wygrać w zawodach Ligi Pokemon, ale najpierw musi zdobyć osiem odznak. Brocka zastępuje Cilan, który jest Znawcą Pokemonów i mówi o nich jak o jedzeniu, którego się nie je. Dawn zastępuje Iris, która trenuje smocze Pokemony. Po Lidze Pokemonów Ash walczy z Zespołem Plazma, który udaje, że chce wyzwolić Pokemony, a tak naprawdę ma na celu przejęcie władzy nad regionem. Następnie Ash i przyjaciele jadą do Kanto, po drodze zwiedzają wyspy Decolore. Początkowo Zespół R udaje takich super poważnych i kompetentnych, ale z biegiem czasu zaczynają wracać do swoich starych zabawnych nawyków (proces ten trwa do dzisiaj).
        S17-obecnie: Ash podróżuje po Kalos, chce wygrać w zawodach Ligi Pokemon, ale najpierw musi zdobyć osiem odznak. Cilana zastępuje Clemont - Lider elektrycznej Sali i wynalazca. Ma też siostrzyczkę, Bonnie, która jest słodka, ale przy tym nie irytująca. Iris zastępuje Serena, która początkowo szuka swojego celu i ma zdecydowaną słabość do Asha, bo ten "uratował" ją jak była młodsza. Potem Serena postanawia zacząć występować z Pokemonami i zdobyć tytuł Królowej Kalos dzięki wygrywaniu "Pokémon Showcase" (nie ma jeszcze polskiej nazwy na to). Zespół R już prawie całkiem wraca do formy i niezmiennie chce ukraść Pikachu."

w skrócie: dużo rzeczy, ciągle ktoś nowy, ze 150 pokemonów robi się około 718 a liczba wciąż idzie w górę, Ash zmienia kolegów milion pięćset sto dziewięćset razy. W Zespole R bez zmian smile

(i niezależnie od tego, czy was to obchodzi czy nie, mojego Meowtha wam pokażę, jak tylko dostanę go do łapek smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka