Dodaj do ulubionych

Szwecja - prawda?

08.12.14, 16:54
Na taką informację trafiłam. Z początku listopada, powtórzoną w kilku źródłach, ale nie wiem czy prawdziwą, a że szwedzkiego nie znam nie mog sprawdzić w szwedzkojęzycznych źródłach
dailycaller.com/2014/11/02/swedish-police-release-extensive-report-detailing-control-of-55-no-go-zones-by-muslim-criminal-gangs/
Dlatego mam pytanie do tych, które mieszkają w Szwecji i się orientują - prawda czy plotka?
Obserwuj wątek
    • maadzik3 Re: Szwecja - prawda? 08.12.14, 16:56
      Tutaj link do raportu po szwedzku (szwedzkiego niestety nie znam)
      www.polisen.se/Aktuellt/Rapporter-och-publikationer/Rapporter/Publicerat---Nationellt/Ovriga-rapporterutredningar/Kriminella-natverk-med-stor-paverkan-i-lokalsamhallet/
      • echtom Re: Szwecja - prawda? 08.12.14, 19:17
        Za długie, nie chce mi się czytać smile Ale co ma być prawdą - że istnieją takie strefy, że policja wydała raport, czy że są bezradni i cackają się z przestępcami? Trochę piszą o tym w swoich książkach Zaremba i Kubitsky.
        • maadzik3 Re: Szwecja - prawda? 08.12.14, 19:50
          Tak, głównie że są takie strefy, że pogotowie, straż pożarna czy policja już tam ie wjeżdżają. Że problem jest to sama wiem, w UK czy Francji też, ale że karetka nie wjedzie nie wiedziałam (lekarzom się nie dziwię, skoro można stamtąd nie wyjechać...). A refleksje po dzisiejszym stwierdzeniu ministra zdrowia w Bułgarii że wobec napadów na karetki nie będą one wjeżdżać do romskich dzielnic i fali oburzenia. Tak poszperałam z ciekawości jak to wygląda gdzie indziej (o niektórych miejscach wiem o innych nie) i zaskoczyła mnie tak duża część Sztokholmu pokazana jako no-go zones
          • aka10 Re: Szwecja - prawda? 08.12.14, 20:09
            Angielska wersja jest bardzo uogolniona. Nie wiem, czy w ogole bym uzyla tlumaczenia "no-go".
    • kira02 Re: Szwecja - prawda? 08.12.14, 19:30
      Pobieżnie spojrzałam, bo też nie chciało mi się czytać całości. No prawda- ale wcale mnie to nie dziwi. Podobnie jest w Norwegii i Danii.
      W raporcie podkreślają, że nie są to gangi w rozumieniu mafii, raczej gangi młodzieżowe, słabiej ustrukturyzowane. Smutne jest to, że nie ma za bardzo na nie pomysłu uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka